5. kolo
21.09.2016 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Juventus FC - Cagliari Calcio 4:0

Juventus umlčel kritiky a případnou rodící se výsledkovou krizi důrazně odmítl. Stará dáma proti Cagliari rozhodla o všem podstatném během prvního poločasu, kdy se postupně prosadili Rugani, Higuaín a Dani Alvés. Kosmetickou úpravu na konečných 4:0 zařídil vlastencem Ceppitelli.

Stará dáma v Lize mistrů remizovala 0:0 se Sevillou a v lize naposledy podlehla Interu. Ve dvou soutěžních zápasech v řadě nevyhrála a na něco takového nejsou její příznivci vůbec zvyklí. Juventus však žádné další překvapení nedopustil a jakékoliv naděje hostí rozcupoval už v prvním poločase.

Cagliari dokázalo favoritovi vzdorovat jen čtvrthodinu, pak poprvé udeřilo. Nacvičenou standardní situaci zakončoval Higuaín, gólman Storari jeho volej vyrazil a dorážející obránce Rugani rozvlnil síť. Reakce hostů byla pohotová, Cagliari okamžitě přešlo do aktivity, jenomže dlouho to nevydrželo. Ve 34. minutě se naskytla Higuaínovi podobná situace jako Ruganimu a rovněž Argentinec dorážkou zvýšil na 2:0. Juventus vyhrál první poločas 3:0, ve 39. minutě totiž napřáhl ze střední vzdálenosti Dani Alves a svojí první brankou v dresu Staré dámy v podstatě definitivně rozhodl.

Nejspíše i Massimilliano Allgeri měl o výsledku jasno a do druhé půle poslal chytat brankáře Neta. Cagliari nechtělo svojí kůži prodat lacino, ale stála proti němu velká kvalita. Juventus druhý poločas naprosto bez problému kontroloval.

Naopak v 74. minutě chybělo málo, aby Dani Alves vstřelil svůj druhý gól. Jeho pumelenici tentokrát Storari dokázal vyrazit. Vedle Neta poslal trenér Juventusu na hřiště i chorvatské duo Pjaca-Mandžukič. Byl to ale vlastní hráč Luca Ceppitelli, kdo počtvrté překonal Storariho, pro kterého byl jinak zápas s Juventusem hodně pikantní. Skóre mohlo být nakonec ještě vyšší, ale Mandžukič z dobré pozice hodně minul branku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

433? Nemyslím si, experimentovat v tuhle chvili se asi nebude, ale rád se nechám překvapit.

Předpokládaná sestava: Buffon - Chiellini, Bonucci, Barzagli - Alex Sandro, Asamoah, Lemina, Pjanic, Lichtsteiner - Dybala, Higuain

Rád bych viděl v sestavě konečně Evru a víc času pro Pjacu.

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava, konečně dostane šanci Rugani!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele