5. kolo
21.09.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslabený Turín s Pescarou bez branek

Turínské FC se hodně snažilo zapomenout na absenci střelce Belottiho, který již delší dobu marodí. Jenže duel s Pescarou mu opět jednou podal hořký pohár, který Býci museli vypít až do dna. A dva z nich navíc nedohráli, protože ve druhé půli viděli červené karty.

Trenér Mihajlović nemohl věřit svým očím. Jeho Turín vůbec nevypadá jako dravý tým plný elánu a dobrých hráčů, který by se snad chtěl prezentovat dobrým fotbalem. Dnes se proti Pescaře opět trápil a ještě musel být rád, že domácí trpí stejnou ofenzivní impotencí. Domácí Delfíni nastoupili s hráči jako Cristante, Aquilani, Memushaj, Verre nebo Caprari v útoku, Turín postavil do brány Harta a před něj čtveřici Zappacosta, Bovo, Moretti a Barreca. Do útoku se postavil Boyé, vedle něho i mladík Aramu.

Bylo to až nečekaně nudné utkání. Pescara výborně vystupovala a napadala Turín v jeho rozehrávce, takže se tým trenéra Mihajloviće nedostával ani k blízkosti pokutového území svého soka. Ke střele se dostal Biraghi, jehož pokus ale Hart v pohodě zneškodnil. S přibývajícím časem začaly oba týmy být trochu nervózní a sudí Luca Banti musel několikrát hráče na obou stranách uklidňovat.

Potenciál se v obou týmech skrývá ohromný, ale nějak jej neumí prodat ani jeden z nich. Do útoku se vydali domácí a zpoza vápna pálil povedenou ranou Verre, brankář Joe Hart nemusel zasahovat. Turín kontroval ranou Jozefa Martineze, který se prezentoval hodně povedenou akcí. Po samostatném průniku dospěl až k vápnu a vypálil, ale brankář Albano Bizzarri měl dostatek času na zákrok.

Turín si možný nápor zkomplikoval nakonec sám. Afriyie Acquah totiž ve 45. minutě nešetrně zajel do protihráče a po druhé žluté kartě musel logicky vidět červenou kartu. Tím oslabil šance Granaty na tlak a sám toho litoval. Nevýrazného mladíka Arama střídal Marco Benassi a trenérský tým Býků se ještě snažil utkání pozměnit k lepšímu. Pescara ve druhé půli začala odvážně, jenže nohy jí podtrhávaly špatné přihrávky ve finální fázi.

Což o to, Pescara fotbal hrát umí a většinou se na to dá i dívat, ale dnes jí koncovka s finální přihrávkou dělala obrovský problém. Gianluca Caprari možná i proto místo přihrávky volil střelu zpoza vápna, jenže míč skončil několik metrů nad brankou. Po hodině hry se Pescara dostala k sérii rohových kopů. Jeden z nich rozehrál Biraghi, Ahmed Benali však netrefil ani branku.

Andrea Belotti už je alespoň trochu zdráv a Turín usoudil, že jen on může pomoci, třebaže na celých 90 minut to ještě není. I díky jeho úsilí se Turín dostal do rychlého útoku, který ale opět nevyšel. Acquah nebyl jediným vyloučeným. Pescara ubránila rohový kop a naopak sama šla do útoku, který taktickým faulem zastavil až Giuseppe Vives. A protože to byl hodně zbytečný a nebezpečný zákrok, také on dostal červenou kartu. Zmar obranné linie Turína pak mohl potrestat Biraghi, ale jeho pokus zastavila tyč!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele