Evropská liga - souhrn druhých zápasů základních skupin

29.09.2016, 18:54, aktualizováno 29.09.2016, 23:01
Komentáře a souhrny
Schalke v německé lize nezískalo ještě ani jeden bod, na evropské scéně se mu ovšem daří a potvrdilo to i proti Salcburku. Přesný opak platí pro francouzské Nice. Šachtar doma přehrál Bragu, AS Řím neměl slitování s Astrou. Tři body má i Manchester United, který se na ně ovšem hodně natrápil...
Skupina A

Fenerbahçe SK - Feyenoord Rotterdam 1:0

29.09.2016 21:05

Góly: 18. Emmanuel Emenike

Stoprocentní úspěšnost rotterdamského Feyenoordu je přece jen u konce. Nizozemský celek doposud v rozjeté sezoně ovládl vítězně všech sedm ligových utkání, stejně jako úvodní zápas Evropské ligy proti Manchesteru United, ovšem na půdě Fenerbahçe se již poprvé v sezoně poroučí s prohrou 1:0. O jediný gól zápasu se již po osmnácti minutách postaral Emmanuel Emenike.

Fenerbahçe mohlo do jisté míry těžit z toho, že jej momentálně trénuje Dick Advocaat, jenž by jako rodilý Holanďan a někdejší trenér národního týmu Oranjes měl Feyenoord i jeho hráče znát velmi dobře. Po opatrném začátku utkání z obou stran se zničehonic ujali vedení domácí, a to z rychlého protiútoku. Ozan Tufan prchnul soupeřově obraně po pravé straně a naservíroval míč na kraj pokutového území nabíhajícímu Emenikemu. Nigerijský útočník si připravil palebnou pozici a křižnou přízemní ranou i s pomocí levé tyče procpal míč do sítě.

Hosté mohli vzápětí zareagovat prostřednictvím kapitána Dirka Kuyta, jenž v předešlých letech před loňským přestupem zpět do domácí soutěže působil právě ve Fenerbahçe, avšak nakonec kolmici za tureckou obranu nezvládl v rychlosti zkrotit a brankář Volkan Demirel stihl odpálit míč do bezpečí. Po změně stran o sobě dali znovu vědět domácí, ovšem brankář Brad Jones dokázal konečky prstů vytěsnit ránu Gregoryho van der Wiela mimo tři tyče a stejně chvíli nato dopadl i Jeremain Lens.

S blížící se hodinou hry mohl zdvojnásobit vedení Fenerbahçe Moussa Sow, ovšem ani jeho akrobatické zakončení si cestu do sítě neproklestilo, opět kvůli pozornému Jonesovi. Zahozené šance domácích mohl potrestat Nicolai Jorgensen, jemuž se povedlo přelstít ofsajdovou past, jenže dánský útočník v samostatném úniku s lobovaným zakončením příliš otálel a Martin Škrtel mu na poslední chvíli stihl zabránit v gólové radosti.

Atraktivní zápas nezadržitelně spěl k závěru a dvanáct minut před koncem domácí stejně jako v případě prvního gólu podnikli nebezpečný rychlý kontr, který však Lens trestuhodně a sobecky zakončil ranou vedle, přestože střídající Robin van Persie číhal sám před odkrytou brankou na snadnou dorážku proti klubu svého dětství. Stále tak zbyl čas na poslední šanci Feyenoordu, jenže ani obránce Terence Kongolo se svou hlavičkou neuspěl.

Hostující kouč Giovanni van Bronckhorst si tedy připisuje první prohru nejen v sezoně, ale již od února, byť pro nizozemský celek stále není nic ztraceno. Nyní rotterdamští sehrají dvojzápas proti podceňovanému Luhaňsku, zatímco Fenerbahçe čeká o poznání slovutnější soupeř v podobě Manchesteru United.

Více informací k zápasu

Manchester United - Zarja Luhansk 1:0

29.09.2016 21:05

Góly: 69. Zlatan Ibrahimović

Manchester United sice v Evropské lize nezazářil ani napodruhé, ovšem tentokráte proti Zarje Luhaňsk stačil i nedokonalý výkon na zisk prvních tří bodů za vítězství 1:0. O jedinou branku večera se s pomocí střídajícího Waynea Rooneyho a jeho šťastně nepovedené střely postaral Zlatan Ibrahimović, jenž tak v Evropských pohárech skóroval již za sedm různých klubů.

Čím méně toho bude o triumfu United řečeno, tím lépe. Ani jeden z týmů totiž nepředvedl kvalitní výkon, na který by byla radost pohledět, byť José Mourinho nasadil značně silnou základní sestavu v čele s letními posilami Paulem Pogbou a Zlatanem Ibrahimovićem. Jak ovšem po zápase portugalský manažer podotkl, Evropská liga není tou pravou soutěží, po níž by jeho hráči toužili, a tak je náročné hledat v takovýchto zápasech patřičnou motivaci.

První šance večera připadla překvapivě hostům z Ukrajiny, kdy Petriak našel přízemním centrem Ljubenoviće, který ovšem z kraje šestnáctky vysoko přestřelil. Na opačné straně po dvaceti minutách dělily jen centimetry od průlomu skóre Marcuse Rashforda, jenž tvrdou ranou rozezvučel brankovou konstrukci. Když pak se svými pokusy neuspěli ani Fellaini s Ibrahimovićem, skončila první půle bezbrankovou remízou.

Ani po změně stran nepřišlo ze strany United žádné výrazné zlepšení, zatímco hosté sice houževnatě bránili, ovšem jinak postrádali kvalitu a možná při svém premiérovém působení v Evropských pohárech jejich nohy svírala i nervozita. Tak jako tak se utkání chýlilo nebezpečně ke konci a domácí favorit stále nepřetavil dominantní držení míče v góly. To se změnilo až s příchodem Waynea Rooneho, byť anglický útočník přišel ke gólové akci United jako slepý k houslím. Kapitán Manchesteru se totiž rozhodl po zpětném pasu Fosu-Mensaha pálit, jenže se v zakončení ukopl tak "šikovně", že číhající Zlatan Ibrahimović zvládl míč ze vzduchu usměrnit hlavou do sítě.

V závěru zápasu se ještě na trávník dostal i uzdravivší Anthony Martial, ovšem ani on na všeobecně nezáživném zápase nic nezměnil. United si již bez větších potíží pohlídali těsné vedení až do konce a připisují si první tři body do tabulky, kde dohnali svého přemožitele z Rotterdamu, jejž stejným výsledkem jako na Old Trafford porazilo turecké Fenerbahçe. Právě istanbulský celek nyní vévodí tabulce skupiny A se čtyřmi body a v příštích dvou kolech s United poměří síly v boji o postup.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Fenerbahçe SK (TUR)21102:14
2.Manchester United (ENG)21011:13
 Feyenoord Rotterdam (NED)21011:13
4.Zarja Luhansk (UKR)20111:21
Skupina B

Olympiakos Pireus - APOEL Nikósie 0:1

29.09.2016 21:05

Góly: 10. Pieros Sotiriou

Řecký gigant Olympiakos, jenž o minulém víkendu padl v lize senzačně na půdě outsidera z Larisy, vůbec poprvé ve své historii prohrál na domácím hřišti s kyperským klubem, který i po druhém kole skupinové fáze Evropské ligy překvapivě zůstal stoprocentní. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Pierose Soterioua, jenž skóroval v 10. minutě.

Do utkání lépe vstoupili domácí. Ke střele z velmi dobré pozice se propracoval Sebá, nicméně nechal pouze vyniknout nizozemského brankáře Watermana. Hosté naopak udeřili ze své první větší šance o pár chvil později. Milanov dostal na pravé straně až příliš prostoru, na centr měl dostatek času a našel v šestnáctce nabíhajícího si Soterioua, který hlavou v pohodě zakončil.

Ve 12. minutě mohl náskok navýšit Nuno Morais, jenže svůj pokus z přímého kopu poslal jen nad branku. O pět minut později sice rozvášnil domácí fanoušky Brown Ideye, na něhož obrana kyperského celku zcela zapomněla, avšak přesná střela nigerijského forvarda mířená pod břevno nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Snahu za vyrovnáním měl Olympiakos i nadále. V 19. minutě hlavičkoval nebezpečně De La Bella, ovšem výtečně zasáhl mezi třemi tyčemi Waterman, a jen o pár okamžiků dále Fortounis dokonce napálil po rohovém kopu břevno. Tlak domácích pokračoval a Marin se pokoušel o dosažení branky, jenže jeho pokus byl zablokovaný.

Po půlhodině hry si vytvořil dobrou příležitost APOEL, Vander však hlavičkoval pouze do gólmana Lealiho. Poté zase nebylo daleko ke srovnání stavu, Marin hezky zakombinoval s Brownem Ideyem, jenže Němcovo zakončení nakonec skončilo vedle tyčky Watermanovy svatyně. Marin tři minuty před přestávkou pálil ještě jednou, zase však mířil jen mimo.

V 54. minutě mohla hostům zase vyjít spolupráce mezi Milanovem a Soteriouem, druhý jmenovaný po centru bulharského obránce střílel hlavou, ale Leali si poradit na brankové čáře dokázal. Pak Milivojevič hlavičkoval po rohovém kopu, jenže zase Waterman mohl být v klidu, neboť protihráč ho ze své pozice střelecky neohrozil.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se APOEL soustředil na bránění jednobrankového náskoku. Olympiakosu navíc jako by docházely síly s výsledkem ještě něco udělat, výraznou změnu nepřinesly ani příchody Elyounoussiho, Óscara Cardoza a Andrého Martinse. V 74. minutě mimochodem neuspěl znovu Milivojevič a po něm také Elyounoussi.

Více informací k zápasu

FC Astana - BSC Young Boys 0:0

29.09.2016 17:00

Góly: -

V souboji dvou celků, které v úvodních zápasech v základní skupině Evropské ligy prohrály, nebyl vítěz znám ani tentokráte a utkání skončilo nerozhodně bez branek. Astana nedokázala potvrdit výbornou bilanci na domácím stánku a se švýcarským Young Boys Bern vybojovala pouze bod. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, blíže k vytouženému gólu přeci jen měl švýcarský klub.

Domácí výběr měl od začátku herně navrch a držel častěji balón, ovšem do první větší příležitosti se dostali hosté už v 10. minutě. Do listiny střelců se mohl zapsat Ravet, který si po individuální akci navedl míč blíže do středu a poté tvrdě vypálil z hranice pokutového území k tyči. Nicméně se skvělým zákrokem se vytasil brankář Erič, jenž na poslední chvíli skočil a balón dokázal zkrotit ve svých rukavicích.

Od této chvíle se hra vyrovnala a hosté znovu zahrozili přesně v polovině prvního poločasu, do útočné akce se znovu dostal Ravet. Ten po zpětné přihrávce prokličkoval kolem čtyř protihráčů a s trochou štěstí pálil z hranice brankového území z levé strany, ovšem z úhlu přehodil Eriče i jeho svatyni. Největší příležitost čtvrtečního utkání na stadionu v Astaně byla k vidění zhruba deset minut před přestávkou a dostali se do ní domácí.

Centr z pravého křídla propadl až na hranici malého vápna, kde se do míče opřel parádními nůžkami Despotovič. Avšak bomba ofenzivního záložníka se odrazila od spojnice zpět do pole a poté si již hostující defenzíva dokázala poradit. Po změně stran hrály oba celky opatrně a zkoušely se prosadit ze střední vzdálenosti, jenomže ani jeden z gólmanů nemusel nijak výrazněji zasahovat. V 89. minutě mohl rozhodnout Bern.

Po rychlém brejku a následné zpětné nahrávce pálil z dvanácti metrů nabíhající Duah, ale nikým nehlídán mířil z první těsně nad horní tyčku, poté se pouze chytl za hlavu. Astana tak zůstává na třetí pozici s jedním bodem o skóre před Young Boys. Pokud oba soupeři chtějí postoupit, tak musí co nejdříve zvítězit. Ve 3. kole zavítá Astana na půdu řeckého Olympiakosu, švýcarský celek se pokusí doma zdolat kyperský APOEL Nikósie.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.APOEL Nikósie (CYP)22003:16
2.Olympiakos Pireus (GRE)21011:13
3.FC Astana (KAZ)20111:21
4.BSC Young Boys (SUI)20110:11
Skupina C

AS Saint-Étienne - RSC Anderlecht 1:1

29.09.2016 21:05

Góly: 90+4. Nolan Roux - 62. Youri Tielemans (pen.)

St. Étienne si může ve fotbale patentovat góly v posledních minutách utkání. Několikrát se mu podařilo odvrátit porážku už v Ligue 1 a podobně jako před dvěma týdny v Mainzu dokázal částečně uspět i proti Anderlechtu. Hosté se ujali vedení zásluhou Youriho Tielemanse, nicméně radost jim ve čtvrté minutě nastavení pokazil domácí Nolan Roux.

Oba celky, a především pak ten francouzský, se aktuálně potýkají s početnými absencemi. I přes tyhle problémy si však výsledkově vedou velmi solidně. Zatímco ASSE prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na deset utkání v řadě, Les Mauves et Blancs až na víkendovou prohru s Westerlo padli naposledy na začátku srpna.

V prvním poločase spálily oba týmy po dvou velkých šancích. Ve 12. minutě nejprve mohl skórovat Anderlecht, a to zásluhou Hanniho, který překonal svou hlavičkou brankáře Moulina, náhradníka dlouholeté jedničky Ruffiera, jenž byl pro tenhle duel suspendován, nicméně střela nakonec narazila jen o brankovou konstrukci.

Na druhé straně mohl Les Verts poslat do vedení Roux, kterému do vyložené pozice přihrával po čtvrthodině hry z pravé strany Monnet-Paquet, jenže jeho spoluhráč z blízkosti nepochopitelně kýžený prostor mezi třemi tyčemi minul. Jinak se toho v hodně opatrném prvním poločase opravdu moc neudálo.

Po hodině hry rozhodčí Bezborodov nařídil pokutový kop ve prospěch hostujícího družstva. Acheampong nabídl míč Hannimu, jehož následný centr srazil rukou obránce Lacroix. Trošku přísnější rozhodnutí vyústilo v úvodní branku tohoto střetnutí, neboť exekutor Tielemans usměrnil míč z bílého puntíku do protipohybu Moulina.

Svěřenci kouče Christopheho Galtiera ovšem závěry zápasů zvládají snad vůbec nejlépe z celé Evropy a i proti belgickému klubu tuhle know-how zužitkovali. Velkou hrubici vyrobil gólman Roef spolu s Nuytinckem, kteří si vůbec nerozuměli, balón se odrazil k volnému Rouxovi, jenž zakončil do prázdné branky.

Více informací k zápasu

FK Qäbälä - 1. FSV Mainz 05 2:3

29.09.2016 17:00

Góly: 57. Ruslan Qurbanov (pen.), 62. Sergej Zenjov - 41. Yoshinori Muto, 68. Jhon Córdoba, 78. Levin Öztunali

Zajímavý zápas bohatý na góly byl v rámci čtvrtečního programu druhého kola základních skupin Evropské ligy k vidění už od sedmnácti hodin našeho času. Ázerbajdžánský celek FK Qabala přivítal hosty z Německa, kteří byli v souboji obou mužstev jasným favoritem. Mohučští si navíc chtěli spravit po domácí remíze ze Saint-Étienne, kde je o tři body připravil až gól v samém závěru střetnutí.

Na vedoucí gól si svěřenci Martina Schmidta ale museli počkat až na úplný konec prvního dějství. Tehdy se prosadil Jošinori Muto a Die Nullfünfer mohli jít do kabin uklidněni vedením. Místo toho aby svůj náskok po přestávce navýšili, ale naopak gólman hostí Lössl způsobil penaltu, kterou následně v sedmapadesáté minutě suverénně proměnil Qurbanov a bylo srovnáno. Ještě hůře bylo pro německý tým o šest minut později. To se domácí na výbornou povedl brejk, na jehož konci byla přesná trefa Zenjovova a překvapivé vedení domácích.

Kouč Schmidt ovšem ukázal nebývale dobrý čich na střídání - v sedmašedesáté minutě poslal na hřiště Jhona Cordobu a čerstvý útočník se mu gólově odvděčil po pouhé minutě na hřišti. Yunus Malli poslal balon do vápna a kolumbijský kanonýr se nerozpakoval a rozvlnil síť domácí branky.

Úplný vítězný obrat nakonec Mohučští dokonali o deset minut později a znovu u toho byl střídající hráč! Tentokrát rozradostnil příznivce hostí Öztunali, který přitom stejně jako předtím Cordoba do hry přišel až v průběhu druhé půle.

Další gól už v zápase nepadl a trenér Mohuče si tedy může gratulovat - svou šťastnou rukou při výběru střídání přihrál svému týmu tři body v Evropské lize.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RSC Anderlecht (BEL)21104:24
2.1. FSV Mainz 05 (GER)21104:34
3.AS Saint-Étienne (FRA)20202:22
4.FK Qäbälä (AZE)20023:60
Skupina D

Zenit Petrohrad - AZ Alkmaar 5:0

29.09.2016 21:05

Góly: 26. Aleksandr Kokorin, 48. Giuliano, 59. Aleksandr Kokorin, 66. Domenico Criscito (pen.), 80. Oleg Šatov

Zenit se s celkovými devíti vstřelenými góly dostal zaslouženě na čelo skupiny D. Po minulém perfektním obratu na půdě Maccabi Tel-Aviv si poradil na vlastní půdě bez větších problémů s Alkmaarem, kterému nasázel hned pět branek. O dvě z nich se postaral Aleksandr Kokorin, dále skórovali Giuliano, Domenico Criscito a Oleg Šatov.

AZ chtěl sehrát na Stadionu Petrovského rozhodně důstojnější roli. Do Petrohradu odcestoval poprvé od roku 2007, tehdy uhrál remízu 1:1, jenže tentokráte v žádném případě nepotvrdil svou bilanci devíti utkání neporazitelnosti. Zenitčiki byli na hřišti jasně lepším týmem a soupeři naložili do ranečku na cestu domů pořádnou porci radosti.

Domácí dominovali už od samotného začátku. Blízko úvodní trefě byl Smolnikov, který pálil směrem na vzdálenější tyčku, nakonec ovšem jeho pokus skončil jen mimo. Po čtvrthodině hry se objevil v dobré střelecké pozici Giuliano, nicméně zpoza vápna mířil po zemi pouze vedle Rochetovy brány.

Ve 26. minutě se Zenit konečně dočkal vedení. Criscito z levé strany poslal přihrávku do šestnáctky, tam Giuliano chytře pustil míč za sebe Kokorinovi, který v pohodě zacílil, jak potřeboval. Do poločasu mohl srovnat stav Dabney dos Santos, který se v šestnáctce ocitl zcela sám, jenže balón nasměroval jen do boční sítě.

Ve 48. minutě ruský celek navýšil vedení. Dzjubovu střelu z blízkosti dokázal gólman Rochet vyrazit, jenže pouze k nohám Giuliana, jenž doklepl míč za brankovou čáru. V 59. minutě Zenit přidal další zásah. Giuliano z pravé strany poslal přihrávku až na zadní tyčku, kde našel Kokorina a ten si na své konto připsal svůj druhý gól.

Na střeleckou listinu se následně zapsal také Criscito. Wuytens v šestnáctce srazil Smolnikova a kopala se penalta, kterou italský obránce bez problémů proměnil. Deset minut před koncem završil pověstného bůra Šatov. Po pěkné kombinaci na jeden dotek si navedl míč na hranici pokutového území a odtud pravačkou překonal Rocheta.

Více informací k zápasu

Dundalk FC - Maccabi Tel-Aviv 1:0

29.09.2016 21:05

Góly: 72. Ciarán Kilduff

Senzace jménem Dundalk pokračuje i v dalším průběhu letošního ročníku evropských poháru, nyní dokázal přehrát izraelské Maccabi Tel Aviv 1:0 brankou dvacet minut před koncem a v tabulce se posunul na druhé místo se čtyřmi body o dva body za vedoucí Zenit. Naopak hosté po minulé smolné porážce právě s ruským celkem mají na kontě nulový bodový zisk a jsou poslední čtvrtí, postup do jarní fáze se jim výrazně zkomplikoval.

Domácí se mohli dostat do vedení už ve 2. minutě, kdy McEleney utekl na levé straně a poté se snažil z hranice pokutového území obstřelit brankáře Rajkoviče, ale zamířil pouze do rukavic domácího strážce. O pět minut později střílel na druhé straně ze střední vzdálenosti Peretz, jenomže mířil zhruba dva metry nad horní tyčku. Po pětadvaceti minutách hry pálil z voleje hostující Scarione a zamířil vedle pravé tyče.

Dundalk se vytáhl s pěknou kombinací po půlhodině hry, ale po ose Benson - Finn pálil ze čtrnácti metrů Horgan jen do náruče připraveného gólmana Rajkoviče. Ve 33. minutě střílel stejný hráč po přihrávce Finna na hranici ofsajdu, jenže zakončení uspěchal a opět hostujícího gólmana nepřekonal. V dalším průběhu předváděly oba výběry kvalitní hru v defenzívě a zkoušely se prosadit hlavně ze střední vzdálenosti.

Po změně stran v herně vyrovnaném střetnutí vystřelil z nějakých pětadvaceti metrů domácí Finn, avšak trefil jen záda jednoho z vracejících se obránců. Irský celek postupem času přidával na obrátkách, jeho hru hodně oživil střídající Ciarán Kilduff. Ten se mohl stát hrdinou v 65. minutě, jenže z deseti metrů hlavičkoval nad horní tyčku. Dundalk se nakonec dostal do vedení o sedm minut později, kdy skóroval právě nově příchozí Kilduff.

Osmadvacetiletý útočník využil přihrávky na pravou stranu a následného pasu Horgana na hranici brankového území, kde již měl jednoduchou pozici. Za další čtyři minuty mohl pojistit vedení irského týmu Finn, v dobré možnosti mířil nepřesně. Ve zbývajícím průběhu byl k vidění hektický průběh a izraelský výběr se snažil tlačit, jenže vytoužený gól nevsítil. Dundalk tak zaznamenal první historickou výhru irského týmu v základní skupině EL.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)22009:36
2.Dundalk FC (IRL)21102:14
3.AZ Alkmaar (NED)20111:61
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)20023:50
Skupina E

Austria Vídeň - Viktoria Plzeň 0:0

29.09.2016 21:05

Góly: -

Plzeňští remizovali i ve druhém utkání v základní skupině Evropské ligy. Po domácím výsledku 1:1 s AS Řím dnes hráli 0:0 na hřišti Austrie Vídeň. Rozhodčí domácím kvůli ofsajdu neuznali dva góly.

Viktoria prodloužila sérii bez výhry v evropských pohárech na 11 zápasů a v tabulce skupiny E je třetí o dva body za Římem a Austrií. Další utkání odehraje český mistr 20. října na svém stadionu proti rumunské Astře Giurgiu.

Plzeňský trenér Roman Pivarník udělal v základní sestavě jedinou změnu od sobotního ligového utkání v Teplicích, když Poznar v útoku nahradil Ďuriše. Na straně Austrie dostal poprvé v sezoně šanci český stoper Patrizio Stronati.

Plzeň začala aktivně, ale její akce většinou končily před pokutovým územím. Domácí hru vyrovnali a ve 20. minutě Grünwald z přetaženého centru prostřelil Kozáčika, ale branka nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu dobíhajícího Kayodeho.

O chvíli později Kozáčik vyrazil nepříjemnou střelu Pirese a chytil i pokus Grünwalda. Plzeňští hráči se z tlaku Austrie vymanili, jenže sami se do zakončení nedostali.

To se povedlo až na začátku druhé půle Kacemu, který však mířil mimo. Rakouský tým zahrozil po standardní situaci nepřesnou hlavičkou Filipovice.

V 64. minutě rozhodčí Austrii neuznali po sporném ofsajdovém postavení druhý gól, který po samostatném úniku vstřelil Kayode. Plzeň se složitě dostávala do zakončení. Poznar z rohu hlavičkoval do náruče připraveného brankáře Almera.

V závěru měli domácí tlak a viktoriáni je před šestnáctou museli zastavovat i za cenu žlutých karet. Grünwald však ani jeden přímý kop nevyužil.

Více informací k zápasu

AS Řím - Astra Giurgiu 4:0

29.09.2016 21:05

Góly: 15. Kevin Strootman, 45+2. Federico Fazio, 47. Fabrício (vl.), 55. Mohamed Salah

Římskému AS se konečně povedlo vyhrát i v evropských pohárech a trochu zmírnit stoupající napětí. S jedním gólem mu Astra pomohla, kromě vlastního zásahu se trefili také domácí Kevin Strootman, Federico Fazio a Mohamed Salah, který zakončil střelecky poněkud jednostranné utkání.

Ve Věčném městě poslední dobou bylo hodně vzruchu, ale jen máloco kvůli úspěšnému fotbalu. Tamní AS se spíše trápí a podává hodně nevýrazné výkony, které zachraňuje legendární highlander Francesco Totti. Ten nedávno oslavil své 40. narozeniny a dnes jako dárek dostal dres v základní jedenáctce. Kromě něj na plochu Stadio Olimpico vyběhli také Manolas, Peres, Salah, Strootman nebo Iturbe s Paredesem.

Hlavní osobností byl v prvních minutách brankář AS Alisson. Slibný brazilský talent v AS moc nechytá a při každé příležitosti touží ukázat svůj potenciál. To mu umožnil pas mezi obránce, na který si naběhl Viorel Nicoara. Ten se pokoušel Alissona obejít, ale brazilský brankář jej dokonce třikrát vychytal! Pak se dal do úřadování veterán Francesco Totti, který působil pod vysunutějšími Salahem s Iturbem.

Právě mladý Paraguayec byl faulován Teixeirou a sudí pískal přímý volný kop. Toho se zhostil kapitán Totti na jedničku, poslal pas před brankáře a číhající záložník Kevin Strootman byl nelítostný. Vlci vedli o jednu branku.

Pak tlak AS trochu opadl a rozmělnil se, ale jen do 26. minuty. V ní si Salah naběhl za obránce a dokonce se mu podařilo dát branku, ta ale nemohla být kvůli ofsajdu uznána. Iturbe se po zajímavé individuální akci dostal až na velké vápno, odkud také vystřelil, ale obránci Astry jeho pokus zablokovali na roh. A neuspěl ani Mohamed Salah, kterého skvěle vychytal brankář Astry Silviu Lung.

Když už se nastavovala jedna minuta, hosté se zřejmě viděli v šatně. To ale neměli dělat, protože po další standardní situaci tvrdě vypálil kapitán Totti. Lung sice jeho tvrdou ránu viděl a vyrazil ji na břevno, ale od něj se odrazil míč zpět do hřiště. Ve vzduchu se nejlépe zorientoval vysoký obránce Federico Fazio, který dostává stále více šancí. A dnes se odvděčil, protože zvýšil na 2:0 pro AS.

Pokud chtěla Astra začít druhý poločas lépe, srazila ji na kolena vlastní chyba. Po skvělém úniku se s míčem prohnal do vápna Diego Perotti a snažil se hledat před bránou hostí nějakého spoluhráče. Toho sice nenašel, ale účel přesto splnil. Ostrý pas si do vlastní brány srazil Fabrício - 3:0 a s Astrou už to nevypadalo dobře.

O chvíli později se uvolnil také maličký rychlík Juan Iturbe, který se dokonce odhodlal ke střele. Ta mu sice nesedla, ale přesto se brankář Lung zapotil, když ji očima tlačil mimo tyče. AS bylo při chuti a to samé platilo o Tottim. Zkušený útočník přidal krásnou asistenci, když za obranou uviděl nabíhajícího Mohameda Salaha. Egyptská hvězda si v takových šancích často ví rady a i dnes prostřelila brankáře s lehkostí sobě vlastní - 4:0 pro domácí.

Giallorossi pokračovali v parádě, když Perotti výborně uvolnil mezi dvěma protihráči střídajícího Radju Nainggolana, ale ten už nenahrál přesně. Patnáct minut před koncem se o slovo přihlásil dělovou ránou také Leandro Paredes, který vypálil hodně ostrý projektil. Ale ten se mezi tři tyče nevešel. Brankář Alisson musel přeci jen zasahovat, když si hostující útočník Denis Alibec naběhl do velkého vápna na pas, jenže Alisson byl pozorný.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)21105:14
2.Austria Vídeň (AUT)21103:24
3.Viktoria Plzeň (CZE)20201:12
4.Astra Giurgiu (ROU)20022:70
Skupina F

Athletic Bilbao - Rapid Vídeň 1:0

29.09.2016 21:05

Góly: 59. Beñat Etxebarria

Athletic dokázal odčinit vysokou úvodní porážku z hřiště Sassuola a na domácí půdě se revanšoval hubeným triumfem nad vídeňským Rapidem. O jedinou trefu zápasu se postaral krátce před uplynutím hodiny hry Beñat Etxebarria. Situace ve skupině F je tak řádně zamotaná, neboť po dvou kolech mají všechny čtyři kluby na kontě po třech bodech za vítězství i prohru.

Rakouský celek sice přijel na stadion San Mamés s bilancí šesti zápasů bez porážky za sebou, ovšem role favorita přesto náležela domácímu celku. A nutno dodat, že jí také Athletic se vším všudy dostál, neboť jeho vítězství bylo zcela zasloužené a snadno mohl být rozdíl v konečném skóre vyšší alespoň o další jeden nebo dva góly.

Jako první měl blízko k průomu skóre stoper Alvarez, avšak v třicáté minutě z Beňatova přímého kopu usměrnil míč hlavou pouze do tyče. Ještě do přestávky prověřil brankáře Strebingera ranou zdálky Raúl García, ovšem to nejlepší si domácí nechali až do druhé půle. V devětapadesáté minutě se po skrumáži před šestnáctkou Rapidu opřel do skákajícího míče Beňat a i s lehkou tečí bránícího hráče vykouzlil perfektní pumelici pod břevno, na kterou neměl Strebinger nárok.

Rakouský gólman však svůj celek držel nad vodou i nadále, když sotva dvě minuty po inkasované brance famózně vychytal Aritze Adurize, jenž si zkušeně zpracoval centr do šestnáctky a pálil z bezprostřední blízkosti. Ani s blížícím se závěrem hosté nedokázali na obranu soupeře najít recept a dokonce si za celých devadesát minut nakonec nepřipsali ani jedinou přesnou střelu na bránu. To Athletic mohl pět minut před koncem pojistit svůj hubený náskok prostřednictvím Iňakiho Williamse, jenže i forvard klubu z Bilbaa si v samostatném úniku vylámal zuby na výtečném Strebingerovi.

Tak jako tak ale Athletic udržel vítězství 1:0, připisuje si první tři body do tabulky ve skupině F a potvrdil výtečnou formu z poslední doby, neboť šlo již o čtvrté prvenství Basků v řadě za sebou.

Více informací k zápasu

KRC Genk - US Sassuolo 3:1

29.09.2016 21:05

Góly: 8. Nikolaos Karelis, 25. Leon Bailey, 61. Tino-Sven Sušič - 65. Matteo Politano

Sassuolo nezopakovalo parádu z prvního utkání a v Belgii mělo s Genkem problémy. Dokonce tak velké, že prohrálo poměrem 3:1. Domácí byli jasně aktivnější a lepší, což se odrazilo i na skóre. Po hodině hry už vedli 3:0, ale po chvíli dal jedinou branku Italů Politano.

Sassuolo je příjemným překvapením evropských pohárů a po minulém kole se od něj čekaly velké věci také v Belgii. Trenér Eusebio Di Francesco navíc postavil poměrně silnou sestavu, která čítala jména jako Politano, Defrel, Biondini, Acerbi, Peluso nebo Pellegrini s Riccim. V domácí sestavě nechyběl český stoper Brabec, který strážil brankáře Bizota. Do útoku domácích se postavila trojka Bailey, Karelis a Buffel.

Ta se hned od začátku činila a Sassuolo působilo zaskočeným dojmem. Skvělou akcí se blýskl Alejandro Pozuelo, který našel na zadní tyči volnějšího Nikolaose Karelise. Tomu stačilo do balonu lehce trknout a brankář Andrea Consigli neměl šanci!

Domácí nepolevovali a dál tlačili Sassuolo. Na přetažený centr do vápna si naběhl Colley, jehož hlavička ale zamířila mimo branku. Hosté zahrozili jen zřídka, například po rohovém kopu, který hlavičkoval těsně mimo záložník Biondini. Jinak jim ale jejich přímočará kombinační hra dnes prostě nevycházela. Po pětadvaceti minutách s nimi bylo ještě hůře, protože brankář Consigli vyrazil ránu Sušiće jen před sebe, kde číhal hbitý zázrak Leon Bailey. Jamajčan už neměl problém zasunout balon do sítě - 2:0.

Mladý talent, za kterého Genk požaduje prý až 20 milionů eur, o pár minut později unikl pomalejším obráncům Sassuola a krásně vypálil. Jeho rána ale olízla jen levou tyč Consigliho brány! Na centr z levé strany si o pár minut později ve vápně nabíhal Sušić, ale s ním se poctivě vrátil Peluso a balon odklidil. Do konce prvé půle už mnoho času nezbývalo a Sassuolu docházely síly.

I po změně stran jsme se ale dočkali stejného herního projevu u obou týmů. Sassuolo marně kombinovalo, domácí hráli prim. Ke střele z úhlu se dostal Karelis, jeho rána byla lehce tečovaná a skončila na boční síti. Pak se dvakrát pokoušel prosadit opět mladý talent Bailey, jenže ten narazil na problémy s brankářem Consiglim. Trenér Di Francesco chápal, že takhle to dál nepůjde a na hřiště poslal ofenzivní posilu Ragusu.

Gól sice ihned poté padl, ale do brány Sassuola. Opět u toho byl mladý španělský záložník Pozuelo, který si vyměnil míč s Thomasem Buffelem a naservíroval mu krásnou nahrávku do uličky. Buffel už pak neměl problémy prostřelit brankáře Consigliho - 3:0.

Sassuolo se přeci jen odhodlalo k větší ofenzivní akci, protože přirozeně nechtělo odjíždět s debaklem. K míči se z poměrně velké dálky dostal Matteo Politano, který napřáhl a vypálil. Jeho střela nebyla tak nebezpečná, ale s pomocí teče jednoho z obránců nabrala nevídaný směr a brankář Bizot se mohl jen ohlédnout. Sassuolo se poté ještě snažilo zvrátit nepříznivý výsledek, ale nepomohlo mu k tomu ani několikeré střídání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.KRC Genk (BEL)21015:43
2.US Sassuolo (ITA)21014:33
3.Rapid Vídeň (AUT)21013:33
4.Athletic Bilbao (ESP)21011:33
Skupina G

AFC Ajax - Standard Lutych 1:0

29.09.2016 19:00

Góly: 28. Kasper Dolberg

Fotbalisté Ajaxu dokázali potvrdit roli favorita proti belgickému Standardu Lutych a díky brance po necelé půl hodině hry zaznamenali druhou výhru v základní skupině Evropské ligy. Domácí výběr tak má na kontě šest bodů a je v čele před španělskou Celtou Vigo o dva body. Belgický klub naopak po minulé remíze se španělským týmem podruhé za sebou nebodoval a nachází se na třetí pozici pouze před řeckým Panathinaikosem.

Utkání bylo vyrovnané v procentuálním držení míče i počtu střel na branku, ovšem Ajax přeci jen dokázal převrhnout misky vah na svou stranu. Domácí výběr poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy se na pravé straně pokutového území dostal ke střele Klaassen, ovšem jeho tvrdou ránu dokázal fantastickým způsobem vytěsnit brankář Jean-François Gillet. Nicméně AFC přeci jen přetavilo mírný tlak ve vedoucí trefu ve 28. minutě.

Autorem gólu byl Kasper Dolberg, který si naběhl za obranu na nádhernou kolmici od Traorého a svou křižnou střelu umístil přesně ke vzdálenější tyči, od níž se balón odrazil do sítě. Ke konci úvodního dějství mohl favorit tohoto střetnutí zvýšit své vedení, jenže po rychlém protiútoku a následném pasu Dolberga odzbrojil vracející se Bruno Andrade nabíhajícího Klaassena v předbrankovém prostoru.

Po změně stran se hrálo dlouhou dobu vyrovnaně a Ajax s přehledem držel hubený náskok, soupeře k ničemu nepouštěl. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Younes, ale po přistrčení od Klaassena byla jeho střela zblokována na rohový kop. Lutych v samém závěru zvýšil svůj tlak a v 84. minutě mohl vyrovnat. Ke střele z dvaadvaceti metrů se odhodlal Mbenza a z pravé strany napálil vzdálenější spojnici.

Do poslední větší příležitosti čtvrtečního utkání se dostal belgický výběr ve třetí nastavené minutě a znovu byl velmi blízko k vyrovnání. O parádní lob se postaral Jean-Luc Domp a mířil do levého horního rohu, jenže brankář Onana se včas vrátil a odvrátil míč do bezpečí. Standard v příštím kole přivítá v domácím prostředí Panathinaikos, Ajax svede důležitý souboj s favoritem skupiny z Celty Vigo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Panathinaikos FC 2:0

29.09.2016 19:00

Góly: 84. John Guidetti, 89. Daniel Wass

Celta Vigo díky dvěma gólům v závěru utkání porazila Panathinaikos a se čtyřmi body se dostala na druhé místo tabulky skupiny G. Hosté byli po celý zápas nebezpečnější týmem, nakonec však zůstávají jako jediní bez bodu. Domácí potvrdili před následujícím ligovým duelem s Barcelonou zlepšující se výsledky a vyhráli už potřetí v řadě.

Svěřenci kouče Eduarda Berizzoho sice prodloužili svou sérii neporazitelnosti už na pět utkání v řadě, kdyby se však jejich sokovi, který se musel vypořádat s několika nepříjemnými absencemi, podařilo vyhrát, asi by se nikdo nedivil. To Trifylli se za svůj výkon rozhodně nemůžou stydět, v některých situacích jim prostě nepřálo pověstné štěstíčko.

Řecký celek nepředvedl v první půli vůbec špatný výkon, i když jeho soupeř držel více míč na svých kopačkách. Po čtvrthodině hry se do střelecké pozice dostal Berg, jenže svůj pokus usměrnil jen mimo. Ve 25. minutě byl ještě blíže Lod, avšak ani on nezamířil mezi tři tyče, byť domácího brankáře Sergia Álvareze rozhodně vystrašil.

Ve 38. minutě měl Sergio Álvarez opravdu velké potíže. Sám se na něj řítil Víctor Ibarbo, který možná mohl ještě pár kroků popoběhnout dopředu, a jeho zbrklé zakončení tedy španělský muž v rukavicích vyrazil, a také s následnou dorážkou Coulibalyho si poradil. O pár chvil později se po rohovém kopu Panathinaikosu dokonce rozvlnila síť, nicméně branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Devět minut po přestávce se zase za Sergiem Álvarezem třepotalo. Tentokráte hlavičkou skóroval Berg, nicméně si pomohl ve výskoku faulem vůči Andreuovi Fontásovi, takže rozhodčí Banti zase gól jako platný neposoudil. I nadále byl aténský celek o něco aktivnějším celkem, jenže jeho špatná produktivita mu ve finále jednoduše srazila vaz.

Poslední desetiminutovka jasně vyšla Os Célticos, kteří strhli vítězství na svou stranu. V 84. minutě unikl po pravé straně střídající Wass, ten pak předložil míč do malého vápna na Guidettiho, jenž z blízkosti neměl problém skórovat. Víctor Ibarbo sice mohl z velké tutovky záhy srovnat, jenže druhou trefu zařídil z přímého kopu Wass minutu před koncem a bylo rozhodnuto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax (NED)22003:16
2.Celta Vigo (ESP)21103:14
3.Standard Lutych (BEL)20111:21
4.Panathinaikos FC (GRE)20021:40
Skupina H

KAA Gent - Konyaspor 2:0

29.09.2016 19:00

Góly: 17. Kenny Saief, 33. Renato Neto

Belgický Gent dokázal zdolat turecký Konyaspor a po výhře 2:0 si připsal do tabulky velmi důležité tři body. O svém vítězství rozhodl již v prvním poločase, kde vsítil obě své branky. V tabulce skupiny H se posunul na druhou pozici se čtyřmi body a před třetí Bragou má náskok tří bodů. Naopak turecký výběr si cestu za postupem hodně zkomplikoval, nemá na kontě ani bod a patří mu čtvrtá příčka s negativním skóre 0:3.

KAA se dostalo do vedení ze své první vážnější možnosti krátce po odehrané čtvrthodině. Po akci středem hřiště a následném centru z levé strany od Asareho chtěl hlavičkovat Coulibaly, u míče byl dříve brankář Kirintili a vyboxoval ho před sebe. Měl smůlu, že balón skončil na kopačce Kennyho Saiefa a ten ho zblízka z voleje poslal doprostřed branky. Ve 20. minutě mohl belgický klub zvýšit svůj náskok a znovu u toho byl Saief.

Ten vnikl do šestnáctky soupeře po pravém křídle a přihrávkou ještě našel lépe postaveného Coulibalyho, jenže ten ve stoprocentní možnosti selhal a vůbec netrefil prostor tří tyčí. Po půl hodině hry se po několika hlavičkových soubojích dostal do akrobatockého zakončení Aasare, ale střelou přes hlavou nemířil přesně. Domácím to příliš vadit nemuselo, ve 33. minutě pojistil náskok Gentu pětadvacetiletý brazilský záložník Renato Neto.

Po hezké kombinační souhře našel Miličevič svým nadýchaným pasem osamoceného Neta, jenž ze sedmi metrů uklidil míč hlavou do sítě kolem bezmocného brankáře Kirintiliho. Gent pokračoval v ofenzivním pojetí také po změně stran, v 54. minutě střílel po přihrávce od N'Dongaly francouzský hráč Perbet ze středu pokutového území a Kirintili výborným zákrokem jeho pohotovou střelu z otočky zneškodnil.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem znovu potrápil defenzívu tureckého týmu aktivní Coulibaly, který se po kolmici dostal ke střele z levé strany, avšak z úhlu napálil dobře postaveného strážce Konyasporu. Ve zbývajícím průběhu se Konyaspor k ničemu nedostal, Gent působil velmi zkušeným dojmem a zápas dohrál v naprostém klidu. Gent v příštím kole bude bojovat o body se Šachtarem Doněck, turecký tým přivítá Bragu.

Více informací k zápasu

Šachtar Doněck - SC Braga 2:0

29.09.2016 19:00

Góly: 5. Taras Stepanenko, 56. Viktor Kovalenko

Šachtar Doněck znovu dokázal porazit Bragu a potvrdil vedení ve své skupině. Portugalci nepředvedli ve Lvově ale vůbec nic! Dokonce jim nepomohlo ani hloupé vyloučení Freda. Domácí poslal do vedení Stěpaněnko a na konečných 2:0 zvyšoval už v oslabení Kovalenko.

Utkání bylo velmi pikantní pro trenéra domácích Paula Fonsecu, který do Šachtaru přišel právě z Bragy. Hosté přicestovali do Lvova v solidní formě, jenže Šachtar byl na tom ještě lépe a nakonec to byl on, kdo se radoval z vítězství.

Šachtar vstoupil do zápasu tím nejlepším možným způsobem. Už v páté minutě propadl ve vápně Bragy volný přímý kop a Taras Stěpaněnko nekompromisně otevřel skóre utkání. Domácí byli i nadále lepším týmem, častěji drželi balón, ale do žádné velké šance se už nedostali. Braga toho v prvním poločase moc nepředvedla a ani diváci v ochozech příliš pohledné utkání nesledovali.

Po změně stran se ale děly věci. Ve 47. minutě se Fred proháčkoval mezi obránci Bragy a místo aby se pokusil situaci ustát a zakončit, zvolil simulaci. Špatně si přitom spočítal, že jednu kartu už má a že by se mu to nemuselo vyplatit. Sudí neměl slitování a po druhé žluté ho poslal předčasně do sprch. Naprostá hloupost v podání Freda. Braga nicméně nic nehrála a vyloučení Freda ji vlastně nepomohlo. Šachtar i v deseti vstřelil v 56. minutě druhý gól. Přímák Bernarda se od zdi odrazil ke Kovalenkovi a domácí vedli 2:0.

Hosté měli pořád spoustu času s výsledkem něco udělat, chtělo to však větší snahu, aktivitu a bůhví co ještě. Braga nepředvedla ani jedno. Naopak před koncem zápasu mohla znovu inkasovat, ale Taison ve vyložené šanci trefil jen obránce. Doněck si výsledek proti neškodné Braze naprosto v pohodě pohlídal a potvrdil, že se mu proti portugalskému celku daří.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Šachtar Doněck (UKR)22003:06
2.KAA Gent (BEL)21103:14
3.SC Braga (POR)20111:31
4.Konyaspor (TUR)20020:30
Skupina I

Schalke 04 - Red Bull Salzburg 3:1

29.09.2016 19:00

Góly: 15. Leon Goretzka, 47. Duje Ćaleta-Car (vl.), 58. Benedikt Höwedes - 72. Jonathan Soriano

Slavný klub z Gelsenchirkenu vstoupil do sezony příšerně a proto si chtělo Schalke náladu spravit alespoň v Evropské lize. Zde se mu před dvěma týdny proti Nice podařilo vyhrát, což je něco, co letos Weinzierlovi svěřenci v Bundeslize ještě nezažili.

Že by to snad dnes ve Veltins Areně proti rakouskému mistrovi ze Salcburku mohlo být lepší, než v předchozích zápasech německé nejvyšší soutěže, ukázala už patnáctá minuta. Tehdy se ve vápně do šance dostal Goretzka a na dva pokusy už gólmana Walkeho dokázal překonat. Zatímco s první střelou si brankář Rudých býků ještě poradil, proti pohotové dorážce hlavou už byl bezmocný.

O čtvrt hodiny později mohl vedení Königsblauen navýšit Alessandro Schöpf, ale zkušený gólman tentokrát zasáhl. Dvoubrankový náskok domácích tak přišel až ve druhém poločase, kdy na jeho úplném začátku poslal míč do šestnáctky víceméně nazdařbůh Benedikt Höwedes, avšak tečoval ho Cáleta-Car a balon skončil v síti.

Další ránu dostali Salcburští o deset minut později, kdy domácí rozehrávali rohový kop. Po obrovském závaru před Walkeho brankou se k míči nakonec dostal kapitán Schalke Höwedes a i jako obránce ukázal svůj um, když akrobatickým způsobem zvýšil na 3:0. V šedesáté minutě už to tedy vypadalo na konec nadějí hostů z Rakouska na přijatelný venkovní výsledek.

Ralph Fährmann však čisté konto přeci jen neudržel. Jiskřičku naděje na senzační obrat pro Rudé býky vykřesal Soriano, když ve dvaasedmdesáté minutě parádní ranou brankáře Schalke 04 překonal.

Další branku však už utkání nepřineslo a tak se borci z Gelsenkirchenu vyhřívají se šesti body v čele skupiny I - naopak Salcburk už musí zabrat, pokud chce pomýšlet na účast v jarním play off.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - OGC Nice 5:2

29.09.2016 19:00

Góly: 22. Fjodor Smolov, 33. Joãozinho, 65. Joãozinho (pen.), 86. Ari Ferreira, 90+3. Ari Ferreira - 43. Mario Balotelli, 71. Wylan Cyprien

Nečekaně vysoký debakl utrpěl vedoucí celek Ligue 1 na půdě Krasnodaru. I když se v hostující sestavě nakonec objevil Mario Balotelli, u něhož se spíše čekal jen odpočinek, Nice před porážkou svým gólem neuchránil. Dvakrát se totiž trefil Joaozinho a Ari Ferreira, jednou také nejlepší střelec domácích Fjodor Smolov. Za hosty ještě skóroval Wylan Cyprien.

Prvních dvacet minut utkání nenaznačovalo, že by mohlo v tomhle střetnutí padnout dohromady sedm branek. Až ve 21. minutě se osmělil se svou hlavičkou Smolov, nicméně zamířil ještě nad. O pár chvil později však už ruský celek poslal do vedení. Jedrzejczyk zprava poslal přihrávku do malého vápna, odkud Smolov ve skluzu překonal brankáře Cardinaleho.

Ve 25. minutě předvedl dobrou individuální akci Achmedov, který prošel až do šestnáctky, nicméně se dostal do poměrně složitého úhlu, takže se jeho střela nemohla ujmout. Ve 33. minutě Krasnodar přece přidal zasloužený druhý zásah. Obrana Nice si trestuhodně nerozuměla, čehož využil Joaozinho, jenž jednoduchou kličkou vyzrál na Cardinaleho a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Mizerně hrající OGC z ničeho nic snížil dvě minuty před přestávkou. K Balotellimu se odrazil míč těsně za pokutové území, odkud ho umístil přesně ke vzdálenější tyčce. Italský bouřlivák ovšem utkání nakonec nedohrál. O poločase pravděpodobně vlivem zdravotních problémů střídal a na place ho nahradil za nepříznivého stavu Pléa.

Les Aiglons působili i ve druhém poločase hodně rozpačitým dojmem. Baysse zahrál v 64. minutě ve vlastní šestnáctce rukou, sudí Bebek nařídil pokutový kop, který střelou do protipohybu Cardinaleho proměnil Joaozinho. Hostům se podařilo snížit v 71. minutě, to když Eysseric skvělým pasem našel Cypriena a ten před gólmanem Kricjukem šancí nepohrdl.

Závěrečné minuty však jasně patřily Krasnodaru, jenž si dalšími dvěma trefami pojistil tříbodový zisk a také stoprocentní bilanci v hlavní fázi Evropské ligy. Nejprve Joaozinho skvěle načasoval přihrávku na Ariho Ferreiru a ten v pohodě zamířil tam, kam potřeboval. Brazilský náhradník skóroval ještě v nastavení, když zužitkoval přihrávku z pravé strany od Ricarda Labordeho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FK Krasnodar (RUS)22006:26
2.Schalke 04 (GER)22004:16
3.Red Bull Salzburg (AUT)20021:40
4.OGC Nice (FRA)20022:60
Skupina J

ACF Fiorentina - Qarabağ Ağdam 5:1

29.09.2016 19:00

Góly: 39. Khouma Babacar, 43. Nikola Kalinić, 45+2. Khouma Babacar, 63. Mauro Zárate, 78. Mauro Zárate - 90+2. Dino Ndlovu

Italským týmům se v tomto týdnu evropských pohárů dařilo velmi dobře a většinou z toho byly i gólové hody. Další takový případ se udál ve Florencii, kam přijel daleký Karabach. Odjíždí ale bez bodů a ponížen výsledkem 5:1.

Trenér Paulo Sousa chtěl dát najevo, že je pro něj Evropská liga hodně důležitá, takže nasadil veškeré hvězdy. Od první minuty se Karabachu postavili hráči jako Kalinić, Babacar, Bernardeschi, Sánchez nebo Salcedo s De Maiem a Tomovićem v obraně. Jediným hrotem hostí byl Reynaldo, jehož podporovali Quintana a Ismayilov. Možná trochu překvapivě byl zpočátku aktivnější Karabach, který se nebojácně pustil do svého soka.

Quintana dostal na levé straně prostor a vypálil, ale mířil nakonec těsně vedle. O chvíli později Karabachu nevyšla spolupráce mezi Quintanou a Reynaldem, který na delší pas těsně nedosáhl. Po faulu domácího Sáncheze dostali hosté další skvělou šanci na ohrožení domácí branky. A zvládli to poměrně dobře, protože centr od Ismayilova se kroutil na bránu a nakonec ještě lehce lízl břevno!

Fiorentina se nadechovala jen hodně postupně a zatím se jí dopředu moc nechtělo. Až Nikola Kalinić potáhl balon u svých kopaček vpřed a vrátil jej před bránu na mladšího kolegu Khoumu Babacara, který ale v pádu a krkolomné pozici přestřelil bránu! Hosté si cestu za body sami zkomplikovali, když se při Bernardeschiho úniku dotkl Elvin Yunuszadä balonu rukou a jakožto poslední hráč byl okamžitě vyloučen!

To byl klíčový moment, po němž se s góly roztrhl pytel. Pět minut před koncem první půle se do míče z volného přímého kopu opřel Nikola Kalinić a brankář Ibrahim Šehić měl co dělat, aby jej alespoň vyrazil. Jenže jej vyrazil jen do míst, kde se pohyboval Khouma Babacar. Ten se do balonu opřel v akrobatické pozici a slavil první branku!

Fiorentina ještě do poločasu zvýšila své vedení. Nejprve si mladík Tello navedl míč zleva na střed, odkud prudce vypálil na bránu, ale brankář Šehić včas zasáhl. Na další akci už ale nárok neměl. Z levé strany se míč dostal k Bernardeschimu, který krásnou kolmicí oslovil Cristofóra. Proti němu sice brankář Šehić vyběhl, ale Cristofóro krásnou patičkou nahrál zpět na Kaliniće - 2:0 pro Violu.

A ještě jednu branku stihly Fialky v první půli. Nastavovala se jen jedna minuta a hosté už se asi viděli v šatnách, když Tomovič krásnou kolmicí vyslal kupředu Kaliniče, který měl proti sobě obránce. Toho si položil na zem a krásnou nahrávkou naservíroval míč před bránu. Tam totiž číhal kolega Babacar, který měl už práci hodně snadnou. Pak se na delší čas gólostroj Violy odmlčel, ale z větší části za to mohla poločasová pauza.

Druhou půli začali lépe hosté. Reynaldo si naběhl do šance a z úhlu prověřil brankáře Tatarusanua, ale rumunský gólman vše nakonec zvládl. Pak se během deseti minut dvakrát blýskl Kalinić, ale jeho první ránu zablokovala noha Šehićova, zatímco druhou šanci zkušený útočník poslal do břevna! Po hodině hry dostal prostor a čas také Mauro Zárate, který svou šanci využil. Ze třiceti metrů vypálil tvrdý projektil, který skončil v síti!

Deset minut před koncem likvidace sebevědomí hostí pokračovala, když si Viola vybojovala přímý volný kop. Ten si vzal pod svůj patronát opět Mauro Zárate, který se trefil parádně! Jeho krásné technické zakončení zaskočilo i Šehiće. Pak Zárate dvě šance zahodil, ale náladu mu asi nezkazil ani korigující gól Karabachu, který měl v samém závěru na svědomí Dino Ndlovu.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - PAOK Soluň 1:2

29.09.2016 19:00

Góly: 1. Nikolaj Komličenko - 10. Stefanos Athanasiadis (pen.), 82. Stefanos Athanasiadis

Liberečtí po prodělané epidemii a karanténě prohráli v 2. kole základní skupiny Evropské ligy s PAOK Soluň 1:2. Skóre dnešního duelu otevřel už po 40 sekundách ruský útočník Slovanu Nikolaj Komličenko, ale v desáté minutě srovnal z penalty kapitán Stefanos Athanasiadis a stejný hráč v 82. minutě rozhodl.

Liberec tak v šestém utkání této sezony Evropské ligy poprvé prohrál a po úvodní remíze 2:2 na hřišti Karabachu je ve skupině J s jedním bodem na kontě na nepostupovém třetím místě tři body za PAOK a Fiorentinou, kterou přivítá 20. října.

Liberec byl od pátku až do úterý v karanténě kvůli infekčnímu virovému onemocnění, trenér Trpišovský ale nakonec mohl postavit až na zraněné Pokorného s Barošem od začátku všechny členy obvyklé základní sestavy.

Slovan hrál první zápas od minulého pondělí a prohry 0:1 na Slavii, přesto prožil podobně skvělý úvod jako v 1. kole skupiny Evropské ligy proti Karabachu. V Ázerbájdžánu Sýkora gólem v jedenácté sekundě stanovil nový rekord soutěže a tentokrát se Liberec prosadil po 40 vteřinách.

Breite vysunul do brejku Sýkoru, který došel do vápna, přihrávkou našel Komličenka a ten střelou k tyči otevřel skóre. Sýkora se podílel na páté z poslední šesti branek Slovanu v Evropské lize.

Severočeši byli při chuti a v osmé minutě měl další šanci Hovorka, jehož hlavičku vyrazil gólman Glykos. Jenže stejně jako s Karabachem i tentokrát Liberec ještě v úvodní desetiminutovce o vedení přišel. Sýkora se snažil zastavit unikajícího Rodriguese, při pádu ve vápně nešťastně zahrál rukou a kapitán soupeře Athanasiadis nařízenou penaltu proměnil, i když Dúbravka vystihl směr přízemní střely.

Poté působil aktivněji řecký celek, podporovaný U Nisy tisícovkou hlučných fanoušků, ale domácí všechny jeho nebezpečné akce do konce první půle ustáli. Po přestávce nasadil kouč Trpišovský místo Bartla Ekpaie a Liberec začal druhé dějství náporem. V 56. minutě zahrál přímý kop Bartošák a Folprecht na zadní tyči těsně nedosáhl na míč.

V 76. minutě mohl rozhodnout Komličenko. Na hranici vápna se k němu vrátil odražený balon, ale ruský útočník ve vyložené šanci napálil tyč. Za šest minut přišel po první šanci PAOK v druhé půli trest. Leovac zacentroval z levé strany do vápna, Athanasiadis vyskočil nejvýše a vstřelil hlavou svůj druhý gól v utkání. V 89. minutě ještě mohl zachránit remízu Hovorka, ale hlavou z malého vápna přestřelil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.ACF Fiorentina (ITA)21105:14
2.PAOK Soluň (GRE)21102:14
3.Slovan Liberec (CZE)20113:41
4.Qarabağ Ağdam (AZE)20113:71
Skupina K

Sparta Praha - Inter Milán 3:1

29.09.2016 19:00

Góly: 7. Václav Kadlec, 25. Václav Kadlec, 76. Mario Holek - 71. Rodrigo Palacio

Sparťané porazili ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy na Letné Inter Milán 3:1. O výhře rozhodli autor dvou gólů Václav Kadlec a Mario Holek, kteří pro dosavadního asistenta a kouče dorostu Davida Holoubka zařídili vítěznou premiéru mezi dospělými. Za Inter snížil v 71. minutě Rodrigo Palacio, hosté navíc v závěru přišli o vyloučeného Andreu Ranocchiu.

Teprve šestatřicetiletý Holoubek, který nahradil v pondělí odvolaného Zdeňka Ščasného, sáhl k několika překvapivým změnám v sestavě. Do základu se po delší pauze vrátil Aleš Čermák s Danielem Holzerem a na lavičce byli hned tři dorostenci. Ani mezi náhradníky opět nebyl záložník Tomáš Rosický. S kapitánskou páskou vyběhl na hřiště opět Dočkal, od první minuty se pažitu objevili také Mazuch nebo Holek.

Inter Milán potřeboval napravit úvodní blamáž a duel se Spartou pro něj byl jako stvořený. Možná ale čekal menší odpor, protože trenér de Boer nenasadil největší esa. Jen lavička zbyla na střelce Maura Icardiho, do hry se dostali Gnoukouri, Miangue, Ranocchia nebo Palacio. Přesto Nerazzurri očekávali spravenou chuť a tři body na kontě. Jenže už od začátku dávala Sparta jasně najevo, že výhru chce ona.

Václav Kadlec vystihl nepřesnou rozehrávku Murilla, ale nakonec ji nepotrestal. Balon totiž namířil jen do brankáře Samira Handanoviće. Více štěstí či umu měl ale o pár minut později, když Dočkalovu nahrávku nedůrazně blokoval Felipe Melo a balon vlastně ještě přistrčil unikajícímu Kadlecovi. Ten se nemýlil a zkušeně prostřelil brankáře Handanoviće!

Inter byl v šoku, tohle opravdu nečekal. Žádná velká změna v jeho přístupu ke sparťanských hráčům ale nenastala. Je pravda, že domácí jim nic neusnadnili a naopak slavnějšího soka neustále napadali. Na Banegův centr si na opačné straně naskočil obránce Andrea Ranocchia, jenže hlavou poslal balon těsně vedle.

Domácí byli mnohem aktivnější a udeřili z dalšího volného přímého kopu. Martin Frýdek vysunul pozorného Václava Kadlece, jemuž obránci Interu nevěnovali příliš mnoho pozornosti. Než se k němu stačili vrátit, byl Kadlec již v pokutovém území a znovu prostřelil brankáře Handanoviće - 2:0 pro domácí barvy.

Je pravda, že pak Inter trochu přitvrdil a začal více kombinovat, ale efektivita byla na straně domácích. Sparta si budovala tlak a deset minut před koncem první půle málem vsítila další branku. Na skvělý pas od Michala Kadlece si naskočil jeho ofenzivně laděný jmenovec, jenže těsně před ním se vytáhl stoper Jeison Murillo a balon poslal na roh. První poločas pak uzavřela Sáčkova nepřesná střela nad.

Asi jen málokdo by tou dobou chtěl být v kabině Interu Milán, protože trenér de Boer se umí ozvat pořádně od plic. A bylo to potřeba, protože Inter pokračoval v matném výkonu. Sparta naopak hrála efektivně a jednoduše, což se jí vyplácelo. A nastoupila v podobném duchu i do druhého poločasu. Holzer se prohnal po levém křídle a prudkým pasem napříč pokutovým územím vyzval k zakončení Karavajeva, jenže ten trefil jen boční síť!

Další povedený pas od Kadlece byl tentokrát adresován Holzerovi, jenže ten netrefil balon podle svých představ. Kdekdo možná čekal, že se Inter probere a do druhého poločasu to bude jiný celek. To ale Sparta nedopustila a naopak sama útočila. Václav Kadlec po parádním pasu od Michala Kadlece spěchal na bránu Interu a balon dloubl, jenže nakonec zamířil těsně nad břevno!

Až po hodině hry se musel ukázat také brankář Koubek, kterého střelou z úhlu zkoušel Rodrigo Palacio. Zkušený Argentinec se prosadil až minutu poté, co se na hřišti objevila i ofenzivní zbraň Interu numero uno, Mauro Icardi. Mazuchovi se totiž nepovedla rozehrávka, balon se od Edera dostal rychle k Palaciovi a ten už si věděl rady - Inter korigoval na 2:1.

Jenže poslední slovo měla přeci jen Sparta. Domácí využili zaváhání chyby, kterou spáchal faulující Ranocchia. A protože už jednu žlutou měl, musel pod sprchy. Hned poté se tribuny začaly opět otřásat, protože Dočkalův pas vrátil před bránu Mazuch a Mario Holek upravil na konečných 3:1! Sparta zaskočila slavný Inter a bere tři body.

Více informací k zápasu

Hapoel Beer-Sheva - Southampton FC 0:0

29.09.2016 19:00

Góly: -

Southampton navzdory celé řadě absencí předních hráčů vybojoval na půdě izraelského Hapoelu Beer-Sheva bod za bezbrankovou remízu a nadále tak vévodí kvalifikační skupině K. Ani domácí nemohou být nespokojeni, neboť znovu prodloužili svou skvostnou domácí sérii neporazitelnosti a za Southamptonem zaostávají pouze vinou horšího skóre.

Izraelský šampion totiž na Turner Stadium, kam se přestěhoval v září loňského roku, ještě ani jedinkrát neprohrál a jeho šňůra již po dnešku čin celých třiadvacet zápasů. Proti Southamptonu jim do jisté míry pomohlo i rozhodnutí soupeřova manažera Clauda Puela, který se rozhodl nechat v Anglii hráče jako Fonte, Austin, Bertrand nebo Davis. Puelovi se nakonec tento tah relativně vyplatil, neboť jeho klíčové stálice pošetřily síly na víkendový zápas s Leicesterem, zatímco si Saints připsali další zápas bez porážky na stadionu, kde ještě nedávno utrpěl Celtic prohru 0:2.

Hned ve čtvrté minutě mohl hosty poslat do nečekaného vedení Virgil van Dijk, avšak svou hlavičku po Targettově přímém kopu nedokázal usměrnit lépe než vysoko nad břevno. Co však nizozemský stoper a při Fonteho absenci také kapitán týmu nedokázal v ofenzivě, to bohatě vynahrazoval v činnosti své vlastní. Hapoel byl sice po většinu zápasu lepším týmem, ovšem kdykoli se míč dostal na dosah van Dijka, útočná akce izraelského celku byla u konce.

Mizérie hostí směrem dopředu nenechala trenéra Puela klidným a již v pětatřicáté minutě se tak diváci nezvykle dočkali prvního střídání večera, kdy dvacetiletého mladíka Hesketha nahradil mnohem zkušenější Dušan Tadić. Do konce první půle se sice již obraz hry příliš nezměnil, avšak po změně stran Saints přece jen znovu našli půdu pod nohama. Po dobré práci Shanea Longa se v nadějné střelecké pozici ocitl James Ward-Prowse, jenže David Goresh jeho prudkou přízemní ránu kvalitním zákrokem zpacifikoval.

Domácí se ještě zmohli na jednu vynikající příležitost, kdy kapitán Melikson po pohledné týmové kombinaci pelášil dokonce sám na bránu, jenže jeho tvrdá střela pouze prosvištěla vedle levé tyče. Hapoel se tak se Southamptonem bodově podělily a navyšují svůj náskok na čele před dotírající Spartou, která prohloubila evropskou krizi milánského Interu nečekanou výhrou 3:1. Právě Inter nyní bude dvakrát po sobě soupeřem Puelovy družiny, zatímco Hapoel čeká dvojzápas se Spartou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Southampton FC (ENG)21103:04
2.Hapoel Beer-Sheva (ISR)21102:04
3.Sparta Praha (CZE)21013:43
4.Inter Milán (ITA)20021:50
Skupina L

FC Curych - Osmanlispor 2:1

29.09.2016 19:00

Góly: 45+1. Marco Schönbächler, 79. Džengis Čavušević - 73. Adam Maher

Švýcarský FC Curych sice nyní působí ve druhé lize, ovšem nyní si ve druhém zápase skupiny Evropské ligy vyšlápl na turecký Osmanlispor. Do vedení se dostal na konci prvního poločasu a i přes vyrovnání nakonec převrhl misky vah na svou stranu zhruba deset minut před koncem. Po výhře 2:1 se nachází na třetím místě tabulky se třemi body jen o skóre právě za tureckým celkem. Ten naopak nedokázal navázat na úspěšný vstup proti rumunské Steaue.

Domácí poprvé zahrozili v 10. minutě, kdy z dvaadvaceti metrů vypálil Marco Schönbächler a brankář Karčemarskas vyrazil míč před sebe, nabíhající Buff se už k dorážce nedostal. V polovině úvodního dějství zaváhal litevský gólman hostujícího výběru Karčemarskas a při odkopu napálil jen nabíhajícího Koného, od kterého se míč odrazil do zámezí. Ve 25. minutě dostal Curych možnost kopat pokutový kop po faulu Vršajeviče.

Míč si na penaltový puntík postavil Džengis Čavuševič, ale na brankáře Osmanlisporu nevyzrál, ten jeho ránu dokázal vyrazit. Hosté se poprvé ozvali krátce po půlhodině hry, kdy gólman Vaņins musel vytáhnout výborný zákrok proti pokusu Cagirana. Turecký celek obdržel branku do šatny v první nastavené minutě, prosadit se dokázal Schönbächler. Ten předvedl krásné sólo z půlky, obešel čtyři protihráče a poté zamířil přímo nad Karčemarskase, jednalo se o vskutku nádherný gól.

Po změně stran měl Curych mírný tlak. Nejprve v 58. minutě zablokoval vracející se Demir střílejícího Čavuševiče, o dvě minuty později po pasu střídajícího Rodrigueze z pravé strany zpracoval míč na prsa Sarr a i přes dostatek času mířil vysoko nad. Hosté vyrovnali u ničeho nic v 73. minutě. Po rychlém přečíslení přihrával Umar z pravého křídla pod sebe a Adam Maher poté vystřelil po zemi z deseti metrů k levé tyči.

Poté mířil těsně vedle Čavuševič, stejný hráč napravil zaváhání při pokutovém kopu a v 79. minutě a vsítil vítěznou branku svého týmu. Po kolmici na levou stranu odcentroval téměř z brankové čáry Winter a hlavičkující Čavuševič z pěti metrů rozvlnil síť prudkou hlavičkou, Karčemarskase na míč těsně nedosáhl. Hosté se do konce utkání k ničemu nedostali, naopak v 84. minutě mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Winter, jež zblízka na hostujícího brankáře nevyzrál.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - Villarreal CF 1:1

29.09.2016 19:00

Góly: 19. Sulley Muniru - 9. Rafael Borré

Rumunská Steaua si dokázala vzít alespoň bod z domácího utkání proti Villarrealu, třebaže se pro ni zápas nevyvíjel úplně dobře. Už v deváté minutě totiž inkasovala první gól po zásahu Borrého, ale ještě v první půli sebrala dost sil na srovnání.

Villarreal nemusí mít úplný kádr nebo za sebou skvělou kampaň akvizic, aby se jeho jméno dávalo do kontextu s těmi nejvyššími příčkami. Ambiciózní celek se stává pravidelným účastníkem evropských pohárů a dokáže velmi často zaskočit i věhlasnějšího soupeře. Tentokrát byl ale sám zaskočen, když si z Rumunska odváží méně bodů, než možná před utkáním plánoval. Domácí mu navíc herně stačili.

Od prvních minut se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém mírně Villarreal převyšoval svého soupeře. A to především skvělým individualitám jako například Denis Čeryšev, Jonathan dos Santos nebo Alexandre Pato. Tato trojice svým technickým i rychlostním nadáním způsobovala domácímu týmu nemalé potíže v zadních řadách a v sedmé minutě se další podobnou akcí blýskl právě prve jmenovaný Čeryšev.

Villarreal byl zprvu velmi aktivním týmem a sklízel za to po právu ovoce. Bruno Soriano poslal dopředu zajímavou kolmici, kterou defenzíva Steauy trestuhodně podcenila. Před brankářem Nitou se tak ocitl volný Rafael Borré, který rozvlnil síť už po osmi minutách a Villarreal slavil cenné vedení!

Slavit mohl ještě hlasitěji ve chvíli, kdy brazilský útočník Alexandre Pato napřáhl k zajímavé střele. Branku ale nakonec netrefil a jeho pokus skončil těsně nad! Postupem času se Steaua začleňovala do utkání stále víc a častěji měla míč na kopačkách. A to se jí vyplatilo. Po rohu rozehraném nakrátko poslal Amorim na Fernándeze prudký míč z velkého úhlu, brankář španělského celku balon hrubě podcenil. Dokonce jej ani dobře netrefil, takže se balon dostal k Sulleymu Munirovi, který jej poslal do sítě - 1:1.

A to bylo z první půle všechno. Tedy, do konce zbývalo ještě hodně času, ale ani jeden z týmů se nedokázal dostat do větší šance. Velká šance přišla až na začátku druhé půle. A k překvapení mnohých ji měla na starosti domácí ekipa. Na levé straně si míč na střelu navedl William Amorim a jeho parádní projektil zpoza pokutového území skončil na břevně! S dorážkou už si Fernández poradil.

Hra Villarrealu především směrem vpřed byla dnes velkým zklamáním. Do hry se útočníci skoro vůbec nedostávali a celá kombinace vázla. Po hodině hry si šel unavený Alexandre Pato odpočinout a jeho místo zaujal mladík Samu Castillejo, Aktivnějším týmem ale stále byla Steaua. K zakončení hlavou se protlačil Momčilović, ale byl dost strážen, takže nemohl ani pořádně zamířit. Oba týmy se rozhodly ještě pro střídání, ale ani jedna z nových tváří výrazněji do hry nezasáhla.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)21103:24
2.Osmanlispor (TUR)21013:23
3.FC Curych (SUI)21013:33
4.Steaua Bukurešť (ROU)20111:31

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inteeeeeeeeeeeeerrrrrr

Reagovat
smazaný uživatel

Inter-Juve 2-1

Sparta-Inter 3-1

takze sparta by v taliansku hrala o titul

Reagovat
Pato44

Ani si nechci predstavovat, o co by v Italii hrala Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

minimalne 5 titulov v rade by dali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprve Slavie

Reagovat
Free_player

Sparta > Juventus > Inter

Reagovat
monty25

Schalke Pohárové mužstvo

Reagovat
Coutinho10

Dundalk parada

Reagovat
ZB 07

Reagovat
San Iker

Musej postoupit

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Totti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3 golove prihravky

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
raduinho

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Manchester môže byť rád za Ibru, snáď sa Schalke konečne zdvihne...

Reagovat
monty25

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišan

Sparta předvedla dokonalý kotrmelec (doufám, že se neprovalí, že šlo o domluvený podvod sázkařů), jenž nás jen ujistil, že její předchozí "krize" měla čistě nefotbalové příčiny. Protože naopak nešťastně doma prohrál zdecimovaný Liberec a Plzeň pokračovala v bezzubých výkonech může se stát, že tentokrát nepostoupí ani jediný náš tým, což by byla velká škoda. Palce všem budeme ale držet dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele