základní skupiny - skupina L, 2. kolo
29.09.2016 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Curych - Osmanlispor 2:1

Švýcarský FC Curych sice nyní působí ve druhé lize, ovšem nyní si ve druhém zápase skupiny Evropské ligy vyšlápl na turecký Osmanlispor. Do vedení se dostal na konci prvního poločasu a i přes vyrovnání nakonec převrhl misky vah na svou stranu zhruba deset minut před koncem. Po výhře 2:1 se nachází na třetím místě tabulky se třemi body jen o skóre právě za tureckým celkem. Ten naopak nedokázal navázat na úspěšný vstup proti rumunské Steaue.

Domácí poprvé zahrozili v 10. minutě, kdy z dvaadvaceti metrů vypálil Marco Schönbächler a brankář Karčemarskas vyrazil míč před sebe, nabíhající Buff se už k dorážce nedostal. V polovině úvodního dějství zaváhal litevský gólman hostujícího výběru Karčemarskas a při odkopu napálil jen nabíhajícího Koného, od kterého se míč odrazil do zámezí. Ve 25. minutě dostal Curych možnost kopat pokutový kop po faulu Vršajeviče.

Míč si na penaltový puntík postavil Džengis Čavuševič, ale na brankáře Osmanlisporu nevyzrál, ten jeho ránu dokázal vyrazit. Hosté se poprvé ozvali krátce po půlhodině hry, kdy gólman Vaņins musel vytáhnout výborný zákrok proti pokusu Cagirana. Turecký celek obdržel branku do šatny v první nastavené minutě, prosadit se dokázal Schönbächler. Ten předvedl krásné sólo z půlky, obešel čtyři protihráče a poté zamířil přímo nad Karčemarskase, jednalo se o vskutku nádherný gól.

Po změně stran měl Curych mírný tlak. Nejprve v 58. minutě zablokoval vracející se Demir střílejícího Čavuševiče, o dvě minuty později po pasu střídajícího Rodrigueze z pravé strany zpracoval míč na prsa Sarr a i přes dostatek času mířil vysoko nad. Hosté vyrovnali u ničeho nic v 73. minutě. Po rychlém přečíslení přihrával Umar z pravého křídla pod sebe a Adam Maher poté vystřelil po zemi z deseti metrů k levé tyči.

Poté mířil těsně vedle Čavuševič, stejný hráč napravil zaváhání při pokutovém kopu a v 79. minutě a vsítil vítěznou branku svého týmu. Po kolmici na levou stranu odcentroval téměř z brankové čáry Winter a hlavičkující Čavuševič z pěti metrů rozvlnil síť prudkou hlavičkou, Karčemarskase na míč těsně nedosáhl. Hosté se do konce utkání k ničemu nedostali, naopak v 84. minutě mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Winter, jež zblízka na hostujícího brankáře nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele