Serie A - preview 5. kola

20.09.2016, 08:45, aktualizováno 21.09.2016, 08:41
Previews
Neapol je zatím na čele tabulky a své postavení bude hájit na půdě Janova. Na zaváhání čeká Juventus, který chce proti Cagliari odčinit nedělní selhání z Milána. AS Řím hostí poslední Crotone, Inter se představí v Empoli...
Bologna FC - UC Sampdoria  (středa 18:30)
Sampdoria jede na stadion Renato Dall'Ara s hodně špatnou náladou. Jednak se jí v poslední době moc nedaří získávat body a jednak patří stadion Felsinei už dlouhou dobu mezi její největší noční můry. Ani Bologna ale v současné době moc dobře nehraje.

Středeční program bude v italském prostředí hodně nabitý. Náročného diváka čeká hned devět prvoligových utkání, z nichž jen jediný zápas začne dříve než ty další. Bologna hostí na své půdě janovskou Dorii už od půl sedmé večer a určitě se bude nač dívat. Tým trenéra Giampaola se pokusí přerušit sérii porážek a také bude chtít zrušit prokletí, které pro něj stadion Bologně znamená. Blucerchiati zde sehráli už množství duelů, ale body si odtud vezli naposledy na začátku listopadu roku 2003!

Utkání tehdy rozhodl jedinou brankou Cristiano Doni, ale na tuto výhru již sedá prach. V současnosti se Sampdoria snaží co nejrychleji vstřebat změny v kádru a pokyny nového trenéra převádět do praxe. Ta byla na začátku úspěšná, ale poslední dvě kola se Námořníkům moc nepovedla. AS Řím v poslední minutě spasila penalta Tottiho a v pátek Doria přišla o body také až v samotném závěru. Proti AC sice hrála velmi dobře, ale pět minut před koncem zachránil trenéra Montellu útočník Carlos Bacca, jenž se prosadil jako jediný.

Pokud má letošní Sampdoria s něčím problém, pak jsou to druhé poločasy. Úvody zápasů Dorii jdou a velmi často v nich i skóruje, ale poté, co se hráči vrátí na hřiště na druhou půli, se něco změní. Není to asi jen náhoda, že Sampdoria ještě letos ani jednou neskórovala ve druhém poločase. Rychlou změnu k lepšímu by si přál i mladý obránce Pedro Pereira. Ten sice dlouho nehrál kvůli zranění, ale teď je plný optimismu.

Po utkání s AC řekl: "Kvůli těžkému zranění jsem byl dlouhou dobu mimo hřiště, což mi moc chybělo. Ale přesto jsem byl na svůj projev v utkání hrdý, protože jsem nedělal chyby a hrál jsem dobře. Po fyzické i psychické stránce je mi dobře, ale vím, že mám před sebou ještě dlouhou cestu. Mrzí mě výsledek, ale hned ve středu hrajeme další zápas. Bologna bude náročným soupeřem, ale my si věříme a chceme domů odvážet tři body po krásném utkání," přeje si mladý bek.

Bologna má zatím v lize dvě výhry a stejný počet porážek. Ta poslední přišla z rukou Milikových, který v dresu Neapole řádil a vstřelil dvě branky. Bologna navíc v zápase přišla o obránce Emila Kraftha, který bude kvůli červené kartě chybět. Hrát navíc nebudou zranění Mirante, Gomis a Sadiq. Úplně v pořádku není ani Maietta s Destrem. Za hosty pak nenastoupí zranění Sala, Pavlovi ć a Carbonero, za karty pyká záložník Ricky Alvárez.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Torosidis, Gastaldello, Oikonomou, Masina - Dzemaili, Nagy, Taider - Verdi, Destro, Di Francesco
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pereira, Silvestre, Škriniar, Regini - Barreto, Torreira, Linetty - Praet - Muriel, Budimir
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Inter Milán  (středa 20:45)
Inter v minulém kole porazil slovutný Juventus Turín a ukázal, že se s ním musí počítat. Zároveň si tím ale na sebe upletl bič. Dokáže trenér de Boer potvrdit zlepšenou formu i proti Empoli? To sice stále nestřílí branky tak často, ale herně se zvedá.

Asi jen málokdo čekal, že slavné derby D'Italia dopadne tak dobře pro Inter Milán. Tři, možná čtyři branky měly padnout právě do jeho sítě. Alespoň podle předpokladů, protože zatímco Juventus je ve formě a k dispozici má ty největší hvězdy, milánský protějšek tápe a podává nevýrazné výkony. Herně se sice trochu zlepšuje, ale výsledkově to stále není ono. A trenér Frank de Boer pomalu ztrácí pevnou půdu pod nohama.

Dokonce i sami fanoušci Interu už brojí proti nizozemskému trenérovi a před utkáním někteří posvěcovali prohru, pokud by měla za následek de Boerův odchod. Celý tým se ale semkl a dokázal porazit lídra soutěže. A neměl to vůbec jednoduché, protože jako první udeřili hosté. Stephan Lichtsteiner se totiž krásně trefil a Inter znervózněl. Jenže o pouhé dvě minuty později se ukázal charakter Maura Icardiho, který coby správný kapitán zavelel k útoku. A když pár minut před koncem vystřelil Interu výhru střídající Ivan Perišić, bylo o senzaci postaráno.

Teď ale de Boera a jeho modročernou partu čeká ještě náročnější úkol - potvrdit, že nešlo jen o náhodu nebo ojedinělý výkřik zapomenutého génia. A v tom by mohl být zakopaný pas, protože forma Interu je jakákoli, jen ne ustálená. Dvě porážky, dvě výhry a jedna remíza v dosud odehraných duelech ukazuje, že hráči mají na čem pracovat. To ale samozřejmě nijak nemírní jejich radost z dosaženého triumfu.

O své dojmy se podělil i obránce Davide Santon v rozhovoru pro Inter Channel. "Na hřišti jsem nechal úplně všechno. A nebyl jsem sám, protože celý tým makal na sto deset procent. Za to jsme si zasloužili vyhrát. Juventus je skvělý tým, nejlepší v Itálii, což nám dodává hodně velký pocit uspokojení. Ale musíme na něj navázat. Takže se těšíme na duel s Empoli, i když mezi oběma zápasy není moc velká prodleva na odpočinek. Přesto doufám, že zvládneme vyhrát a budeme stoupat tabulkou," přeje si mladý obránce.

Aktuálně šestý tým Serie A má s Empoli dobré zkušenosti a naposledy mu dovolil tři body v roce 2006! Teď se navíc Empoli moc radovat nemůže, protože jeho výkony jsou na hony vzdálené tomu, co předvádělo pod trenérem Sarrim nebo později Giamapolem. Inter navíc bude mít téměř kompletní kádr, protože mu chybí jen zraněný obránce Marco Andreolli a vykartovaný tvůrce hry Éver Banega. Toskánský tým postrádá pouze Costu, který ještě není fit.

Empoli první dvě kola prohrálo a nepodařilo se mu vstřelit ani jednu branku, ale postupně si toskánský tým zvyká na nové hráče i trenéra. Hráči trenéra Martusciella porazili těsně Crotone a v minulém kole brali bod za remízu s Turínem. V útoku to opět nebylo ono, ale fanoušci Empoli mohli mít radost alespoň za dobrou defenzívu, neboť turínský celek hodně tlačil. Když se oba týmy utkaly naposledy, vyhrál Inter Milán a rozhodně bylo na co se dívat. O domácí výhře rozhodlo duo Icardi - Perišić, zatímco hostům zvedl náladu Manuel Pucciarelli. Dokáže se Empoli revanšovat svému hostu na domácí půdě?
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Bellusci, Barba, Pasqual - Tello, Mauri, Croce - Saponara - Maccarone, Pucciarelli
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovic - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Santon - Medel, Kondogbia - Candreva, Joao Mario, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.90 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Città di Palermo  (středa 20:45)
Ryzí duel ze samotného spodku tabulky uvidí stadion Atleti Azzurri D'Italia. Osmnáctá domácí Atalanta přivítá předpolsední Palermo, které decimují špatné výsledky, rozsáhlá marodka i unáhlená rozhodnotí prezidenta Zampariniho.

Zastavme se nejprve u Atalanty. Celek z Bergama ze čtyř kol vyhrál pouze v jednom případě, z ostatních zápasů odešel poražen. Naposledy se tak stalo na půdě Cagliari, kde Bergamaschi schytali jednoznačnou porážku 0:3. Trenér Gian Pier Gasperini tak nezažívá šťatné obodobí a zatím to nevypadá, že by měl navázat na poměrně úspěšnou práci v Janově.

Experimenty střídání koučů prezidentu Zamparinimu stále nevycházejí. De Zerbi na lavičce Sicilanů začal neúspěšně domácím debaklem od Neapole a nepředvedl se ani ve venkovním zápase v Crotone. Tam Palermo muselo dohánět brankové manko po zásahu Trotty, povedlo se mu to až ve druhém dějství díky Nestorovskimu, ale bod ze hřiště nováčka určitě nemůže být považován za velký úspěch. Rozhodně ne pro Maurizia Zampariniho.

Palermo už víc jak čtyři roky nedokázalo Atalantu porazit a to se oba týmy spolu střetávají prakticky rok co rok. Výhra Sicilanů v Bergamu je pak ještě starší, více než šest let. Domácí ale vzhledem k bídné formě nemůžeme považovat za příliš velké favority, byť papírově asi ano.

Domácím bude scházet kvarteto Suagher, Pešič, Dramé a Carmona. Pro kouče Gasperiniho to rozhodně není příjemná záležitost, ale co pak má potom říkat jeho protějšek De Zerbi. Ten nemůže počítat s několika členy základní sestavy - s Morganellou, Trajkovskim, Rajkovičem, Giulianem, Bentivegnou a konečně asi největší oporou Quaisonem.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha- Masiello, Toloi, Zukanović, Konko - Kessie, Grassi, Kurtič - D'Alessandro, Paloschi, Goméz
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Pošaveć - Rispoli, Goldaniga, Gonzalez, Aleesami - Hiljemark, Gazzi, Bruno Henrique - Diamanti, Nestorovski, Embalo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - Turín FC  (středa 20:45)
Po delší době na sebe opět narazí celky Pescary a turínského FC. Delfíni naposledy dostali tři branky od Lazia a chtějí si napravit chuť. Proti stojí Turín, který se stále nemůže vyrovnat se zraněním klíčových hráčů v ofenzívě.

Turínu chybí hráči jako Adem Ljajić nebo Andrea Belotti. A bez nich je tým trenéra Mihajloviće minimálně poloviční. Za první čtyři kola vyhrál jen jednou, což na ambiciózní projekt zkrátka nestačí. V minulém kole nedokázal překonat ani Empoli, které hvězdami taky nedisponuje. Je to ale poprvé v sezoně, co Býci zvládli udržet čisté konto. Čím to, že se týmu tak nedaří udržet konstantní formu a stoupat tabulkou?

Nad tím se zamýšlel Attilio Lombardo. Muž, který na lavičce v minulém klání nahradil potrestaného Mihajloviće, prozradil: "Nehráli jsme špatně, ale chyběla nám drzost v zakončení a trochu štěstí. Byli jsme hodně nervózní. Teď se ukáže, jak na tom tým opravdu je, protože nás čeká další soupeř tak brzy po Empoli. Nedivím se ale, že nám to nejde úplně bez problémů. Jsme týmem, který se hodně změnil. Procházíme proměnou hráčského kádru i filozofie, což není lehká doba. Jsem ale přesvědčen, že jsme se vydali po té správné cestě a výsledky brzy dorazí," nepochybuje Attilio Lombardo.

Turín by rád zopakoval výsledek posledního měření sil, kdy se oba celky utkaly v rámci Coppa Italia. Třetí kolo hrané v srpnu loňského roku dopadlo mnohem lépe právě pro Býky, kteří svému soupeři nastříleli čtyři branky a postoupili dál. Problémem by mohly být absence, protože kromě zmíněného dua útočníků chybí Turínu také Ajeti, Avelar a Molinaro, který musel v minulém kole střídat kvůli zranění kolene. Pescaře bude nejspíš scházet dvojice obránců Coda - Gyömber.

Ani Pescara nezažívá příliš povedený vstup mezi elitu, což dokazují poslední výsledky. Po skvělé remíze s Neapolí byl její zápas se Sassuolem kontumován, ale tehdy ji štěstí opustilo. Dvě branky dostala Pescara od Interu Milán a v minulém kole jí dokonce tři góly nadělilo římské Lazio. Do sítě brankáře Albana Bizzarriho se trefili Milinković-Savić, Radu a Immobile, který ale z respektu nakonec branku neslavil.

Do dalšího duelu musí Pescara jednak posbírat síly, ale také se zamyslet, kde se zlepšit. Mladík Cristiano Biraghi poznamenal: "Samozřejmě to bylo docela obtížné a náš soupeř vyhrál zaslouženě. My jsme hráli hůř než v těch prvních duelech. Musíme co nejdřív přijít na to, proč se nám nedaří. I přes velkou prohru je ale na týmu jasně vidět zlepšení. Jsme na správné cestě, jen chce celý tým ještě čas, aby se sehrál," míní mladý obránce. Podaří se Delfínům uspět proti dalšímu nebezpečnému soupeři?
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Zampano, Fornasier, Campagnaro, Biraghi - Cristante, Aquilani, Memushaj - Benali, Caprari - Verre
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - De Silvestri, Bovo, Castán, Barreca - Baselli, Valdifiori, Obi - Iago Falqué, Boyé, Martinez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - SSC Neapol  (středa 20:45)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.75 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - FC Crotone  (středa 20:45)
Římské AS se vrátilo z Florencie zklamané, protože poprvé v sezoně prohrálo ligový duel. Náladu si tým trenéra Spallettiho bude chtít spravit proti nováčkovi z Crotone, který pro změnu zase poprvé v sezoně neprohrál.

Hodně smutné časy teď zažívá trenér Luciano Spalletti. Před nějakou dobou musel utěšovat svou manželku, která v krátké době ztratila oba rodiče. A ani v profesním životě se toskánský trenér nemůže moc radovat. Jeho milované AS totiž strádá a hráči evidentně z hlav nedostali noční můru jménem Liga mistrů. Do ní se Vlci nedostali a dopad na vypadnutí v předkole je obrovský. Především pak psychický, protože Giallorossi se od té doby herně hledají.

V Evropské lize uhráli bolavou remízu s Plzní, i když papírově měli být jasným favoritem. A v lize to také není ono. Utrápený výsledek 3:2 nad Sampdorií spasil až kapitán Totti penaltou z nastavení a v minulém kole to také nebyla žádná sláva. Hráči sice bojovali a nasazení se jim vyčítat nedalo, ale výsledkově se jednalo o zklamání. Vlci totiž pár minut před koncem inkasovali ve Florencii jediný gól, který rozhodl o třech bodech pro domácí Violu. Sen o první příčce po zaváhání Juventusu tak přišel vniveč.

Sami hráči cítí, že mohli brát lepší výsledek a kdekdo z nich mluví o ofsajdu, který možná předcházel gólu Milana Badelje. Jedním z nich je i stoper Fazio: "Jsme hodně zklamaní, protože jsme hráli dobrý zápas a naše nasazení bylo mnohem lepší než v jiných zápasech. Hráli jsme naplno proti výbornému soupeři a několikrát měli slibnou šanci, zatímco domácím jsme šance nedovolovali. Ale vaz nám zlomila branka, která padla z ofsajdu. Teď nezbývá, než otočit list a hledat lepší výsledek v utkání s Crotone. To nechceme podcenit, ale musíme konečně vyhrát a potvrdit, že patříme mezi elitu," dodala posila z Tottenhamu.

Trenér Luciano Spalletti se musí obejít bez hráčů, kteří by jinak pravděpodobně v základní sestavě figurovali. AS trápí především post levého stopera a levého beka, což jsou role zraněných Ruie s Rüdigerem. Mimo hru je také mladík Nura. A fandové AS stále lámou hůl nad Edinem Džekem, který spálil nejednu velkou šanci. Crotone potkala pouze absence zraněného Fazziho.

Ačkoli spolu tyto dva týmy nesehrály ještě žádný oficiální duel, dá se říct, že se dobře znají. V dřívějších dobách AS své opory vychovávalo samo, teď je posílá na východu do Crotone. Začalo to s Alessandrem Florenzim, který v druholigovém Crotone našel svůj styl a vstřelil 11 branek za sezonu 2011/2012. V minulé sezoně v jeho stopách kráčel Federico Ricci, který je teď v Sassuolu. V letošním roce zatím do Crotone nikdo z AS nepřišel, ale přesto nováček získal zajímavé tváře.

A bylo to potřeba, protože v prvních kolech dostával slušně zabrat. Prohrál s Bolognou, Janovem a Empoli, ale minule už mu to vyšlo. Alespoň remízu v souboji s Palermem zachránil Marcelo Trotta. Svého oponenta trenér Davide Nicola dobře zná a doufá, že se jeho týmu podaří na Stadio Olimpico uhrát dobrý výsledek. Jak ho chce dosáhnout? "Naším cílem je hrát s pokorou a bojovností, ale beze strachu. Víme, že AS je velmi silné a těšíme se na duel s ním, ale chceme ukázat naše vlastní zbraně. Doufám, že se nám povede dobré utkání a získáme další body," doplnil Nicola.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Fazio, Peres - Paredes, De Rossi, Strootman - Perotti, Džeko, El Shaarawy
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Ceccherini, Dussene, Ferrari - Sampirisi, Crisetig, Rohdén, Capezzi, Martella - Falcinelli, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.50 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - ACF Fiorentina  (středa 20:45)
Na půdu neoblíbeného Udinese cestuje Fiorentina, která tu naposledy vyhrála v roce 2012 a to v rámci italského poháru. Ligové vítězství na Stadio Friuli je ještě starší, z podzimu 2009. Svěřenci Paula Sousy se zdají být v dobré formě, dokáží toho využít a Zebry na jejich půdě konečně porazit?

Jako na houpačce zatím působí výkony a výsledky Udinese. Zebry mají naprosto nevyzpitatelnou bilanci. Jedno domácí a venkovní vyhrané utkání a jedna domácí a venkovní porážka. Vyjádřeno celkovým počtem šesti bodů a průběžným jedenáctým místem. Pokud by sezona skončila takto, nejspíše by byli na severu Itáie spokojeni.

Ale sezona je ještě dlouhá a jak si nakonec Udine povede je otázkou. Kouč Iachini každopádně nemá k dispozici špatný hráčský materiál. Je však potřeba zapracovat na konstantnosti výsledků.

Fiorentina se po úvodní porážce od Juventusu rozjíždí a momentáně už tři zápasy nejenže neprohrála, ale neinkasovala u toho ani gól. Pravda, utkání s Janovem nebylo dohráno, ale to nijak kvality Fialek nesráží. S čistým štítem vyvázla i v pohárovém utkání v Soluni, s PAOKem plichtila 0:0 a konečně v posledním ligovém zápase s AS Řím. Loňský třetí tým a jednoho z největších pronásledovatelů Juventusu udolala jedinou brankou Badelje 1:0. Fiorentina se v tabulce rázem vyšvihla na osmé místo a stále má jedno nedohrané utkání k dobru.

Zebry se budou muset obejít bez Faraoniho, Samira, Widmera i Hallfredssona. To už jsou poměrně citelné ztráty. Druhá strana takto postižená není, mimo je pouze stoper Astori, což je ale také stavební kámen základní jedenáctky Violy.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Heurtaux, Danilo, Felipe, Adnan - Badu, Kums, Fofana - De Paul - Théréau, Zapata
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomović, Rodríguez, Salcedo - Bernardeschi, Sánchez, Badelj, Maxi Olivera - Borja Valero - Kalinić, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Cagliari Calcio  (středa 20:45)
Stará dáma doma přivítá Cagliari a bude chtít konečně zvítězit. Ve dvou soutěžních utkání v řadě se to svěřencům Massimilliana Allegriho nepovedlo a na to nebývají v Turíně příliš zvyklí. Juventus bude ve svém svatostánku pochopitelně velkým favoritem a cokoliv jiného než vítězství bude považováno za senzaci.

Juventus musel v neděli spolknout první hořkou pilulku, slavné Derby d'Italia prohrál i přesto, že v něm vedl po brance Lichtsteinera. Zároveň šlo už o druhou soutěžní ztrátu v řadě, vzpomeňme na bezbrankovou plichtu se Sevillou v rámci Ligy mistrů.

Netřeba však panikařit. Juve sice přenechalo vedoucí pozici Neapoli, ovšem jen s jednobodovým náskokem. Předchozí tři zápasy zvládli Bianconeri na výbornou, porazili postupně Fiorentinu, Lazio i Sassuolo.

Cagliari o víkendu poprvé zvítězilo, když jednoznačně porazilo Atalantu Bergamo 3:0 a potvrdilo, že doma nebude příliš rozdávat body. Své by o tom mohl povídat AS Řím, který na Sardinii jenom remizoval 2:2. Co je však potřeba zlepšit, jsou venkovní zápasy. V Boloni a v Janově to hostům nevyšlo, jak si povedou v Turíně na půdě favorizovaného Juventusu?

O tom, kdo je v zápase favorit nemá cenu pochybovat. Juventus je hegemon Itálie, ale nahlédneme-li do vzájemné bilance, najdeme tam překvapení. Poslední vzájemný duel na Juventus Stadium totiž skončil remízou 1:1. Bylo to v té sezoně, ve které Cagliari sestupovalo. V roce 2009 tam Cagliari dokonce vyhrálo a byl u toho i Pavel Nedvěd, který vsítil jednu z branek domácích.

Juve se bude muset stále obejít bez Marchisia, což je asi nejcitelnější ztráta. Zkušený středopolař se sice už objevil na tréninku, ale jeho start je určitě vyloučen. Dalším marodem je Benatia, který odstoupil v průběhu zápasu s Interem. Chybět budou také Mandragora, Sturaro a volno dostal Sami Khedira. Zranění trápí i hosty, Dessena, Ionita i Farías budou mimo hru.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Dani Alves, Bonucci, Barzagli, Evra - Pjanič, Lemina, Asamoah - Cuadrado, Higuaín, Pjaca
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Isla, Ceppitelli, Bruno Alves, Murru - Munari, Di Gennaro, Padoin - Joao Pedro, Borriello, Sau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - US Sassuolo  (středa 20:45)
Utkání Chieva se Sassuolem na první pohled slibuje zajímavou podívanou, vždyť jde o souboj aktuálně čtvrtého týmu s účastníkem Evropské ligy. Jenomže realita bývá v zápasech na Stadio Bentegodi jiná. Nepříliš mnoho branek a úporná defenzíva zejména domácího celku.

Chievo už se takto prezentuje tradičně. Na druhou stranu, přináší to úspěchy - jako v této sezoně, ve které Fly Donkeys zatím zaujímají čtvrté místo. Chievo doma přivítalo samého zvučného soupeře: Inter porazilo 2:0 a s Laziem remizovalo 1:1. Body dokázali Maranovi hoši přivézt i zvenčí, když o víkendu vyhráli na půdě Udinese 2:1.

Ještě k té domácí bilanci: v loňské sezoně Chievo doma inkasovalo jen osmnáctkrát, méně branek obdržela jen první pětice, která se zároveň kvalifikovala do evropských pohárů. Překonat defenzivní val žlutomodrých se pokusí Sassuolo, které se zdá být ve velmi dobré formě.

Neroverdi totiž po vyhraném utkání s Bilbaem v rámci Evropské ligy přehráli i FC Janov 2:0 a navíc ve dvou soutěžních zápasech neinkasovali. To je dobrá vizitka i do zápasu s Chievem. Celkově ze čtyř zápasů dva vyhráli a dva prohráli, musíme však podotknout, že utkání s Pescarou bylo v jejich neprospěch kontumováno.

Chievo nastoupí do utkání v plné síle, ale totéž se nedá říci o Sassuolu. Tomu bude stále chybět střelec Berardi i další hráči základní jedenáctky jako Sensi, Gazzola a Missiroli. Hosté v minulých kolech ukázali, že ztráty mohou plnohodnotně vyrovnat a kouč Di Francesco rozhodně má kam sáhnout.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Pellissier, Meggiorini
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Acerbi, Antei, Peluso - Biondini, Pellegrini, Duncan - Ricci, Matri, Ragusa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - SS Lazio  (úterý 20:45)
Už v úterý čeká příznivce italského Calcia vložené kolo a rovnou pořádný šlágr mezi AC Milán a Laziem. O něco lépe si zatím vede římský klub, který je se sedmi body na čtvrtém místě. Milán je s bilancí dvě výhry a dvě porážky až desátý.

Rossoneri zatím úspěšně navazují na předchozí sezony, samozřejmě ve špatném slova smyslu a během úvodních čtyř kol si stačili připsat už dvě porážky. Mimochodem dvě porážky utrpěli v celé mistrovské sezoně 2003/2004, ale to už je dlouhá doba a současný Milán je úplně jiný, bohužel pro jeho příznivce, horší. "Šest bodů ze čtyř utkání představuje soulad s očekáváním. Ale omlouvám se za porážku s Udinese," zhodnotil situaci týmu trenér Vincenzo Montella.

Někdejší kouč Fiorentiny nebo Sampdorie se tak hned v úvodu dostává pod tlak, který jen zmírnil šťastnou výhrou na půdě někdejšího zaměstnavatele. Strůjci hubeného vítězství nad Sampdorií se stali gólman Gianuigi Donnarumma a útočník Carlos Bacca. Proti Laziu budou chtít Milánští odčinit domácí porážku s Udinese a také vylepšit vzájemnou bilanci. Naposledy si Biancocelesti ze San Sira přivezli bod za remízu 1:1.

"Je to rostoucí tým, který nějakou dobu realizuje svůj projekt. Mají důležité hráče, kteří se dokáží maximálně koncentrovat a kteří ví, jak udeřit. Zítřejší zápas bude hodně obtížný, musíme být připraveni jak po fyzické, tak i psychické stránce," dodal Montella.

Lazio o víkendu potěšilo své fanoušky a poprvé v této sezoně na Olympijském stadionu vyhrálo. Na první pohled snadnou výhru 3:0 proti nováčkovi Pescaře zařídili až ve druhém poločase Milinković-Savić, Radu a Immobile. Jediným týmem, který zatím dokázal Lazio porazit je mistrovský Juventus.

AC se nadále musí obejít bez Zapaty, Bertolacciho, Fernándeze nebo Antonelliho. Na straně hostí bude chybět jen Biglia.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Paletta, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Locatelli, Bonaventura - Suso, Bacca, Niang
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Bastos, De Vrij, Radu - Felipe Anderson, Parolo, Cataldi, Milinković-Savić, Lulić - Immobile, Djordevič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol431012:510
2.Juventus FC43017:49
3.AS Řím42119:57
4.SS Lazio42118:57
5.Chievo Verona42115:37
6.Inter Milán42115:57
7.Janov CFC32016:46
8.ACF Fiorentina32013:26
9.UC Sampdoria42025:56
10.AC Milán42026:76
11.Udinese Calcio42024:66
 US Sassuolo42024:66
13.Bologna FC42025:96
14.Turín FC41128:64
15.Cagliari Calcio41127:74
16.Delfino Pescara41126:74
17.Empoli FC41122:44
18.Atalanta Bergamo41036:103
19.Città di Palermo40222:62
20.FC Crotone40133:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (336)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele