základní část, 32. kolo
06.05.2024 20:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© AFP)

Excelsior nezvládl dohrávku s Nijmegenem a propadl se na šestnáctou barážovou příčku Eredivisie

Excelsior v dohrávce 32. kola Eredivisie dlouho držel krok s favorizovaným Nijmegenem, jenomže závěrečná půlhodina mu vůbec nevyšla a kromě tří inkasovaných branek ještě přišel o vyloučeného Siebeho Horemanse. SBV tak nenavázalo na předchozí skalp Volendamu (4:0) ani na remízu s Ajaxem (2:2) a kvůli drtivému nedělnímu vítězství konkurenčního Waalwijku nad Heraclesem (5:0) se propadlo na aktuální šestnácté místo se šestadvaceti body.

Svěřence trenéra Marinuse Dijkhuizena by tak aktuálně čekala nevyzpytatelná baráž, dvě kola před koncem zaostávají právě za patnáctým RKC o body dva. NEC se naopak díky tomuto tříbodovému zisku vrátilo na šestou příčku s padesáti body o bod před sedmý Utrecht, na pátý Ajax v tuto chvíli ztrácí body dva. První poločas této pondělí dohrávky toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen přízemní pokus hostujícího Nuytincke do rukavic brankáře Van Gassela a poté střela domácího Parrotta o kousek vedle levé tyče.

Obrázek hry se zprvu příliš neměnil ani po přestávce, avšak všemu bylo jinak přesně po odehrané hodině. Gólový účet otevřel Tjarron Chery, jenž se po elegantní otočce odhodlal ke střele z necelých pětadvaceti metrů a svůj ukázkový technický pokus nechytatelně usměrnil do pravé šibenice. Neuběhly ani další čtyři minuty a stejný hráč pojistil náskok svého celku.

Tentokráte si po obloučku Youriho Baase seběhl k pravému rohu brankového území a z první přesně vystřelil k vzdálenější konstrukci. SBV si ještě více zkomplikovalo situaci v 72. minutě, neboť důležitý belgický obránce Horemans hodně nevybíravým způsobem došlápl Dirka Propera a rozhodčí Nijhuis mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. NEC se pak prosadilo ještě jednou a to v poslední minutě základní hrací doby, když se střídající Róber González trefil z mírného úhlu k protější tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele