Evropská liga - preview druhých zápasů základních skupin

29.09.2016, 08:40
Previews
Druhou várku čtyřiadvaceti zápasů základních skupin dnes servíruje Evropská liga. Manchester United na úvodu prohrál v Rotterdamu a tuto ztrátu potřebuje napravit proti ukrajinskému celku Zarja Luhansk, Schalke změří síly se Salcburkem, Zenit Petrohrad hostí Alkmaar...
Skupina A
Fenerbahçe SK - Feyenoord Rotterdam  (čtvrtek 21:05)
Zajímavé boje a napínavou podívanou slibuje v Evropské lize základní skupina A. Najdeme tu totiž hned tři týmy, které mají vcelku oprávněné ambice pomýšlet na postup do dalších fází druhé nejzajímavější evropské klubové soutěže. Kromě Manchesteru United, pro kterého je samozřejmě už samotná účast pouze v Evropské lize něčím, na co bohatý klub není zvyklý zde nalezneme dva týmy od F, které si to ve čtvrtek večer rozdají o tři body na hřišti v Istanbulu.

Hosté z Feyenoordu ovšem vstoupili do nového ročníku Evropské ligy výborně. Třetí tým loňské sezony v Eredivisie na domácím hřišti překvapil právě slovutného oponenta z Manchesteru a připsal si první důležité vítězství do tabulky. K těm mu kromě dobrého výkonu pomohl především Tonny Vilhena, který v devětasedmdesáté minutě překonal De Geu v brance United a rozradostnil celý rotterdamský stadion.

To Fenerbahce musí naopak vzhledem k postupovým ambicím brát výsledek z prvního zápasu jako ztrátu. V Oděse totiž proti jasnému outsideru celé skupiny z Luhansku uhráli pouze remízu a i za tu museli být svěřenci Dicka Advocaata ve finále rádi - Simon Kjaer ji totiž svým gólem zachraňoval až v neuvěřitelné devadesáté šesté minutě. Na slavného kouče, který v minulosti trénoval třeba nizozemskou, ruskou či belgickou reprezentaci tak čeká tým z jeho rodné země. To však není jediný zajímavý příběh, který čtvrteční zápas v Istanbulu přinese.

Další personou, kterou něco konkrétního váže k mužstvu soupeře totiž bude Dirk Kuyt. Rotterdamská legenda a kapitán Feyenoordu odehrál ve Fenerbahce tři roky po odchodu z města Beatles a zapsal se zde ve velmi dobrém světle, když v necelé stovce zápasů nastřílel šestadvacet gólů. Šestatřicetiletý mazák však určitě nepřijel do Turecka vzpomínat na bývalé angažmá a povede svůj tým za dalšími třemi body na cestě do play off.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Zarja Luhansk  (čtvrtek 21:05)
Manchester United v minulém týdnu po třech porážkách za sebou znovu nabral vítr do plachet a po triumfech nad Northamptonem či Leicesterem vyhlíží pro změnu třetí prvenství v řadě proti ukrajinské Zarje Luhaňsk. Kvůli nečekanému zaváhání v Rotterdamu proti místnímu Feyenoordu nyní United nutně potřebují vyhrát, pokud si nechtějí postup ze základní skupiny mimořádně zkomplikovat.

Čtvrtý tým loňského ročníku ukrajinské ligy prožívá v letošní sezoně velký pohárový debut, a to rovnou proti věhlasným soupeřům jako Fenerbahçe na úvod či nyní Manchester United. Není tak divu, že trenér Vernydub nezastíral, jak bude pro jeho hráče návštěva stadionu Old Trafford tak trochu děsivá. "Je nám jasné, že Manchester United je celosvětově proslulá značka."

To v klubu Rudých ďáblů se momentálně největší pozornost soustředí na Waynea Rooneyho. Dlouholetá opora ofenzivních řad United se totiž v poslední době netěší dvakrát dobré formě a právě v posledním kole proti Leicesteru Rooney do vítězství 4:1 vůbec nezasáhl. Manažer José Mourinho tak nyní čelí delikátní situaci, zda svého kapitána odstaví ze základní sestavy trvaleji.

Před čtvrtečním zápasem však portugalský kouč obvinil ze svého dilematu britská média, která Rooneyho pravidelně kritizují. "Měl drobné potíže se zády a vynechal poslední tréninky. Byl jsem i tak plně přesvědčený, že jej nasadím v základní sestavě, ale v této nastalé situaci z posledních dní si už tím tak jistý nejsem. Kvůli této situaci, jakou tady vytváříte, si už ani nemůže dovolit další nepovedený výkon. Mým úkolem pak je ochránit jej a ne jej stavět do dalších těžkostí."

Mourinho naopak potvrdil, že v základní sestavě se fanoušci opět dočkají Zlatana Ibrahimoviće. Švédský útočník totiž ukončil reprezentační kariéru, a tak jej po zápase se Stoke čeká dostatečný odpočinek. Mimo hru stále zůstává další letní posila Henrik Mchitarjan, zatímco start Lukea Shawa kvůli nemoci zůstává nejistý. Šanci vydobýt si silnější pozici v našlapaném kádru United bude vyhlížet Memphis Depay, který od svého loňského příchodu z Eindhovenu doposud nenaplnil očekávání a pod Mourinhem zatím odehrál sotva hodinu herního času.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.50 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam (NED)11001:03
2.Fenerbahçe SK (TUR)10101:11
 Zarja Luhansk (UKR)10101:11
4.Manchester United (ENG)10010:10
Skupina B
FC Astana - BSC Young Boys  (čtvrtek 17:00)
Oba dva čtvrteční protivníci svůj úvodní zápas v základní skupině B prohráli a nyní se pokusí získat první body. Mírným favoritem bude švýcarský výběr Young Boys Bern, ovšem na kazašské půdě ho rozhodně nečeká lehké vystoupení. Domácí celek totiž v evropských pohárech neprohrál před vlastním publikem již devětkrát v řadě, naposledy utrpěl porážku v srpnu roku 2014 se španělským Villarealem.

Astana na úvod narazila na kyperský APOEL Nikósie a na jeho půdě prohrála 1:2 i přesto, že ještě zhruba dvacet minut před koncem vedla. Alespoň o bod přišla tři minuty před koncem. V domácí soutěži nyní bojuje o titul, do konce chybí posledních pět kol. Momentálně se nachází na vedoucí pozici o bod před Kairatem Almaty, navíc má zápas k dobru. V minulých třech utkáních dokázala vyhrát a postoupila do finále národního poháru.

Hosté v prvním utkání přivítali vysoce favorizovaný Olympiakos a řeckému protivníkovi nakonec podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1. Ve švýcarské lize je momentálně odehráno devět kol a hosté jsou druzí se čtrnácti body, jenže na suverénní Basilej už ztrácejí hrozivých třináct bodů. V posledních dvou kolech pouze bezbrankově remizovali s Vaduzem a Sionem a nyní tak určitě mají co napravovat.

Bern k tomu musel protrpět strastiplnou cestu do Kazachstánu, vzdálenost mezi oběma městy přesahuje 4500 kilometrů, pro švýcarský celek to tak je nejdelší cesta v historii evropských pohárů. "Musíme se srovnat s velmi dlouhou štrekou i jinými klimatickými podmínkami, nic s tím neuděláme. Tohoto soupeře jsme si do skupiny nepřáli, Astana je doma opravdu silná a na její půdě se vyhrává hodně těžko," řekl s obavami kouč Young Boys Adi Hütter.

Ten v poslední době bojuje s početnou marodkou, která se stále příliš nezmenšuje. "V prvním utkání proti Olympiakosu jsme chtěli uspět, bohužel se nám to nepovedlo a nyní jsme pod mírným tlakem. Náš protivník disponuje výbornou defenzívou a má skvěle secvičený rychlý přechod na útočnou polovinu. Pokud chceme myslet na vítězství, tak musíme předvést stoprocentní výkon, mnohem lepší než v uplynulých týdnech," dodal šestačtyřicetiletý Hütter.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.50 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympiakos Pireus - APOEL Nikósie  (čtvrtek 21:05)
Olympiakos vstoupil do Evropské ligy tou správnou nohou, vyhrál na půdě Young Boys, což by chtěl potvrdit i před vlastními fanoušky proti dosud vedoucímu APOELu. Kyperský celek v úvodním zápase dokázal porazit Astanu, ačkoli se pro něj duel nevyvíjel vůbec dobře. Oba dva se na evropské scéně potkají vůbec poprvé v historii.

Erythrolefkoi o víkendu zklamali své fanoušky, v řecké lize totiž překvapivě padli na půdě Larisy a poprvé na domácí scéně ztratili. Každopádně kouč Paulo Bento z tohoto neúspěchu žádnou vědu nedělal. "Prohráli jsme na poslední chvíli. Ano, tlak cítím. Za dvanáct let trénování jsem nikdy nezažil okamžik, že bych nebyl pod tlakem," hodnotil vystoupení pireuský lodivod.

Napravit si reputaci na evropské scéně je nyní nejbližším cílem největšího favorita skupiny. Ten na vlastní půdě s kyperskými kluby ještě nikdy neprohrál. "Na čem opravdu záleží, je neměnit svůj styl hry, a to bez ohledu na to, jakým směrem se zápas vyvíjí. APOEL je skvělý tým, a to jak v defenzívě, tak v ofenzívě, takže musíme udržet výkonnost na nejvyšší úrovni," upozorňoval Bento.

Olympiakos se bude muset obejít bez zraněných obránců Panagiotise Retsose, Konstantinose Tsimikase a Omara Elabdellaouia a pak také útočníků Felipeho Parda a Goncala Pacienciy, každopádně řecký gigant má tak širokou lavičku, že by jejich absence měl náležitě nahradit. "Opravdu nejdůležitější bude, abychom zůstali věrní koncepci hry," opakoval dokola Bento.

Vepředu by se mělo objevit útočné duo Brown Ideye a Óscar Cardozo. I když Paraguayec si ještě úspěšný zásah nepřipsal, jeho nigerijský kolega si spolupráci s ním pochvaluje. "Je to skvělý kluk. Určitě na sobě budeme muset ještě zapracovat," říkal Ideye. "Nemyslím si, že máme problémy s vytvářením šancí. Už jsme to několikrát prokázali," odpovídal dále na otázky novinářů.

APOEL by svého soupeře mohl zaskočit už z toho důvodu, že mnozí jeho hráči působili v řecké nejvyšší soutěži a na svého protivníka mnohokrát narazili. S formou jsou na tom Τhrylos rovněž dobře, od neúspěchu v předkole Ligy mistrů neprohráli sedmkrát v řadě. V minulém ligovém kole vyhráli na půdě Arisu Limassol a v tabulce jsou na druhém místě.

Rozhodně nepříjemnou zprávou je pro hostujícího stratéga Thomaes Christiansena absence útočníka Igora De Camarga, který svým gólem tři minuty před koncem pomohl APOELu otočit minulý duel s Astanou. Dále bude chybět záložník Andrea Orlandi. "Musíme ukázat hlavně respekt k našemu soupeři. Jen potřebujeme prokázat naše schopnosti, abychom ho porazili," zakončil Bento.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.APOEL Nikósie (CYP)11002:13
2.Olympiakos Pireus (GRE)11001:03
3.FC Astana (KAZ)10011:20
4.BSC Young Boys (SUI)10010:10
Skupina C
FK Qäbälä - 1. FSV Mainz 05  (čtvrtek 17:00)
Když naposledy Mohuč hrála Evropskou ligu, byl u toho Thomas Tuchel. Úspěšný německý kouč však už nyní poslouchá znělku Ligy mistrů v Signal Iduna Parku a do bojů v druhé nejprestižnější klubové soutěži vede Die Nullfünfer Martin Schmidt. Ten musel v posledním ligovém kole na lavičce svého mužstva přihlížet velkolepému večeru Javiera Hernandeze, který hattrickem otočil utkání v Opel Areně a v nastaveném čase připravil FSV byť jen o jediný bod.

Podobně negativní vzpomínky musí mít Schmidtovi svěřenci i na zahajovací zápas základních skupin letošního ročníku Evropské ligy, kdy Mohučští před domácími fanoušky proti Saint-Étienne dlouho sahali po třech důležitých bodech, avšak v osmaosmdesáté minutě je vyrovnávacím gólem zchladil Robert Berič a na světě byla remíza.

Nyní Nulapětky čeká sice papírově nejslabší účastník základní skupiny C, nicméně oponent nevyzpytatelný, kterého jistě není radno podcenit. Ázerbajdžánský celek FK Qäbälä sice v úvodním střetnutí padl na hřišti Anderlechtu Brusel 1:3, avšak v domácí lize ještě nepoznal porážku, pouze jednou remizoval a prozatím kráčí za ligovým titulem.

Hosté z Mohuče si musejí dávat pozor zejména na fakt, že domácí všechna svá čtyři střetnutí sehraná před domácími fanoušky v evropských pohárech v této sezoně zvládli, což bylo také důvodem, proč se jim do základních skupin Evropské ligy podařilo postoupit. Německé mužstvo navíc čeká další mezinárodní premiéra - zatímco domácí zápas proti Saint-Étienne byl pro Mohuč první proti soupeři z Francie, nyní se Schmidtův tým poprvé utká se soupeřem z Ázerbajdžánu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - RSC Anderlecht  (čtvrtek 21:05)
S početnými marodkami budou vstupovat do vzájemného zápasu St. Étienne a Anderlecht. Výsledkově na tom nejsou vůbec špatně, každopádně oba zřejmě netrpělivě vyhlížejí reprezentační pauzu, aby se větší část kádru dala zdravotně do kupy. Zatímco domácí naposledy uhráli cenný bod v Mainzu, hosté před vlastními fanoušky uspěli nad Gabalou.

Gabriel, Dabo, Berič, Perrin, Pogba, M’Bengue, Polomat, Lemoine, Saivet, to je výčet hráčů, kteří do zápasu Evropské ligy v tuhle chvíli nemohou zasáhnout. Není to krátký seznam, to rozhodně ne. Kouč Christophe Galtier alespoň může být rád, že k dispozici bude mít již uzdraveného Theophileho-Catherina a také Malcuita.

Domácí stratég odmítá, že by, podobně jako například v minulosti některé italské kluby, bral kvůli mnohačetným zraněním tuhle soutěž na vedlejší kolej. "Hodláme se udržet co nejdéle," ujišťoval Galtier. "Když nás tolik sužují absence, musíme hledat duševní sílu. Ale máme chuť hrát. Cíl postoupit ze skupiny je pro nás stále důležitý."

Je až s podivem, že Galtierovo družstvo i s mnohdy dost okleštěnou sestavou aktuálně drží sérii devíti zápasů bez porážky. O víkendu se mu podařilo vyhrát nad Lille a v Ligue 1 se nachází na solidním sedmém místě. "Máme skupinu, kde je obrovská konkurence. Někteří hráči jsou smutní z toho, že nemůžou hrát. Snažím se tak kabinu držet v dobré náladě," říkal st. étiennský šéf lavičky.

Ten si nemyslí, že následující souboj s Anderlechtem je nějakým způsobem rozhodující. "V minulém ročníku jsme měli po dvou zápasech jen dva body a stejně jsme postoupili," nepanikařil. "Vyhrávat je vždy to nejdůležitější. Soupeř má v Evropě velký zvuk. Do sezóny vstoupil velmi dobře a aktuálně je na druhém místě ligové tabulky. Myslím si, že je favoritem."

Hostující lodivod René Weiler je na tom, co se týče marodky, vlastně úplně stejně jako jeho protikolega. Deschacht, Obradovič, Najar, Appiah, Tielemans a Kawaya do tohohle zápasu kvůli pestrým zdravotním problémům nezasáhnou. Minulý zápas v belgické Jupiler Pro League nevyšel Les Mauves et Blancs vůbec podle představ, doma hodně překvapivě padli s Westerlo.

Anderlecht se hlavně snažil tenhle nepovedený duel hodit co nejdříve za hlavu. "Tyhle zápasy jsou hrozně těžké. Měli jsme skórovat dříve," hodnotil víkendový neúspěch záložník Massimo Bruno. "Do reprezentační přestávky na nás čekají ještě dvě utkání. Musíme se na ně připravit a tvrdě trénovat. Potřebujeme je vyhrát oba," hecoval obránce Uroš Spajič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RSC Anderlecht (BEL)11003:13
2.AS Saint-Étienne (FRA)10101:11
 1. FSV Mainz 05 (GER)10101:11
4.FK Qäbälä (AZE)10011:30
Skupina D
Zenit Petrohrad - AZ Alkmaar  (čtvrtek 21:05)
Takový obrat, jaký předvedl Zenit v prvním zápase na půdě Maccabi Tel Aviv, evropské poháry dlouho nepamatují. Aby nepřišel tenhle horlivý výkon vniveč, měl by před vlastními fanoušky potvrdit roli favorita a skolit Alkmaar. Ten si na úvod Evropské ligy nevedl vůbec podle představ a s jedním z nejpodceňovanějších klubů Dundalkem uhrál jen plichtu.

Ještě třináct minut před koncem prohrával petrohradský klub v dalekém Izraeli o tři branky. Pak ale zavelel ke čtyřem gólům a nakonec slavil pořádně nečekaný úspěch s ohledem na průběh celého utkání. Díky tomu se dostal do čela skupiny, které si může jistojistě udržet v případě dalšího vítězství. Se svým soupeřem se naposledy utkal v roce 2007, tehdy s ním doma remizoval 1:1.

Nicméně Zenitu se vyloženě nepovedl víkendový duel na půdě Machačkaly. I když vedl o dvě branky, bral v konečném účtování jen bod. "To, co jsem říkal mým hráčům, zůstane mezi mnou a jimi. Důkladně jsme ten zápas analyzovali a našli chyby. Doufám, že už se nebudou opakovat," zlobil se domácí stratég Mircea Lucescu.

Tomu malinko komplikuje situaci marodka. Z dvaceti čtyř hráčů v kádru má k dispozici jen sedmnáct, zranění jsou pořád Viktor Fajzulin, Danny nebo Aleksandr Rjazancev. "Brání mi to v optimálních změnách v sestavě zápas od zápasu," přiznával Lucescu. "Opravdu nemáme snadnou pozici. Jenom dodám, že připravený nebude ani Ivan Novoselcev."

Rumunský stratég ve službách ruského celku nechce nynější zápas hlavně podcenit. Alkmaar přece jenom neprohrál v posledních šesti zápasech v evropských pohárech. "Je to klub, který vychovává talenty a pak je prodává dále. Jeho směr je správný," chválil protivníka. "Jako u každého nizozemského týmu čekám vysoké hráče ve středu a rychlost na krajích."

AZ se na Stadionu Petrovskij bude snažit hlavně překvapit. Jeho pověst opravdu dost pošramotila ztráta bodů s irským Dundalkem, takže je v tomhle zápase logicky stavěn do role menšího outsidera. S hosty na sever Evropy neodcestovali obránce Mattias Johansson, který má problémy s kotníkem, a také útočník Alireza Jahanbakhsh, jehož trápí třísla.

Trenér John van den Brom moc dobře ví, že jeho mužstvo do Evropské ligy vstoupilo opravdu dost mizerně. "Protože jsme v prvním utkání ztratili, budeme muset body sbírat jinde. A já mám ve své hráče důvěru," burcoval. "Už během losu jsme věděli, že je Zenit největším favoritem skupiny. Má obrovský potenciál něco velkého dokázat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dundalk FC - Maccabi Tel-Aviv  (čtvrtek 21:05)
Jedním z nejpřekvapivějších účastníků základních skupin Evropské ligy je bezesporu irský Dundalk, který se hned v svém prvním utkání postaral o velké překvapení. Dokázal totiž uhrát bod na půdě nizozemského Alkmaaru i přesto, že byl v celém průběhu jasně horším týmem. Remízovou trefu navíc vsítil až v předposlední minutě. Nyní se pokusí získat další body proti izraelskému Maccabi Tel Aviv a určitě není bez šance.

Dundalku se může také povést zápis do historie, žádný irský celek totiž ještě nikdy nevyhrál v hlavní fázi Evropské ligy. V domácí soutěži se nachází na první pozici s osmapadesáti body, před druhým Corkem City je o skóre. Na druhou stranu má odehráno o několik kol méně než většina jeho protivníků, oproti Corku má k dobru dva duely. Naposledy přivítal Derry City a dokázal ho porazit bez větších problémů v poměru 3:1.

Irský výběr při své premiéře v základní skupině před vlastním publikem bude postrádat vykartovaného Stephena O’Donnella, kvůli poraněným tříslům nemá jistotu startu ani John Mountney se Seanem Gannonem. "Stále u nás převládá euforie z postupu a my si především chceme každé utkání užít. Maccabi Tel Aviv je na druhou stranu hratelný protivník, kterého můžeme porazit a mohli bychom tak oživit svůj sen o senzačním postupu do další fáze," uvedl optimisticky kouč Dundalku Stephen Kenny.

Domácí jednu nevýhodu přeci jen mají, své zápasy totiž nemohou odehrát na svém stadionu Oriel Park, který nesplňuje požadavky UEFA a musejí tak vzít zavděk azyl v Dublinu na stánku Tallaght Stadium, který má kapacitu šesti tisíc diváků. "Příjemné to není, ale počítali jsme s tím a na prostředí si zvykli. Diváci určitě přijdou a poženou nás kupředu, o atmosféru strach nemám," dodal vzápětí dobře naladěný Kenny.

Maccabi je v izraelské lize suverénní, po šesti odehraných kolech má na kontě šestnáct bodů a vede o pět bodů před týmem Maccabi Petach-Tikva. Naposledy deklasovalo místního rivala z Hapoelu jasně 5:0. V prvním utkání EL dostalo ránu pod pás. S vysoce favorizovaným ruským Zenitem Petrohrad vedlo ještě v 76. minutě 3:0, jenže pak naprosto zkolabovalo a během patnácti minut čtyřikrát inkasovalo, muselo tak skousnout krutou prohru 3:4.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)11004:33
2.AZ Alkmaar (NED)10101:11
 Dundalk FC (IRL)10101:11
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)10013:40
Skupina E
Austria Vídeň - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 21:05)
Plzeňští hráči ve čtvrtek sehrají druhý zápas ve skupině Evropské ligy. Po domácí remíze 1:1 s AS Řím se svěřenci Romana Pivarníka představí na hřišti vedoucí Austrie Vídeň. Viktoria si do rakouské metropole veze sérii tří soutěžních výher a sedmi utkání bez porážky.

Viktoria byla Římu vyrovnaným soupeřem a favorita mohla při troše štěstí i porazit. "Vydařil se nám vstup do Evropské ligy, v lize celý měsíc naplno bodujeme, takže to máme něčím podložené a doufáme, že to dokážeme zopakovat. Určitě respektujeme sílu Austrie, ale jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát," řekl před odletem novinářům kouč Pivarník, jehož tým v evropských pohárech už desetkrát za sebou nedokázal zvítězit.

Český šampion se loni ve skupině EL utkal s jiným vídeňským celkem Rapidem a ani jeden duel nezvládl. V Rakousku prohrál 2:3 a doma 1:2, což mu zavřelo dveře do vyřazovací fáze.

"Rapid v minulé sezoně skončil před Austrií, teď je před ní také. Je kvalitativně trošku lepší za poslední roky, hraje lepší fotbal. Ale jak jsem se na Austrii díval, tak je to hodně kvalitní mužstvo, které je hodně silné na míči, chce diktovat hru a nemůžeme nic podcenit," upozornil Pivarník.

Zápas pro něj bude prestižní i proto, že jako hráč a později i asistent trenéra působil právě u hlavního rivala Rapidu. "V té době byla Austria také velmi silná, měla obrovský rozpočet. V tom byla dále, ale Rapid patří lidem a ti mu hodně fandí, takže je to jiná dimenze postavení. Kdybychom hráli s Rapidem, tak je tam 50 tisíc diváků a stadion je vyprodaný," prohlásil kouč Plzně.

Austria první zápas ve skupině E zvládla ještě lépe než Západočeši a v Rumunsku zvítězila nad Astrou Giurgiu 3:2. Pro vídeňský tým to byla šestá výhra ze sedmi duelů této sezony Evropské ligy včetně předkol. V domácí soutěži však výběr Thorstena Finka prohrál dvakrát za sebou a je až na pátém místě.

"Teď se nám nevyvedly dva zápasy v lize, takže to samozřejmě chceme okamžitě napravit ve čtvrtek vítězstvím proti Plzni a pak i v neděli v lize," řekl ČTK český obránce Austrie Patrizio Stronati.

"Plzeň má takový zvuk, že je to skvělé mužstvo, mistr české ligy a jeden z nejlepších klubů v Česku. Ale když ve čtvrtek vyhrajeme, odskočíme Plzni na pět bodů a to by byl dobrý krok směrem k postupu," doplnil bývalý hráč Ostravy, který v této sezoně za A-tým ještě neodehrál ani minutu.

Čtvrteční utkání má na stadionu Ernsta Happela výkop ve 21:05 pod vedením skotských rozhodčích v čele s Johnem Beatonem. Přímý přenos odvysílá televizní stanice Nova Sport 1.
Austria Vídeň - pravděpodobná sestava:
Almer - Larsen, Martschinko, Filipović, Salamon - Serbest, Holzhauser - Tajouri, Grünwald, Pires - Friesenbichler
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Kaçe, Hořava, Zeman - Ďuriš, Bakoš
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Astra Giurgiu  (čtvrtek 21:05)
AS Řím se potýká se špatnou formou, která se ukázala v Evropské lize i v Serii A. Italská média označují situaci v klubu za krizi, ale hráči se musí soustředit na další důležitý duel. Na Stadio Olimpico zavítá rumunský sok.

Ve Věčném městě se v posledních dnech řešila jediná událost - narozeniny kapitána Francesca Tottiho. Ikona Vlků slavila neuvěřitelných 40 let a zatímco mnozí fotbalisté mají touto dobou za sebou část kariéry trenéra, Totti stále hraje. Co víc, dalo by se říct, že je to taková tajná zbraň AS, která často vytahuje trn z paty celému týmu scou zkušeností a především svými schopnostmi. Když AS prohrává nebo se mu nedaří překonat soupeřovu obranu, nadejde Tottiho čas.

A to je v poslední době často. AS se potýká se špatnou formou a prohrává. Za poslední tři duely v Serii A se Vlkům podařilo vyhrát jen jednou, a to nad nováčkem z Crotone, který se stále očividně přizpůsobuje první lize. Jinak ale AS dostalo smolnou branku od Fiorentiny a minule se mu dařilo ještě hůř. Turín si nad ním smlsnul a díky návratu Andrey Belottiho spolu s formou Iaga Falquého se mu povedlo vyhrát 3:1. Jedinou branku AS vstřelil opět kapitán Totti, který se nemýlil z pokutového kopu.

Po tomto utkání už se trenér Spalletti tvářil hodně smutně a zdrceně. Podle médií dokonce došlo i na hádku s jedním ze starších hráčů a mohutnou konfrontaci s týmem po tréninku. Vzhledem k tomu, že AS čeká Inter Milán hned o víkendu, není čas na chyby. V rámci prvního klání Evropské ligy se AS nezmohlo na výhru s Plzní, která navíc byla jasně lepším týmem. Dokáže si poradit s rumunskou Astrou, nebo ji opět podcení jako již mnoho soupeřů před ní?

S ohledem na ztráty se AS pokusí najít ideální formaci i muže do ní. Do hry stále není připraven Belgičan Thomas Vermaelen, to samé platí o obráncích Mariu Ruiovi a Němci Rüdigerovi. Astra se stále potýká s financemi, které ji trápí a musela kvůli jejich absenci prodávat některé hráče. Teď jede na půdu AS, se kterým se ještě nikdy neutkala. Italský tým už sedm utkání v evropských pohárech nevyhrál. Ani Astře se ale příliš nedaří a hned v úvodním utkání padla v utkání s Austrií Vídeň. Té sice vstřelila dva góly, ale ani to nakonec nestačilo.

Aktuálně jí patří až poslední místo ve skupině a je bez bodu. V domácí soutěži to není o moc lepší, protože Astra je na 11. příčce. V postupu vzhůru jí nepomohla ani poslední výhra v minulém kole, když si rumunský celek poradil s CSMS Iaşi. Ve dvou posledních kolech se Astře podařilo udržet čisté konto a neinkasovat. Je-li ale nějaká řada v základní sestavě AS opravdu silná, pak je to především útočná linie.

A to si uvědomuje i sportovní ředitel Astry, pan Costel Lazar. V rozhovoru pro italská média zmínil: "AS je jasným favoritem na postup ze skupiny, podle papírových předpokladů by ji měl naprosto ovládnout. Má skvělé hráče a jedním z nich je samozřejmě i kapitán Francesco Totti. Toho jsem vždycky obdivoval a věřím, že je stále nebezpečný. Těším se, pokud do utkání zasáhne. Máme své problémy, ale stavíme se k nim čelem a chceme jet do Říma s hlavou vztyčenou. Ani AS není neporazitelné, jen musíme najít správnou taktiku a mít trochu štěstí," dodal Lazar.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Austria Vídeň (AUT)11003:23
2.Viktoria Plzeň (CZE)10101:11
 AS Řím (ITA)10101:11
4.Astra Giurgiu (ROU)10012:30
Skupina F
Athletic Bilbao - Rapid Vídeň  (čtvrtek 21:05)
Španělské Bilbao potřebuje získat první tři body v sezoně a má k tomu ideální podmínky, když na své půdě hostí vídeňský Rapid. Ten se ale v prvním utkání statečně rval a teď sídlí na druhém místě.

Asi to čekal málokdo, ale Athletic v prvním duelu naprosto vyhořel. Proti italskému Sassuolu byl jasným favoritem, ale utkání se mu vůbec nepovedlo. První polovina zápasu sice nepřinesla ani jednu branku, ale po změně stran se s nimi roztrhl pytel. Nejprve se trefil Lirola, po něm Defrel a nakonec vše završil Politano. Bilbao jen překvapeně sledovalo, jak se jeho sny o výhře vytrácí. Španělský celek je přitom v evropských pohárech velmi zkušený a neměl mít s nováčkem Evropské ligy žádné větší potíže. Jenže chyba lávky.

Není divu, že fanoušci žádali okamžitou změnu přístupu a byli silně rozladěni. Hráči se jim ale omluvili tím nejlepším možným způsobem - třemi výhrami v řadě. Na Bilbao nestačila Valencia, Granada a naposledy ani Sevilla. Do její sítě se postupně trefili San Jose, Balenziaga a Aduriz. Právě trefa Balenziagy byla podle trenéra Ernesta Valverdeho klíčovým momentem utkání.

V rozhovoru pro klubovou televizi Valverde prozradil: "Hráli jsme výtečný zápas a podařila se nám skvělá věc. Sevilla je hodně náročným soupeřem, proti kterému se nehraje moc snadno, ale my jsme to zvládli. Jsem na své hráče pyšný. A nejvíc se mi líbila branka, kterou vstřelil Balenziaga. Budeme teď potřebovat všechny připravené, protože nás čeká další skvělé utkání proti Rapidu. Chceme si doma nechat všechny tři body," dodal trenér.

Vídeňský Rapid své první utkání Evropské ligy nakonec zvládl, i když jeho fanoušci museli trnout. Gólově bohaté utkání nakonec skončilo 3:2 i díky vlastní brance Omara Colleyho. Poté v lize dvakrát vyhrál a navíc udržel čisté konto. Naposledy se utkal se Sankt Pölten a to už mu tři body nevyneslo. Sice Rapid skvěle začal a po dobrém úvodu šel na konci první půle do vedení díky brance Joelintona, ale ani ta mu výhru nevynesla. Po hodině hry se totiž trefil Daniel Petrović a body se dělily.

Athletic odehrál proti rakouským soupeřům zatím šest zápasů a jeho skóre je vesměs pozitivní: tři výhry, dvě remízy a jediná porážka. Rapid je v úplně opačné situaci. Proti týmům ze španělské La Ligy se setkal už třináctkrát a hned osmkrát s nimi prohrál. Proti španělskému soupeři, konkrétně to byla Valencia v loňské sezoně, dostal Rapid šest branek coby svou nejtěžší porážku v evropských pohárech.

Rapid může utěšovat snad jen fakt, že ve dvou letos hraných duelech na půdě soupeře ještě ani jednou neinkasoval. Po čtyřech neúspěšných pokusech se v sezoně 2015-2016 konečně dostal do základních skupin Evropské ligy. Největší pozornost by měl věnovat útočníkovu Aritzovi Adurizovi, který je spolu s Fernandem Llorentem historicky nejlepším střelcem Bilbaa v evropských pohárech. Oba nashromáždili už 16 branek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.60 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
KRC Genk - US Sassuolo  (čtvrtek 21:05)
Sassuolo plní roli nováčka a příjemného překvapení Evropské ligy. Teď jej čeká další z jeho neoblíbených výjezdů v podobě belgického Genku. Tomu se sice měsíc září herně vůbec nedaří, ale přesto bude mírným favoritem.

Karty jsou rozdány jasně. Zatímco Genk na domácí půdě ještě ani jednou v rámci evropských bojů letos neinkasoval, Sassuolu dělá výjezd na půdu soupeře velké problémy. Oba duely mimo svou půdu remizovalo shodným výsledkem 1:1. Ještě ani jednou se ale nestalo, aby Sassuolo v pohárech nedalo žádnou branku, takže se určitě máme na co těšit.

Další z mnoha premiérových utkání je na programu na stadionu Fenix v Genku. Hostující Sassuolo je velmi zajímavým soupeřem, třebaže nemá ve světě fotbalu stále velké jméno. Na tým, který ještě nedávno pobýval ve druhé italské lize, je to ale velmi dobrá vizitka. Klub ze stejnojmenného města navíc není výjimkou a také on musí občas prodávat své největší hvězdy. Jedna z nich se ale stále drží. Je to Domenico Berardi, který stále táhne Sassuolo vstříc světlým zítřkům.

A chválí ho i ředitel Giovanni Carnevali. V rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "O Berardiho byl samozřejmě velký zájem i přes léto a velmi často se nás na něj nějaký klub ptá. Je více italských klubů, které by jej rády, ale zatím je Berardi u nás. Je tu šťastný, nikdy nemluvil o tom, že by chtěl odejít, a pro nás je velmi důležitým hráčem. Dokáže sám rozhodovat zápasy a v tomto roce ukazuje, že neustále roste. Nedivil bych se, kdyby se o něj ucházely nejlepší kluby, ale my se ho nechceme vzdát."

Sassuolu se povedlo minulé kolo Serie A, když si poradilo s Udinese. To si vzal na starosti další zajímavý hráč Sassuola a jeho spolehlivý střelec, Grégoire Defrel. Překvapivě snadno se Sassuolu povedlo i první kolo ve skupině EL, i když to čekal málokdo. Italský celek bez hvězd si vyšlápl na velezkušené Bilbao, které od něj inkasovalo na jeho půdě tři branky! Teď v tom Italové chtějí pokračovat.

Genku se naopak utkání s Rapidem Vídeň vůbec nepovedlo a po skóre 3:2 ve prospěch Rakušanů musel být zklamaný. Ještě větší frustraci musel Genk cítit po minulém kole první belgické ligy, když od domácího Kortrijku dostal čtyři branky! Tento debakl na něj nepůsobil moc dobře a hráči celkově působili unaveným dojmem. To by ostatně mohli i hráči hostí, protože Sassuolo a Genk dělí 800 kilometrů. Hlavní trenér Genku Peter Maes by si rád zopakoval úspěch z Lokerenu, se kterým vyhrál dvakrát ligový pohár. Dokáže to právě v Genku, nebo Sassuolo opět překvapí?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.US Sassuolo (ITA)11003:03
2.Rapid Vídeň (AUT)11003:23
3.KRC Genk (BEL)10012:30
4.Athletic Bilbao (ESP)10010:30
Skupina G
AFC Ajax - Standard Lutych  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Ajaxu budou plnit úlohu favorita proti belgickému Standardu Lutych a určitě chtějí podruhé v základní skupině zvítězit, přiblížili by se tak vytouženému postupu do jarní fáze. Nicméně jednoduchá úloha je rozhodně nečeká, belgický výběr má totiž také postupové ambice, což dokázal v prvním zápase se španělskou Celtou Vigo, se kterou doma remizoval 1:1. Vzhledem k aktuální formě by ale měl mít lehce navrch domácí výběr.

Amsterdamský celek je v nizozemské Eredivisii na druhé pozici se šestnácti body, po sedmi odehraných kolech ztrácí pět bodů na suverénní Feyenoord. V posledních šesti duelech dokázal vždy zvítězit, v prvním utkání Evropské ligy vyhrál na půdě řeckého Panathinaikosu 2:1. Ovšem v domácím prostředí nemá na evropské scéně příliš lichotivou bilanci, pětkrát v řadě totiž se svými soupeři pouze remizoval a tuto sérii chce určitě úspěšně přerušit.

"Pevně doufám, že budeme stejně jako v předchozích zápasech herně dominovat a podaří se nám zvítězit. Belgická liga určitě má vysokou kvalitu, Standard Lutych v ní patří k nejlepším. Detailně jsme rozebírali jeho hru proti Celtě Vigo a víme, že hraje velmi organizovaně a v defenzívě téměř nechybuje. Pokud chceme uspět, tak musíme proměňovat nabídnuté příležitosti a nesmíme soupeře pouštět ke standardním situacím," uvedl trenér AFC Peter Bosz.

Standard v letošním ročníku belgické ligy prohrál v osmi zápasech pouze jednou, ke čtyřem výhrám si připsal tři nerozhodné výsledky. S patnácti body se tak nachází na třetí příčce, čelo belgické ligy je hodně vyrovnané. Lutych nedávno nezvládl vystoupení v národním poháru s Geelem a podlehl mu 1:2. V evropských pohárech se mu na stadionech protivníků příliš nedaří, ze šesti minulých utkání prohrál hned pětkrát.

Hostující trenér Aleksandar Jankovič věří, že jeho svěřenci dokážou překvapit. "Za favority se považovat nemůžeme, Ajax je ve velmi dobré formě a má obrovskou sílu. Na úvod jsme obrali španělského protivníka a nyní chceme opět bodovat, tříbodový zisk z Amsterdamu by nám výrazně pomohl po všech stránkách. Bude to nesmírně náročný souboj, musíme být trpěliví a čekat na svou šanci," vyjádřil se s úsměvem na tváří srbský rodák Jankovič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Panathinaikos FC  (čtvrtek 19:00)
Po bídném vstupu do sezóny se fotbalistům Celty Vigo začíná konečně dařit. Zlepšující se formu budou chtít potvrdit proti Panathinaikosu, který v úvodním zápase Evropské ligy prohrál doma s Ajaxem a potřeboval by nutně získat nějaké ty body, nicméně na španělské půdě se řeckému celku historicky vůbec nedaří.

Jedenáct porážek a jen jedna remíza, taková je bilance To Trifylli na Pyrenejském poloostrově. Celkově z 25 zápasů proti španělským klubům dokázali zvítězit jen ve třech případech. Hosté toho oproti ostatním celkům z Evropy moc neodehráli, jelikož liga na jihu Evropy začala teprve nedávno, každopádně na domácí scéně jsou zatím na prvním místě.

K tomuhle utkání neodcestovalo mužstvo kouče Andrey Stramaccioniho v úplně nejlepším rozpoložení, o víkendu totiž na půdě Panetolikosu uhráli jen bezbrankovou remízu. "Chceme napravit ten minulý zápas s Ajaxem. Myslím si však, že nás čeká ještě obtížnější střetnutí," uvedl hostující záložník Cristian Ledesma. "Nic není ztracené. Důležité je, abychom pokračovali v naší práci."

Panathinaikos se potýká s některými absencemi, které nejsou před tímto duelem rozhodně příjemným zjištěným. Giandomenico Mesto má problémy s achilovkou, zdravotně v pořádku nejsou ani Niklas Hult, Sebastián Leto a Olivier Boumale. Vykartovaní jsou Ivan Ivanov a Wakaso Mubarak. Suma sumárum nebude mít Stramaccioni vůbec lehkou pozici vybrat optimální složení.

Ledesma tuší, že podat stoprocentní výkon bude k úspěchu bezpochyby potřeba. "Musíme být kompaktní, rychlí a bezchybní," vyzýval své spoluhráče. "Myslím, že potřebujeme více klidu. Měli bychom v některých momentech zachovat chladnou hlavu. To byl důvod, proč nad námi vyhrál Ajax a co se nám může stát i nyní. Musíme být opatrní."

Ani Celta Vigo nebude rozhodně v nejsilnější sestavě. S ohledem na následující ligový duel s Barcelonou je zároveň dost možné, že trenér Eduardo Berizzo základní jedenáctku dost protočí. "Chci nasadit rozestavení 4-2-3-1. Budeme hrát agresivně. Chceme využít absencí soupeře v obraně," nastínil taktiku domácí stratég.

Na marodce je trio Claudio Beauvue, Fabián Orellana a Carles Planas, do užší nominace se pak nevešli Facundo Roncaglia, Nemanja Radoja a Theo Bongonda. Os Célticos jsou aktuálně ve větší pohodě než na startu nového ročníku, neprohráli už čtyřikrát v řadě, přičemž v posledních dvou ligových kolech si připsali tříbodové úspěchy nad Gijónem a Espanyolem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax (NED)11002:13
2.Standard Lutych (BEL)10101:11
 Celta Vigo (ESP)10101:11
4.Panathinaikos FC (GRE)10011:20
Skupina H
KAA Gent - Konyaspor  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Gentu chtějí v těžké konkurenci Šachtaru Doněck a portugalské Bragy zabojovat o postup do další fáze, k tomu potřebují v domácím prostředí porazit papírově nejslabšího účastníka z tureckého Konyasporu. KAA vstoupilo do soutěže velmi dobře, když si z Bragy odvezlo nerozhodný výsledek 1:1. Momentálně je v solidní formě a proti tureckému soupeři bude plnit úlohu mírného favorita.

Hosté postoupili do základní skupiny EL přímo, letos se po pěti odehraných kolech nacházejí ve středu tabulky. V tuto chvíli jim patří deváté místo se šesti body, až do minulého kola ani jednou neprohráli, na druhou stranu však zaznamenali pouze jedno vítězství. Naposledy se představili na půdě Trabzonsporu a podlehli mu 0:1. Turecký výběr v prvním zápase skupiny zažil svou premiéru a hned narazil na slovutný Šachtar Doněck.

Velkému ukrajinskému gigantovi statečně vzdoroval, jenže mu nakonec podlehl 0:1. "Na první pohled se může zdát, že se bude jednat o jednoduchý zápas. Nicméně Konyaspor určitě svou kvalitu má, je silný v obraně a i přes menší počet vstřelených branek v této sezóně může být v útoku hodně nebezpečný. Nesmíme nic podcenit, vzhledem k vyhlídkám to pro nás bude nesmírně důležitý souboj," uvedl koncentrovaně trenér Genku Hein Vanhaezebrouck.

Jeho svěřenci v letošním ročníku evropských pohárů ještě ani jednou z pěti případů neprohráli, jenže s pouhým bodem by vzhledem k situaci zřejmě spokojeni nebyli. V domácí soutěži se nacházejí na solidním čtvrtém místě s patnácti body, v osmi kolech prohráli pouze jednou a to na půdě Oostende po výsledku 0:1. Oba dva celky nemají v současnosti příliš velké problémy s marodkou.

Domácí celek zatím hodně těží z branek úderné dvojice Kalifa Coulibaly - Jérémy Perbet, která se postarala hned o jedenáct gólů. "Hodně nám pomáhají, ovšem pouze na jejich formu spoléhat nemůžeme. Jsou tu i další hráči, kteří výrazně přispívají ke vstřeleným brankám, kádr se dobře doplňuje a výborně spolupracuje. Zvítězit můžeme, jen nesmíme podlehnout tlaku, který na nás jako na favorita bude vyvíjen," doplnil Vanhaezebrouck.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Šachtar Doněck - SC Braga  (čtvrtek 19:00)
Vítěz Evropské ligy z roku 2009 Šachtar Doněck přivítá ve Lvově pro změnu finalistu z roku 2011, portugalskou Bragu. Šachtar od výbuchu s Young Boys Bern ještě neprohrál a v nastoleném trendu hodlá pokračovat i proti dobře hrajícím Portugalcům. Pikantní utkání čeká na trenéra domácích Paula Fonsecu, jenž do Šachtaru přišel právě z Bragy.

Šachtar Doněck je v této sezoně zatím naprosto suverénní a soupeře poráží jako na běžícím pásu. Jen jedno utkání výsledkově nezvládl, bohužel to nejdůležitější o postup do Ligy mistrů. Kolaps s Young Boys Bern rozdýchávají na Ukrajině snad ještě doteď. Domácí luxusní výhru 2:0 prohospodařili a od Švýcarů si nechali vstřelit hned tři góly. Pohroma. Katastrofa.

Na ukrajinského vice-mistra tak zbyla jen Evropská liga, ve které chtě nechtě patří mezi největší favority na celkové prvenství. Šachtar je velezkušené mužstvo a potvrdil to i v Turecku na půdě nepříliš známého Konyasporu. Tři body se ale lehce nerodily. Hosté z Doněcka vstřelili rozhodující trefu až čtvrthodinu před koncem, přesněji řečeno jí vstřelil Facundo Ferreyra. Důležité je, že svěřenci trenéra Paula Fonsecy získali z venčí tři body a pokud je potvrdí i ve Lvově, budou jednou nohou ze skupinové fáze.

Soupeřem Šachtaru bude Braga, která v této sezoně rovněž funguje velmi dobře. Stejně jako domácí má na svém kontě jen jednu porážku. Před deseti dny Braga podlehla Benfice, ale teď o víkendu zase vyhrála a v tabulce jí patří čtvrté místo, hned za známým triumvirátem Porto, Benfica, Sporting. V Evropské lize zatím stihla odehrát jedno utkání a s výkonem rozhodně nemohla být spokojena. Domácí remíza 1:1 s Gentem je ztrátou a i proto je potřeba získat ztracené body zpět, nejlépe hned v utkání se Šachtarem. Bude to však velmi těžké.

Nepůjde o první setkání těchto klubů. V roce 2010 na sebe narazily v Lize mistrů a byly z toho dvě jasné výhry Šachtaru. Loni se zase oba celky potkaly ve vyřazovací fázi EL a znovu byl jasně lepší Šachtar. U kormidla Bragy v tu dobu stál Paulo Fonseca, nynější kouč domácích, pro kterého to bude hodně pikantní souboj. "Samozřejmě, bude to pro mě velmi speciální zápas. Mám schůzku s bývalým týmem a bude krásné zase vidět lidi, se kterými jsem tak dlouho spolupracoval. Mám tam spoustu přátel, ale přesto bych neměl zapomínat, že půjde o soupeře. Všechny emoce musí jít stranou," nechal se slyšet Paulo Fonseca.

Utkání budou řídit němečtí sudí v čele s hlavním Tobiasem Stielerem.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Butko, Kučer, Rakitsky, Ismaily - Fred, Stěpaněnko, Kovalenko - Marlos, Ferreyra, Bernard
SC Braga - pravděpodobná sestava:
Matheus - Carneiro, Pinto, Rosić - Goiano, Mauro, Bakič, Santos - Tiba, Eduardo, Hassan
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Šachtar Doněck (UKR)11001:03
2.SC Braga (POR)10101:11
 KAA Gent (BEL)10101:11
4.Konyaspor (TUR)10010:10
Skupina I
Schalke 04 - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 19:00)
Všechna preview pojednávající o utkáních německého Schalke začínají v posledním měsíci poněkud monotématicky. Slavný klub z Gelsenchirkenu stále čeká na první bundesligový bod a Markus Weinzierl zažívá po příchodu z Augsburgu na lavičce svého nového mužstva začátek, jaký si asi rozhodně nepředstavoval. Nejhorší začátek do nové sezony v historii klubu je tím pádem pochopitelně oblíbeným terčem nejrůznějších vtípků a narážek, zejména ze strany příznivců největšího rivala, Borussie Dortmund.

Ti na sociálních sítích po čtvrtém prohraném zápase v řadě žertovali, že dvojčíslí 04 v názvu v klubu vlastně znamená počet získaných bodů za odehraná střetnutí, nebo si dobírali nízkou střeleckou produktivitu Königsblauen srovnáním s Lukaszem Piszczekem, neboť gólový účet pravého obránce ve službách BVB je zatím stejně bohatý jako celého týmu Schalke.

V Evropské lize ovšem výsledky z Bundesligy nehrají žádnou roli a fakt, že momentální úspěšnost v domácí soutěži se nemusí vždy přenést do evropských pohárů, ukázal i úvodní duel základní skupiny I mezi Schalke a Nice. V něm totiž německý celek dokázal francouzského soupeře i s hvězdným Balotellim na trávníku porazit 1:0, a to i přesto, že Nice zažívá přesně opačný vstup do sezony než Schalke a tabulce Ligue 1 dokonce v současnosti vévodí.

Příležitost získat další tři body budou mít Weinzierlovi svěřenci proti Salcburku. Bohatý rakouský tým na úvod doma překvapivě padl s Krasnodarem a pokud chce pomýšlet na postup do vyřazovací části, musí zabrat. K případnému bodovému vyloupení Gelsenchirkenu mu ovšem jistojistě nepomůže Christian Schwegler - zkušený švýcarský obránce totiž laboruje se zraněným kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - OGC Nice  (čtvrtek 19:00)
Aktuální lídr francouzské ligy Nice v této sezóně zatím prohrál jen jednou jedinkrát, a to právě v úvodním duelu Evropské ligy se Schalke. Napravit si reputaci na půdě Krasnodaru nebude vůbec jednoduché, protože soupeř letos v rámci evropských pohárů čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval. Domácí porážku utrpěli naposledy na konci srpna a pyšní se taktéž velmi solidní formou.

Celek z Azurového pobřeží venku nevyhrál dlouhých 56 let. Naposledy tomu tak bylo v prosinci roku 1959, od té doby v jedenácti případech v pohárové Evropě na cizích hřištích nedokázal ani jednou triumfovat. "V lize jsme začali velmi dobře, jenže v Evropské lize ne. Opravdu rychle potřebujeme získat tři body," uvedl obránce Paul Baysse.

V Ligue 1 svěřenci kouče Luciena Favreho doslova válí. Vedoucí pozici udrželi i po minulém kole, neboť tři body přivezli z půdy nováčka soutěže Nancy. Letní posile Mariovi Balotellimu se evidentně v novém klubu zalíbilo a zatím ve třech zápasech vsítil hned čtyři branky. Provázejí ho ovšem zdravotní trable, takže se možná v Rusku neobjeví.

Před tímto zápasem ještě onemocněla opora obranných řad Mathieu Bodmer, jenž se na krasnodarském trávníku určitě neobjeví. "Od začátku sezóny tu každý říkal, že je velmi těžké působit ve všech soutěžích. Spoléháme na mladé mužstvo a snažíme se udržet dobrou sérii výsledků. Máme kvalitní tým, kterému nechybí energie," pokračoval Baysse.

Mužstvo si stále zvyká na pořádky rozestavení 3-5-2, s nímž s největší pravděpodobností vyrukují i v tomto střetnutí. "Vždy je prostor pro zlepšení. Tento systém je zaváděný postupně. Musíme jen pokračovat v práci a zautomatizovat si určité náležitosti," uvedl Baysse. "Snažíme se hlavně soustředit na sebe. Víme, že můžeme dokázat velké věci na všech úrovních."

Krasnodar v prvním utkání skupiny dokázal uspět naplno na půdě silného Salzburgu. Lepší start do Evropské ligy si vlastně ani nemohl přát. Domácí spoléhají dlouhodobě hlavně na pevnou defenzívu, letos inkasovali dva góly na jedno utkání pouze dvakrát. Výborně si vedli i o víkendu, bod z půdy CSKA Moskva rozhodně nebrali jako neúspěch.

V útoku září Fjodor Smolov, který v ruské lize nasázel už osm branek, a právem patří k největším klenotům krasnodarského výběru. Největším problémem tak pro krasnodarské Býky zůstávají zranění Wandersona a Pavla Mamajev, bez jejichž pomoci ovšem mužstvo kouče Igora Šalimova pracuje i tak velmi solidně. Suspendovaný pro tohle utkání je pak Charles Kaboré.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Kricjuk - Kalešin, Naldo, Granqvist, Jedrzejczyk - Achmedov, Gazinskij - Bystrov, Torbinskij, Joaozinho - Smolov
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Baysse, Dante, Sarr - Ricardo Pereira, Cyprien, Koziello, Seri, Dalbert - Pléa, Eysseric
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Schalke 04 (GER)11001:03
 FK Krasnodar (RUS)11001:03
3.Red Bull Salzburg (AUT)10010:10
 OGC Nice (FRA)10010:10
Skupina J
ACF Fiorentina - Qarabağ Ağdam  (čtvrtek 19:00)
Toskánská Fiorentina se snaží postavit na vlastní nohy a konečně začít vítěznou sérii. To se jí ale nedaří ani pod charismatickým trenérem Paulem Sousou. Dalším soupeřem, který vyzkouší jeho schopnosti, bude Karabach z dalekého Ázerbájdžánu.

Fiorentině se stále vyhýbá štěstí. Ani pod trenérem Paulem Sousou se týmu z Toskánska nedaří zaujmout dlouhodobě místo mezi italskou elitou. Pokaždé, když Viola předvede opravdu dobrý výkon, spadne do průměru a začne se trochu bát vlastních schopností. Na zem ji sražejí navíc i individuální chyby a časté přestupy největších hvězd. Fiorentině se v tomto kalendářním roce stále ještě nepovedlo vyhrát duel evropských pohárů.

A nepovedlo se jí vyhrát ani poslední utkání Serie A, třebaže ho měla dobře rozehrané. Nakonec utkání skončilo remízou bez branek i proto, že Josip Iličić coby zkušený hráč nedokázal proměnit nařízenou penaltu a svou střelou jen rozezvonil tyč! A AC Milán se tak Fiorentina rozešla bez branek a brala jen jeden bod stejně jako předtím, když si neporadila pro změnu s Udinese. Moc slávy nezpůsobil ani její první duel v tomto ročníku Evropské ligy, v němž si Fiorentina připsala jen remízu s PAOK Soluň.

Obrana Fialek drží, což dokazují poslední duely. Navíc se ukázalo, že zdravotní stav Gonzala Rodrigueze je v pořádku a jeho zranění z utkání proti AC Milán není nikterak vážné. Ale útok Violu trochu trápí, navzdory hráčům jako Valero, Iličić, Kalinić nebo rovněž Zárate. Právě zkušený útočník mluvil před duelem s Karabachem s médii a podělil se s nimi o své pocity.

"Fotbal si užívám a Fiorentinu miluji, je to nádherné město a skvělý klub. Teď sice neprožíváme úplně ideální období a nedaří se nám především v útoku, ale já pevně věřím, že to jednou zlomíme. Musíme zabrat i v Evropské lize, protože první zápas jsme jen remizovali. A my jsme ambiciózní celek, který chce neustále vyhrávat. Víme, že máme dostatek šancí i kvality na postup ze skupiny, to je náš další velký cíl," uzavřel technicky skvěle vybavený útočník.

Karabachu se moc nepovedlo první utkání na domácí půdě, když remizoval s Libercem. Český tým byl lepší a ještě v nastaveném čase utkání vedl o jednu branku, ale Sadygov se nakonec trefil parádně a s vypětím všech sil domácí vyrovnali. Od té doby hráli dva zápasy, z nichž jeden vyhráli a jednou remizovali. Fiorentina bude náročným soupeřem i proto, že se jí už čtyřikrát po sobě podařilo postoupit ze skupiny do další fáze. Dost možná ale její hráči budou unavení, protože cesta z Florencie do Baku čítá 3 200 kilometrů. Podaří se jim připsat si první výhru?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - PAOK Soluň  (čtvrtek 19:00)
Liberečtí ve čtvrtek odehrají druhý duel základní skupiny Evropské ligy. Slovan přivítá PAOK Soluň a po úvodní remíze 2:2 na hřišti Karabachu by mohl případnou výhrou udělat velmi důležitý krok k vysněnému postupu. Severočechům však přípravu na utkání výrazně zkomplikovalo virové infekční onemocnění většiny hráčů, kvůli němuž byl tým od pátku do úterý v karanténě.

Epidemie postihla okolo dvanácti hráčů a potíže měl i realizační tým v čele s hlavním trenérem Jindřichem Trpišovským. Liberec nemohl kvůli karanténě nastoupit k sobotnímu ligovému zápasu v Karviné a soutěžní duel nehrál od minulého pondělí a prohry 0:1 na Slavii. S tréninkem začal tým teprve v úterý odpoledne.

Někteří hráči ještě stále mají potíže. "Samozřejmě je to velká komplikace. Mužstvo dohromady dáme, ale nejsme ideálně vyladěni na zápas," připustil Trpišovský.

Slovan navíc i před virózou trápila zranění. Mimo hru je kapitán Lukáš Pokorný, rekonvalescent Petr Ševčík a chybět asi bude i klíčový útočník Milan Baroš, který se podepsal pod oba vstřelené góly v duelu s Karabachem.

Zápas s PAOK přitom může být klíčem k postupu do jarní vyřazovací fáze, kam projdou první dva týmy ze skupiny. Vedle řeckého týmu a Karabachu má Slovan za soupeře ještě favorizovanou Fiorentinu.

"Neříkám, že PAOK není dobrý tým, ale z těch tří soupeřů mi přijde v uvozovkách nejhratelnější. Právě v zápasech s PAOK se může rozhodovat o postupu, chtělo by to v nich uhrát aspoň čtyři body," uvedl Trpišovský, o kterého se v těchto dnech zajímá Sparta, v níž v pondělí skončil po prohře 0:2 se Slavií Zdeněk Ščasný.

Liberec drží v této sezoně Evropské ligy neporazitelnost, v posledních třech soutěžních zápasech ale dvakrát prohrál a jednou remizoval. Naopak PAOK, jehož dres v minulosti krátce oblékal i český útočník Tomáš Necid, sedm utkání za sebou neprohrál a na úvod skupiny remizoval 0:0 s Fiorentinou.

"Slyšeli jsme o problémech Liberce, ale kolikrát když mužstva prodělají podobné potíže, tak je to semkne a naopak posílí. Z naší strany tam nesmí být ani náznak podcenění," řekl srbský kouč PAOK Vladimir Ivić.

Zápas v Liberci má ve čtvrtek výkop v 19:00.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Coufal (Súkenník), Hovorka, Latka, Bartošák - Karafiát, Folprecht - Bartl, Sýkora, Vůch - Baroš.
PAOK Soluň - pravděpodobná sestava:
Glykos - Matos, Varela, Tzavellas, Leovac - Cimirot, Caňas - Campos, Biseswar, Rodrigues - Athanasiadis.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Liberec (CZE)10102:21
 Qarabağ Ağdam (AZE)10102:21
3.ACF Fiorentina (ITA)10100:01
 PAOK Soluň (GRE)10100:01
Skupina K
Sparta Praha - Inter Milán  (čtvrtek 19:00)
Sparťané nastoupí ve čtvrtek na Letné k prvnímu utkání bez trenéra Zdeňka Ščasného, který v pondělí odstoupil kvůli špatným výsledkům. Na lavičce ho nahradil dosavadní asistent a kouč výběru do 19 let David Holoubek, jenž si v Evropské lize proti Interu Milán odbude premiéru v roli hlavního trenéra mezi dospělými.

Ščasný skončil po nedělním derby, které Sparta prohrála se Slavií 0:2 a prodloužila si sérii bez vítězství na čtyři zápasy. V domácí soutěži bodovala jen po remízách s Mladou Boleslaví a Zlínem, zatímco do Evropské ligy vstoupila porážkou 0:3 na hřišti Southamptonu.

Dočasným vedením týmu byl pověřen šestatřicetiletý Holoubek, který ještě dnes bude na lavičce dorostu v úvodním utkání Youth League s Podgoricou. Další asistenti Stanislav Hejkal se Zdeňkem Svobodou měli na starost rozbor Interu a přípravu standardních situací.

"Nyní se zaměřujeme převážně na zápasy, ve kterých Inter nastoupil venku. Před začátkem domácí soutěže nečekaně vyměnili trenéra, což mělo na spoustu věcí vliv. V Chievu nastoupili v rozestavení 3-5-2, ale prohráli, v dalším utkání už rozestavení změnili na 4-2-3-1 a přišly také změny v sestavě," uvedl.

"V posledních zápasech trenér volí i rozestavení 4-3-3," řekl na internetových stránkách Sparty Hejkal, který byl Inter osobně sledovat. S informacemi o soupeři mu pomáhali také Tomáš Ujfaluši nebo Ladislav Krejčí, který proti Interu nedávno nastoupil za Boloňu.

Spartě, která bude opět velmi pravděpodobně postrádat Tomáše Rosického, se proti italským soupeřům v pohárech v poslední době daří a naposledy s týmem z Apeninského poloostrova prohrála v roce 2000, kdy nestačila na Lazio Řím. Stejného soupeře však v minulém ročníku Evropské ligy vyřadila v osmifinále a doma s italskými kluby už pět zápasů neprohrála.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Mareček, Dočkal, Frýdek, Šural - Lafata, V. Kadlec
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Ranocchia, Murillo, Nagatomo - Medel, Banega, Melo - Biabiany, Palacio, Éder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hapoel Beer-Sheva - Southampton FC  (čtvrtek 19:00)
Southampton na úvod skupinové fáze Evropské ligy s přehledem porazil pražskou Spartu a poté slavil úspěch i v domácí soutěži, kde opanoval poslední dvě ligová kola i utkání v ligovém poháru. Nyní Saints vycestovali do Izraele, kde se utkají s Hapoelem Beer-Sheva, překvapivým přemožitelem milánského Interu.

Jak poslední výsledky naznačují, nástupce manažera Ronalda Koemana Claude Puel se již v Southamptonu našel a zvládl svému týmu vtisknout nové rozestavení s tzv. diamantem v záložní řadě. Jedním z hráčů, kteří dostávají po odchodu nizozemského kouče více příležitostí v základní sestavě, je Oriol Romeu. Defenzivně laděný záložník má již skrovné zkušenosti s evropskými poháry za svého působení v londýnské Chelsea, na které chce nyní navázat.

"Pamatuju si na finále Ligy mistrů s Chelsea, kde jsem byl na lavičce a vyhráli jsme, ale jak ve finále, tak v semifinále jsem vůbec nehrál," vzpomíná pětadvacetiletý Romeu. "I když jsem se cítil součástí toho všeho a byl na sebe i spoluhráče hrdý, pořád mi v mysli probíhalo ‚chtěl bych to jednou vyhrát i z hřiště‘. Kdo by nechtěl vyhrát Evropskou ligu? Je to běh na dlouhou trať, a to velmi náročný, ale jsme tady od toho, abychom v každém zápase podali maximum."

Hapoel obzvláště v domácím prostředí bude pro Saints nanejvýš nebezpečným soupeřem. Izraelský klub totiž od přestěhování na Turner Stadium v září 2015 ještě ani jednou neprohrál a jeho šňůra neporazitelnosti tak již čítá úctyhodných dvaadvacet zápasů. Claude Puel navíc již dopředu avizoval, že hodlá sáhnout k pořádné hráčské rotaci: "Někteří hráči zůstanou doma, protože kvůli cestování by neměli čas zregenerovat na zápas s Leicesterem," poznamenal Puel s výhledem na důležité ligové střetnutí s obhájcem titulu.

Volného čtvrtku se tak dočkají kapitán José Fonte, nejlepší dosavadní střelec Saints Charlie Austin, Steven Davis či Ryan Bertrand. Mimo hru jsou také zranění Jay Rodriguez, Sofiane Boufal a Jéremy Pied. "Proti Leicesteru hrajeme v neděli pouhé dva dny po tomhle zápase, zatímco Leicester má dnů na odpočinek hned pět," podotýká Puel nevýhodu účasti v Evropské lize oproti Lize mistrů. "Je tak důležité mít kvalitní kádr, pokud chceme do budoucna pokračovat ve všech soutěžích."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Southampton FC (ENG)11003:03
2.Hapoel Beer-Sheva (ISR)11002:03
3.Inter Milán (ITA)10010:20
4.Sparta Praha (CZE)10010:30
Skupina L
FC Curych - Osmanlispor  (čtvrtek 19:00)
Jediný druholigový celek v základních skupinách Evropské ligy nese jméno FC Curych a jeho prioritou určitě bude návrat mezi elitu, ovšem ani tuto soutěž rozhodně nestaví na druhou kolej. To ukázal úvodní duel na půdě vysoce favorizovaného španělského Villarealu, kde švýcarský výběr vedl od druhé minuty a nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2. Nyní se pokusí poprvé bodovat proti tureckému Osmanlisporu.

Curych v loňském ročníku bojoval o poslední místo v lize s Luganem a nakonec neúspěšně, z desáté příčky rovnou spadl do druhé ligy. Přímou účast v základní skupině EL si zajistil díky výhře v národním poháru, kde právě zdolal Lugano. V současnosti si výborně vede v druhé nejvyšší soutěži, po devíti odehraných kolech má na kontě třiadvacet bodů za sedm výher a dvě remízy, před druhým Neuchâtelem Xamax vede o čtyři body.

Svůj teprve druhý nerozhodný výsledek zaznamenal právě v uplynulém kole na půdě třetího Aaraou, kde remizoval 1:1. Osmanlispor bude v Curychu plnit úlohu mírného favorita, po úspěšných předkolech zdolal na úvod skupiny L rumunský výběr Steaua Bukurešť 2:0. Daří se mu i v domácí soutěži, po pěti odehraných kolech má na kontě devět bodů a je pátý. V letošním ročníku ve dvanácti mistrovských střetnutích ještě ani jednou neprohrál.

Tuto úchvatnou bilanci určitě chce prodloužit též na švýcarské půdě. "Sílu protivníka rozhodně vnímáme a nemůžeme se považovat za favority. První zápas ve Villarealu nebyl z naší strany vůbec špatný, prohrát s takovýmto celkem pouze o gól není žádná tragédie. Rádi bychom se poprali o postup ze skupiny a k tomu potřebujeme bodovat, v opačném případě by to již bylo velmi náročné," řekl realisticky trenér FC Uli Forte.

Ani jeden výběr nemá v tuto chvíli nějakého vyloženého střelce a spoléhá na týmový výkon. FC Curych se v evropských pohárech utkal s tureckými soupeři pětkrát a na kontě má jedno vítězství, dva nerozhodné výsledky a dvě prohry. "Osmanlispor v této sezóně ještě neprohrál a to už je velké varování. Na tento duel jsme připravení a nehodláme prohrát, šance na výhru tu určitě je," doplnil s optimismem Forte.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Steaua Bukurešť - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Villarreal je ve formě a chce ji potvrdit také na půdě rumunské Steauy. Tým z Bukurešti je ale hodně nevyzpytatelný a zvláště doma nebezpečný. Dokáže si Villarreal i bez zraněných hráčů poradit s rumunským sokem?

Villarreal zřejmě je papírovým favoritem utkání v Bukurešti, jenže jakkoli se jedná o zkušené mužstvo či tým s mnoha hvězdami, venku mu to moc nejde. Jakmile opustí Žlutá ponorkasvé výsostné vody a v rámci evropských pohárů vypluje na půu soupeře, moc se jí nedaří. Už dvakrát po sobě venku podlehla a ani jednou se přitom neradovala z gólu! Aspoň, že první utkání v Evropské lize se jí povedlo. Pozměněné mužstvo s novým kormidelníkem vyzvalo hosty z Curychu.

A vedlo si velmi dobře, třebaže má některé hráče stále zraněné. Armando Sadiku sice poslal hosty do vedení už po dvou minutách, ale opět se ukázal charakter španělského týmu. Nejprve srovnal Alexandre Pato a po něm vzal tři body pro domácí Jonathan Dos Santos, který se prosadil těsně před koncem prvního poločasu. Domácí tak mohli slavit a nyní jsou o skóre za prvním Osmanlisporem na druhé příčce. Villarrealu se podařilo rovněž poslední kolo La Ligy jako generálka na výjezd v EL.

Na jeho půdě se představila Osasuna a nakonec odjížděla bez bodů, protože za domácí se trefili Pato, Soriano a Sansone. Výhra potěšila i trenéra Frana Escribu. Ten po utkání prohlásil: "Jsem moc rád za to, že jsme zvládli tak náročné utkání. Osasuna byla těžkým soupeřem. Nesmíme ale zapomínat na to, že před námi jsou další náročné duely. Nechceme a nesmíme proto usnout na vavřínech. Chci trochu krotit eufórii, která by díky dobrým výsledkům mohla snadno vyvstat. Naopak chceme pořád dál tvrdě pracovat," plánuje zkušená stratég.

Steaua taktéž zvládla svůj poslední ligový duel, když si poměrem 3:2 poradila s domácím týmem Voluntari. Její forma sice nepatří mezi ustálené, ale i přesto Steaua vede tabulku první rumunské ligy o tři body před druhou Craiovou. Oba týmy už se setkaly, jednou v Poháru UEFA. A šťastnější byl Villarreal, který tehdy koučoval trenér Manuel Pellegrini. Svého soka vedeného trenérem Walterem Zengou Villarreal vyřadil až díky domácí odvetě, jenž skončila pohodlným vítězstvím Žluté ponorky 2:0. Steaua se teď touží pomstít, i když favoritem rozhodně není.

To, že se tradičnímu rumunskému velikánů momentálně nedaří ani v evropských pohárech, dokázala Steaua v prvním utkání Evropské ligy. Tehdy jela do Ankary k duelu s tureckým Osmanlisporem a utkání hodně poznamenalo vyloučení Grabriela Enacheho, který musel do šaten už ve 45. minutě zápasu. Díky Umarovi s Diabatém pak nakonec domácí Turci vyhráli a Steaua odcházela bez bodů. Teď si chce napravit v oblíbené Arena Naţională v Bukurešti.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Osmanlispor (TUR)11002:03
2.Villarreal CF (ESP)11002:13
3.FC Curych (SUI)10011:20
4.Steaua Bukurešť (ROU)10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
monty25

Máte někdo tipy na ovary? Já chci dát tohle...

Bilbao - Rapid

Austria - Plzeň

Fenerbahce - Feyenoord

Zenit - Alkmaar

Reagovat
johan14

1111

Reagovat
monty25

Ale mně jde o to, aby ve všech zápasech padlo 3 a víc gólů...

Reagovat
johan14

Padne v každom z tých čo si napísal.

Keď už som to tu dal, tak dám aj ja, lebo by ma vystrelo, keby to vyšlo a ja by som nestavil.

Reagovat
johan14

Aký kurz vychádza? Okolo 100 by to mohlo byť.

Reagovat
monty25

To ne, jenom kolem 10.

Reagovat
johan14

No tak to dosť pochybujem, aj keď netipujem, tak za 3+ je určite kurz okolo 3, takže 3 na štvrtú je 81, takže tak by to asi malo vychádzať

Reagovat
monty25

U Tipsportu:

Austria - Plzeň 1,88

Bilbao - Rapid 1,70

Fenerbahce - Feyenoord 1,97

Zenit - Alkmaar 1,60

Reagovat
johan14

Tak to je slabota, to sa neoplatí dávať.

Reagovat
mickey mouse

však to má 2,5+ a ne 3,5+

Reagovat
monty25

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
mario23

Mám na ticketu 8 zápasů z EL, ale ani jeden z těch, co máš ty... Ale každopádně u ty Plzně bych měl obavy. Tam moc gólů nebude.

Reagovat
monty25

No já se taky obávám, jestli Plzeň bude hrát jako v Teplicích. A co teda máš?

Reagovat
FCSL

Schalke už by se mohlo chytit ne? Pokud bude slušná sestava, tak bych jim docela věřil

Reagovat
monty25

No, sázení na moje oblíbence mi v poslední době moc nejde, takže to radši nebudu pokoušet. Schalke sice vyhrálo první zápas v Nice, ale momentálně bych si na ně nevsadil...

Reagovat
monty25

To jsem měl teda mizerný tipy...

Reagovat
iamek

Dneska to bude demolice. 5:0 minimalne

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině

Reagovat
pobody's nerfect

a pokud Rooney dá hattrick a díky tomu bude strašit v základu další 2 měsíce, tak vám to i budu přát

Reagovat
r.mrazik

Zlatan bude hrat...Henrik Mchitarjan pry ne...skoda

Reagovat
iamek

Strasna vyhoda jak hrac nejezdi na ty zasrane repre srazy. Dva tydny bude mit leharko.

Reagovat
r.mrazik

to jo...tyhle repre srazy nekolikrat do roka jsou pekne na hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Na včerejším tréninku Werderu chyběl Serge Gnabry. Ofenzivní fotbalista německého klubu má problémy s kolenem a je v ohrožení jeho start proti Darmstadtu

Sa v ňom tá arsenalská DNA objavila celkom rýchlo.

Reagovat
smazaný uživatel

az na Dundalk, Austrii a Liberec to budou dneska samy jednicky

Reagovat
Alan_Shearer

OT: Mate nekdo zkusenosti se shanenim listku na PL, respektive na tymy v Liverpoolu ci Manchesteru? Je realny sehnat listek s mesicinim az dvou mesicnim predstihem aniz bych to kupoval od prekupniku za dvojnasobnou cenu? V listopadu pojedu do Liverpoolu a rad bych to spojil s fotbalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Alane, tobě stačí takzvaně ukázat ksicht a vstup máš gratis

Reagovat
smazaný uživatel

čau,samozřejmě je to možné....Stačí se stát členem takzvaným membrem a můžeš si lístek koupit...Samozřejmě je problém když se hraje s někým dobrým tudíš na tebe nemusí zůstat jsou zvýhodnění lidé kteří kupují pravidelně...Loni jsem kupoval měsíc před zápasem WHU-Chelsea a jeden mě stál 35 liber....

Reagovat
smazaný uživatel

Já teď kupoval na LM Spurs - Bayer, nejdřív nakupovali members a potom general sale.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekupuj si lístky napříkladna ticketbis.com nebo pdoobné stránky. Jsou to podvodníci. Bud to udělej přes oficiální stránky, kde se teda musíš stát členem nebo to můžeš zkusit přímo v den zápasu na nějaké recepci. Tímhle způsobem jsem se dostal na Arsenal Southampton, který už byl vyprodán. Cena byla asi 37 liber, což je o dost méně než právě například ticketbis. Atmosféra úžasná, uplně jiná, než slyšíš v telvizi.. Žádný ticho. Fandí celej stadion. Akorát se připrav, že pak už nebudeš chtít jít na českou ligu. Teda aspon já to tak mám

Reagovat
iamek

Na manche jsem volal pres devilpag na Feyenord 50 liber a West ham 170 liber. Typek rikal, ze ma temer do konce sezony vyprodano.

Reagovat
Hokaido

friendly ceny

Reagovat
Alan_Shearer

Diky vsem !

Reagovat
Liquid

1,85 na Mohuč na Gabale, no nevím nevím...

Reagovat
Liquid

a ještě mě překavpuje vyšší kurz na Zenit a Olympiakos

Reagovat
Shevchenko

1,35 na Zenit tě překvapuje?

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Liquid

1,5 bylo na livku

Reagovat
Coutinho10

YBB zatim nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Astana a Karabach doma nerupnou

Reagovat
smazaný uživatel

na Karabach kurz 4.75. ty sazkovky se proste nepouci

Reagovat
iamek

Reagovat
Posledni Kovboj

...a Cermak je mrtvej

Reagovat
ZB 07

Dundaaalk

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiakos

Reagovat
Shevchenko

Řecká Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

nepride mi, ze by Spartu vlastnil mafian a dealer heroinu.. ale kdo vi no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele