Komentáře a souhrny

Nizozemská Eredivisie - souhrn 23. kola

PSV doma udolalo Utrecht a pojistilo si vedení v tabulce, které dnes znovu na tři body stáhl Ajax. Twente se nedočkalo vítězství ani proti Willemu II a Feyenoord neuspěl ve Zwolle. V popředí se stále drží Vitesse po vítězství nad Groningenem, Venlo v pátek překvapilo výhrou na půdě Nijmegenu. Body si rozdělily Breda s Heraclesem a Roda s Alkmaarem...

Evropská liga - souhrn prvních vyřazovacích zápasů

Lazio v divokém zápase remízovalo v Gladbachu a dvěma góly se o to zasloužil Libor Kozák. Německé týmy ze čtyř zápasů uhrály jen dva nerozhodné výsledky, zato se dařilo ruským celkům - vyhrály Petrohrad, Machačkala a také Kazaň, která uspěla na půdě Atlética. Inter si poradil s Kluží, Ajax porazil Steauu, Tottenham až v nastavení doma udolal Lyon...

Plzeň dala Neapoli lekci z produktivity a veze výhru 3:0

Plzeň v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy vyhrála na hřišti Neapole 3:0. Brankami se o to zasloužili reprezentanti Vladimír Darida, František Rajtoral a Stanislav Tecl. Odveta je na programu za týden v Plzni, Viktoria si může dovolit i porážku o dva góly.

Sparta s Chelsea prohrála 0:1, utkání rozhodl Oscar

Chelsea i s brankářem Petrem Čechem si odváží těsnou výhru 1:0 ze hřiště pražské Sparty. V prvním utkání play off Evropské ligy sice všechno směřovalo k bezbrankové remíze, ale osm minut před koncem krátce po příchodu z lavičky rozhodl Brazilec Oscar skvostnou individuální akcí.

Dortmund přehrál Šachtar a v závěru vybojoval remízu 2:2

Borussia Dortmund navázala na podzimní výkony v nejprestižnější evropské klubové soutěži a na hřišti Šachtaru byla po většinu utkání lepším týmem, přesto hned dvakrát prohrávala, ovšem výsledné skóre 2:2 je pro žlutočernou družinu vysoce příznivé.

Manchester United veze z Madridu nadějnou remízu 1:1

Klání gigantů, na které mnozí netrpělivě čekali, končí po devadesáti minutách napínavého boje remízou. Do vedení se dostali trochu překvapivě hosté z Anglie, na konečných 1:1 ale srovnal hvězdný Cristiano Ronaldo a prosadil se tak proti svému bývalému zaměstnavateli.

Mise (napůl) splněna - pařížskou jízdu nezastavila ani Mestalla!

Milionářské PSG vstoupilo do první vyřazovací fáze Ligy mistrů po 18 letech tím nejlepším možným způsobem, když ve Valencii díky trefám argentinských klenotů Lavezziho a Pastoreho zvítězilo 2:1. Za domácí korigoval skóre v závěru utkání Adil Rami.

Celtiku došly síly, Stará dáma třikrát trestala

Skotský celek se velmi snažil držet s favoritem krok a první poločas se mu to víceméně dařilo, doplatil ale na individuální chyby a především zkušenost hostujících hráčů. Juventus se v Celtic Parku trefil třikrát a do odvety může vstupovat s více než pohodlným náskokem.

Primera División - souhrn 23. kola

Barcelona smetla Getafe a zvýšila náskok v čele, protože Atléco Madrid prohrálo na půdě Raya. Real Madrid si napravil reputaci po porážce v Granadě, když doma vyhrál 4:1 nad Sevillou. Málaga vyhrála na půdě Levante a drží si čtvrtou příčku před Valencií, která si odvezla body z Viga. Lize mistrů je na dostřel i Real Sociedad po výhře v Zaragoze.

Premier League - souhrn 26. kola

Manchester United porazil Everton a vede ligu už o dvanáct bodů, protože Manchester City odjel s prázdnou ze Southamptonu. Chelsea si poradila s Wiganem a vrátila se na třetí místo před Tottenham, který vyhrál nad Newcastlem. Arsenal uspěl v Sunderlandu, Liverpool doma podlehl 0:2...

Portugalské okénko (12.) - souhrn

Když už ztrácet body, tak pospolu. Benfica s Portem se téhle poučky držely v prvním kole, během vzájemného střetnutí a čerstvě i v neděli. Nejprve Orli ztroskotali na Madeiře, potom Draci šokovali domácí remízou s Olhanense. Sporting v ústraní registroval další porážku, tentokrát na vlastní půdě podlehl Marítimu...

Ligue 1 - souhrn 24. kola

PSG si před úvodním duelem osmifinále Ligy mistrů ve Valencii ještě vylepšilo náladu v kabině, když porazilo Bastii. Pařížané vyhráli 3:1 a v tuto chvíli vedou tabulku o šest bodů, protože Lyon prohrál s Lille. Odpovědět nedokázala Marseille, která dohrávala v Évianu v devíti a jen remizovala. Doma uspěly i St. Étienne a Rennes.

Serie A - souhrn 24. kola

Juventus bude i po tomto kole na čele tabulky italské ligy, Stará dáma si doma dokázala poradit 2:0 s Fiorentinou. Juventus navíc navýšil svůj náskok na Lazio i Neapol, vzájemný duel skončil výsledkem 1:1. Remízy se rodily i v neděli. Nejprve Parma remizovala s Janovem, načež v Cagliari ztratilo také AC Milán. Inter proti Chievu ukončil čekání na výhru.

Bundesliga - souhrn 21. kola

Dortmund doma nezvládl utkání s Hamburkem a prohrál vysoko 1:4. Stejným výsledkem skončil i souboj Stuttgartu s Werderem, venku uspěl i Wolfsburg. Pátý je po výhře nad Fortunou Freiburg, ve Frankfurtu a Gladbachu se body dělily, před vlastními fanoušky uspěly jenom Hannover a Bayern, který vysokou výhrou nad Schalke potvrdil svou letošní dominanci.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 22. kola

Nedělní program otevřelo jasné vítězství Nijmegenu v Utrechtu. Remízy PSV s Vitesse nevyužil Ajax, který také jen remizoval, a dotáhl se na něj Feyenoord, ten porazil Alkmaar. Twente remizovalo ve Zwolle, Den Haag porazil Bredu a posílil své šance v boji o evropské poháry. Tři body braly také Heracles a Groningen, remíza se zrodila v duelu Heerenveenu s Venlem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele