základní skupiny - skupina A, 2. kolo
24.01.2006 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

EGYPT - MAROKO 0:0

Egypt, hostitel letošního afrického šampionátu, remizoval v severoafrickém derby s Marokem 0:0 a před třetím utkáním základní skupiny, které odehrají potomci faraónů proti týmu Pobřeží slonoviny, stále nemá jistotu postupu.

Utkání mělo od začátku velmi svižné tempo, vyložených gólových šancí však bylo jako šafránu. Ve 23. minutě si za obranu Maroka zaběhl Fathi a měl dost času na zakončení, mířil ale těsně vedle. Přibývalo také ostrých zákroků a zdálo se, že se utkání beninskému sudímu Coffimu pomalu vymyká z kontroly, naštěstí se vše postupem času uklidnilo.

Maroko si dvě největší příležitosti vypracovalo v rozmezí dvou minut, nejprve ve 36. minutě pálil nebezpečně z otočky Hadji, zanedlouho mířil hlavičkou z hranice šestnáctky těsně nad Regragui.

V 67. minutě hlavičkoval po rohovém kopu opět marocký Hadji, egyptský brankář Hadari ale stihl zasáhnout. O deset minut později mohl vedení na svou stranu strhnout Egypt, Zakiho falšovanou střelu však dokázal brankář Maroka Jarmouni vyrazit nad břevno. Stejný hráč byl ještě v jedné velké šanci, když v 82. minutě nebezpečně pálil z ostrého úhlu, ale opět neúspěšně.

Ve čtvrté minutě nastavení mohl Emad využít chyby v marocké obraně, jeho střela z hranice velkého vápna ovšem postrádala razanci, a tak utkání dospělo k bezbrankové remíze. Pokud Egypt v posledním utkání proti Pobřeží slonoviny dokáže uhrát alespoň remízu, zajistí si postup do čtvrtfinále, v případě prohry se bude muset spoléhat na to, že Maroko nedokáže porazit výrazným rozdílem Libyi.

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*jampadampa

Konec fotbalu na Nově!

Fotbalové fanoušky čeká od nové sezony Gambrinus ligy pořádná změna.

Přenosy zápasů už nebude vysílat televize Nova, ale veřejnoprávní kanál ČT2!

Nově končí na jaře smlouva na vysílací práva a podle dobře informovaného zdroje neplánuje její prodloužení.

Reagovat
Xavi

Juchuuuuu

Reagovat
HOST*jampadampa

Přesně tak. Jinak jsem to je zpráva z dnešního Sportu, tak by to snad měla být pravda

Reagovat
Xavi

Pro CT2 je to dost velká výzva... Taky jsem to četl ve Sportu, no a jak tam napsala jedna faninka:"konečně se u toho bude dát poslouchat i zvuk"

Reagovat
Kily

já bych spíš napsal, že konečně bude dobrej aspoň zvuk, obraz bych moc nevyzdvihoval, koukat se dá jenom na pár týmů. Nova a Prima bohužel sázely na jména, a tak často dávali tragickou Spartu.

Reagovat
HOST*

hlavně komentatoři se zlepší bosák , svěcený rulllllleeezzzzzzz

Reagovat
HOST*smrt valencii

hlavně komentatoři se zlepší bosák , svěcený rulllllleeezzzzzzz

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to ovlivnilo spuštění ČT4 a že Nova bude vysílat formule...

Reagovat
Mr.Jindros

Takže místo absolutního ignorování české ligy na Nově budu od nynějška ignorovat naší nejvyšší soutěž na ČT.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že to víme...

Reagovat
smazaný uživatel

hele zkuste si na www.fotbalinfo.com udělat kvíz, který je v hlavním menu, je to o španělské kopané. Docela lehký

Reagovat
HOST*maroko

MAROKO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele