34. kolo
05.05.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Falcao přání fanoušků nenaplnil, Vallecano se sestupující Almeríí nečekaně prohrálo

Vallecano podlehlo ve 34. kole LaLigy poslední Almeríi 0:1. V základní sestavě Raya nastoupil poprvé v letošním ročníku miláček domácích tribun Radamel Falcao, do statistik se ale kolumbijský útočník zapsal pouze žlutou kartou. Střelecky se naopak prosadil hostující Choco Lozano, jenž skóroval ve třetím utkání po sobě a zařídil Andalusanům druhý triumf v sezoně.

Almería se v předešlém kole stala podle očekávání jistým sestupujícím, a po dvou letech tak opustí španělskou elitu. O své setrvání v nejvyšší soutěži stále bojovalo Vallecano, kterému by případná výhra téměř jistě pojistila prvoligovou příslušnost pro příští sezonu. Rayo navíc povzbuzoval fakt, že před svým publikem pětkrát v řadě neprohrálo, přičemž naposledy předvedlo skvělý závěrečný obrat proti Osasuně.

Po opatrném a vlažném úvodu vyzkoušeli jako první pozornost Luíse Maximiana domácí hráči Álvaro García a Florian Lejeune. Almería hrála velmi pasivně a nedokázala se na útočné polovině prosadit. O to překvapivější tak byla situace ze 30. minuty, kdy po mizerně vhozeném autu Pepa Chavarríi vyrazil do brejku Lozano a v zakončení si počínal zkušeně. Rayo se po inkasovaném gólu hnalo za vyrovnáním. Maximiano musel opět zasahovat, tentokrát proti střele kolumbijského veterána Falcaa.

Po přestávce drželi nadále otěže hry svěřenci Iňiga Péreze. I přes tlak a vyšší držení míče jim však chyběla podařená koncovka a v bráně hostí stál bezchybný Maximiano. Portugalský gólman si poradil například i s dalekonosným pokusem Óscara Valentina a v 82. minutě senzačně vychytal dorážku Raúla de Tomáse. Na skále v bráně Indálicos si tak vylámali zuby všichni hráči Raya, včetně nejlepšího střelce Garcíi, jenž se proti Almeríi prosadil v loňském domácím zápase.

Los Vallecanos tak překvapivě se sestupující Almeríí padli. Další utkání je čeká 12. května ve Valencii, Rojiblancos ve stejný den vyzvou Betis.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele