Komentáře a souhrny

Gambrinus liga - souhrn 20. kola

Plzeň rozstřílela oslabenou Duklu a dál vede o tři body před Spartou, která otočila zápas v Hradci. Sigma v moravsko-slezském souboji zdolala ostravský Baník a je třetí. Slavia si doma poradila s Libercem, České Budějovice se rozešly smírně s Brnem, Příbram loupila na Slovácku a Jablonec hrál bez branek s Teplicemi.

Bundesliga - souhrn 26. kola

Spanilá jízda Bayernu pokračuje, jeho další obětí se stal Leverkusen. Dortmund zničil Freiburg a pojistil si druhé místo. Augsburg veze překvapivou výhru z Hamburku, bodovaly i předposlední Hoffenheim a poslední Fürth, oba mají bod. Norimberk vyhrál vysoko nad Schalke, Stuttgart uspěl ve Frankfurtu, Mönchengladbach porazil Hannover.

Ruská Premier Liga - souhrn 21. kola

CSKA si poradilo s Krasnodarem a vede už o sedm bodů, protože Machačkala jen remizovala se Samarou. Petrohrad zdolal Saransk, v moskevském derby mezi Spartakem a Lokomotivem branka nepadla, nerozhodný výsledek se zrodil i v duelu Kubaně s Dinamem a zápase Grozného s Kazaní. Alanija si veze debakl z Permi.

Premier League - souhrn 30. kola

Manchester United porazil Reading a navýšil svůj náskok na Manchester City, který neuspěl na hřišti Evertonu. Tottenham ztratil třetí místo, protože podlehl Fulhamu a Chelsea porazil West Ham. Arsenal si odvezl všechny body ze Swansea, neuspěl naopak Liverpool. Aston Villa zvládla duel s QPR, Wigan vyhrál nad Newcastlem.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 27. kola

Na čele nizozemské ligy se nic nemění. Ajax uspěl v Alkmaaru a vede o bod před PSV a Feyenoordem, jež si poradily s Waalwijkem, respektive Utrechtem. Vitesse uspělo v Haagu, Twente zabralo v Groningenu, Heerenveen má skvělou formu a tu potvrdil i v Nijmegenu. Zwolle porazilo Rodu, Breda si smlsla na Willemu II.

Corgoň liga - souhrn 22. kola

Slovan porazil Banskou Bystricu a vede tabulku už o deset bodů. Nitra už v pátek prohrála v Senici a propadla se na poslední místo, jelikož Trnava zdolala Prešov. Tři body doma získala i Myjava, Zlaté Morave remizovaly v Trenčíně, v nedělním utkání zvítězily Košice na půdě Žiliny...

Viktorka se rozloučila s EL se vztyčenou hlavou

Viktoria Plzeň i přes dobrý výkon přenechává čtvrtfinálovou vstupenku Fenerbahçe, které zejména díky vstřelené brance z prvního utkání Viktoriány udolalo. Jedinou branku Plzně vsítil utěšenou ranou Vladimír Darida, již v prvním dějství po hrubici Pavla Horvátha de facto rozhodl Salih Uçan. Rozhodnutí měl na kopačce David Limberský, jeho ránu ovšem zastavila tyč.

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

Lazio vyhrálo nad Stuttgartem i podruhé, tentokráte 3:1 a všechny jeho branky dal Libor Kozák. Newcastle v nastavení urval postup přes Anži, končí i další bohatý ruský klub Zenit. Dále jdou Fenerbahce, Benfica, Kazaň, Tottenham a Chelsea...

Arsenalu ani dvoubranková výhra v Mnichově nestačila

Velké překvapení se zrodilo v Mnichově, kde FCB muselo od začátku dotahovat, velkou převahu ovšem nedokázalo zužitkovat a nakonec se strachovalo až do konce, když pět minut před koncem zvýšil na dvoubrankový rozdíl Koscielny. Německý velkoklub se však zásluhou prvního vzájemného utkání přeci jen ukáže ve čtvrtfinále.

Takhle řádí nováček! Málaga vyřadila Porto a je ve čtvrtfinále

Málaga dosáhla největšího úspěchu ve své dosavadní historii, když postoupila mezi osmičku nejlepších mužstev Evropy! Ve fantastickém a napínavém klání FC Porto předčila nasazením a odhodlaností, která přinesla své ovoce v podobě branek Isca a rozhodující trefy střídajícího Roque Santa Cruze.

Schalke podlehlo Galatasarayi a s Ligou mistrů se loučí

Až nečekané drama bylo k vidění ve Veltins Areně, kde se domácí sice ujali brzkého vedení, ovšem turecký velkoklub utkání otočil a zareagovat dokázal i na vyrovnávací branku, když v páté minutě nastaveného času rozhodl střídající Umut Bulut. Stále neporažený Galatasaray tak na rozdíl od Schalke svoje účinkování na evropské scéně nekončí.

Barcelona to dokázala! Vyřadila Milán čtyřmi góly

Barcelona zareagovala na prohru v prvním osmifinále čtyřmi góly a vyprovodila AC Milán z tohoto ročníku Ligy mistrů. Dvakrát se trefil Lionel Messi, famózní výkon Katalánců podtrhli rozhodující trefou David Villa a definitivní pojistkou Jordi Alba.

Primera División - souhrn 27. kola

Barcelona si doma poradila s Deportivem a dál neohroženě vede, Real Madrid porazil Celtu Vigo a předstihl Atlético, které doma podlehlo Realu Sociedad. Před vlastními fanoušky byly úspěšné Rayo, Mallorca, Athletic a Betis. Málaga veze bod z Valladolidu a v dohrávce Zaragozy s Granadou gól nepadl...

Portugalské okénko (16.) - souhrn

Benfica se vrátila do čela tabulky doopravdy ve velkém stylu. Prostřednictvím své latino enklávy zdemolovala Gil Vicente. Braga porazila Marítimo a poskočila na třetí pozici před Paços Ferreira. Sporting veze remízu z Coimbry. Porto už v páteční předehrávce potvrdilo roli favorita proti Estorilu...

Ligue 1 - souhrn 28. kola

Paris Saint-Germain udolalo Nancy a pojistilo si vedení v tabulce, protože šlágr kola mezi Lyonem a Marseille skončil nerozhodně. Lille uspělo na hřišti Valenciennes, Évian doma smetl Sochaux a Troyes přestřílelo Remeš. Jeden gól stačil na tři body Toulouse v Brestu a Ajacciu proti Lorientu, Nice si poradilo s Montpellierem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele