play off - semifinále
07.02.2006 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

EGYPT - SENEGAL 2:1 (1:0)

Egypt si na domácí půdě zahraje o zlato, těsná výhra nad Senegalem jej poslala do finále proti Pobřeží slonoviny. Vítězný gól vstřelil střídající Amr Zaki, Senegalci se však můžou cítit poškozeni, rozhodčí jim v závěru upřel penaltu.

Jako první se do slibné příležitosti dostal v šesté minutě egyptský Gomaa, po nakrátko zahraném rohu však zblízka hlavou přestřelil. Senegalci brzy objevili slabinu soupeře, kterou byl průchozí střed obrany, a málem úspěšně to zkoušeli Faye a Mendy. Faye pak zahrozil ještě jednou z přímého kopu, jen těsně minul tyč El Hadaryho branky.

Hostitelé hodně spoléhali na dlouhé míče na Mida. Jeden takový pas sklepl útočník Tottenhamu na Moteba, ten neustál souboj a marně se dožadoval penalty. Tu sudí odpískal až o něco později. Midův centr rukou zastavil Mendy a následný pokutový kop nadvakrát, neboť poprvé do vápna předčasně vběhli ostatní hráči, proměnil kapitán Ahmed Hassan - 1:0.

I druhá půle začala šancí Egypta, Abo Treka však nastřelil jen břevno a přišel trest na druhé straně. U zrodu senegalského vyrovnání byl kapitán Lamine Diatta, když poslal dlouhý centr do šestnáctky, tam se uvolnil Mamadou Niang a hlavou zblízka překonal El Hadaryho - 1:1. O pár minut později Diop z úhlu přestřelil, Abdel Wahab na druhé straně také mířil nepřesně.

Větší vůli po vítězství projevovali domácí, pěknou akci začal přesnou přihrávkou Abo Treka, ale Mido nedosáhl na Motebův centr. Na druhé straně Abdel Waham zachraňoval na brankové čáře, když gólman El Hadary neodhadl rohový kop a špatně vyběhl.

V posledních deseti minutách přišlo drama. První zajímavá situace s ještě zajímavějšími následky přišla v 79. minutě, kdy se kouč Egypťanů Hassan Shehata rozhodl poslat na hřiště Amr Zakiho místo Mida. Tomu se to nelíbilo a na kouče poměrně ostře "vyjel", až ho museli organizátoři držet. Tah se však trenérovi vyplatil, Amr Zaki totiž dvě minuty nato vstřelil vítězný gól, když hlavou poslal za záda gólmana Sylvy centr Abo Treky.

To však ještě nebyl konec. V poslední minutě Ibrahim Said ve vápně podrazil pronikajícího Diomansy Kamaru a Senegalci se právem dožadovali penalty, tu však kamerunský rozhodčí Divine Evehe, možná ze strachu před 75tisícovým kotlem fanoušků, nejprve nařídil a pak odvolal. Protesty Senegalu nepomohly, nic dalšího už se nestalo a Egypt se může těšit na finále. Senegal si zahraje o třetí místo s Nigérií.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

2-2

Reagovat
HOST*Paulino

Ve finále dostanou na prdel.2místa se nepočítaji

Reagovat
HOST*Niang

Škoda.Doufal jsem že Senegalci postoupí..........

Reagovat
HOST*lukas366

Mido si to teraz pokaslal s trenenrom......bohvie ci bude hrat finale..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele