Serie A - souhrn 5. kola

20.09.2016, 22:44, aktualizováno 21.09.2016, 22:45
Komentáře a souhrny
Juventus neměl problémy s Cagliari a po výhře 4:0 se posouvá do čela tabulky před Neapol, která veze pouze bod z Janova. AS Řím si snadno poradilo s Crotone, Inter uspěl v Empoli a hodně byl vidět Ladislav Krejčí...

Empoli FC - Inter Milán 0:2

21.09.2016 20:45

Góly: 10. Mauro Icardi, 17. Mauro Icardi

Inter Milán potvrdil dobrou formu z minulého kola a setrvání trenéra Franka de Boera je zase o něco jistější. Dnes jeho tým díky dvěma gólům kapitána Maura Icardiho vyhrál nad neškodným Empoli, jehož situace se kolo od kola horší.

Empoli toužilo konečně prorazit, ale Inter byl hodně náročným soupeřem. A to především vzhledem k minulému kolu, kdy si vychutnal mistrovský Juventus. Hlavní otázkou tedy bylo, zda svěřenci trenér de Boera dokáží potvrdit dobrou formu. Domácí barvy hájil v bráně opět Skorupski, v záloze se seřadili hráči jako Tello, Dioussé, Marcel Büchel. O ofenzivní sílu se měl starat především Riccardo Saponara, který plnil funkci trequartisty pod útočným duem Pucciarellim a Maccaronem. Hostující Inter na soupeře postavil rovněž to nejlepší, co měl k dispozici. Od prvních minut se ukázali obránci D'Ambrosio, Miranda, Murillo a Santon, ofenzívu měli na starosti především Candreva, Mário, Perišić a Icardi. Na lavičce se objevil také nováček Gabriel Barbosa.

A Inter začal hodně zostra. Kdekdo určitě čekal, že po minulém kole se Nerazzurri budou chtít vytáhnout. A odneslo to Empoli. Už v desáté minutě Antonio Candreva dostal balon na hranici pravé části vápna a parádním centrem našel v malém vápně nabíhajícího Maura Icardiho. Argentinský šutér je ve skvělé formě, což předvedl také dnes večer - 1:0 pro hosty z Milána.

Empoli inkasovaná branka tak brzy zaskočila a chvíli domácím trvalo, než se dali dohromady. Toho Nerazzurri využívali k nájezdům před branku mladého Poláka. Empoli sice chvílemi drželo míč na svých kopačkách, ale Inter dnes řádil. Obránci Empoli se moc nepředvedli, když chybovali a umožnili Joau Mariovi dostat se k míči. Po jeho nádherném vysunutí mezi obránci Mauro Icardi postupoval směrem ke Skorupskému, kterého už v poklidu překonal! Trvalo to necelých dvacet minut, že Inter přesvědčil fanoušky, že minulý výsledek nebyl jen náhoda.

Obrana nebyla tím, co by Empoli dnes drželo nad vodou. Vlastně muži zodpovědní za bránění sekali jednu chybu za druhou. Po půlhodině hry se do další šance hnal opět kapitán Mauro Icardi, který ale nakonec mladého brankáře domácích neprostřelil! Na opačné straně se blýskl povedenou ranou Federico Dimarco, který pořádně protáhl brankáře Samira Handanoviće. Po faulu záložníka Kondogbiy dostali domácí šanci na snížení, jenže Massimo Maccarone napálil jen zeď.

Druhá půle začala trochu obezřetně a Empoli se pokoušelo vrátit se do zápasu. Inter ale dnes působil konzolidovaně i v obraně.Icardi si šikovně zpracoval míč v šestnáctce a zbavil se protihráče, ale na střelu už neměl dost času. Dalším mužem, který pořádně prověřil schopnosti Skorupského a kvalitu brankářských rukavic, byl Antonio Candreva. Projektil, který vypálil, však mladý Polák odklidil z cesty. Trochu poupravit špatný výsledek chtěl Andrés Tello, ale mladý záložník pálil těsně vedle tyče, takže si brankář Samir Handanović mohl oddechnout. Hosté dvakrát střídali, ale ani to jim nepomáhalo. Inter výborně bránil a ještě stíhal útočit. Díky Perišićovi vypadala hra Interu neustále nebezpečně. Brankář Handanović prakticky neměl nic na práci a z klidu ho vyrušil snad jen ojedinělý náběh Massima Maccaroneho.

Mladý útočník Pucciarelli v závěru utkání zkusil své štěstí, ale jeho rána letěla vysoko nad brankou. Nakonec se Empoli branky nedočkalo a Inter se může radovat. Trenér de Boer napodobil kolegu z městského rivala a potvrdil minulou výhru třemi body.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Città di Palermo 0:1

21.09.2016 20:45

Góly: 89. Ilija Nestorovski

První výhru v sezoně si připisuje už i Palermo. Sicilané v žádném případě nebyli lepším týmem, jenomže Atalanta celý zápas zahazovala šance a nakonec v závěru z jedné z mála příležitostí hostí inkasovala.

Palermo mělo i první velkou šanci zápasu, to když Nestorovski na hranici ofsajdu jen šťouchl do Diamantiho přihrávky a orazítkoval tyčku. Gólman Berisha zůstal jen stát. Jinak byli Bergamaschi lepším týmem, tedy přesněji řečeno balón byl častěji v jejich režii, neboť velké šance z jejich strany zatím nepřicházely.

To až po změně stran, hned ve 47. minutě vykouzlil krásnou přihrávku za obranu Pinilla a D'Alessandro tváří v tvář Pošavecovi trestuhodně netrefil branku! O překvapivou koncovku se pokusil Gomez, jenž zkoušel Pošavce přelobovat, nakonec z toho byl jen rohový kop. Atalanta stupňovala svůj tlak, mělo to však háček, čím více se tlačila dopředu, tím více nechávala otevřené skulinky v defenzívě. Deset minut před koncem měl na hlavě gól obránce Goldaniga, v dobré pozici ale minul. Palermo se nakonec dočkalo gólu v 89. minutě, po rohovém kopu nastavil ve vápně nohu Ilja Nestorovski a přesně trefil zařízení!

Atalanta byla v šoku a na vyrovnání měla už jen velmi málo času. Sudí hodil do vínku ještě pět minut nastaveného času, ale během nich se otřesená Atalanta už na nic nezmohla. Domácí tým tak prohrává další zápas, naopak Palermo si připisuje první tři body.

Více informací k zápasu

Delfino Pescara - Turín FC 0:0

21.09.2016 20:45

Góly: -

Turínské FC se hodně snažilo zapomenout na absenci střelce Belottiho, který již delší dobu marodí. Jenže duel s Pescarou mu opět jednou podal hořký pohár, který Býci museli vypít až do dna. A dva z nich navíc nedohráli, protože ve druhé půli viděli červené karty.

Trenér Mihajlović nemohl věřit svým očím. Jeho Turín vůbec nevypadá jako dravý tým plný elánu a dobrých hráčů, který by se snad chtěl prezentovat dobrým fotbalem. Dnes se proti Pescaře opět trápil a ještě musel být rád, že domácí trpí stejnou ofenzivní impotencí. Domácí Delfíni nastoupili s hráči jako Cristante, Aquilani, Memushaj, Verre nebo Caprari v útoku, Turín postavil do brány Harta a před něj čtveřici Zappacosta, Bovo, Moretti a Barreca. Do útoku se postavil Boyé, vedle něho i mladík Aramu.

Bylo to až nečekaně nudné utkání. Pescara výborně vystupovala a napadala Turín v jeho rozehrávce, takže se tým trenéra Mihajloviće nedostával ani k blízkosti pokutového území svého soka. Ke střele se dostal Biraghi, jehož pokus ale Hart v pohodě zneškodnil. S přibývajícím časem začaly oba týmy být trochu nervózní a sudí Luca Banti musel několikrát hráče na obou stranách uklidňovat.

Potenciál se v obou týmech skrývá ohromný, ale nějak jej neumí prodat ani jeden z nich. Do útoku se vydali domácí a zpoza vápna pálil povedenou ranou Verre, brankář Joe Hart nemusel zasahovat. Turín kontroval ranou Jozefa Martineze, který se prezentoval hodně povedenou akcí. Po samostatném průniku dospěl až k vápnu a vypálil, ale brankář Albano Bizzarri měl dostatek času na zákrok.

Turín si možný nápor zkomplikoval nakonec sám. Afriyie Acquah totiž ve 45. minutě nešetrně zajel do protihráče a po druhé žluté kartě musel logicky vidět červenou kartu. Tím oslabil šance Granaty na tlak a sám toho litoval. Nevýrazného mladíka Arama střídal Marco Benassi a trenérský tým Býků se ještě snažil utkání pozměnit k lepšímu. Pescara ve druhé půli začala odvážně, jenže nohy jí podtrhávaly špatné přihrávky ve finální fázi.

Což o to, Pescara fotbal hrát umí a většinou se na to dá i dívat, ale dnes jí koncovka s finální přihrávkou dělala obrovský problém. Gianluca Caprari možná i proto místo přihrávky volil střelu zpoza vápna, jenže míč skončil několik metrů nad brankou. Po hodině hry se Pescara dostala k sérii rohových kopů. Jeden z nich rozehrál Biraghi, Ahmed Benali však netrefil ani branku.

Andrea Belotti už je alespoň trochu zdráv a Turín usoudil, že jen on může pomoci, třebaže na celých 90 minut to ještě není. I díky jeho úsilí se Turín dostal do rychlého útoku, který ale opět nevyšel. Acquah nebyl jediným vyloučeným. Pescara ubránila rohový kop a naopak sama šla do útoku, který taktickým faulem zastavil až Giuseppe Vives. A protože to byl hodně zbytečný a nebezpečný zákrok, také on dostal červenou kartu. Zmar obranné linie Turína pak mohl potrestat Biraghi, ale jeho pokus zastavila tyč!

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 0:0

21.09.2016 20:45

Góly: -

Neapol dnes poznala soupeře, kterému nedokázala vstřelit ani jednu branku. Ačkoli se na hrací ploše vystřídaly všechny ofenzivní hvězdy Partenopei, Janov bránil velmi dobře. Jeho obrana nakonec vydržel i proto, že si Neapol nedokázala vytvořit soustavný tlak.

Neapol měla další šanci, jak navýšit svůj náskok na čele. Ten nebyl velký a dalo se očekávat, že s Cagliari si konkurenční Juventus bez problémů poradí. I proto čekal Neapol velmi náročný úkol. Trenér Sarri nechtěl nic riskovat a do utkání postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Do útoku se postavili Mertens, Milik a Callejón, prostor v záloze opět našly stálice jako Hamšík, Allan a Jorginho.

Domácí Janov se spoléhal na brankáře Mattiu Perina nebo milovníka a odchovance Neapole Armanda Izza. Klasickým hrotovým útočníkem byl opět Leonardo Pavoletti, vedle nějž nastupovali Ntcham s Ocamposem. Kapitánskou pásku a s ní i odpovědnost za zastavování neapolských útoků navlékl Nicolas Burdisso. A práci měl hned na úvod, stejně jako mladý brankář za jeho zády. Do míče se totiž hned na úvod opřel Marek Hamšík, jehož projektil vůbec nebyl špatný.

Poté tempo utkání na chvíli opadlo a do akce se Neapol dostala až po dvaceti minutách. Marek Hamšík si naběhl do vápna na přihrávku ze strany a krásnou ranou málem skóroval. Do cesty se mu však postavilo břevno, které zachránilo Perina i celý Janov. S úkolem podporovat ofenzívu na maximální možný výkon celý profesionální život pracuje obránce Ghoulam, který i dnes podnikal jeden nebezpečný útok za druhým. Po jeho pasu ale Milik nezasáhl ani bránu.

Hodně velké oslabení a nepříjemnost pro Janov znamenalo zranění hlavní ofenzivní hrozby, střelce Leonarda Pavolettiho. Ten musel už po půlhodině hry dolů a nahradil jej mladík Giovanni Simeone. Pokud si říkáte, že už jste toto jméno někde slyšeli, pak je to správně. Giovanni je synem trenéra Atlética Madrid. V první půli se proti náročnému a fyzicky zdatnému soupeři ale neprosadil, stejně jako žádný z jeho spoluhráčů. Dvakrát se naopak pokoušel vystřelit Milik. Dnes to ale nebyl vyloženě ofenzivní festival.

Manolo Gabbiadini na lavičce trpěl, ale mohl si říkat, že jej třeba trenér Maurizio Sarri za tohoto stavu vyšle do utkání, aby rozhodl. Jeho šance se naskytla ve druhé půli. Není divu, že se ve druhém poločase Neapol hodně snažila a její aktivita nepolevovala. Toto nebyl výsledek, který by fanoušky potěšil. Callejón z pravé strany poslal míč před vápno na Hamšíka, jenže slovenský záložník z první poslal balon nad.

A tak to střelou zkusil sám José Callejón, který sice vypálil hodně tvrdě, ale jeho rána postrádala přesnost. Trenér Sarri následně uznal, že jeho ofenzíva potřebuje změnu, takže do hry vyslal blondýna s velkým talentem, Lorenza Insigneho. Arkadiusz Milik našel dlouhým pasem vpřed Slováka Marka Hamšíka, ale populární středopolař míč nezpracoval. A Insigneho náběh včas zaregistroval a přibrzdil Mattia Perin.

S přibývajícím časem se hra Neapole dostávala do křeče a Partenopei nervózněli. Janov bránil výborně a nedovoloval favoritovi, aby se dostal do souvislého tlaku. K tomu Grifové ještě útočili a vůbec ne špatně. Ocampos se z levé strany procpal do vápna a tvrdě vypálil, jenže jeho pokus byl na poslední chvíli zastaven. Hrdinou se mohl stát mladík Simeone, ale v závěru si s jeho zakončením Pepe Reina poradil.

Více informací k zápasu

AS Řím - FC Crotone 4:0

21.09.2016 20:45

Góly: 26. Stephan El Shaarawy, 37. Mohamed Salah, 48. Edin Džeko, 57. Edin Džeko

Vlci si na své půdě pohráli s nováčkem a po dlouhé době ukázali ofenzivní festival. Velká tíha musela spadnout ze zad Edina Džeka, který se i díky Tottimu trefil dvakrát. Po gólu přidali ještě Mohamed Salah a Stephan El Shaarawy.

Trenér Spalletti dopřál publiku to, po čem touží. Nasadil kapitána Francesca Tottiho a vrátil se ke svému trochu tradičnějšímu rozestavení. Tři ofenzivní hráči, mezi nimž byli El Shaarawy se Salahem, Totti na pozici trequartisty a vepřed osamocený hrot Edin Džeko. Záloze vévodilo duo Strootman - Paredes, do brány se opět postavil Wojciech Szczesny. Crotone se spoléhalo na silnou zálohu, do níž se vešli Sampirisi, Rohdén, Capezzi, Crisetig a Salzano. Vepředu figurovali Palladino a Falcinelli.

AS začalo aktivně a jeho kombinační hra dělala nováčkovi velké potíže. Díky rychlému přenesení hry se k balonu od Paredese dostal Edin Džeko, který překonal strážícího Ferrariho a pronikl do vápna. Tam zamířil, ale poslal balon jen do tyče! Na opačné straně se o podobný kousek pokoušel útočící Raffaele Palladino, kterému ale obránci AS vystavili stopku.

Dopředu se hnali i hosté, jmenovitě Diego Falcinelli, který po souboji upadl před vápnem AS. Jenže rozhodčí nedovolený zákrok neviděl a nepískal. Po faulu na Alessandra Florenziho dostalo AS výhodu přímého volného kopu, na což je samozřejmě odborníkem Francesco Totti. Jeho vybídku ale brankář Cordaz přijal bez problémů. Vlci sice tlačili a hostující tým častokrát jen odkopával. Po další takové akci se už domácí fandové mohli radovat, protože Alessandro Florenzi si naběhl do vápna soupeře a předložil míč na zadní tyč. Tam si naběhl Stephan El Shaarawy, který prostřelil vše před sebou!

Giallorossi vedli o jednu branku a náramně se jim to hodilo. Crotone působilo dojmem, že se s touto novou situací smířilo, protože jeho aktivita nestoupla. Naopak se stále častěji do útoku vrhali domácí hráči, které vedení o jednu branku uklidnilo. Na krásný pas od kapitána Tottiho nakonec Edin Džeko i přes svou výšku nedosáhl, ale na Cordazovu bránu se valil jeden útok za druhým. Crotone to zkoušelo spíše ojedinělými pokusy, jako byl například ten Palladina. Jeho rána ale mířila těsně vedle.

Po dalším pasu od Palladina tentokrát musel balon před Falcinellim odklízet vracející se Kevin Strootman, který hned poté spoluhráče hodně hlasitě seřval za nedůraz a nepozornost. Možná to zabralo, protože ihned poté docílil římský celek navýšení svého náskoku. Po jednoduché spolupráci se k balonu uvnitř vápna dostal Mohamed Salah, kterého posledně trenér Spalletti moc nechválil. Dnes ukázal, že umí přidat a krásnou ranou poslal balon do sítě - 2:0 pro domácí Vlky.

První poločas domácí zakončili pohodlnou kombinací na polovině soupeře a po pasu od Bruna Perese se kapitán Totti jen těsně nedostal k zakončení. Domácí veterán pak poslal nadýchaný centr na vysunutého Džeka, jenže jeho hlavičku skvěle zlikvidoval brankář Cordaz. Jeho noční můra ale ještě ani zdaleka nekončila. Hned po návratu na hřiště poslal kapitán Totti krásný balon vpřed na Džeka. Toho zkušený hrot využil, přehodil brankáře Cordaze a slavil - 3:0 pro AS!

Crotone se snažilo co nejrychleji vrátit se do zápasu a pomoci mu mohla Strootmanova chyba. Po ní se hnali dopředu dva útočníci Crotone a Falcinelli to vzal na sebe. Jenže výtečně ho zastavil Federico Fazio! Vracející se Paredes pak poslal balon na Tottiho a ikona římského publika poslala vpřed Mohameda Salaha. Ten přepnul na dvojku a našel před bránou volnějšího Džeka. A protože před ním Claiton míč neodklidil, AS vedlo o čtyři!

A stejný rozdíl zůstal i po penaltě. Strootman sice fauloval, ale Diego Falcinelli v rozhodující chvíli selhal. Za hrdinu tak byl díky skvělému zákroku Wojciech Szczesny! I vzhledem k výsledku bylo poměrně jasné, že tempo utkání opadne. Domácí nikam nespěchali ani s Iturbem a Jesusem ve hře, Corotne nepozvedli ani Stoian s Martellou. Přesto mohl brankář Szczesny inkasovat, kdyby ho po ráně Salzana nezachránila tyč! Ani jedenáctý roh AS neproměnilo, i když střídající Juan Jesus mířil hlavou jen těsně vedle.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 2:2

21.09.2016 20:45

Góly: 26. Duván Zapata, 45. Danilo - 30. Khouma Babacar, 52. Federico Bernardeschi (pen.)

Utkání mezi Udinese a Fiorentinou nakonec vítěze nepoznalo. Udinese v zápase dvakrát vedlo, ale Fialky pokaždé dokázaly odpovědět. Poslední slovo měl Federico Bernardeschi proměněnou penaltou.

Jestli pro Fiorentinu existuje nějaký nepopulární soupeř, je to Udine. Zebry mají lepší vzájemnou bilanci a Viole se na Stadio Friuli tradičně nedaří. Ani tentokrát se pro Fialky nevyvíjelo utkání dobře. Duván Zapata převzal na hranici ofsajdu balón a přesnou technickou střelou k tyči poslal domácí do vedení! Rychlá branka domácím ne pomohla, nadšení vydrželo jen tři minuty. Tello zatáhl balón před branku a naservíroval jej Babacarovi, který efektivní patičkou srovnal na 1:1. Udinese si vzalo vedení opět na svojí stranu na sklonku prvního poločasu. De Paulův centr na zadní tyč zasáhl Danilo a do šaten šli spokojenější domácí.

Zebry chtěly držet nadějný stav co nejdéle, ale přišly o něj krátce po změně stran. Po faulu na Babacara sudí foukl do píšťalky a Federico Bernardeschi nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Remíza 2:2 byla nejspíše dobrá pro oba celky, protože od Bernardeschiho gólu tempo hry solidně upadlo a výrazně ubylo i gólových šancí.

Několikrát byl v náznacích šancí Duván Zapata, ale vážnější nebezpečí pro Tatarusanua to neznamenalo. Udine tak znovu s Fiorentinou neprohrálo, tentokrát se oba celky rozešly smírně 2:2. Domácí jsou tak jedenáctí, Fiorentina se stejným počtem bodů desátá.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Cagliari Calcio 4:0

21.09.2016 20:45

Góly: 14. Daniele Rugani, 34. Gonzalo Higuaín, 39. Dani Alves, 83. Luca Ceppitelli (vl.)

Juventus umlčel kritiky a případnou rodící se výsledkovou krizi důrazně odmítl. Stará dáma proti Cagliari rozhodla o všem podstatném během prvního poločasu, kdy se postupně prosadili Rugani, Higuaín a Dani Alvés. Kosmetickou úpravu na konečných 4:0 zařídil vlastencem Ceppitelli.

Stará dáma v Lize mistrů remizovala 0:0 se Sevillou a v lize naposledy podlehla Interu. Ve dvou soutěžních zápasech v řadě nevyhrála a na něco takového nejsou její příznivci vůbec zvyklí. Juventus však žádné další překvapení nedopustil a jakékoliv naděje hostí rozcupoval už v prvním poločase.

Cagliari dokázalo favoritovi vzdorovat jen čtvrthodinu, pak poprvé udeřilo. Nacvičenou standardní situaci zakončoval Higuaín, gólman Storari jeho volej vyrazil a dorážející obránce Rugani rozvlnil síť. Reakce hostů byla pohotová, Cagliari okamžitě přešlo do aktivity, jenomže dlouho to nevydrželo. Ve 34. minutě se naskytla Higuaínovi podobná situace jako Ruganimu a rovněž Argentinec dorážkou zvýšil na 2:0. Juventus vyhrál první poločas 3:0, ve 39. minutě totiž napřáhl ze střední vzdálenosti Dani Alves a svojí první brankou v dresu Staré dámy v podstatě definitivně rozhodl.

Nejspíše i Massimilliano Allgeri měl o výsledku jasno a do druhé půle poslal chytat brankáře Neta. Cagliari nechtělo svojí kůži prodat lacino, ale stála proti němu velká kvalita. Juventus druhý poločas naprosto bez problému kontroloval.

Naopak v 74. minutě chybělo málo, aby Dani Alves vstřelil svůj druhý gól. Jeho pumelenici tentokrát Storari dokázal vyrazit. Vedle Neta poslal trenér Juventusu na hřiště i chorvatské duo Pjaca-Mandžukič. Byl to ale vlastní hráč Luca Ceppitelli, kdo počtvrté překonal Storariho, pro kterého byl jinak zápas s Juventusem hodně pikantní. Skóre mohlo být nakonec ještě vyšší, ale Mandžukič z dobré pozice hodně minul branku.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - US Sassuolo 2:1

21.09.2016 20:45

Góly: 21. Nicola Rigoni, 41. Lucas Castro - 28. Gregoire Defrel

Chievo doma porazilo brankami z prvního poločasu Sassuolo 2:1 a v tabulce se posunulo na osmé místo, Sassuolo je třinácté, ale mezi oběma celky je jen jednobodový rozdíl. Vítěznou trefu obstaral pět minut před koncem poločasu Lucas Castro.

Začátek utkání přesně odpovídal tomu, co diváci na Stadio Bentegodi mohli očekávat. Boj o hřiště bez vyložených šancí. Ve 21. minutě se ale zničehonic opřel do odraženého balónu Nicola Rigoni a krásnou střelou zaskočil Consigliho! Utkání první branka pomohla, hrálo se více otevřeně a především Sassuolo našlo za sedm minut odpověď. Ve vápně propadl míč až k Defrelovi a ten bez problému využil zmatků v obraně a srovnal na 1:1. Domácí Fly Donkeys si nakonec vzali vedení zpátky. Pět minut před koncem prvního poločasu parádně odcentroval Valter Birsa a hlavičkující Lucas Castro nedal Consiglimu šanci.

Sassuolo potřebovalo ve druhém poločase stáhnout náskok soupeře, ale ten si výsledek velmi dobře hlídal. Ve druhém dějství to bylo přesně to Chievo, které známe, tedy hrající ze zajištěné obrany. Neroverdi se sice dostali k většímu držení balónu, ovšem zakončovali jen sporadicky. V závěru se navíc nabízeli Chievu brejkové možnosti, jednu z nich nedokázal využít Floro Flores. Chievo se výsledek 2:1 zkušeně pohlídalo a připravilo Sassuolu další porážku.

Více informací k zápasu

Bologna FC - UC Sampdoria 2:0

21.09.2016 18:30

Góly: 45. Simone Verdi, 50. Mattia Destro

Bologna slaví důležité tři body, o které se postarali góloví střelci Simone Verdi a Mattia Destro. Oběma ke gólům pomohly centry od Ladislava Krejčího, který znamenal pro obranu Blucerchiati velké nebezpečí.

Sampdoria měla ideální možnost, jak dát zapomenout na nedávné nezdary. Blucerchiati se pod vedením trenéra Giampaola prezentují pohledným fotbalem, který jim ale zatím nepřináší požadované výsledky. Dnes večer čelili domácí Bologni. Ta nastoupila v základu s hráči jako Torosidis, Masina, Dzemaili, Verdi nebo Destro, šanci dostal i Ladislav Krejčí.

Sampdoria dala důvěru mladíkům, kteří reprezentují nový směr klubu. Nastoupili Praet, Linetty, Torreira, Škriniar nebo Muriel s Pereirou. A byla to právě Doria, která se jako první tlačila dopředu. Karol Linetty se postaral o první zajímavý centr do vápna, ale tam si jej sebral brankář Da Costa. Aktivita rozhodně byla na straně Dorie, která se věnovala obvyklé silné stránce týmů trenéra Giampaola - rychle kombinovala po zemi a snažila se dostat k bráně soupeře technicky.

Po Murielově ráně musel zasahovat brankář Da Costa a Bologna stále jen bránila. Až po půlhodině hostujících snah se málem prosadil veterán Blerim Dzemaili, který krásnou ranou zatočil balon těsně kolem tyče! Jako by to byl signál pro domácí, protože hned poté pálil Mattia Destro a do vápna začal stále častěji pronikat také Ladislav Krejčí.

A Bologna byla za svou zvýšenou aktivitu odměněna. Možná ne úplně fér pro Sampdorii, ale to už je takový emblém jejích posledních zápasů. Tlačí, napadá a inkasuje. Po krásném pasu od Ladislava Krejčího se k balonu dostal jako první Simone Verdi a hráč s číslem devět krásnou ranou z voleje poslal domácí do vedení!

To byl pro hosty šok, protože odcházeli do šaten za nepříjemného stavu. A bylo ještě mnohem hůř. Pouhých pět minut po změně stran se k balonu opět dostal Krejčí, který zásobuje útočníky Felsinei skvělými pasy každé utkání. Tentokrát se jeho adresátem stal Mattia Destro, jehož nechali obránci Dorie trestuhodně opomenutého - 2:0 pro Bolognu!

To samozřejmě neznamená, že by se Doria přestala snažit. Po ráně Muriela se do střely položil také záložník Edgar Barreto, jenže ten zakončení střelou o zem nezvládl podle představ a balon skončil těsně vedle. Právě Barreto ukázal svoji frustraci, když dvacet minut před koncem zbytečně kopl protihráče, i když ten už neměl míč. Od sudího se kromě káravého pohledu dočkal také přímé červené karty a oslabil svůj tým. To se stalo také mladíkovi Di Francescovi, jehož vyloučení se ale událo až v nastavení zápasu a pro hosty už pomoc neznamenalo. Ti tak odjíždějí znovu smutní a bez bodů.

Více informací k zápasu

AC Milán - SS Lazio 2:0

20.09.2016 20:45

Góly: 37. Carlos Bacca, 74. M'Baye Niang (pen.)

AC Milán doma zdolal v předehrávce vloženého kola Lazio 2:0 a připsal si druhou výhru s čistým kontem v řadě. Diváci na San Siru viděli po opravdu dlouhé době dobrý výkon domácích. Opět se prosadil Carlos Bacca a výhru pečetil z pokutového kopu Mbaye Niang.

AC Milán byl snad s výjimkou úvodu utkání po celý čas lepším týmem a 2:0 nakonec vyhrál zaslouženě. Hlavními opory týmu byly opět Gigi Donnarumma a Carlos Bacca. Golman Milána vyrazil v 11. minutě na rohový kop pokus Milinkoviće-Saviće. Na druhé straně zamířil z velké šance těsně mimo Bonaventura a krátce na to ze své vůbec první šance udeřil kolumbijský útočník Carlos Bacca, jenž je ve výborné formě. Kuckův přesný míč za obranu si Bacca zpracoval a střelou k tyči s přehledem překonal náhradního brankáře Strakoshu. Ještě do poločasu měl dvě obrovské příležitosti Bonaventura, ale v obou případech nakonec selhal. V nastaveném čase brankáře Lazia zastoupil na brankové čáře Bastos!

Milán obrovské šance v závěru prvního poločasu nevyužil a odmítl tak jít do dvoubrankového vedení. Rossoneri navíc ve spalování směle pokračovali i po změně stran, po průniku Calabrii nedosáhl na balón Niang. Tento útočník se nakonec přeci jenom prosadil a to z pokutového kopu. Čtvrthodiny před koncem zahrál ve vlastním vápně rukou Radu a sudí byl nemilosrdný, stejně jako Niang, který proměněnou penaltou pečetil výsledek na 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC540111:412
2.SSC Neapol532012:511
3.AS Řím531113:510
4.Chievo Verona53117:410
5.Inter Milán53117:510
6.AC Milán53028:79
7.Bologna FC53027:99
8.Janov CFC42116:47
9.SS Lazio52128:77
10.ACF Fiorentina42115:47
11.Udinese Calcio52126:87
12.UC Sampdoria52035:76
13.US Sassuolo52035:86
14.Turín FC51228:65
15.Delfino Pescara51226:75
16.Città di Palermo51223:65
17.Cagliari Calcio51137:114
18.Empoli FC51132:64
19.Atalanta Bergamo51046:113
20.FC Crotone50143:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
Pipo123

Čo viac k tomu napísať, asi len že si mohol Parolo po zápase obliecť dres AC a zostať v Miláne

Reagovat
smazaný uživatel

kolko si prehral?

Reagovat
Pipo123

O prachy nejde, na tie sere pes, ale táto prehra ma strašne nasrala, hlavne kvôli tomu že docela fajn výkon v úvode zápasu posral práve Parolo, zažil som v zálohe hráčov ako Baronio, Gonzalez, ale pri pohľade na Parola mám chuť začať fandiť AS

Reagovat
smazaný uživatel

ale celkom zaslúžená prehra lazia. až na prvých cca 25 min. hej parolo dnes na facku

Reagovat
Pipo123

Zaslúžená je, o tom netreba diskutovať, skôr ide o fakt že do toho gólu sme boli mierne lepší než AC, mal som pocit že by sme tam ten gól mohli dať a nejak vyhrať. Po tom góle Parola sa AC chytilo a začali hrať výborne, počkali si na naše chyby a po protiútokoch hrozili.

Reagovat
Kaka14

lepsi ste boli tak prvych 18 min.... ale za zapas ste si nevytvorili ani jednu golovu sancu, kym my sme mali minimalne dve ciste tutovky (Bonaventura, Niang)......

Reagovat
didosh

Ten gól s vámi zamával....Jo a Anderson je po zranění nebo proč nebyl v základu?

Reagovat
Largo

Pojd synuuuuu

Reagovat
smazaný uživatel

si necital preview? Tam som pisal ze skonci 2:0, by si useril :) A Lazio mozu byt radi ze nefasli 4ku...

Reagovat
Lech

Chceš palec?

Reagovat
smazaný uživatel

probůh Pipo, stačí

Reagovat
Pipo123

Nestačí, Lucius ho nenávidí ešte viac než já, ten radšej rozbil TV a išiel spať

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je náhodou Parolo aj v repre Talianska?

Reagovat
Pipo123

Je a to je samo o sebe záhadou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi pekný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes od nás chválitebný výkon. Na začiatku sme síce zaspali, ale po chybe Parola a gólu Baccy to išlo dobrým smerom. Lazio hralo ako splašené a my zas organizovane a dobre. Mali sme ešte pár góloviek, obrana fungoval na parádu. Viacerými zavrhovaný Paletta druhý zápas po sebe najlepší v obrane i keď aj Calabria si zaslúži tento titul. Dôležité víťazstvo, ktoré nás snáď nakopne k lepším výkonom. Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Dobry vykon a ja som nevidel?

Reagovat
GEGE

do prvního golu stejná bída jako obvykle...pak to na naše poměry celkem ušlo...ale hlavně tragické Lazio není žádné měřítko...

Reagovat
didosh

No dobrý výkon...Jak se to vezme..prostě trhli jsme tři body a to je důležité...

Reagovat
mojmira

jestli jen jeden tak je to dobrý, já teď 14 dní v IT stříhal víno a neviděl 3 zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se AC udrží na vítězné vlně.Krásné vidět jejich znak zase vysoko v tabulce, pokud budou bojovat, udělají dobrý koletiv a budou táhnout za jeden provaz mužou a snad se zapojí do bojů o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Fiorentine ještě urvou překvapivě body, ale pak mají klasicky Sassuolo a to je prohra...Montella neMontella, nic se nezmění(lo).

Reagovat
didosh

Viola bude hodně těžký zápas a na Sasky nám to klasicky moc nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AC v poslednich letech vyhraje tři docela těžky zapasy často i s čistým kontem, ale pak když už to vypada, že se zvedaji, tak prohraji s ,,Albinoleffe".

Reagovat
cervo

pretoze nas kapitan ma uroven on sa nebude hecovat na nejake Albinoleffe

Reagovat
Jajinek

Podle Pipa se dají sázet zápasy, odhadovat přestupy, stavět hráči do fanty... očekávám od Parola příští kolo hattrick

Reagovat
Pipo123

Nieco na tom bude, podam si vyhru v hcp na Inter proti Mosadu a boom 0:2

Reagovat
Jajinek

ty vole... no tak to je jasný. Příště to raději řekni dopředu

Reagovat
cervo

nechces si podat na Inter aj dnes?

Reagovat
Milan.B

Reagovat
didosh

Neví někdo co ten Thiago Silva?Chce lepší smlouvu od PSG nebo opravdu ukončí kariéru u nás v AC?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci sucasne AC ma na prvu stvorku,herny prejav nic moc skor stastie no ked Cinania investuju rozumne tak dufam ze pojde AC hore. AC ma momentalne aj sikovnych hracov Romagnoli,Calabria,Donaruma,Bonaventura,Niang,Locateli,Bacca takze ma na com stavat.

Reagovat
Marv

Láďa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

http://www.tuttomercatoweb.com/altre-notizie/le-pagelle-del-bologna-che-gol-di-verdi-che-assist-krejci-880855

nejlepší hodnocení z týmu spolu s tim frajerem, co dal ten parádní gól.

Reagovat
Milan.B

hraje dobre

Reagovat
smazaný uživatel

takto ked da celu sezou v lete ma prestup isty

Reagovat
smazaný uživatel

Je jistota, že celou sezonu to nedá Má obrovské výpadky formy. Zatím ale hraje skvěle, byl bych rád, kdyby mu to vydrželo.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj kebyze neda, tak na Lazio alebo Fiorentinu by mal keby hviezdil aspon 2/3 sezony. Ak udrzi formu celu sezonu, tak by siel este do lepsieho, ale je pravda ze to by musel poriadne posunut svoj standard.

Reagovat
Radin

Bologna má myslím nějaký projekt a třeba Nagy si mohl vybírat a šel tam..Pochybuji, že by šel Krejčí do Lazia, to by si moc nepomohl..Dost možná bude hrát s Bolognou o poháry..

Reagovat
smazaný uživatel

Z klubu ako Lazio sa casto ovela jednoduhse odchadza do tych top styroch najvacsich klubov alebo inych lig. Je to prestiznejsi a viac sledovany klub, ktory si dokaze dlhodobo udrzat kvalitu. U Bologni moze kludne prist vypredaj a o rok, dva bude bojovat o udrzanie v lige.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
papanegra

Reagovat
dondinho

Jednou se slavně do Sparty vrátí jako Tomáš

Reagovat
10

Aby to nebylo příští léto

Reagovat
db18

To by bylo "zbaběle vrátí jako Kadlec"

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš jako Vacek nebo Hušbauer ne?

Reagovat
db18

Těm oboum ujel vlak hned na začátku ne?

Reagovat
Kang & Kodos

Vackovi jo, Hušbauer žádnej vlak ani neviděl

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

fenomén

Reagovat
db18

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Uwe háže buly

Juve by mělo rozbít prasátko, někdy to góly Higuainovi pripravovat musi..

Reagovat
smazaný uživatel

legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Dost sa tu podcenoval...

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
San Iker

Reagovat
raduinho

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ked Totti ukonci karieru, fanusikovia AS nebudu mat preco chodit na stadion. Vidiet ho na ihrisku je viac, ako vsetky scudetta. Genialny hrac

Reagovat
FuckT

Sarri je vyborny trener, ale potrebuje byt amicioznejsi. Dnes sa prejavil presne jeho problem, a tym je nedostatok dravosti. On sa sice vyjadri, ze Juventus vyhra ligu, lebo su jednoznacne najlepsi, maju najviac penazi, atd, atd. Ale kurva to by nemuselo znamenat, ze si s Janovom pri stave 0:0 takmer ku koncu zapasu nevytvorime ani 10 sekundovy tlak do pice. Dnes by som tam fakt supol asi toho Roga najradsej...

Reagovat
Alberto Aquilani

Porazili sme Crotone, hurrraaa

Zápas, po ktorom sa nedá nič súdiť. Crotone je desné, asi najľahší zápas sezóny. Každopádne, Faraon dal konečne gól a Totti dal ďalšie super áčko, takže až do ďalšieho kola sa môžeme s kľudom premasturbovať k smrti.

Reagovat
Radin

A to ho v prewiew eurofotbal nezařadil ani do pravděpodobné základní sestavy..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za pěknou náplast po derby.Dnes výkon skoro bez chybičky, Chvalím mladíky, Rugani,Lemina!Všeci dobrý výkon až na trápícího se Dybalu, moc pozitiv od Hernanese, Pjanič, Pipita, zbytečně se rozepisovat.Pěkné to bylo, věděl sem že kluci to zase jednou rozbalí a už bylo potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

spokojnost ze sme potvrdili vyhru z derby.

j. mario ukazuje, ze tych 45 mega bolo opravnenych. skvely hrac.

kondo stale zbytocne straca lopty ale stale verim, ze bude z neho super hrac.

Mauro je v skvele forme. stacilo mu len priniest hracov co mu vedia prihrat.

Candreva podla mna dnes tiez velmi dobry zapas.

Miranda je super, Murillo zmatkuje nejak moc. obranu treba posilnit urcite.

ale tazko sa mi hodnoti, lebo som mal picastream, tak len take postrehy mini.

Reagovat
smazaný uživatel

inak mlady DiMarco myslim ze celkom pekne momenty mal.

Reagovat
Votas

snad toho letos odehraje co nejvíc. On Bonazzoli a Benassi byli z primavery za poslední roky nejzajímavější hráči. Snad ho hype nesemele.

http://www.inter.it/en/news/54719/dimarco-the-kid-who-reads-the-game

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Panděvova ofina

znovuzrozeny Santon je taky docela hezká věc. Ale koho bych chtěl opravdu vyzdvihnout je J. Mario. A nebojím se říct, že poslední dvě hry jsou z velké části jeho zásluhou. Společně s Banegou dává naší hře konečně nějaký směr a to hraje třetí zápas

Reagovat
smazaný uživatel

jo Santon mal vcera viacero peknych momentov, mozno aj viacej nez za celu minulu sezonu :)

ono tam rastie u timu sebavedomie a zaroven u kazdeho hraca. ale buduce kolo to treba opat potvrdit, lebo Bologna je velmi dobra.

Reagovat
Alberto Aquilani

Džeko v lige za 360 minút 4 góly a 2 vybojované pencle. Ale jo, v tej hre by som miesto neho mal 3 góly už aj ja

Reagovat
olis

trapas, hanba, za cely zapas sme si nedokazali vytvorit 10 minutovy usek kde by sme ovladli hru a vytvorili si solidnu sancu, hrame asi o tri levely horsie ako minulu sezonu, hraci ako Hamsik ktory by mal byt lider v poslednej minute strati loptu a janov da z toho takmer gol, Callejon uplne mimo ale tak isto v podstate kazdy v utoku, bod mame len vdaka Reinovi, proste onicom, musi sa to zmenit a to rychlo lebo takychto zapasov moze byt tuto sezonu vela, Janovu stacilo behat a mat trosku sebavedomie, ked toto na nas naozaj staci tak vela klubov si to velmi rychlo uvedomi a budeme mat velky problem, teraz hlavne nech nedostanu hraci depku ako ja, je jasne ze Sarri bude potrebovat cas prerobit to a prisposobit na Milika a Gabbiho ale aj tak som sklamany, dufam ze sa to rychlo zlepsi

Forza Napoli!

Reagovat
Jajinek

klasika

jiri - fcb

18.09.2016 19:42

#

Icardi je pro mě zatím ohromné překvapení - myslel jsem si, že je to nemyslící kladivo do vápna, ale on je skvělý i ve více aspektech. A je mu 23 ... V létě bude jeho cena 100+

[reagovat]

10

18.09.2016 19:43

#

tak si ho někdy pusť třeba s Chievem, nebo si pusť Inter příští kolo

Reagovat
Pipo123

Chalan prekvapuje, túto sezónu to vyzerá tak že kapitánsku pásku si chce naozaj zaslúžiť. Proti Juve odmakal zápas na 120%, dnes sa mi znova páčil, je ho viac vidieť v medzihre, bojuje, ale určite k tomu prispieva aj kvalitnejšia hra zálohy než v minulých sezónach. Celkovo Inter posledné dve kolá ide skvele, "musíme" uhrať minimálne LM, tieto dve výhry sa musia využiť na pohodu v kabíne a srať aj na celú EL, treba ísť v lige na 100%

Reagovat
Jajinek

jako jdeme skvěle 2 kola. Tak jak by se neměla dělat věda z toho když se nedaří, tak bych to ani nyní nepřecenoval. Už příští kolo s Ládíkem bude děsně těžký.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
10

není zač

Reagovat
10

btw. je ti jasný, co si teď způsobil na příštích 8 kol?

Reagovat
Jajinek

já nic nepsal ani nezakřikl ... jen jsem citoval

Reagovat
10

to stačí, z toho už se nevykecáš...naopak si to právě prodloužil o další 3 kola

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

prosím, vyzná se tu někdo v Pay Palu ? Mohu z něj peníze poslat na svůj běžný účet ?

Reagovat
smazaný uživatel

ano mozes

Reagovat
smazaný uživatel

píše mi to, že mám omezené možnosti na tom účtu a že přijatá částka překročila limit,co s tím ?

Reagovat
vlastik

Nemas limit na vklady na svuj ucet?

Reagovat
FuckT

Tak obidve situacie jasne penalty, ale aj tak ma viac sere asi toto.

“We commanded the match for 85 minutes,” a visibly irritated Sarri told Sky Sport Italia.

Reagovat
olis

to som radsej ani nekomentoval lebo to uz bollo na mna moc

Reagovat
smazaný uživatel

U te situace s rukou tam sudi byl tak 10 metru a jasně se na to dival...Jasna

Reagovat
olis

no ved toto, este to vypada tak ze sa presne na toho hraca pozeral, potom sa mi tu idu este ludia smiat ked mam podozrenia ze rozhodcovia su podplateny, niekedy to tak fakt vyzera

Reagovat
smazaný uživatel

ani jedna nebola. Pri prvej situácií sa si obranca najskôr spracúval loptu, a potom mu až zbehla na ruku, to sa vôbec nepíska, a nie ešte penalta. Pretože pri preberaní lopty, keď si sám loptu odrazíš do ruky, tak to sa berie ako technický nedostatok (aspoň som to čítal, tak v pravidlách dávnejšie). A druhá situácia, tam ho už obranca Janova už vôbec nedržal, keď Milik spadol, to už potom nafilmoval pád.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si balon hodíš sam sobě na ruku, tak to je jasne proviněni ne? To je vlastní chyba hráče, ničí zavinění.

Ta druha, vzdyt ho stahl za ruku.

Reagovat
10

na začátku ho ale držel spíš Milik, z takových vzájemných soubojů většinou v calciu penalty nepískají...ten volejbal byl jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

Ale piskatelny to je, bych řekl.

Reagovat
olis

ty si asi slepy, chod sa dat vysetrit, ta lopta mu padla priamo na ruku a neodrazila sa mu na ruku od tela, mas to priblizene, spomalene, neviem co viac by si chcel, nie si ty Damato? a ta druha tiez jasna

Reagovat
ED91

Od hrude na ruku

Reagovat
.13

Tak ak ta druha nebol faul, tak si celkom dost zaujaty. chcel by som vidiet tu reakciu ak by to spravili Juve, asi by to tiez nebol faul

Reagovat
FuckT

Super pravidla potom, este by si ju mohol chytit do ruk a vybehnut s nou az ku stredovej ciare, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Brozo vcera isiel na zapas sam vlakom a bol v hladisku.

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne kde inde ako v hladisku mal byt.. v bufete?

Reagovat
Lech

Doma

Reagovat
smazaný uživatel

alebo vtr

Reagovat
Koubinhor

to mohl letět svým novým ferrari

Nic méně by se měl uvědomit makat a ovoce bude

Reagovat
smazaný uživatel

sak asi zacal proces uvedomenia :)

Reagovat
smazaný uživatel

taky vtipek na rano:

"Icardi's wife is older than him and he always score against Juventus. So, we can say he really likes to fuck the Old Lady"

Reagovat
10

kvalifikace byla včera

Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

tento je nahodou celkom vtipny (teda asi chapem, ze nie pre Juve fans) ale ani nie je moj :/

Reagovat
Pettirosso

Kdyz uz tak Old Ladies

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Airus
Reagovat
Vtáky cez tepláky

To moment keď som zistil, že Pescara hrá klasický stromček a pri pohľade na trénera som zbadal Massima Odda :)

Reagovat
Pipo123

Biglia dnes potvrdil som návrat proti Empoli, naopak mimo bude Marchetti, Basta aj Bastos. U Bastosa sa odhaduje že bude chýbať až mesiac, takže toto je ideálne ako prejsť znova na 4-3-3, nejak neverím žeby Wallece a Hoedt zahrali dobre v trojčlennej obrane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele