5. kolo
21.09.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Icardi dvěma góly potopil domácí Empoli

Inter Milán potvrdil dobrou formu z minulého kola a setrvání trenéra Franka de Boera je zase o něco jistější. Dnes jeho tým díky dvěma gólům kapitána Maura Icardiho vyhrál nad neškodným Empoli, jehož situace se kolo od kola horší.

Empoli toužilo konečně prorazit, ale Inter byl hodně náročným soupeřem. A to především vzhledem k minulému kolu, kdy si vychutnal mistrovský Juventus. Hlavní otázkou tedy bylo, zda svěřenci trenér de Boera dokáží potvrdit dobrou formu. Domácí barvy hájil v bráně opět Skorupski, v záloze se seřadili hráči jako Tello, Dioussé, Marcel Büchel. O ofenzivní sílu se měl starat především Riccardo Saponara, který plnil funkci trequartisty pod útočným duem Pucciarellim a Maccaronem. Hostující Inter na soupeře postavil rovněž to nejlepší, co měl k dispozici. Od prvních minut se ukázali obránci D'Ambrosio, Miranda, Murillo a Santon, ofenzívu měli na starosti především Candreva, Mário, Perišić a Icardi. Na lavičce se objevil také nováček Gabriel Barbosa.

A Inter začal hodně zostra. Kdekdo určitě čekal, že po minulém kole se Nerazzurri budou chtít vytáhnout. A odneslo to Empoli. Už v desáté minutě Antonio Candreva dostal balon na hranici pravé části vápna a parádním centrem našel v malém vápně nabíhajícího Maura Icardiho. Argentinský šutér je ve skvělé formě, což předvedl také dnes večer - 1:0 pro hosty z Milána.

Empoli inkasovaná branka tak brzy zaskočila a chvíli domácím trvalo, než se dali dohromady. Toho Nerazzurri využívali k nájezdům před branku mladého Poláka. Empoli sice chvílemi drželo míč na svých kopačkách, ale Inter dnes řádil. Obránci Empoli se moc nepředvedli, když chybovali a umožnili Joau Mariovi dostat se k míči. Po jeho nádherném vysunutí mezi obránci Mauro Icardi postupoval směrem ke Skorupskému, kterého už v poklidu překonal! Trvalo to necelých dvacet minut, že Inter přesvědčil fanoušky, že minulý výsledek nebyl jen náhoda.

Obrana nebyla tím, co by Empoli dnes drželo nad vodou. Vlastně muži zodpovědní za bránění sekali jednu chybu za druhou. Po půlhodině hry se do další šance hnal opět kapitán Mauro Icardi, který ale nakonec mladého brankáře domácích neprostřelil! Na opačné straně se blýskl povedenou ranou Federico Dimarco, který pořádně protáhl brankáře Samira Handanoviće. Po faulu záložníka Kondogbiy dostali domácí šanci na snížení, jenže Massimo Maccarone napálil jen zeď.

Druhá půle začala trochu obezřetně a Empoli se pokoušelo vrátit se do zápasu. Inter ale dnes působil konzolidovaně i v obraně.Icardi si šikovně zpracoval míč v šestnáctce a zbavil se protihráče, ale na střelu už neměl dost času. Dalším mužem, který pořádně prověřil schopnosti Skorupského a kvalitu brankářských rukavic, byl Antonio Candreva. Projektil, který vypálil, však mladý Polák odklidil z cesty. Trochu poupravit špatný výsledek chtěl Andrés Tello, ale mladý záložník pálil těsně vedle tyče, takže si brankář Samir Handanović mohl oddechnout. Hosté dvakrát střídali, ale ani to jim nepomáhalo. Inter výborně bránil a ještě stíhal útočit. Díky Perišićovi vypadala hra Interu neustále nebezpečně. Brankář Handanović prakticky neměl nic na práci a z klidu ho vyrušil snad jen ojedinělý náběh Massima Maccaroneho.

Mladý útočník Pucciarelli v závěru utkání zkusil své štěstí, ale jeho rána letěla vysoko nad brankou. Nakonec se Empoli branky nedočkalo a Inter se může radovat. Trenér de Boer napodobil kolegu z městského rivala a potvrdil minulou výhru třemi body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dufam ze to víťazstvo proti juventusu nebol len taky vikrik , dufam ze vtakich to vysledkoch budu pokracovat aj nadalej typujem 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele