základní skupiny - skupina J, 2. kolo
29.09.2016 19:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Fiorentina zdemolovala Karabach

Italským týmům se v tomto týdnu evropských pohárů dařilo velmi dobře a většinou z toho byly i gólové hody. Další takový případ se udál ve Florencii, kam přijel daleký Karabach. Odjíždí ale bez bodů a ponížen výsledkem 5:1.

Trenér Paulo Sousa chtěl dát najevo, že je pro něj Evropská liga hodně důležitá, takže nasadil veškeré hvězdy. Od první minuty se Karabachu postavili hráči jako Kalinić, Babacar, Bernardeschi, Sánchez nebo Salcedo s De Maiem a Tomovićem v obraně. Jediným hrotem hostí byl Reynaldo, jehož podporovali Quintana a Ismayilov. Možná trochu překvapivě byl zpočátku aktivnější Karabach, který se nebojácně pustil do svého soka.

Quintana dostal na levé straně prostor a vypálil, ale mířil nakonec těsně vedle. O chvíli později Karabachu nevyšla spolupráce mezi Quintanou a Reynaldem, který na delší pas těsně nedosáhl. Po faulu domácího Sáncheze dostali hosté další skvělou šanci na ohrožení domácí branky. A zvládli to poměrně dobře, protože centr od Ismayilova se kroutil na bránu a nakonec ještě lehce lízl břevno!

Fiorentina se nadechovala jen hodně postupně a zatím se jí dopředu moc nechtělo. Až Nikola Kalinić potáhl balon u svých kopaček vpřed a vrátil jej před bránu na mladšího kolegu Khoumu Babacara, který ale v pádu a krkolomné pozici přestřelil bránu! Hosté si cestu za body sami zkomplikovali, když se při Bernardeschiho úniku dotkl Elvin Yunuszadä balonu rukou a jakožto poslední hráč byl okamžitě vyloučen!

To byl klíčový moment, po němž se s góly roztrhl pytel. Pět minut před koncem první půle se do míče z volného přímého kopu opřel Nikola Kalinić a brankář Ibrahim Šehić měl co dělat, aby jej alespoň vyrazil. Jenže jej vyrazil jen do míst, kde se pohyboval Khouma Babacar. Ten se do balonu opřel v akrobatické pozici a slavil první branku!

Fiorentina ještě do poločasu zvýšila své vedení. Nejprve si mladík Tello navedl míč zleva na střed, odkud prudce vypálil na bránu, ale brankář Šehić včas zasáhl. Na další akci už ale nárok neměl. Z levé strany se míč dostal k Bernardeschimu, který krásnou kolmicí oslovil Cristofóra. Proti němu sice brankář Šehić vyběhl, ale Cristofóro krásnou patičkou nahrál zpět na Kaliniće - 2:0 pro Violu.

A ještě jednu branku stihly Fialky v první půli. Nastavovala se jen jedna minuta a hosté už se asi viděli v šatnách, když Tomovič krásnou kolmicí vyslal kupředu Kaliniče, který měl proti sobě obránce. Toho si položil na zem a krásnou nahrávkou naservíroval míč před bránu. Tam totiž číhal kolega Babacar, který měl už práci hodně snadnou. Pak se na delší čas gólostroj Violy odmlčel, ale z větší části za to mohla poločasová pauza.

Druhou půli začali lépe hosté. Reynaldo si naběhl do šance a z úhlu prověřil brankáře Tatarusanua, ale rumunský gólman vše nakonec zvládl. Pak se během deseti minut dvakrát blýskl Kalinić, ale jeho první ránu zablokovala noha Šehićova, zatímco druhou šanci zkušený útočník poslal do břevna! Po hodině hry dostal prostor a čas také Mauro Zárate, který svou šanci využil. Ze třiceti metrů vypálil tvrdý projektil, který skončil v síti!

Deset minut před koncem likvidace sebevědomí hostí pokračovala, když si Viola vybojovala přímý volný kop. Ten si vzal pod svůj patronát opět Mauro Zárate, který se trefil parádně! Jeho krásné technické zakončení zaskočilo i Šehiće. Pak Zárate dvě šance zahodil, ale náladu mu asi nezkazil ani korigující gól Karabachu, který měl v samém závěru na svědomí Dino Ndlovu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sasha

Když vidím sestavu, tak doufám, že to Sousa zas nepodcenil a nezazdí to jak loni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele