základní skupiny - skupina L, 2. kolo
29.09.2016 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal uhrál se Steauou jen bod

Rumunská Steaua si dokázala vzít alespoň bod z domácího utkání proti Villarrealu, třebaže se pro ni zápas nevyvíjel úplně dobře. Už v deváté minutě totiž inkasovala první gól po zásahu Borrého, ale ještě v první půli sebrala dost sil na srovnání.

Villarreal nemusí mít úplný kádr nebo za sebou skvělou kampaň akvizic, aby se jeho jméno dávalo do kontextu s těmi nejvyššími příčkami. Ambiciózní celek se stává pravidelným účastníkem evropských pohárů a dokáže velmi často zaskočit i věhlasnějšího soupeře. Tentokrát byl ale sám zaskočen, když si z Rumunska odváží méně bodů, než možná před utkáním plánoval. Domácí mu navíc herně stačili.

Od prvních minut se hrál vyrovnaný zápas, ve kterém mírně Villarreal převyšoval svého soupeře. A to především skvělým individualitám jako například Denis Čeryšev, Jonathan dos Santos nebo Alexandre Pato. Tato trojice svým technickým i rychlostním nadáním způsobovala domácímu týmu nemalé potíže v zadních řadách a v sedmé minutě se další podobnou akcí blýskl právě prve jmenovaný Čeryšev.

Villarreal byl zprvu velmi aktivním týmem a sklízel za to po právu ovoce. Bruno Soriano poslal dopředu zajímavou kolmici, kterou defenzíva Steauy trestuhodně podcenila. Před brankářem Nitou se tak ocitl volný Rafael Borré, který rozvlnil síť už po osmi minutách a Villarreal slavil cenné vedení!

Slavit mohl ještě hlasitěji ve chvíli, kdy brazilský útočník Alexandre Pato napřáhl k zajímavé střele. Branku ale nakonec netrefil a jeho pokus skončil těsně nad! Postupem času se Steaua začleňovala do utkání stále víc a častěji měla míč na kopačkách. A to se jí vyplatilo. Po rohu rozehraném nakrátko poslal Amorim na Fernándeze prudký míč z velkého úhlu, brankář španělského celku balon hrubě podcenil. Dokonce jej ani dobře netrefil, takže se balon dostal k Sulleymu Munirovi, který jej poslal do sítě - 1:1.

A to bylo z první půle všechno. Tedy, do konce zbývalo ještě hodně času, ale ani jeden z týmů se nedokázal dostat do větší šance. Velká šance přišla až na začátku druhé půle. A k překvapení mnohých ji měla na starosti domácí ekipa. Na levé straně si míč na střelu navedl William Amorim a jeho parádní projektil zpoza pokutového území skončil na břevně! S dorážkou už si Fernández poradil.

Hra Villarrealu především směrem vpřed byla dnes velkým zklamáním. Do hry se útočníci skoro vůbec nedostávali a celá kombinace vázla. Po hodině hry si šel unavený Alexandre Pato odpočinout a jeho místo zaujal mladík Samu Castillejo, Aktivnějším týmem ale stále byla Steaua. K zakončení hlavou se protlačil Momčilović, ale byl dost strážen, takže nemohl ani pořádně zamířit. Oba týmy se rozhodly ještě pro střídání, ale ani jedna z nových tváří výrazněji do hry nezasáhla.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

vsadim 0-0

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele