základní skupiny - skupina A, 3. kolo
28.01.2006 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

EGYPT - POBŘEŽÍ SLONOVINY 3:1 (1:1)

Egypt potřeboval bodovat a to se mu nakonec proti oslabenému Pobřeží slonoviny podařilo stoprocentně, výhrou se nejen posunul do čtvrtfinále, ale také díky ní vyhrál skupinu a zajistil si tak relativně výhodnější pozici pro čtvrtfinále.

Pobřeží slonoviny už mělo postup zajištěný a sestava doznala několika změn, na lavičce zůstala i největší hvězda Didier Drogba. Spekuluje se však i o tom, že se útočník Chelsea nepohodl s trenérem.

Domácí Egypťané začali s chutí a už v páté minutě měli první šanci, po Barakatově centru nedokázal míč do prázdné brány hlavou dopravit El Saka. Už za tři minuty ale Egypt vedl. El Saka vrátil před branku přetažený roh a Emad Moteb poslal míč hlavou do sítě - 1:0. Ve 23. minutě zápas přišel i o svou druhou největší hvězdu, domácí útočník Mido se zranil a musel střídat.

Pobřeží slonoviny se pomalu začalo dostávat do zápasu a přišly i šance. Ndri mířil mimo, dvakrát proti gólmanovi El Hadarimu neuspěl Arouna Kone. Do třetice už se však prosadil, dvě minuty před přestávkou sraženou střelou vyrovnal - 1:1.

Po hodině hry už vedli opět Egypťané, přestože měl do té doby mírnou převahu jejich soupeř. Veterán Hassan parádně namazal Abo Trekovi a ten z voleje překonal náhradního gólmana Barryho, který jen pár minut před tím vystřídal zraněného Tizieho - 2:1. A aniž by se Barry pořádně rozchytal, inkasoval podruhé, v 69. minutě. Motebovu první střelu sice vyrazil na břevno, ale k míči se jako první dostal Hassan, přihrál nabíhajícímu Motebovi a ten svým druhým gólem rozhodl o konečné podobě výsledku - 3:1.

Egypt splnil cíl, postoupil do čtvrtfinále. Navíc z prvního místa a ve čtvrtfinále jej čeká přijatelný soupeř, Kongo. Naopak Pobřeží slonoviny změří síly s vítězem skupiny B a tím je jeden z favoritů turnaje, Kamerun. Střetnou se tak dvě největší hvězdy turnaje - kamerunský ostrostřelec Eto'o z Barcelony a Drogba z Chelsea.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele