Ligue 1 - souhrn 28. kola

08.03.2013, 22:22, aktualizováno 10.03.2013, 22:53
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain udolalo Nancy a pojistilo si vedení v tabulce, protože šlágr kola mezi Lyonem a Marseille skončil nerozhodně. Lille uspělo na hřišti Valenciennes, Évian doma smetl Sochaux a Troyes přestřílelo Remeš. Jeden gól stačil na tři body Toulouse v Brestu a Ajacciu proti Lorientu, Nice si poradilo s Montpellierem a už v pátek remizovalo Rennes se Saint-Étienne.

Olympique Lyon - Olympique Marseille 0:0

10.03.2013 21:00

Góly: -

Ve šlágru 28. kola se zrodila remíza - Lyon hrál doma s Marseille bez branek a jeho manko na vedoucí PSG vzrostlo na 4 body. Marseille zůstává třetí s dvoubodovým náskokem na tandem Saint-Étienne - Nice.

Oba celky vstupovaly do utkání s rozpačitou formou, a lépe se adaptovalo Marseille, které ovládlo první poločas. Už po osmi minutách vyslal Valbuena do šance lednovou posilu Sougoua, který ve vápně vystřelil a s pohotovým blokem musel přispěchat obránce Biševac. O dvě minuty později hostující playmaker zakombinoval s Gignacem, jehož střela se otřela o tyč.

Po 21 minutách hry se s přihrávkou vytasil André Ayew, hlavičkoval Sougou a míč se odrazil ke Gignacovi, který parádním kopem přes hlavu mířil lehce mimo. Lyon se vůbec nechytal, a aktivní Sougou v další šanci našel Fanniho, který se uvolnil na pravém křídle a přihrál opět Gignacovi; tentokrát se předvedl gólman Vercoutre.

Domácí fanoušci mohli svým favoritům poprvé zatleskat až po přestávce; Steed Malbranque nahrál na hranici vápna kolegovi Fofanovi, který napálil tyč. Následovala šance Gomise, kterého vyzval Lacazette, ale mohutný útočník narazil na pozorného Steve Mandandu. Marseilleská poslední instance eliminovala i střelu Umtitiho z následného rohu, a oba celky se tak rozešly nakonec zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SC Bastia 1:0

10.03.2013 17:00

Góly: 57. Cheick Diabaté

Bordeaux konečně zabralo a po čtyřech porážkách v řadě porazilo doma Bastii. O nejtěsnějším možném výsledku rozhodl ve druhé půli Cheick Diabaté.

Malijský forvard přitom přišel na hřiště až o přestávce, kdy nahradil zraněnou posilu Diega Rolána; vítězná branka byla jeho první trefou od loňského října. Diabaté si šikovně naběhl na bližší tyč, převzal Ben Khalfallahův přízemní pas a prostrčil míč za záda bezmocného Landreaua. Bordeaux se tak vyšplhalo na devátou příčku, zatímco Bastia má i nadále sestupové starosti; od červené zóny ji dělí pouhé tři body.

Utkání už od začátku neslibovalo zrovna gólové hody - produktivita je obrovským problémem Bordeaux, a nováček postrádal hned pět suspendovaných hráčů, zraněného Sablého a také Modesteho, který na Korsice hostuje právě z Bordeaux. Domácí byli od začátku lepším týmem, a zejména Saivet s Rolánem pořádně větrali hostující obranu; Landreau byl však bezchybný. Bastia si největší šanci - která vlastně šancí ani nebyla - připsala ve 22. minutě, kdy Marange ve vápně stáhnul Maoulidu a hosté se halasně (a neúspěšně) dožadovali pokutového kopu.

Ve druhé půli převzal status nejaktivnějšího borce na hřišti Ludovic Obraniak a vyprášil Landreauovy rukavice tvrdou ránou v 52. minutě; o pouhou minutu později pak z téže pozice nastřelil břevno. Za další tři minuty však už domácí díky Diabatému vedli, a mohutný útočník se málem prosadil i v 68. minutě, kdy proti němu nadvakrát zasahoval Landreau. Bastia se sice v závěru zmohla na určitý tlak, ale nic, co by skutečně ohrozilo Carrassa v domácí brance, vyprodukovat nedokázala.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 2:0

10.03.2013 14:00

Góly: 12. Stéphane Bahoken, 24. Stéphane Bahoken

Velký den dnes zažil Stéphane Bahoken - při svém vůbec prvním startu v Ligue 1 skóroval hned dvakrát proti rozjetému Montpellieru a vyzdvihl tak Nice na pátou příčku. Od čtvrtého Saint-Étienne dělí Les Aiglons pouze horší skóre, na Ligu mistrů ztrácí dva body.

Mladý útočník rozhodl zápas už v první půli, když se prosadil ve 12. a 24. minutě. Nice tak stylově odpovědělo na drtivou porážku 0:4 s ASSE z minulého týdne; Montpellieru pranic nepomohl ani tlak po přestávce. Nakonec z toho byla pouze tyčka, kterou nastřelil Younes Belhanda.

Hosté přitom začali lépe a Utakova střela prosvištěla jen těsně vedle Ospinovy tyče. Orli se však rychle vzpamatovali, a tři minuty po úvodní šanci zápasu šli do vedení - Éric Bauthéac nachytal na švestkách Hiltona, vyrazil kupředu a nabil Bahokenovi, kterému stačilo zblízka dorážet. Po 24 minutách pak bylo rozhodnuto - Luigi Bruins předvedl individuální akci a vypálil do tyče, míč se odrazil opět k Bahokenovi a mladý střelec měl i tentokrát snadnou práci.

Hilton byl vůbec nešťastnou postavou úvodních minut; Belhanda málem snížil skóre ještě před pauzou, ale zkušený obránce se připletl jeho střele do cesty. Po obrátce Les Pailladins přitlačili a Ospina musel zasahovat nejprve proti Belhandově hlavičce, poté i proti Mounierovu přízemním voleji. To pravé peklo se však před kolumbijským gólmanem rozpoutalo až v závěrečných pěti minutách, kdy hosté vystupňovali svůj tlak na maximum.

Hra vabank se Girardovým svěřencům málem vyplatila; Belhanda však po Camarově přiťuknutí napálil tyč, a sám Camara střílel pouze do boční sítě. Další Belhandův pokus odstínil bránící Renato Civelli, a Nice si tak připsalo první triumf nad Montpellierem po devíti zápasech. Skóre mohlo být dokonce ještě vyšší, ale to by Maupaye při brejku nesměl vychytat gólman Geoffrey Jourdren.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Toulouse FC 0:1

09.03.2013 20:00

Góly: 45. Adrien Rabiot

Fotbalisté Brestu nenavázali na skvěle odehraná poslední tři kola, ani na svou dobrou bilanci z domácího prostředí, a po třech zápasech bez porážky, okořeněných o poslední uhranou remízu s Lyonem, podlehli Toulouse nejtěsnějším možným rozdílem. O osudu utkání rozhodl Adrien Rabiot v závěru prvního poločasu.

Ve 3. minutě mohl skórovat Raspentino, kterého vyslal do parádní pozice Lesoimier, avšak gólman Ali Ahamada skvěle zasáhl proti následné přízemní střele. Na druhé straně hrozilo Toulouse přece jenom o dost častěji, Didot třeba parádně uvolnil Tabanoua a ten z šestnáctky z blízkosti napálil jen Thébauxe.

Další skvělý pas vymyslel Ben Basat, naběhl si na něj Regattin, rovněž ale svým pokusem zpoza vápna nedokázal vyzrát na Thébauxe. Až nakonec domácí gólman kapituloval ve 45. minutě. Rabiot si dokázal poradit s předáním míče od Tabanoua a levačkou zároveň vsítil vůbec svůj první gól v Ligue 1.

Brest byl ve druhé půli aktivnější, přece jenom to byl on, kdo potřeboval útočit, vyrovnat se mu ovšem nepodařilo. V 55. minutě Ayité přihrál dobře na Grougiho, ten však poté napálil jen boční síť. Touré byl následně branky ještě blížeji, ovšem po spolupráci s Gueyem z voleje zamířil jen kousek vedle.

V 83. minutě měli domácí poslední možnost na zvrat v utkání, když Coulibalyho centr zpracoval Mendy, v koncovce ovšem nebyl tak úspěšný, a střela tak skončila jen nad bránou. TFC získalo dobré tři body pro případný boj o evropské poháry, SB29 má i přes prohru dvoubodový náskok na sestupové pásmo.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Lille OSC 1:3

09.03.2013 20:00

Góly: 24. Maor Melikson - 55. Ronny Rodelin, 82. Túlio de Melo, 90. Benoît Pedretti

Valenciennes proti rozjetému Lille sice vedlo, ale nakonec mu to nebylo nic platné - souboj dvou týmů s odlišnými formami totiž dopadl přesně tak, jak se podle předzápasových prognóz dalo očekávat. Dogy porazily svého soupeře 3:1 a přihlásily se do boje o Ligu mistrů.

Jejich impozantní bilance čítá už pět výher v řadě, a nic na tom nezměnila ani první branka izraelského legionáře Maora Meliksona. Garciovi muži odpověděli až po pauze prostřednictvím Ronnyho Rodelina, Túlia de Mela a Benoïta Pedrettiho, a vyšvihli se tak už na páté místo, tři body za třetí Marseille; Les Athéniens zůstávají ve spodní polovině tabulky a sezonu dohrají v jejím klidném středu.

Výsledek byl plně zasloužený - domácí ohrozili branku favorita vlastně pouze při gólové situaci. První šanci si připsal Dimitri Payet, který zdálky prověřil Penneteaua, a valencienneský gólman se musel krátce poté blýsknout proti střele Salomona Kaloua, kterého vyzval aktivní Rodelin. Spolupráce Kaloua s Payetem ústila v další a další šance, a Penneteau se musel hrdinsky ohánět; po dvou zákrocích proti francouzskému reprezentantovi se vytáhl i proti Kalouově voleji. Navzdory jasné převaze to však bylo Lille, kdo v první půli inkasoval - Melikson vtrhl po brejku do vápna a k překvapení však napálil míč za záda zkoprnělého Elany.

Valenciennes poločasové vedení sice udrželo, ale Lille se dokázalo prosadit už 10 minut po rozehrání druhé půle, když domácí obrana zapomněla na úplně volného Rodelina, který si naskočil na Martinův pas a hlavou poprvé propálil Penneteaua. Dogy pokračovaly v tlaku a jejich tvrdá práce došla ocenění osm minut před koncem řádné hrací doby; Penneteauovi nebylo jeho hrdinské vystoupení nic platné, neboť druhá branka padla z takřka totožné situace jako ta první. V roli centrujícího hráče byl tentokrát Divock Origi, který nabil hlavičkujícímu De Melovi.

Zasloužené vítězství pak ještě v závěrečných vteřinách pojistil Pedretti, který využil dalšího lapsu obrany Les Athéniens, přeloboval nešťastného Penneteaua a zajistil svému týmu cenné vítězství v malém normandském derby.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Sochaux 5:1

09.03.2013 20:00

Góly: 44. Cédric Barbosa, 64. Saber Khalifa (pen.), 71. Kévin Bérigaud, 74. Cédric Barbosa, 78. Saber Khalifa - 53. Cédric Bakambu

Évian si s nedobrou formou z posledních týdnů vůbec nedělal hlavu a rozstřílel doma Sochaux 5:1; boj o záchranu tak dostává další zajímavou zápletku. Savojský tým parádně zvládl "zápas o tisíc bodů," jak utkání překřtil kouč Dupraz, a vyšplhal ven ze sestupové zóny.

Do ní naopak spadlo Sochaux, které drží černého Petra ve skupince tří týmů na sedmadvaceti bodech - díky horšímu skóre než Évian s Remeší jsou to právě Lvíčata, kdo by aktuálně putoval o soutěž níže. Dnes přitom na ukazateli chvíli svítilo skóre 1:1; Sochaux sice prohrávalo, ale dokázalo vyrovnat. Poté však domácí zapnuli na vyšší obrátky a vyprovodili svého soka ponižujícím výpraskem.

Hrdiny zápasu se staly dvě domácí hvězdy - jak tuniský forvard Saber Khelifa, tak nezničitelný Cédric Barbosa skórovali hned dvakrát, a konečný výsledek svými trefami doplnili Kévin Bérigaud a hostující Cédric Bakambu. Duprazův celek dával už od začátku najevo, kdo je na hřišti pánem a kdo jde cílevědoměji za vítězstvím; gólman Sochaux Simon Pouplin si musel připsat tři těžké zákroky už v úvodních 20 minutách. Ke střelám se dostali nejprve Khelifa a poté dvakrát Bérigaud, přičež zejména jeho levonohý volej zblízka donutil Pouplina ke skvělé reakci.

Hosté zahrozili hlavičkou Bakambua, proti které se vytáhl druhý brankář Laquaït, ale Évian se zaslouženého vedení nakonec dočkal ještě před pauzou. Veterán Barbosa si stoupl na pětadvaceti metrech k přímému kopu a jeho levačka poslala míč parádním způsobem přímo do vinglu. Les Lionceaux se však s takovým vývojem nesmířili a krátce po opětovném rozehrání překvapivě vyrovnali - Sio vepředu dobře zpracoval míč a Bakambuovi stačilo pouze zblízka dorážet.

Évian odmítal připustit ztrátu dalších bodů, a už po devíti minutách opět vedl - Khelifa byl stažen Saugetem ve vápně, k nařízené penaltě se postavil sám a suverénně poslal Pouplina na druhou stranu. To dodalo Savojcům potřebné sebevědomí, které vyústilo v další tři branky; následujících deset minul se proměnilo v hotovou exhibici, již načal nejprve Bérigaud, který skóroval po Khelifově dlouhém pasu. Poté o sobě dal vědět i Miloš Ninković, který nabil Barbosovi na čtvrtý zásah, a skóre uzavřel opět Khelifa, když vlétl do Sorlinova centru z hloubi pole a napálil míč za záda frustrovaného Pouplina.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Stade Reims 4:2

09.03.2013 20:00

Góly: 7. Corentin Jean, 55. Julien Faussurier, 70. Corentin Jean, 90. Mohamed Yattara - 65. Nicolas De Préville, 77. Odaïr Fortes

Troyes zaznamenalo důležité vítězství, v souboji nováčků, který měl zároveň prestiž champagneského derby, totiž zvítězilo 4:2 a nadále živí naději o záchraně. Nešťastnou Remeš potopil zejména hrůzný výkon gólmana Kossiho Agassy.

Rychlé vedení domácímu celku zajistil Corentin Jean; zbytek gólu padl až po obrátce. Nejprve navýšil skóre Julien Faussurier, poté sice snižoval Nicolas de Préville, ale Jean druhou brankou v zápase navrátil Troyes dvoubrankové vedení. Naději pro Remeš pak opět vykřesal Odaïr Fortes, a definitivně ji pohřbila až závěrečná trefa Mohameda Yattary. Atraktivní přestřelka pomohla ESTAC k posunu na devatenácté místo a razantnímu zlepšení výchozí pozice; ztráta na Remeš, a tedy sedmnáctou a první bezpečnou příčku, už činí pouhé čtyři body.

Jeanův gól v sedmé minutě padl z první větší šance zápasu; asistenci si připsal Marcos Dos Santos a hodně pomohl také Agassa, který nechal míč ze soupeřovy kopačky nešikovně přelézt přes brankovou čáru. Zbytek prvního poločasu se nesl spíše v bojovném duchu; v sázce bylo přece jen hodně. Největší příležitosti si připsali opět Jean, kterého vychytal tožský gólman, a na druhé straně Fortes, jemuž znemožnil skórovat obětavý Dos Santos.

Po pauze už to bylo o něčem jiném, a diváci v ochozech Stade l'Aube se dočkali hned pěti gólů, přičemž první přišel už po devíti minutách; vsítil ho Faussurier, když tvrdou ránou proměnil Ngoyiho pas. Remeš se do první gólovky dostala až o dalších deset minut později, ale hned z toho byl korigující gól - spolupráce Signorina s de Prévillem vyústila v projektil druhého jmenovaného, a brankáři Thuram-Ulienovi nezbývalo než se ohlédnout.

Hosty však opět potopil Agassa, když v 70. minutě neudržel lehký centr a dovolil tak míči odrazit se k číhajícímu Jérémie Bréchetovi, který tak pouze nabil ideálně postavenému Jeanovi, pro nějž už nebyl problém navrátit Troyes dvoubrankové vedení. Remeš se ani za této situace nehodlala vzdávat, a šikovný Fortesův volej znamenal vykřesání další naděje; vše bylo rozhodnuto až v poslední minutě zápasu, a mohl za to kdo jiný než Agassa. Tožský brankář si nedokázal poradit s jednoduchým útokem soupeře, Yattara ho bez problémů obešel a dovedl míč až do sítě.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - FC Lorient 1:0

09.03.2013 20:00

Góly: 75. Ronald Zubar

Lorient se pomalu, ale jistě loučí s pohárovým snem - dnes totiž padl na horké půdě Ajaccia a zůstává tak ve středu tabulky. Domácím naopak cenné tři body mimořádně pomohly v souboji o záchranu; v současnosti mají na osmnácté Sochaux už pětibodový náskok.

Hrdinou utkání se stal obránce Ajaccia Ronald Zubar; zkušený stoper, který má za sebou angažmá v Marseille a Wolverhamptonu, zajistil čtvrt hodiny před koncem jedinou branku zápasu. Velmi dobrý výkon však podali především oba gólmani - jak Guillermo Ochoa, tak Fabien Audard dělali vše pro to, aby skóre zůstalo bez branek.

Hosté začali lépe, a letos opět skvělý Yann Jouffre donutil Ochou přízemní střelou z rohu vápna k parádnímu zákroku konečky prstů. Tentýž hráč krátce nato nacentroval na Mangu, který na zadní tyči hlavičkoval těsně nad; na druhé straně poprvé zahrozil Lasne střelou z první, již musel likvidovat pozorný Audard. Lorientský brankář následně vydeptal Lasneho i podruhé, když výtečným reflexem vyrazil další slibný volej.

I ve druhé půli dominovali oba gólmani; Ochoa zasahoval proti Querciovi, Audard akrobaticky zneškodnil Sammaritanův lob. Strážce domácí svatyně si poté poradil i s Jouffreho střelou z hranice vápna. Nakonec to byl Audard, kdo nedokázal udržet čisté konto - Zubar vybojoval míč na polovině, vydal se směrem k brance a razantním projektilem z 20 metrů rozhodl o důležitém domácím vítězství.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine 2:1

09.03.2013 17:00

Góly: 59. Zlatan Ibrahimović, 62. Zlatan Ibrahimović - 36. Benjamin Moukandjo

Zlatan Ibrahimovic už poněkolikáté v sezóně dovedl svůj tým ke třem bodů. Právě jeho dvě branky v rozmezí tří minut ve druhé půli zlomily o záchranu bojující Nancy, které statečným výkonem v hlavním městě rozhodně neudělalo ostudu. PSG si upevnilo svou vedoucí pozici, ASNL zůstává poslední.

Nancy se soupeře v žádném případě nezaleklo, už Karaboué na úvod z dálky prověřil připravenost gólmana Sirigua. Na druhé straně zahrozili Matuidi, který se objevil sám před brankářem Gregorinim, zamířil ovšem jen do boční sítě. Po půlhodině hry se zase neprosadil Jebbour, který zleva zamířil do vápna, odtud ale nepřekonal Sirigua.

Park princů ztichl ve 36. minutě. Bakar zakombinoval s Moukandjem, jehož první hlavičku Sirigu vyrazil, druhou však polapil italský gólman. PSG ještě mohlo do přestávky vyrovnat, nemohl v tom mít prsty nikdo jiný než Ibrahimovic, po uvolnění od spoluhráče Lucase však Gregoriniho v tomhle případě nepřekonal.

Carlo Ancelotti potřeboval do druhé půle udělat nějakou změnu, proto nevýrazného Pastoreho nahradil Ménezem. Ibrahimovic byl pořád ve skvělé náladě, Gregorini mu ale první střelu mířící do růžku fantasticky polapil. Švéd se pak dožadoval penalty, Lotiés ho totiž srazil ve vápně, ale u sudího Lesageho nenašel pochopení.

Nakonec se domácím podařilo vyrovnat v 59. minutě. Ménez předal míč Ibrahimovicovi do cesty, obránce Puygrenier si následně s pařížským obrem nedokázal poradit a i Gregorini byl na jeho následnou střelu krátký. O tři minuty později bylo ještě veseleji, o vítězství přitom rozhodl zase nejlepší střelec Ligue 1.

Gregorini dokázal Verrattiho vychytat, na dorážku však už neměl. Nancy se sice nevzdávalo, jenže PSG si už výsledek pohlídalo. Největší šanci na skórování měl střídající Zitte, po teči od Thiaga Silvy se ale míč otřel o tyčku. Na hřiště mimochodem v 73. minutě vstoupil i David Beckham, ten se ovšem k ničemu zajímavému nedostal.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Saint-Étienne 2:2

08.03.2013 20:30

Góly: 44. Romain Danzé, 51. Julien Féret - 45. Yohan Mollo, 65. Pierre-Emerick Aubameyang

Rennes se nepodařilo stáhnout náskok na svého soupeře v boji o evropské poháry a po remíze 2:2 zůstává jen na osmém místě. Les Verts naopak prodloužili svou neporazitelnost v roce 2013 na další zápas, přitom se opět mohli spolehnout na své opory Molla s Aubameyangem, kteří dokázali dvakrát odpovědět na vedení Antonettiho družiny.

Do zápasu lépe vstoupli domácí, už v 5. minutě Boye zacílil přesně po pasu od Féreta, avšak gól nemohl být uznán pro faul ghanského obránce na brankáře Ruffiera. Na druhé straně mohl zaúřadovat Aubameyang, nicméně po skvělé práci Molla nedokázal překonat fantastického gólmana Costila.

Po čtvrthodině hry byl blízko blizoučko změně skóre Pitroipa, jenž se na křídle dokázal zbavit i brankáře Ruffiera, avšak na brankové čáře zasáhl včas vracející se Bayal Sall. Aubameyang jinak pokračoval v aktivitě směrem dopředu, málem potrestal chybu gólmana Costila, který zaváhal po rohovém kopu, následné zakončení ale nebylo přesné.

Těsně před přestávkou se na hřišti začaly dít věci. Nejprve si Erdinc našel volný prostor ve vápně St. Étienne, kam mu nacentroval Pitroipa, Turek však hlavičkoval jen do Costila. Rennese se nakonec ujalo vedení jen o chvilku později, jakmile Danzé dorazil hlavičkou Boyeho střelu po rohovém kopu Féreta.

O minutu později, ještě než se oba týmy uchýlily do kabin, však bylo srovnáno. Aubameyang sice dlouhý pas nezpracoval, podařilo se to ovšem Mollovi, jenž nádhernou střelou z první překonal bezmocného Costila. V 51. minutě SRFC vsítil svou druhou branku, Pitroipa předal míč Féretovi, jenž lobem krásně zamířil za záda Ruffiera.

Antonettiho svěřenci mohli navýšit náskok záhy, jenže Féret s Danzém z dobrých pozic stříleli jen vedle. V 65. minutě tak ASSE zařídil alespoň remízu Aubameyang. Pro gabunského útočníka to byla mimochodem osmá trefa z posledních sedmi zápasů. V této situaci mu parádně namazal Mollo a Costil byl poté v bráně na jeho pokus krátký.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain28176551:1857
2.Olympique Lyon28158547:2653
3.Olympique Marseille28155834:3250
4.AS Saint-Étienne28139646:2148
5.OGC Nice28139641:3248
6.Lille OSC281210640:2846
7.Montpellier HSC281351043:3444
8.Stade Rennes281261041:3842
9.Girondins Bordeaux281011728:2441
10.FC Lorient281010843:4440
11.Toulouse FC28910933:3237
12.Valenciennes FC28981136:4035
13.AC Ajaccio288101030:3732
14.SC Bastia28861430:5230
15.Stade Brestois28851528:3829
16.Évian Thonon Gaillard28691330:4027
17.Stade Reims28691325:3527
18.FC Sochaux28761529:4527
19.ES Troyes284111333:5023
20.AS Nancy-Lorraine28491525:4721
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
Godwinson

Ten Maradona je reálnější a reálnější, dnes jsem asi po dvou měsících zavítal na francouzské weby a jsem dost zděšen. Nicollin je úplný hovado, škoda slov, Remeš mně tam snad zůstane ,)

Reagovat
.13

uz ti kupujem PSG šál

Reagovat
Godwinson

Nejlépe placení francouzští sportovci

1/ Karim Benzema (foot/Real Madrid) 13 millions d'euros

2/ Tony Parker (Basket/San Antonio) 12,4

3/ Franck Ribéry (Foot/Bayern Munich) 11,5

4/ Nicolas Anelka (Foot/Shenhua Shanghaï) 11

5/ Joakim Noah (Basket/Chicago) 10,6

6/ Samir Nasri (Foot/Manchester City) 10,5

7/ Thierry Henry (Foot/NY Red Bulls) 9,4

8/ Sébastien Loeb (Auto-rallye) 8,5

9/ Yoann Gourcuff (Foot/Lyon) 6,7

10/ Patrick Evra (Foot/Manchester United) 6,4

Reagovat
domingo

Kolik bere Grosjean? Jsem zil v tom, ze piloti F1 maji neskutecne prachy..

Reagovat
Godwinson

Vydali jich top50, ale hledat se mi to nechce. Už jsem to sice zavřel, ale mám pocit že to bylo bez bonusů, takže to bude stejně reálně úplně odlišné.

Reagovat
smazaný uživatel

Grosjean podle mě od týmu jako takového nebere moc, spíš od sponzorů. Navíc to není takový TOP jezdec, aby si zasloužil nějakých 20 mega ročně.

Reagovat
domingo

Wow, to je fakt malo

Budou tam ti sponzori, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Nasráč

Reagovat
domingo

"Rennes počtvrté za sebou nevyhrálo, přestože k tomu mělo poměrně blízko a v utkání se St. Étienne dvakrát vedlo."

Tohle ma dva vyznamy a uz jsem chtel protestovat, protoze jsem to pochopil blbe

Jinak ASSE super, letos jim proste preju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímal ten druhý =))

Reagovat
smazaný uživatel

Co je zac ten Aubameyang?

Reagovat
domingo

Sikovny, rychly stazeny utocnik nebo falesne kridlo, ma vybornou techniku i strelu. On je uz X let za obrovskeho talenta, dlouho patril formalne AC Milan a lital vsude po Francii po hostovackach, az Galtier ho vykoupil a on na oplatku konecne naplnuje, na co mel vzdycky..

Reagovat
domingo

Ale neni to zadny stirek, spis takova tycka - ma snad metr devadesat a sedmdesat kilo

Reagovat
smazaný uživatel

A dal by jsi ho kvalitativne nad Lacazetta?

Reagovat
smazaný uživatel

Utčitě

Reagovat
domingo

Jo, Lacazette je klasicky nadprumerny mlady kridlo, Aubameyang je proste delo, toho bych v soucasnosti postavil treba na uroven Payeta..

Reagovat
smazaný uživatel

* nad Payeta !

Reagovat
Langi

Reagovat
domingo

No tak oba dva jsou absolutni top ligy, tam bych se do nejakych srovnani moc nepoustel..

Reagovat
smazaný uživatel

lacazette je mladsi...

Reagovat
domingo

Ale neni to poznat, protoze vypadaji dost podobne

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraje i hrota, má parádní výběr místa a zakončí z jakékoliv pozice. Ale na hrot bych ho dal pouze do týmu s rychlím přechodem do útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Když teď koukám na ty zápasy, to je jeden lepší než druhý. Valenciennes, Montpellier, megadůležitý zápas pro Troyes s Remeší a nakonec Olympionici. Moc pěkné, škoda, že uvidím tak maximálně jeden a ještě ze sestřihu :)

Reagovat
domingo

Reagovat
.13

Fuuha, necakal som, ze to bude az tak tazke, ale 3body su 3 body

Merci PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

Tak tak 3-body MERCI PSG Tiež Ti prajem pekný večer A aby som nezabudol IBRA

Reagovat
domingo

Jinak PSG porazilo Nancy po sesti zapasech, naposledy se jim to povedlo v roce 2009. Tem se fakt ulevi, az letos sestoupi..

Reagovat
domingo

Letos:

Lyon - Nancy 1:1

Marseille - Nancy 0:1

Oni tohle fakt umi

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nejnepříjemnější soupeř, ať se hraje kdekoli, vždycky to jsou hodně vydřené body, už aby spadli.

Reagovat
domingo

Ted uz klidne muzou

Reagovat
blaugrana

Vraždenie jahniatok pokračuje.

Reagovat
Godwinson

Aneb nechat se doma přehrát nejslabším týmem ligy. Klobouk dolů před Ancelottim.

Reagovat
Godwinson

Barbosa

Remeš musí zabrat

Reagovat
blaugrana
Reagovat
blaugrana

Odkedy si vlastne góly pripočítavajú tímu, ktorý ich dá?

Reagovat
smazaný uživatel

takže Ibrahimovič je stále nejlepší ze všech švédských útočníků ve francouzské lize?

Reagovat
miky10

Ale už jen těsně.

Reagovat
Godwinson

Nejlepší ze švédských útočníků ve Francii je Lotta Schelinová.

Reagovat
domingo

Toulouse vyhralo?

Reagovat
smazaný uživatel

To se to zase na prvních místech tabulky pěkně štosuje.

Reagovat
.13

Sochaux, tam nema co robit. Miesto nich Evian a som za

Reagovat
Godwinson

Kolem sestupu je to opět brutální. Takhle bych si tedy přál to ideální složení ... ale bojim se

Reagovat
Godwinson

Rabiot základ, vítězný gól ... kéž by mělo Toulouse opci, což nemají.

Reagovat
.13

som rad zanho, snad sa vrati a nahradi Mottu

Reagovat
M0rb1D4S

Zlatanovo dnešní fair play.. http://www.youtube.com/watch?v=2g-jsnKwaEw&feature=player_embedded.. Rozhodčí nařídil přímý kop za údajnou ruku, Zlatan ale míč jenom přihrál míč brankáři, protože dle jeho názoru se míč dotkl ramene.

Reagovat
Willy Wonka

Hmm

Reagovat
protiproudu

Dobre on.

Reagovat
Yanek

Za stavu 0:1... Ibra si to v Paříži prostě užívá.

Reagovat
smazaný uživatel

Malé bezvýznamné plus.

Reagovat
Godwinson

Nejistá je budoucnost Carlose Téveze v Manchesteru City, kde má smlouvu jenom do konce následující sezony a argentinský útočník by si mohl zahrát francouzskou ligu - zájem o jeho služby údajně má bohaté a aktuálně druholigové AS Monaco.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že jsem přišel o mnoho

Reagovat
Langi

taky si řikám že sem si měl dát ještě tejden pauzu

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu jsem spokojen s výkonem, ale na druhou stranu jsme měli na vítězství. Navíc jasná ruka

Reagovat
Langi

ta ruka byla jasná...hlavně když ještě blbec zvedne ruce jak kdyby se vzdával...divim se že se nepískalo

Reagovat
smazaný uživatel

na druhu stranu, Sougou mal byť vylúčený

Reagovat
smazaný uživatel

njn, včera byli hoši poněkud ostří

Reagovat
smazaný uživatel

na úkor futbalu

Reagovat
Israha

Lyon hrál podobnou mizérii jako Marseille, v tomhle nejsou na místě žádné výčitky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu co chcete víc. Propracované defenzívy, útočníci se k ničemu nedostanou. Nula vzádu...kvůli tomu všichni chodíme na fotbal.

Reagovat
Langi

já bych fráze "propracovaná defenzíva" a "nula vzádu" v souvislosti s Lyonem radši nepoužíval

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mi se ten zápas líbil. Chvilkama se hrálo "nahoru dolů" a bylo to více než jen koukatelné.

Reagovat
Langi

ale to až druhej poločas...první půle byla neskutečeně strašná z mýho pohledu...chyběl tomu nějakej gól ve druhý půli

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska super výkon Mandandy (polapal snad skoro každý centr a ty střely taky zkrotil) jak jsem měl docela strach, tak mě velice mile překvapil

Reagovat
Langi

příští kolo abysme všichni povinně fandili ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

no nás zatim neohrožujou a nějaká ztráta PSG by zase bodla...

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není důvod, abych jim fandil

Reagovat
Langi

no aspon remízu jim přát budu...ikdyž my stejně zas remizujem v Bastii, to je další náš oblíbenej tým koukám

Reagovat
.13

no my na ASSE nevieme moc, takze som tiez zvedavy co z toho bude

Reagovat
smazaný uživatel

Raději bych se právě staral o Bastiu, tam budeme rádi za remízu beztak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Dejte pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

Podle místních médií by Montpellier mohl převzít například bývalý reprezentační trenér Raymond Domenech// když si na něj vzpomenu u repre,ten chlap mi byl děsně nesympatický..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele