Komentáře a souhrny

Serie A - souhrn 34. kola

Juventus zvládl turínské derby a k titulu mu zbývá udělat už jenom poslední krůček. Druhé místo si pojistila Neapol, na třetí pozici je AC Milán o bod před Fiorentinou. Na pohárové pozice se po triumfu nad Sienou dostalo římské AS, na Evropskou ligu může myslet i Udinese.

Bundesliga - souhrn 31. kola

V sobotu se dařilo výhradně domácím, výjimkou byl jenom duel Düsseldorfu s Dortmundem. Bayern udolal Freiburg, Leverkusen porazil Werder a pojistil si třetí místo, Schalke kráčí za čtvrtým místem. Wolfsburg předčil Gladbach, boj o záchranu zdramatizoval Augsburg výhrou nad Stuttgartem stejně jako Hoffenheim, který zdolal Norimberk.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 32. kola

Ajax veze tři body z Bredy a zareagoval tak na výhru PSV nad Groningenem. Vitesse přehrálo sestupující Willem, Alkmaar překvapivě lehce vyloupil Heerenveen a vysoko vyhrál rovněž Feyenoord. Roda může znovu myslet na přímou záchranu.

Corgoň liga - souhrn 28. kola

Slovan Bratislava dnes zabral a po výhře nad druhou Senicou má v čele tabulky již devítibodový náskok. Prešov doma podlehl Nitře a spadl na poslední místo, ze kterého se odpoutala Trnava vítězstvím nad Trenčínem. Zlaté Moravce vezou body z Košic a Žilina doma smetla třemi góly Ružomberok...

Fenerbahçe zaslouženě udolalo Benficu, odveta je zcela otevřená

Lisabonská orlí letka na turecké půdě selhala v ofenzívě, byla prakticky bezzubá a z černožlutého pekla si odváží zaslouženou porážku, která při kvantu brankových konstrukcí, jež domácí Fenerbahçe nastřelilo, mohla být daleko vyšší. O jedinou a nesmírně důležitou trefu se postaral Egemen Korkmaz, jenž potěšil zejména Cristiana, jemuž se nepodařilo proměnit v závěru prvého dějství penaltu.

Luiz v nastavení vystřelil Chelsea výhru v Basileji 2:1

První poločas semifinále Evropské ligy zvládla Chelsea na výbornou. Poněkud údržbový výkon (až na poslední pětiminutovku) stačil modrým k vítězství na hřišti Basileje v poměru 2:1. O góly Londýňanů se postarali Victor Moses a poslední kopem v utkání David Luiz.

Bude německé finále? Dortmund porazil Real 4:1

Robert Lewandowski. Především tomuhle hráči mohou Dortmundští po vysokém vítězství nad Bílým baletem oprávněně děkovat, právě polský reprezentant zaznamenal všechny čtyři branky domácích a výrazně tím Borussii pootevřel cestu do finále Ligy mistrů.

Ligue 1 - souhrn 33. kola

St. Etienne a Rennes v ligových dohrávkách navázaly na svá představení z finále národního poháru. St. Etienne doma přehrálo Ajaccio a je na dostřel Lize mistrů, naopak Rennes potvrdilo nedobrou formu domácí prohrou s posledním Troyes. Vítězové tak můžou dál doufat v záchranu.

Bayern rozdrtil Barcelonu a je krůček od finále!

Obávaná mnichovská tanková divize rozprášila katalánské nájezdníky a připravila si do odvety neobyčejně vysoký náskok. Barcelona dostala od německého celku za vyučenou, doslova si ani neškrtla a Bayern svým fenomenálním výkonem přesvědčil všechny příznivce, že letos může dosáhnout na výjimečný Triple.

Primera División - souhrn 32. kola

Valencia doma rozdrtila Málagu a na čtvrté místo ztrácí dva body, jelikož Real Sociedad jenom remizoval v Pamploně. Real Madrid porazil Betis a na dvě hodiny snížil náskok Barcelony, která zareagovala těsnou výhrou nad Levante, Atlético uspělo v Seville. Na záchranu může znovu reálně pomýšlet Celta...

Premier League - souhrn 34. kola

Manchester United neměl problémy s Aston Villou a získal svůj další titul. Tottenham zabral v pravý okamžik. Během sedmi minut třemi góly obrátil souboj s ManCity a tlačí tak na Chelsea s Arsenalem. Ten sám vyhrál na půdě Fulhamu, naopak Blues v Liverpoolu ztratili brankou z 96. minuty. QPR a Readingu se dál tenčí naděje na záchranu. Prohrál i Wigan...

Gambrinus liga - souhrn 24. kola

Čelo je znovu vyrovnané, Sparta vyhrála v Ostravě a odpověděla na plzeňskou výhru nad Příbramí. České Budějovice udolaly pohárového aspiranta z Jablonce a vykřesaly naději v boji o záchranu; Baumit ale nemusí tolik smutnit, neboť v neděli ztratila také Olomouc. Slavia v pondělní dohrávce udolala Slovácko...

Portugalské okénko (20.) - souhrn

Lisabonské derby nepřineslo tak nervydrásající a vyrovnanou bitvu, jak se očekávalo. Sporting na Estádiu da Luz ve skutečnosti padl, aniž by vstřelil branku. Portu tedy byla dominantní sobotní výhra docela k ničemu. Páteční předehrávka portugalské publikum příliš nenadchla. Braze stačil k výhře nad Académikou jediný gól...

Serie A - souhrn 33. kola

Juventus ve šlágru kola porazil AC Milán a opět se přiblížil obhajobě titulu. Naopak rossoneri nabrali sedmibodovou ztrátu na Neapol a navíc musejí ustát atak, Fiorentiny, která se dotáhla na jediný bod. Inter díky domácí ztrátě AS Řím putuje na pohárové příčky, Udinese porazilo Lazio, Janov s Palermem zůstávají v pásmu sestupu.

Corgoň liga - souhrn 27. kola

Slovan Bratislava jen remizoval s Myjavou, takže se v čele ztenčil jeho náskok na šest bodů. Senica totiž nedělní thriller s Trnavou zvládla. Ztrácely i další týmy z horních pozic tabulky - Košice remizovaly v Ružomberoku a Trenčín podlehl Žilině. Důležitou výhru slaví Nitra, Prešov si v záchranářských bojích pomohl jedním bodem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele