základní skupiny - skupina A, 1. kolo
20.01.2006 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

EGYPT - LIBYE 3:0 (2:0)

Ne zcela zaplněný stadion v Káhiře bouří, právě totiž začíná úvodní utkání XXV. ročníku Afrického poháru národů. Domácí Egypt hostil outsidera z Libye. Předpoklady se naplnily, potomci faraónů smetli svého soupeře rozdílem třídy.

Mido a spol. začali aktivně, o čemž svědčí tři zahrávané rohy během prvních pěti minut. Úvodní gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 18. minutě dopravil míč do sítě po rohu Abdel Wahaba vysoký útočník londýnského Tottenhamu Mido - 1:0. 22. minuta a další gól do sítě Agustina, z přímého volného kopu se překrásně trefil Abo Treka - 2:0.

Až 28. minuta přinesla první vážnější šanci Libye, z dobrých 28 metrů pálil z přímého volného kopu těsně nad Shibani. Další ohrožení egyptské branky zařídil Dawood, spolehlivě chytající brankář El Hadary však jeho křižný volej vyrazil na roh. Egypťané se evidentně fotbalem bavili. Do kabin se mohlo odcházet s ještě větším rozdílem ve prospěch hostitelů, to by se ale nesměli pomezní rozhodčí čtyřikrát zmýlit při posuzování ofsajdových situací.

Egypt své vítězství podtrhl ještě v 74. minutě. Po druhé žluté byl vyloučen brankář Agustin, když stáhl Amr Zakiho mířícího za třetím gólem, zároveň se kopala penalta. Tu sice Midovi chytil náhradní brankář Ghzalla, ale do pokutového území předčasně vběhnuvší Ahmed Hassan zvýšil na 3:0. Závěrečných patnáct minut si favorit pohlídal a připsal si tak povinné tři body.

Autor: Jaromír Janíček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jsem mezi prvními 4, vychutnávám si krátké hodiny této slávy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele