základní skupiny - skupina B, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympiakos Pireus - APOEL Nikósie 0:1

Řecký gigant Olympiakos, jenž o minulém víkendu padl v lize senzačně na půdě outsidera z Larisy, vůbec poprvé ve své historii prohrál na domácím hřišti s kyperským klubem, který i po druhém kole skupinové fáze Evropské ligy překvapivě zůstal stoprocentní. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Pierose Soterioua, jenž skóroval v 10. minutě.

Do utkání lépe vstoupili domácí. Ke střele z velmi dobré pozice se propracoval Sebá, nicméně nechal pouze vyniknout nizozemského brankáře Watermana. Hosté naopak udeřili ze své první větší šance o pár chvil později. Milanov dostal na pravé straně až příliš prostoru, na centr měl dostatek času a našel v šestnáctce nabíhajícího si Soterioua, který hlavou v pohodě zakončil.

Ve 12. minutě mohl náskok navýšit Nuno Morais, jenže svůj pokus z přímého kopu poslal jen nad branku. O pět minut později sice rozvášnil domácí fanoušky Brown Ideye, na něhož obrana kyperského celku zcela zapomněla, avšak přesná střela nigerijského forvarda mířená pod břevno nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Snahu za vyrovnáním měl Olympiakos i nadále. V 19. minutě hlavičkoval nebezpečně De La Bella, ovšem výtečně zasáhl mezi třemi tyčemi Waterman, a jen o pár okamžiků dále Fortounis dokonce napálil po rohovém kopu břevno. Tlak domácích pokračoval a Marin se pokoušel o dosažení branky, jenže jeho pokus byl zablokovaný.

Po půlhodině hry si vytvořil dobrou příležitost APOEL, Vander však hlavičkoval pouze do gólmana Lealiho. Poté zase nebylo daleko ke srovnání stavu, Marin hezky zakombinoval s Brownem Ideyem, jenže Němcovo zakončení nakonec skončilo vedle tyčky Watermanovy svatyně. Marin tři minuty před přestávkou pálil ještě jednou, zase však mířil jen mimo.

V 54. minutě mohla hostům zase vyjít spolupráce mezi Milanovem a Soteriouem, druhý jmenovaný po centru bulharského obránce střílel hlavou, ale Leali si poradit na brankové čáře dokázal. Pak Milivojevič hlavičkoval po rohovém kopu, jenže zase Waterman mohl být v klidu, neboť protihráč ho ze své pozice střelecky neohrozil.

Čím více se blížil konec utkání, tím více se APOEL soustředil na bránění jednobrankového náskoku. Olympiakosu navíc jako by docházely síly s výsledkem ještě něco udělat, výraznou změnu nepřinesly ani příchody Elyounoussiho, Óscara Cardoza a Andrého Martinse. V 74. minutě mimochodem neuspěl znovu Milivojevič a po něm také Elyounoussi.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele