základní skupiny - skupina B, 3. kolo
29.01.2006 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

ANGOLA - TOGO 3:2 (2:1)

Angola v pětigólové přestřelce sice zdolala v deseti hrající Togo 3:2, ale ani to jí nestačí na postup do čtvrtfinále. Oba účastníci mistrovství světa tak už po třech zápasech jedou domů.

Úvod patřil Angole, velkou šanci měl Akwa, ale tváří v tvář brankáři Tchanirouovi zklamal. Úspěšnější však byl ve stejné situaci o něco později Amado Flavio - 1:0. Akwa mohl napravit svou chybu, dopravil míč do sítě, radost mu však zkazil odpískaný ofsajd. A co hůř, ve 24. minutě se po parádní akci prosadil Abdelkader Coubadja a bylo vyrovnáno - 1:1.

Ve 38. minutě už Angola opět vedla a opět se o to postaral Flavio, když statická obrana nedokázala odvrátit centrovaný míč - 2:1. To už Togo hrálo v deseti, po půlhodině hry totiž druhou žlutou kartu za ruku dostal Kassim.

Angolané potřebovali nastřílet co nejvíc gólů, aby mohli postoupit, a podle toho také vstoupili do druhé půle. Togo však nápor přežilo a v 67. minutě soupeře šokovalo - Coubadja centroval, Toure-Mamam předskočil svého strážce a Ricardo neměl šanci. Vyrovnáno, 2:2.

Remízu pak dlouho držel gólman Tchanirou, vychytal velké šance Figueireda a Andrého. Až pět minut před koncem Angola využila svou převahu a Norberto Maurito Mulenessa vstřelil vítězný gól, na postup to však jeho týmu nestačilo.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele