Komentáře a souhrny

Serie A - souhrn 28. kola

Neapol prohrála ve Veroně a z toho se raduje jak Juventus, který vydřenou výhrou nad Catanií zvýšil svůj náskok na čele, tak i třetí AC Milán po vítězství v Janově. Lazio vypadlo z pohárových příček, protože podlehlo Fiorentině, Inter doma přenechal všechny body Boloni. Siena v existenčním duelu uspěla v Palermu, AS Řím remizoval s Udinese.

Gambrinus liga - souhrn 19. kola

Plzeň vyhrála v Mladé Boleslavi a zvýšila náskok na Spartu, protože ta remizovala s Jabloncem. Z tohoto výsledku profituje i Olomouc, která je po výhře nad Jihlavou třetí. Baník díky Barošovu hattricku smetl Hradec, Slovácko nadělovalo v Teplicích. Slavia poprvé na jaře vyhrála, Dukla Praha porazila Příbram.

Bundesliga - souhrn 25. kola

Vestfálsko letos patří Schalke, které i ve druhém utkání porazilo Dortmund 2:1. Suverenitu potvrdil Bayern, i když se proti Düsseldorfu nadřel. Důležité tři body v boji o záchranu získal Hoffenheim, Hamburk vyhrál ve Stuttgartu, Leverkusen jede s prázdnou z Mainzu a prohrál rovněž Freiburg, v Gladbachu a Hannoveru se zrodily remízy.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 26. kola

Ajax smetl Zwolle a dostal se do čela tabulky před PSV Eindhoven, které neuspělo v Heerenveenu. Jen o skóre třetí je Feyenoord po výhře v Kerkrade. Vitesse prohloubilo krizi Twente, Heracles porazil Nijmegen a Willem II uspěl proti Venlu. Groningen s Bredou a Alkmaar s Den Haagem musely vzít zavděk remízou.

Ruská Premier Liga - souhrn 20. kola

CSKA uspělo v Samaře a navýšilo vedení v tabulce, protože Machačkala neuspěla v Saransku. Spartak vyzrál na Těrek, první moskevské derby tohoto roku zvládlo Dinamo proti Lokomotivu. Vstup do jara vyšel oběma krasnodarským týmům stejně jako Kazani, která doma udolala Petrohrad...

Corgoň liga - souhrn 21. kola

Slovan Bratislava zvítězil rozdílem třídy v Nitře a jeho náskok na čele tabulky se zvětšil už na osm bodů. Trenčín otočil duel v Ružomberoku a posunul se na druhé místo. Venku uspěly i Myjava a Senica, doma bere tři body Banská Bystrica. Žilina jenom remizovala v Prešově...

Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

Dnešní program prvních osmifinálových utkání nebyl příliš bohatý na góly. Machačkala s Newcastlem a Levante s Kazaní hrály 0:0, jeden gól stačil na výhru Fenerbahce, Steaue a Benfice. Basilej přehrála Petrohrad, Lazio veze náskok ze Stuttgartu a Tottenham ve šlágru doma smetl milánský Inter...

Plzeň úvodní osmifinále s Fenerbahce prohrála 0:1

Plzeň v úvodním utkání osmifinále Evropské ligy doma prohrála s Fenerbahce 0:1. Velkou šanci měl v první půli Rajtoral, ale trefil břevno. Devět minut před koncem vstřelil jediný gól zblízka hlavou Webó a zajistil tak tureckému celku výhodnou pozici do odvety, která se hraje za týden před prázdným hledištěm v Istanbulu.

PSG se rozešlo s Valencií smírně a slaví postup do čtvrtfinále

Španělé se snažili smazat manko z prvního vzájemného utkání, to se sice po obrátce podařilo, ovšem následné srovnání Lavezziho už odpověď nenašlo. Paris Saint-Germain se tak raduje z postupu mezi osm nejlepších.

Juventus potvrdil roli favorita a postupuje

Tři branky na území soupeře značně pomohly Staré dámě k postupu, dnes ale bylo třeba potvrdit svůj nárok také na domácím stánku. Jeho kouzlo ale funguje i nadále, díky dvěma vstřeleným brankám se Juventus může radovat z postupu do další fáze Ligy mistrů.

Manchester United v deseti nestačil. Postupuje Real Madrid

Na stadionu Old Trafford byl k vidění hektický zápas plný zvratů, domácí Manchester United v něm podlehl Realu Madrid 1:2 a loučí se tak s letošním ročníkem Ligy mistrů. Na úvodní vlastní gól Sergia Ramose dokázal Real zareagovat brankami Modriće a Cristiana Ronalda, a po remíze 1:1 z prvního zápasu postupuje do čtvrtfinále.

Dortmund přejel Šachtar a po 15 letech si zahraje čtvrtfinále LM

Roli favorita dokázali Borussen naplnit na výbornou a po zcela jednoznačném průběhu nadělili ukrajinskému protivníkovi hned tři branky, načež se tak BVB po dlouhé patnáctileté odmlce představí ve čtvrtfinále Ligy mistrů! Losovat se bude 15. března v Nyonu.

Portugalské okénko (15.) - souhrn

Braga si bez kanonýra Édera na půdě Olhanense ani zdaleka nezastřílela, nejtěsnější možné vítězství jí ale protentokrát jistě bude stačit. Arsenalistas ho vystřelil Leandro Salino svou teprve druhou brankou v sezoně...

Primera División - souhrn 26. kola

Sevilla v pondělní dohrávce jasně přehrála Celtu Vigo. I druhé El Clásico v krátkém sledu ovládl Real Madrid, tentokrát v lize porazil Barcelonu 2:1, Málaga remizovala s Atlétikem Madrid. Bezbrankové remízy byly k vidění i v La Coruni a na Espanyolu, Athletiku stačil jediný gól na vyloupení Pamplony, Real Sociedad a Betis nastřílely po třech gólech.

Premier League - souhrn 28. kola

V pondělní dohrávce Manchester City odvezl všechny tři body ze hřiště Aston Villy. Včera Tottenham v londýnském derby porazil Arsenal a potvrdil svou třetí pozici. Hvězdami sobotního programu se stali Shinji Kagawa a Luis Suárez, oba pro své týmy zařídili vítězství hattrickem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele