5. kolo
21.09.2016 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Řím díky Džekovi nadělil Crotone čtyři branky

Vlci si na své půdě pohráli s nováčkem a po dlouhé době ukázali ofenzivní festival. Velká tíha musela spadnout ze zad Edina Džeka, který se i díky Tottimu trefil dvakrát. Po gólu přidali ještě Mohamed Salah a Stephan El Shaarawy.

Trenér Spalletti dopřál publiku to, po čem touží. Nasadil kapitána Francesca Tottiho a vrátil se ke svému trochu tradičnějšímu rozestavení. Tři ofenzivní hráči, mezi nimž byli El Shaarawy se Salahem, Totti na pozici trequartisty a vepřed osamocený hrot Edin Džeko. Záloze vévodilo duo Strootman - Paredes, do brány se opět postavil Wojciech Szczesny. Crotone se spoléhalo na silnou zálohu, do níž se vešli Sampirisi, Rohdén, Capezzi, Crisetig a Salzano. Vepředu figurovali Palladino a Falcinelli.

AS začalo aktivně a jeho kombinační hra dělala nováčkovi velké potíže. Díky rychlému přenesení hry se k balonu od Paredese dostal Edin Džeko, který překonal strážícího Ferrariho a pronikl do vápna. Tam zamířil, ale poslal balon jen do tyče! Na opačné straně se o podobný kousek pokoušel útočící Raffaele Palladino, kterému ale obránci AS vystavili stopku.

Dopředu se hnali i hosté, jmenovitě Diego Falcinelli, který po souboji upadl před vápnem AS. Jenže rozhodčí nedovolený zákrok neviděl a nepískal. Po faulu na Alessandra Florenziho dostalo AS výhodu přímého volného kopu, na což je samozřejmě odborníkem Francesco Totti. Jeho vybídku ale brankář Cordaz přijal bez problémů. Vlci sice tlačili a hostující tým častokrát jen odkopával. Po další takové akci se už domácí fandové mohli radovat, protože Alessandro Florenzi si naběhl do vápna soupeře a předložil míč na zadní tyč. Tam si naběhl Stephan El Shaarawy, který prostřelil vše před sebou!

Giallorossi vedli o jednu branku a náramně se jim to hodilo. Crotone působilo dojmem, že se s touto novou situací smířilo, protože jeho aktivita nestoupla. Naopak se stále častěji do útoku vrhali domácí hráči, které vedení o jednu branku uklidnilo. Na krásný pas od kapitána Tottiho nakonec Edin Džeko i přes svou výšku nedosáhl, ale na Cordazovu bránu se valil jeden útok za druhým. Crotone to zkoušelo spíše ojedinělými pokusy, jako byl například ten Palladina. Jeho rána ale mířila těsně vedle.

Po dalším pasu od Palladina tentokrát musel balon před Falcinellim odklízet vracející se Kevin Strootman, který hned poté spoluhráče hodně hlasitě seřval za nedůraz a nepozornost. Možná to zabralo, protože ihned poté docílil římský celek navýšení svého náskoku. Po jednoduché spolupráci se k balonu uvnitř vápna dostal Mohamed Salah, kterého posledně trenér Spalletti moc nechválil. Dnes ukázal, že umí přidat a krásnou ranou poslal balon do sítě - 2:0 pro domácí Vlky.

První poločas domácí zakončili pohodlnou kombinací na polovině soupeře a po pasu od Bruna Perese se kapitán Totti jen těsně nedostal k zakončení. Domácí veterán pak poslal nadýchaný centr na vysunutého Džeka, jenže jeho hlavičku skvěle zlikvidoval brankář Cordaz. Jeho noční můra ale ještě ani zdaleka nekončila. Hned po návratu na hřiště poslal kapitán Totti krásný balon vpřed na Džeka. Toho zkušený hrot využil, přehodil brankáře Cordaze a slavil - 3:0 pro AS!

Crotone se snažilo co nejrychleji vrátit se do zápasu a pomoci mu mohla Strootmanova chyba. Po ní se hnali dopředu dva útočníci Crotone a Falcinelli to vzal na sebe. Jenže výtečně ho zastavil Federico Fazio! Vracející se Paredes pak poslal balon na Tottiho a ikona římského publika poslala vpřed Mohameda Salaha. Ten přepnul na dvojku a našel před bránou volnějšího Džeka. A protože před ním Claiton míč neodklidil, AS vedlo o čtyři!

A stejný rozdíl zůstal i po penaltě. Strootman sice fauloval, ale Diego Falcinelli v rozhodující chvíli selhal. Za hrdinu tak byl díky skvělému zákroku Wojciech Szczesny! I vzhledem k výsledku bylo poměrně jasné, že tempo utkání opadne. Domácí nikam nespěchali ani s Iturbem a Jesusem ve hře, Corotne nepozvedli ani Stoian s Martellou. Přesto mohl brankář Szczesny inkasovat, kdyby ho po ráně Salzana nezachránila tyč! Ani jedenáctý roh AS neproměnilo, i když střídající Juan Jesus mířil hlavou jen těsně vedle.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
scr

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele