Bundesliga - souhrn 26. kola

15.03.2013, 22:24, aktualizováno 17.03.2013, 19:29
Komentáře a souhrny
Spanilá jízda Bayernu pokračuje, jeho další obětí se stal Leverkusen. Dortmund zničil Freiburg a pojistil si druhé místo. Augsburg veze překvapivou výhru z Hamburku, bodovaly i předposlední Hoffenheim a poslední Fürth, oba mají bod. Norimberk vyhrál vysoko nad Schalke, Stuttgart uspěl ve Frankfurtu, Mönchengladbach porazil Hannover.

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 1:0

17.03.2013 17:30

Góly: 36. Luuk de Jong

Nesmírně důležité utkání o případnou účast v evropských pohárech zvládl lépe Mönchengladbach, který výhrou jen potvrdil dlouhodobou domácí bilanci s Hannoverem a třemi body se dotáhl těsně za vysněné mety.

Od první minuty byl na trávníku k vidění očekávaný obraz hry: Borussia držela mičudu na svých kopačkách, pohodlně kombinovala a pomalu se přibližovala na dostřel soupeřovy branky, zatímco 96ky vsadily na urputnou defenzivu. Hodně aktivní byl zejména Arango, který parádním míčem z hloubi pole oslovil ve vápně de Jonga, ten si dobře zpracoval, za minutu dvanáct mu ale kulatý nesmysl ukopl Schulz. Venezuelský šikula to zkoušel i sám, avšak branku nenašel.

Kromě venezuelského šikuly to byl i na druhé straně Herrmann, kdo přidělával obraně Dolních Sasů značné potíže. Právě faktický odchovanec Saarbrückenu po dvaceti minutách proběhl středem hřiště, následně před pokutovým územím rozdal do strany na rozběhnutého de Jonga, ten však na pohotového Zielera recept nenašel! Stejné vyústění měl i dalekonosný pokus Marxe.

Slomkova družina byla směrem dopředu naprosto bezzubá. Když už se Diouf po dlouhém držení míče dočkal podpory od Ya Konana, tak druhý jmenovaný z velké dálky napřáhl, ovšem ter Stegenovi velké potíže nepřidělal. Porýnský tým se zaslouženého vedení dočkal ve 36. minutě: Herrmann prostrčil za obranu na nabíhajícího de Jonga, Zieler ve snaze o vyběhnutí podklouzl a nizozemský kanonýr už měl před sebou snadnou práci - 1:0! Po tomto momentu H96 alespoň trochu zvýšil svoji útočnou aktivitu, ale dalekonosný pokus Pinta se do branky nevešel a Pocognoliho dělovku za pomoci břevna vytěsnil ter Stegen!

Do druhého dějství se místo Juana Aranga podíval na hřiště oficiální kapitán Filip Daems a na opačné straně paradoxně místo Sébastiena Pocognoligo dorazil o poznání ofenzivněji laděný Jan Schlaudraff. Tato změna se na hostující straně projevila veskrze pozitivně, Hannover rázem držel dirigentské kormidlo a die Fohlen se zatáhla na vlastní polovinu, přičemž čekala na možnosti k rychlým kontrům...

...jeden takový rozehrál Younes parádním pasem za obranu na Herrmanna, ten ale stíhán dvojicí obránců zakončení uspěchal a vymezený prostor netrefil! Hostující snaha neustále vyznívala do ztracena. Mezitím se za vápnem opřel do míče Herrmann, ani tentokráte však rychlý křídelník branku nenašel. 96ky premiérově zahrozily až v sedmdesáté druhé minutě, kdy Panderův skvělý centr za obránce našel hlavu Ya Konana, ten ale nemířil přesně. Pět minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Pinto a oslabený H96 už se zmohl pouze na standardku Pandera, kterou ter Stegen zneškodnil!

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1:2

17.03.2013 15:30

Góly: 17. Stefan Aigner - 49. Vedad Ibišević (pen.), 71. Georg Niedermeier

Po 26. kole se bude Švábům zase dýchat o něco lépe. Ve velmi urputném a místy až hektickém utkání dokázali borci VfB vybojovat tři body na půdě stagnujícího Eintrachtu Frankfurt. Domácím se sice podařilo ukončil dlouhý bezbrankový půst, avšak nedokázali dobře naložit se svým jednobrankovým vedením a prodloužili tak dlouhé čekání na vítězství nad VfB na domácím hřišti.

Frankfurt byl před utkáním 505 minut bez vstřelené branky, Stuttgart musel odčinit své poslední čtyři prohrané zápasy - obě mužstva tak musela přistoupit k tomuto střetnutí nanejvýš zodpovědně. To se projevilo i v očividné opatrnosti na obou stranách hřiště. O něco odvážněji si však počínali domácí fotbalisté, kteří se snažili hledat nejkratší cestu směrem dopředu. Stuttgart zůstal trpělivý a čekal na chybu soupeře. K vidění byla spíše průměrná partie.

První vážnou událostí tak byl zbytečný výlet domácího gólmana Trappa z brány, jenž zabrnkal na nervy všem fanouškům Eintrachtu. Chyba však potrestána nebyla a hned v zápětí to byla domácí jedenáctka, kdo se mohl radovat z prvního gólu utkání. Schwegler poslal do uličky skvělou přihrávku na Aignera, jenž se tak snadno dostal před brankáře Ulreicha. Aigner zachoval klid a pravačkou uklidil balon do vzdálenějšího rohu brány. Orli se mohli po 521 minutě radovat z gólu.

Švábi se snažili na negativní vývoj zareagovat, avšak limitovala je nepřesnost v přihrávkách. Naopak domácí si počínali dobře v obraně a k tomu ještě ohrožovali soupeřovu bránu: Celozzi a Rode nevyužili své šance na navýšení skóre, což se později ukázalo jako osudné. Stuttgartští postrádali kvalitu a jejich snaha a enormní nasazení k ničemu kloudnému nevedly. Labbadiovi svěřenci si do poločasu vypracovali jen jednu pološanci a o přestávce tak měli o čem přemýšlet.

Avšak pár minut po zahájení druhého dějství se na hosty usmálo štěstí. Schwegler přišel do souboje s Bokou o něco později a afrického krajního zadáka fauloval. Jelikož se tak stalo v domácí šestnáctce, následoval pokutový kop, jenž Ibiševič proměnil s jistotou sobě vlastní. Začínalo se od znovu a hosté cítili šanci na uhraní dobrého výsledku. Obraz hry však za moc nestál - docházelo k četným ztrátám balonu a zajímavých situací před brankami se nedostávalo.

S postupujícím časem byl Stuttgart čím dál více pasivní a dostal se pod tlak. Z něj resultovaly šance Meiera a Inuie, avšak hosté obě akce ustáli bez úhony. Ba co víc - chvíli nato šli do vedení: Niedermeier stál při zahrávání rohového kopu trestuhodně nehlídán v soupeřově vápně a hlavičkou otočil vývoj utkání ve prospěch svého klubu. Trenér SGE Veh reagoval dvojím střídáním a domácí vrhli vše do ofenzívy. Orli nebezpečně kroužili nad pevným stuttgartským obranným šikem, avšak skulinky v mnohonohé obraně najít nemohli. Na stavu skóre se nic nezměnilo - vyhrál tak slabší tým.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:2

16.03.2013 18:30

Góly: 75. Simon Rolfes - 37. Mario Gómez, 87. Philipp Wollscheid (vl.)

Do třetice se Werkself proti Bavorům nakonec přece jen uspět nepodařilo a farmaceutický celek si tak před vlastními fanoušky zapisuje druhou porážku. Leverkusen tímto na druhé BVB ztrácí už čtyři bodíky.

Mnichované působili, i přes četné změny, dominantně a po většinu času se drželi na útočné polovině, kompaktní obranná hráz Bayeru ovšem svoji úlohu plnila na jedničku a Leno tak musel zasahovat jen proti dalekonosným pokusům. Této úlohy se nejvíce chopili Schweinsteiger (netradičně se představil hned pod Gómezem) a Robben, ani jednomu z nich se však nepodařilo protlačit mičudu mezi tři tyče.

Když se pak ve 29. minutě podařilo Boatengovi po rohovém kopu Lena překonat, zasáhl na brankové čáře za minutu dvanáct Castro a balón odvrátil do bezpečí! Další tradiční akci předvedl Robben, znovu však vymezený prostor nenašel! Jak střílet z dálky musel hostující družině ukázat Boenisch, jehož tvrdou přízemní ránu musel u levé tyče likvidovat Neuer! Krátce nato však přeci jen udeřilo na druhé straně: Shaqiri přenesl míč na rozběhnutého Gómeze, ten využil rychlosti, poradil si rovnou se dvěma obránci a poté nekompromisně překonal bezmocného strážce domácí branky - 0:1!

Neviditelného André Schürrleho přišel do druhé půle nahradit Sidney Sam a hře koncernového mužstva tato změna jen a jen prospěla. Právě rychlý křídelník krátce po svém nástupu vypálil, avšak prostor ohraničený třemi tyčemi nalézt nedokázal. Domácí měli po šedesáti čtyřech minutách již jedenáct rohových kopů, ovšem výrazné nebezpečí pro Neuera ani z jednoho nepřišlo.

Ani druhá strana se nikam bezhlavě nehnala a víceméně si jen pohodlně držela jednobrankový náskok, který se ani nesnažila rozšířit. Tato snaha se však nakonec FCB vymstila: Castro od rohového praporku našel hlavu Boenische, ten prodloužil za sebe a zcela volný Rolfes už měl na zadní tyči snadnou práci - 1:1! Tři minuty před koncem však Schweinsteigerovu standardku nešťastně prodloužil do své vlasní branky Wollscheid a zajistil tak Bayernu další tři body - 1:2.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - FC Augsburg 0:1

16.03.2013 15:30

Góly: 8. Jan-Ingwer Callsen-Bracker

FC Augsburg svým nečekaným vítězstvím na půdě Hamburgeru SV opět vnesl trochu zmatku do spekulací na téma sestupu do nižší soutěže. Něčemu takovému by se Fuggerstädter rádi vyhnuli a podle toho také vypadá jejich skvělá bilance z jarní části soutěže. Nutno uznat, že to byla domácí jedenáctka, kdo tahal pomyslnou pilku po většinu hrací doby. Avšak co se nepodařilo aktivním Rothosen, dokázal zrealizovat kapitán FCA: vstřelit gól.

Do tohoto duelu vstoupila aktivně obě mužstva, avšak fotbalisté HSV si přitom ještě počínali mnohem organizovaněji. Po pěti minutách zahrozil svým přetaženým centrem Jansen a gólman FCA Amsif měl plné rukavice práce, aby nebezpečný projektil vytěsnil nad branku. Na gól se však nemuselo čekat dlouho. Hostující Werner naservíroval svůj přímý kop do malého vápna, kde byl Callsen-Bracker u balonu dříve než váhající Bruma a mohl tak bez problémů zamést balón do pravého rohu domácí svatyně.

Obdržená branka s domácími očividně zatřásla. Náhle jejich hra postrádala řád, čehož se snažili hosté rychle využít. Klavan nasměroval svou hlavičku po rohovém kopu jen těsně vedle levé tyče. Posléze se Finkovi svěřenci opět nadechli, nikoliv však k ofenzivnímu festivalu - jen k uspořádání svých formací. Poté si mohli návštěvníci Imtech-Arény postěžovat, že sledují kopanou bez tempa, nadšení a preciznosti. O vzrušení se tak postaral Badelj, jenž se ocitl před Amsifem zcela sám, avšak svou šanci trestuhodně zahodil.

Po půlhodině hry se již vyprodané ochozy nadechovaly k oslavě vyrovnávací branky, avšak radostný křik jim nedopřál Rudněvs, jenž při svém náběhu do malého vápna nebyl u Jansenovy přihrávky včas. Hostující gólman Amsif se pak zapotil při likvidaci Sonovy střely a následně nedopřál Rudněvsovi dorážku. Lotyšský forvard stihl před odchodem do šaten zahodil ještě jednu příležitost, když svou mizernou hlavičkou nezužitkoval milimetrově přesný Aogův centr.

Druhý poločas pak nabídl obrázek velmi podobný tomu z prvé pětačtyřicetiminutovky. Tón udával HSV a Augsburg se omezil na bránění hubeného náskoku. Aby to odpoledne uhájili hosté vzadu čisté konto, potřebovali k tomu nutnou dávku štěstí. Nejprve údajný ofsajd nedopřál gólovou radost přesně pálícímu Sonovi. Šlo o špatný verdikt sudích - Korejec převzal míč ještě před Callsen-Brackerem. Čtvrthodinu před uplynutím hrací doby podržel svůj tým skvělý Amsif, jenž zlikvidoval nebezpečnou Jansenovu ránu.

Veškeré šance na vyrovnání vzaly za své, když nově příchozí Beister trefil Baiera nohou ve stylu Kunf-Fu. Stejně jako hráč Manchesteru United Nani v Lize mistrů uviděl i hamburský borec za podobný zákrok červenou kartu. I v početní nevýhodě se domácí pokoušeli o tlak. Korejec Son se ještě stihl prokousat do poslední velké šance, avšak ani on střeleckou smůlu svého týmu nenapravil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 0:0

16.03.2013 15:30

Góly: -

Fotbalisté Hoffenheimu dokázali v domácím prostředí remizovat s Mainzem a vybojovali cenný bod, ovšem jejich ztráta na šestnácté místo po výhře Augsburgu nad Hamburgem vzrostla na čtyři body. Domácí celek dokázal podruhé v řadě bodovat, hosté nedokázali navázat na skvělý výkon z Leverkusenu. Mizernou ofenzívu tak na obou stranách nahradila precizní defenzíva.

Mainz se i přes toto zaváhání posunul na šesté místo tabulky s osmatřiceti body a zatím tak figuruje na pozici zaručující Evropskou ligu v příštím roce. Utkání probíhalo v úvodu v poklidném duchu a ostřeji se začalo hrát až po přestávce, ovšem diváci se příliš zajímavých šancí nedočkali. Tu největší spálili hosté po čtvrthodině úvodního dějství.

Ještě předtím zahrozil za domácí celek Firmino, jeho rána z dvaceti metrů šla těsně vedle levé tyče. Poté hosté využili standardní situace, když po přímém volném kopu hlavičkoval Noveski, jenže míč orazítkoval pouze tyč. V dalším průběhu měly nebezpečnější náznaky šancí domácí. Nejprve byl osamocen před brankářem Wetklem aktivní Joselu, ale jeho snahu zmařil praporek asistenta rozhodčího. Ihned na to byl Volland na poslední chvíli zablokován Svenssonem.

Po půlhodině hry střílel na druhé straně Parker, jeho pokus mířil o necelý metr nad břevno. Do konce prvního poločasu byl častěji u míče Hoffenheim, nicméně ke střele se dostal jen Williams a mířil velmi nepřesně. Po změně stran pokračovalo TSG v útočné snaze, ale po několika rohových a přímých volných kopech nemusel Wetklo zasahovat.

V závěrečné dvacetiminutovce zahrozil český krajánek Zdeněk Pospěch, jeho rána těsně minula pravý horní roh Gomesovy branky. Oba výběry se poté hlavně snažily neudělat chybu a žádné výraznější momenty k vidění již nebyly.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Schalke 04 3:0

16.03.2013 15:30

Góly: 31. Markus Feulner, 69. Alexander Esswein, 87. Mike Frantz

Tatam jsou ony skvělé výsledky Schalke 04 z předešlých kol. Na norimberském Frankenstadionu se urodil velmi překvapivý výsledek, když si pro tři body po přesvědčivém vítězství došli domácí fotbalisté. Norimberk tak zůstává neporažen již sedm soutěžních kol a vybudoval si skvělou domácí bilanci deseti utkání v řadě bez prohry. Königsblauen měli za stavu 0:0 i po první inkasované brance dostatek příležitostí ke skórování - nevyužili však ani jednu.

Po nudné první desetiminutovce nabrala partie na obrátkách. Farfán se jako první prosadil do zajímavější šance, když si až s nečekanou lehkostí poradil s Klosem a Simonsem, načež se ocitl ve vápně před gólmanem Schäferem zcela sám. Avšak prach mizernou střelou placírkou o pár centimetrů minul pravou tyč norimberské svatyně. Krátce nato dal o sobě vědět ve formě hrající Draxler, na jehož zvedák dokázal domácí kapitán mezi tyčemi reflexivně zareagovat. A do třetice hosté - Höwedes nevyužil svou hlavičku po rohovém kopu.

Pak přišel i první náznak šance Franků, avšak nic převratného se ze strany Wiesingerových svěřenců nekonalo. Hra však měla spád a třebaže se většina dění odehrávala ve středu hřiště, přišli si diváci na své. Oba týmy poté čím dál více pronikaly k soupeřově šestnáctce, z čehož resultovala další velká šance pro S04. Po Pinolově ztrátě balonu ohrozil Schäfera svou jedovkou Farfán, k vyraženému balonu měl nejblíže Draxler, který však v pádu nestihl zamířit mezi tyče zcela odkryté brány. Mladík pálil jen do brankové konstrukce.

Z výše uvedené vyplývá, kdo byl do té doby na hřišti pánem. O to překvapivější byla branková situace po půlhodině hry, kterou měli na svědomí borci FCN. Pekhart oslovil kolmou přihrávkou Feulnera, jenž se s nutnou dávkou štěstí prosadil v pokutovém území na úkor dua Matip-Höwedes, a trefou do pravého rohu brány poslal svůj tým do nečekaného vedení. Schalke se pokusilo o rychlou odpověď, avšak Schäfer opět zlikvidoval další Farfánův pokus. A aby toho pro nervovou soustavu fanoušků S04 nebylo málo, nezacílil Draxler svou střelu z voleje na malém vápně tak, jak měl.

Po změně stran byl k vidění očekávaný obrázek. Schalke se tvrdošíjně pokoušelo o rychlé vyrovnání skóre. Těsně vedle pálil z ostrého úhlu Obasi, poté pohrdl Höwedes skvělou přihrávkou od Farfána a svou střelu umístil do tyče. Königsblauen docházely síly, jejich řady ještě posílil další ofenzivní žolík Raffael, avšak to odpoledne nebyla hostům branka přána. FCN se stále častěji dostával do rychlých kontrů. Po jednom takovém ztroskotal Kiyotake na Hildebrandovi. Nadále skvělý však zůstával i jeho protějšek Schäfer, jenž zlikvidoval další střelecké pokusy S04.

Pak už to šlo s Königsblauen z kopce. V 69. minutě vyslal Kiyotake do běhu Essweina, jenž zpoza vápna vyslal přesnou přízemní ránu na bližší tyč - 2:0. Unavená a ztrátou otřesená jedenáctka hostů výrazně polevila a Frankové svého nešťastného soupeře dorazili. Spíše než snížení skóre visel ve vzduchu tříbrankový výprask. A ten také nastal. Nejprve ještě nikým nebráněný Frantz ztroskotal na Hildebrandovi, pak však zužitkoval skvělý pas Kiyotakeho a po obkroužení hostujícího brankáře z ostrého úhlu zavěsil. Schalke tak sehrálo další nešťastnou partii.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Greuther Fürth 2:2

16.03.2013 15:30

Góly: 47. Aaron Hunt (pen.), 70. Aaron Hunt (pen.) - 55. Stephan Fürstner, 62. Thanos Petsos

Fotbalisté Werderu Brémy nedokázali zvítězit ani proti poslednímu celku tabulky a jejich cesta do pohárové Evropy se začíná výrazně komplikovat, zatím jim patří třinácté místo se ziskem třiceti bodů. Fürthu vzhledem k výsledkům ostatních soupeřů bod příliš nepomůže, s patnácti body zůstává jasně poslední. A devítibodová ztráta na šestnácté barážové místo Augsburgu se bude v osmi zbývajících kolech velmi těžko stahovat.

Všechny branky byly k vidění po přestávce, domácím pomohly dvě proměněné penalty. Ihned po změně stran se dostali do vedení, avšak hosté během sedmi minut dokázali utkání otočit. Poslední branku zápasu vsítil Werder přesně dvacet minut před koncem. V úvodním poločase se začalo hrát aktivně od samého začátku a Fürth mohl jít do vedení po necelých deseti minutách hry.

Z branky špatně vyběhl Mielitz a Klaus se ocitl před prázdnou branku, jenže nakonec poslal míč o malý kousek vedle levé tyče. Ihned na to dokázal Thanos Petsos obejít brankáře Werderu, ani on ale nemířil do prostoru tyčí. Hosté nadále pokračovali v tlaku a bylo na nich vidět, že opravdu chtějí zvítězit. Ve 20. minutě se k nebezpečné střele dostal Baba, nicméně jeho tvrdou ránu ukryl brankář Mielitz do náruče.

Další nebezpečné situace byly k vidění až po změně stran a Werder se dostal ve 47. minutě do vedení. Po zbytečném skluzu v pokutovém území se rozehrání pokutového kopu ujal Aaron Hunt a nekompromisní střelou k tyči otevřel skóre zápasu. O osm minut později bylo ale srovnáno. Po přízemní kombinaci a následném centru prolétl míč vápnem a dostal se až ke Stephanu Fürstnerovi, který neměl problém se zakončením.

V 62. minutě hosté senzačně otočili stav zápasu, když Petsos vypálil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti přímo k tyči a brankář Mielitz neměl šanci zasáhnout. V 70. minutě bylo znovu srovnáno. Po dalším nedovoleném zákroku v pokutovém území proměnil penaltu znovu Hunt, i když Grünovi chybělo k vyražení balónu opravdu málo. V samém závěru se ještě musel dvakrát vytáhnout brankář Grün, nicméně výsledek zápasu se již nezměnil.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 5:1

16.03.2013 15:30

Góly: 41. Robert Lewandowski, 44. Nuri Şahin, 45+1. Robert Lewandowski, 73. Nuri Şahin, 79. Leonardo Bittencourt - 28. Jonathan Schmid

Svěřenci Jürgena Kloppa opět nezačali ideálně a zanedlouho museli lovit mičudu ze sítě, nakonec ovšem ještě do poločasu třemi brankami skóre otočili a po obrátce už zápas pouze kontrolovali. SCF tak zůstává těsně za pohárový místy.

Bojovníci z Breisgau začali na dortmundské půdě bez zbytečné bázně a od prvního fouknutí do píšťalky měli více ze hry, kulatý nesmysl se pohyboval výhradně po jejich kopačkách a BVB bylo tímto začátkem evidentně zaskočeno. Po chybě Subotiče se hnal na branku Terrazzino, váhal ale tak dlouho, až nakonec o míč přišel. Rychlý protiútok zakončoval Flum, ovšem z úhlu do branky nezamířil.

Odpověď Borussie přišla až ve čtrnácté minutě, kdy se po Sahinově rohu dostal odražený míč ke Götzemu, ten okamžitě natáhl, Baumann ale jeho projektil zneškodnil a navíc byl domácí ekipě pískán útočný faul. Domácím však tento moment pomohl a hra se začala pomaličku vyrovnávat. Ve 28. minutě ale přišel tvrdý direkt: Sorg parádním centrem oslovil na zadní tyči Kruseho, ten prodloužil míč do ohně a Schmid už měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 0:1!

Těsně před odchodem do kabin ovšem přišla doslova smrtelná pětiminutovka, během které dokázal Dortmund prakticky rozhodnout. Nejdříve Sahin posadil z volného přímého kopu balón na hlavu Lewandowskiho, kterého neuhlídal Flum a polský kanonýr hlavičkou ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1. Uběhly sotva tři minuty, když Blaszczykowski předal ve vápně na Sahina, který zbytečně na nic nečekal a přízemní střelou k levé tyči Baumannovy branky otočil skóre na 2:1! Reus pak z malého vápna na hostujícího brankáře recept nenašel. Už v nastaveném čase však dílo zkázy dokonal Lewandowski - 3:1.

Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Gündogan nastartoval Reuse, ten ale z úhlu na skvěle reagujícího Baumanna recept nenašel! Herní taktovku už nyní pevně držela žlutočerná družina, která pohodlně kontrolovala průběh utkání a navíc neustále před soupeřovou brankou hrozila. Hodně aktivní byl v tomto ohledu Sahin, jeho další střelecký pokus byl ale zablokovaný.

Turecký reprezentant následně parádní přihrávkou oslovil na pravé straně rozběhnutého Blaszczykowskiho, ten v pokutovém území prodloužil na Götzeho, odchovanec Borussen ovšem do vymezeného prostoru o fous nezamířil! Po kontaktu Götzeho s Krmašem ve vápně se domácí strana dožadovala u sudího Weinera penalty, ten však po poradě s asistenty nechal dále pokračovat ve hře.

Záhy však bylo definitivně jasno: Santana skvělým dalekonosným pasem oslovil Kubu, ten okamžitě vrátil do pokutového území a Sahin technickou ranou za pomoci břevna svým druhým zásahem po návratu do BVB zvýšil na 4:1. SCF tou dobou už jen vyloženě čekal na konec. Zaplněný Westfalenstadion se nakonec ale potupného bůra přeci jen dočkal. Lewandowski předvedl po levé straně ukázkový průnik, dostal se až před Baumanna a čerstvě příchozí Bittencourt už měl potom snadnou úlohu - 5:1. Posila z Cottbusu si tak zapsala premiérový bundesligový zásah! Šest minut před koncem ještě Lewandowski přestřelil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Fortuna Düsseldorf 1:1

15.03.2013 20:30

Góly: 51. Ivica Olić - 37. Mathis Bolly

Nováček potvrdil dobrý výkon z Allianz Areny a na hřišti Wolfsburgu se ujal vedení, hubený náskok ovšem neudržel a nakonec si do Severního Porýní-Vestfálska veze remízu 1:1. Ani jedna strana tak svoje prokletí nezlomila.

Podle očekávání měl koncernový tým od první minuty navrch a diktoval tempo hry, bez Diega a Ivana Perišiče ovšem VfL postrádalo dostatek ofenzivní invence a výborně takticky připravená Fortuna tak měla situaci značně usnadněnou. Výsledným produktem byl spíše boj od vápna k vápnu než pohledný fotbal. Alespoň trocha vzrušení byla k vidění po střelách z dálky, ale Bolly úspěch neoslavil.

To samé platilo po devatenácti minutách pro skákavou ránu Rodrígueze, jehož pokus si to nasměroval pouze do levé tyče Gieferovy svatyně! Wolfsburg se snažil za každou cenu ohrozit branku houževnatě bojujícího nováčka, avšak Vieirinha zpoza vápna nedokázal přízemní pokus namířit do vymezeného prostoru. Ve 37. minutě pak z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Bellinghausen rozdal do strany na rozběhnutého Kruseho, ten odcentroval do ohně a Bolly z bezprostřední blízkosti placírkou otevřel skóre - 0:1! Odpověď ve zbytku prvního dějství nepřišla.

Zatažená ruční brzda se po změně stran přeci jen odbrzdila a rázem bylo před oběma brankami pořádné rušno. Nejdříve těsně za vápnem natáhl Vieirinha, jeho snaha se však opětovně do vymezeného prostoru nevešla. Krátce nato však Orozco nastartoval Oliče, jenž potvrdil dobré rozpoložení a střelou ke vzdálenější tyči zaslouženě srovnal na 1:1. Aktivita Vlků se tímto ještě zvýšila.

Dokumentovat to mohl opět Olić, který se tentokráte obsadil do role asistenta, ovšem Dost nedokázal z bezprostřední blízkosti jeho nabídku zužitkovat! Aktivní Vieirinha poté opět neuspěl, zatímco na opačné straně udělal pár rychlých kroků do středu Bolly, následně však z pokutového území do branky nemířil. Postupem času se převaha VfL rozmělnila a naopak po hodině hry mohl poslat Fortunu opět do vedení technickou ranou zpoza vápna Tesche, jeho pokus si to ale namířil do břevna domácí branky! Nadějnou příležitost měl i Kruse, nedůrazné zakončení ovšem Benaglio chytil.

Hodně aktivní byl na domácí straně Rodríguez. Ze standardky našel švýcarský reprezentant hlavu střídajícího Schäfera, ten ale zády k brance nehlavičkoval přesně. Už v nastavení pak Balogun oslovil na malém vápně Schahina, efektní zakončení však Benaglia nepřekvapilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov26223169:1169
2.Borussia Dortmund26147560:3149
3.Bayer Leverkusen26136746:3445
4.Eintracht Frankfurt26116939:3739
5.Schalke 0426116943:4339
6.1. FSV Mainz 0526108833:2938
7.Borussia Mönchengladbach26911635:3538
8.Hamburger SV261151030:3438
9.SC Freiburg2699833:3336
10.Hannover 96261041247:4634
11.1. FC Norimberk26810829:3234
12.VfB Stuttgart26951228:4432
13.VfL Wolfsburg26871130:4031
14.Werder Brémy26861242:5130
15.Fortuna Düsseldorf26781132:3629
16.FC Augsburg26591223:3824
17.TSG Hoffenheim26551630:4920
18.Greuther Fürth26291516:4215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
JackDaniels.

OT: Nic. Len som mal potrebu napisat komentar.

Reagovat
Logan

ty si vocas

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Diega je to cele take drevene a upachtene, Orozco stracal jednoduche lopty, Rodriguez je lepsi v strede ako na kraji, Schaffer mal prist skor, na druhej strane Fortuna dopredu sa velmi ani nesnazila, az v zavere, a Bolly bol dnes fantasticky, dopredu i dozadu, budem ho sledovat asi castejsie.

Reagovat
teenz

Sahin.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Bittencourt?

Reagovat
smazaný uživatel

jako starý mazák byl na hřišti 2 minuty a hned skoroval

Reagovat
Logan

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně BVB jako dřív. Pěknej zápas!

Reagovat
jv

Spíš to ze začátku hodně smrdělo dalším průserem, ale pak se to naštěstí dokonale otočilo.

Reagovat
Aldeano

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

To Schalke je neskutecny co predvadi, takova nevyrovnanost se jen tak nevidi, navic se zda, ze nepritomnost Huntelara jde neskutecne znat

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre bída?

Reagovat
smazaný uživatel

Robert Lewandowski dnes pokořil klubový rekord Borussie Dortmund, polský útočník přispěl dvěma góly k vysoké výhře 5:1 nad Freiburgem a stal se prvním hráčem BVB, který skóroval v osmi po sobě jdoucích ligových zápasech.

to asi těžko když měl nedávno stopku na 3 zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

za 1. - měl stopku na 2 zápasy

za 2. - je tam samozřejmě myšlených osm po sobě jdoucích ligových zápasů ve kterých hrál Lewandovski.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to by tam muselo být dopsaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi autor článku počítal s tím, že každému dojde, že hráč který nehraje nemůže dát gol...

no nic...vypadá to, že tě trošku přecenil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RickNash

to je furt samý jeden na jednoho a neumí si to ani dát dvě a dvě dohromady..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Nuri? A od začátku hrál díky výkonům, nebo kvůli rotaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Kehl je zraněný a Sven po nemoci...

První půl hodinu dost kazil a jakoby hledal svoje místo. Poté se čím dal více do toho dostával a byl skvělý. Dal 2 goly a měl i 1 asistenci.. dával vynikající přihrávky a taky dobře bránil. Takhle to může pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě i díky výkonům, za Schalke dostal od Kloppa pochvalu. Klasicky řídil hru, jen v první půlce měl 60 kontaktů s míčem, jak už je napsáno výše, stále se zlepšoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

krasa BvB

a este aj Gazprom prehral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Pěkně Nuri To Schalke síla, to jezdí do Norimberku od toho zápasu, kdy FCN sestupovalo, fakt jen na výlety.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jak pěst na oko.

Reagovat
Spasitel

Zlatý Robben ten keď hrá tak je istota, že nikdy nenahrá keď ide smer brána

Reagovat
Arne

Dneska má zase den, se snaží střílet snad i od lajny.

Reagovat
jv

Tady bych mu to ale úplně extra nevyčítal, obrana Bayeru moc prostoru ke kombinaci nenabízela a hodně to z dálky zkoušel třeba i Schweinsteiger, takže je dost dobře možný, že to byl od Juppa asi přímo záměr.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stuttgart to je v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

A HSV do pohárů hodně nechce.

Reagovat
Bayern +

Na to v akej zostave sme na Leverkusen vyrukovali som s vysledkom a aj s predvedenou hrou spokojny, az na tie striedania. Oplatka za stastnu vyhru vysla dokonale.

Reagovat
Arne

Chtěl jsem pomalu psát, že to Jupp těma střídáníma zprasil... Hlavně ten Buyten za Robbena.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Sice za druhej polocas hodne upocenej vykon, ale dotahli to, hlavne doufam, ze na Juventus postavi do zakladu konecne Gomeze a stred by byl idealni, Ribery,Muller, Roben aspon podle me

Reagovat
db18

Robbena zase dolů - jak neni nasranej, tak hraje špatně

Reagovat
jv

Místo něho Kroose a Robbena potom ve druhý půli na unavené obránce, to by mohlo fungovat, pak se rychlost bude hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

ty... proti Arsenalu mi to připadalo jakoby už tu rychlost ani neměl...

Reagovat
jv

Zápas proti Arsenalu se nedá brát jako berná mince, ale po svém zranění už někdejší rychlost opět ukázal, i když to poslední zápasy z jeho strany zase není ono.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme co nám ještě předvede... už je mu 29 let, tak už zřejmě trošku ze své rychlosti ztratil

Reagovat
smazaný uživatel

nojo nasadit Robbena nebo ne .... Určitě si myslím, že rychlost má, ale všichni už si zvykli na jeho styl, všichni vědí, že vždy spíše vypálí, nebo udělá svoji kličku, já bych dal od začátku Tonyho Ale Heynckes určitě zvolí nejlépe

Reagovat
smazaný uživatel

Karma!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v pohodě jo?

Reagovat
Arne

Trapp se tímhle definitivně stal prvním rovnocenným náhradníkem Neuera.

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
jv

To bys musel ten zápas sledovat, jinak to asi těžko pochopíš.

Reagovat
Arne

Předvedl tam jeden zběsilej výběh v Neuerově stylu, tak proto. A pokud bys za Neuerova náhradníka nominoval brankáře, který je nejlepší tuhle sezónu, pak by to byl Trapp.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
jv

Snad jednou skončí v BVB (i když ta doba, kdy jsme ho mohli snadno přivést, asi pominula), mám ho mezi oblíbencema už od jeho začátků v Lauternu.

Reagovat
smazaný uživatel

Adler.

Reagovat
Arne

Hm... Ten by byl podle toho druhým náhradníkem. Zkus sundat HSV-brýle a taky se třeba někdy na Frankfurt podívat. Faktem je, že z trojice Trapp, Adler, Giefer, kteří hlavně během podzimu čarovali, tak Trapp zůstal nejdéle bez hrubky a i po včerejšku jich má na kontě nejméně. Plus by mu do karet hrála lepší rozehrávka.

Reagovat
stas87

ten druhy gol...oznacil by si to ako jeho gol?on podla mna v prvy moment na ten center od maxima chcel ist ale potom sa zastavil a vratil,druha a podstatnejsia chyba je ze niedermeier hlavickoval sam

Reagovat
Arne

Podle mě jo, dá se to označit za jeho gól - což je u něj vlastně poprvý v týhle sezóně... Pokud by se nezastavil, tak to podle mě měl. Že tam zrovna Niedermeiera nikdo neměl, to je ale taky další lapsus.

Když jsem nahoře zmínil toho Neuera, tak včera tam měl sice jeden famózní zákrok, ale taky tam jednou vyběhl do tmy podobně jako v Londýně... Docela jsem zase čuměl, s výběhy na centry neměl nikdy problémy.

Reagovat
Arne

Pěkný choreo a parádní pokřiky, super to zase slyšet... Akorát to nemá tu šťávku, jako když to jednou za dva roky zpívá 20 tisíc lidu na Olympiastadionu.

Reagovat
db18

co to má St. Pauli na transparentu za blbost?

Reagovat
smazaný uživatel

Čeče, nemám šajna, já umím německy asi tak, že si objednávám jídlo ve stylu "Bitte, hier klobasa"..

Reagovat
db18

to právě německy nebude

Reagovat
Bayern +

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/583357/artikel_robben-abschied-hoeness-kontert-hitzfeld.html

Celkom zaujimavy Ottmarov pohlad na vec. Műllera si Guardiola odstavit nedovoli, no zasunutie Kroosa a prichod typologicky podobneho playera jak je Isco zacina naberat na spekulaciach. Snad z toho najviac vytazi Shaq, co vlastne Ottmar aj vysvetlil.

Reagovat
Arne

Ottmar teda vlastně očekává, že Guardiola bude chtít v Bayernu hrát to samé co v Barceloně... Jestli to tak bude, tak to potom potěš pánbůh. Jestli bude Müllerova přímočarost a fakt, že se nebude mazlit s míčem někde u půlky, pro něj nevýhodou, tak to fakt už nevím, kde jsme.

Reagovat
db18

OT: Kevin Trapp si v přípravě na zápas německé jednadvacítky v Izraeli zřejmě zlomil ruku. Mladý brankář se nyní vrací do Frankfurtu, kde ho prohlédnou klubové doktoři Eintrachtu.

hmm, tak jako obvykle sezonu dochytá Oka

Reagovat
jv

Toho snad z Eintrachtu nikdo nevystrnadí, vsadil bych se, že ještě prodlouží.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele