základní skupiny - skupina D, 2. kolo
27.01.2006 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

GHANA - SENEGAL 1:0 (1:0)

Ghana zvládla důležité utkání se Senegalem a připsala si do tabulky první tři body, čímž se vrátila do hry o postup. Nejtěsnější vítězství zařídil už ve 13. minutě Matthew Amoah.

Senegal začal aktivněji, ale soupeř hrozil z brejků, jeden takový v 10. minutě nevyužil Amoah. Vynahradil si to však hned o tři minuty později, naběhl si na dlouhou přihrávku a z úhlu poslal míč do sítě - 1:0. To Senegalce rozhodilo a dlouho se nemohli dostat do tempa. Do konce poločasu si vytvořili už jen jednu šanci, Diouf ji však zakončil hlavičkou mimo.

Ghana měla navrch a mohla zvýšit své vedení, ale Frimpongovu hlavičku zastavilo břevno a krátce před přestávkou chybu gólmana Sylvy, který neudržel dalekonosnou ránu Dramaniho, napravili obránci.

Hned pár vteřin po začátku druhé půle šel sám na branku Kingston, ale trefil jen vybíhajícího Sylvu. Senegal se probudil, Diouf poslal nadějný přímý kop nad branku, Camara a Barry také pálili nepřesně.

Závěr zápasu poznamenal incident z 62. minuty, kdy senegalský Diop nepěkně fauloval Appiaha. Strhla se mela, z níž nejhůře, oba s červenou kartou, vyvázli Kingston a Beye. Ghana už jen pozorně bránila a to se jí dařilo, Senegal měl už jen jedinou vážnější příležitost, přímý kop zpoza šestnáctky však nezužitkoval.

Oba týmy mají po třech bodech a mohou pomýšlet na postup, lepší výchozí pozici má zřejmě účastník mistrovství světa Ghana, neboť v posledním utkání změří síly s posledním Zimbabwe, a na Senegal čeká zatím suverénní Nigérie.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*CERV

Senegal-vyhraj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele