základní skupiny - skupina B, 2. kolo
25.01.2006 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

ANGOLA - DR KONGO 0:0

Angola, účastník červnového mistrovství světa, si zadělala na vyřazení z Afrického poháru národů. Proti v deseti hrajícímu Kongu nedokázala využít ani jednu z mnoha svých šancí, utkání skončilo bez branek.

Angolané se sice v prvních pěti minutách sotva dostali ze své poloviny, pak ale začali diktovat tempo. Brzy přišly první šance, Akwa po chybě soupeře pálil jen na brankáře, LuaLua a Flavio minuli. S Kongem to vypadalo všelijak a po 18. minutě bylo ještě hůř, Tresor Mabi totiž ztratil nervy v souboji o míč mířící do autu, zezadu nakopl do choulostivých míst obránce Kaliho a senegalský sudí Diatta jej po právu vyloučil. O chvilku později mohl Mabiho následovat Kabundi, jeho nevybíravý faul tentokrát rozhodčí ocenil jen žlutou kartou.

Angola měla převahu, ale útočník Fabrice Akwa neměl svůj den, i jeho další střela našla jen rukavice gólmana Kalemby. I po přestávce se hrálo prakticky jen na jednu branku, Bokese ve vápně zřejmě nedovoleně zastavil Flavia, penalta se však nepískala, v 70. minutě si i se třetí střelou Akwy poradil Kalemba.

Za neproměněné šance mohl přijít trest, Kongo se dostalo do nebezpečného brejku, ale gólman Ricardo byl rychlejší než LuaLua a i v druhém případě byl angolský gólman v souboji s útočníkem Portsmouthu úspěšnější.

Kongo mohlo i vyhrát, čímž by si zajistilo postup, ale i remíza mu dává dobré šance. V utkání s Kamerunem mu k jistotě stačí uhrát bod. Naopak Angola je na tom špatně, musí porazit Togo, Kongo prohrát s Kamerunem a navíc musí v její prospěch hrát i skóre.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele