základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

KRC Genk - US Sassuolo 3:1

Sassuolo nezopakovalo parádu z prvního utkání a v Belgii mělo s Genkem problémy. Dokonce tak velké, že prohrálo poměrem 3:1. Domácí byli jasně aktivnější a lepší, což se odrazilo i na skóre. Po hodině hry už vedli 3:0, ale po chvíli dal jedinou branku Italů Politano.

Sassuolo je příjemným překvapením evropských pohárů a po minulém kole se od něj čekaly velké věci také v Belgii. Trenér Eusebio Di Francesco navíc postavil poměrně silnou sestavu, která čítala jména jako Politano, Defrel, Biondini, Acerbi, Peluso nebo Pellegrini s Riccim. V domácí sestavě nechyběl český stoper Brabec, který strážil brankáře Bizota. Do útoku domácích se postavila trojka Bailey, Karelis a Buffel.

Ta se hned od začátku činila a Sassuolo působilo zaskočeným dojmem. Skvělou akcí se blýskl Alejandro Pozuelo, který našel na zadní tyči volnějšího Nikolaose Karelise. Tomu stačilo do balonu lehce trknout a brankář Andrea Consigli neměl šanci!

Domácí nepolevovali a dál tlačili Sassuolo. Na přetažený centr do vápna si naběhl Colley, jehož hlavička ale zamířila mimo branku. Hosté zahrozili jen zřídka, například po rohovém kopu, který hlavičkoval těsně mimo záložník Biondini. Jinak jim ale jejich přímočará kombinační hra dnes prostě nevycházela. Po pětadvaceti minutách s nimi bylo ještě hůře, protože brankář Consigli vyrazil ránu Sušiće jen před sebe, kde číhal hbitý zázrak Leon Bailey. Jamajčan už neměl problém zasunout balon do sítě - 2:0.

Mladý talent, za kterého Genk požaduje prý až 20 milionů eur, o pár minut později unikl pomalejším obráncům Sassuola a krásně vypálil. Jeho rána ale olízla jen levou tyč Consigliho brány! Na centr z levé strany si o pár minut později ve vápně nabíhal Sušić, ale s ním se poctivě vrátil Peluso a balon odklidil. Do konce prvé půle už mnoho času nezbývalo a Sassuolu docházely síly.

I po změně stran jsme se ale dočkali stejného herního projevu u obou týmů. Sassuolo marně kombinovalo, domácí hráli prim. Ke střele z úhlu se dostal Karelis, jeho rána byla lehce tečovaná a skončila na boční síti. Pak se dvakrát pokoušel prosadit opět mladý talent Bailey, jenže ten narazil na problémy s brankářem Consiglim. Trenér Di Francesco chápal, že takhle to dál nepůjde a na hřiště poslal ofenzivní posilu Ragusu.

Gól sice ihned poté padl, ale do brány Sassuola. Opět u toho byl mladý španělský záložník Pozuelo, který si vyměnil míč s Thomasem Buffelem a naservíroval mu krásnou nahrávku do uličky. Buffel už pak neměl problémy prostřelit brankáře Consigliho - 3:0.

Sassuolo se přeci jen odhodlalo k větší ofenzivní akci, protože přirozeně nechtělo odjíždět s debaklem. K míči se z poměrně velké dálky dostal Matteo Politano, který napřáhl a vypálil. Jeho střela nebyla tak nebezpečná, ale s pomocí teče jednoho z obránců nabrala nevídaný směr a brankář Bizot se mohl jen ohlédnout. Sassuolo se poté ještě snažilo zvrátit nepříznivý výsledek, ale nepomohlo mu k tomu ani několikeré střídání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

o-o

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Furia Ceca

1:2

Jinak Berardi je, pokud se nepletu, do konce října mimo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele