základní skupiny - skupina K, 2. kolo
29.09.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hapoel Beer-Sheva - Southampton FC 0:0

Southampton navzdory celé řadě absencí předních hráčů vybojoval na půdě izraelského Hapoelu Beer-Sheva bod za bezbrankovou remízu a nadále tak vévodí kvalifikační skupině K. Ani domácí nemohou být nespokojeni, neboť znovu prodloužili svou skvostnou domácí sérii neporazitelnosti a za Southamptonem zaostávají pouze vinou horšího skóre.

Izraelský šampion totiž na Turner Stadium, kam se přestěhoval v září loňského roku, ještě ani jedinkrát neprohrál a jeho šňůra již po dnešku čin celých třiadvacet zápasů. Proti Southamptonu jim do jisté míry pomohlo i rozhodnutí soupeřova manažera Clauda Puela, který se rozhodl nechat v Anglii hráče jako Fonte, Austin, Bertrand nebo Davis. Puelovi se nakonec tento tah relativně vyplatil, neboť jeho klíčové stálice pošetřily síly na víkendový zápas s Leicesterem, zatímco si Saints připsali další zápas bez porážky na stadionu, kde ještě nedávno utrpěl Celtic prohru 0:2.

Hned ve čtvrté minutě mohl hosty poslat do nečekaného vedení Virgil van Dijk, avšak svou hlavičku po Targettově přímém kopu nedokázal usměrnit lépe než vysoko nad břevno. Co však nizozemský stoper a při Fonteho absenci také kapitán týmu nedokázal v ofenzivě, to bohatě vynahrazoval v činnosti své vlastní. Hapoel byl sice po většinu zápasu lepším týmem, ovšem kdykoli se míč dostal na dosah van Dijka, útočná akce izraelského celku byla u konce.

Mizérie hostí směrem dopředu nenechala trenéra Puela klidným a již v pětatřicáté minutě se tak diváci nezvykle dočkali prvního střídání večera, kdy dvacetiletého mladíka Hesketha nahradil mnohem zkušenější Dušan Tadić. Do konce první půle se sice již obraz hry příliš nezměnil, avšak po změně stran Saints přece jen znovu našli půdu pod nohama. Po dobré práci Shanea Longa se v nadějné střelecké pozici ocitl James Ward-Prowse, jenže David Goresh jeho prudkou přízemní ránu kvalitním zákrokem zpacifikoval.

Domácí se ještě zmohli na jednu vynikající příležitost, kdy kapitán Melikson po pohledné týmové kombinaci pelášil dokonce sám na bránu, jenže jeho tvrdá střela pouze prosvištěla vedle levé tyče. Hapoel se tak se Southamptonem bodově podělily a navyšují svůj náskok na čele před dotírající Spartou, která prohloubila evropskou krizi milánského Interu nečekanou výhrou 3:1. Právě Inter nyní bude dvakrát po sobě soupeřem Puelovy družiny, zatímco Hapoel čeká dvojzápas se Spartou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

southampton s b muzstvem......favorit to pro me neni 2-o

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele