základní skupiny - skupina D, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - AZ Alkmaar 5:0

Zenit se s celkovými devíti vstřelenými góly dostal zaslouženě na čelo skupiny D. Po minulém perfektním obratu na půdě Maccabi Tel-Aviv si poradil na vlastní půdě bez větších problémů s Alkmaarem, kterému nasázel hned pět branek. O dvě z nich se postaral Aleksandr Kokorin, dále skórovali Giuliano, Domenico Criscito a Oleg Šatov.

AZ chtěl sehrát na Stadionu Petrovského rozhodně důstojnější roli. Do Petrohradu odcestoval poprvé od roku 2007, tehdy uhrál remízu 1:1, jenže tentokráte v žádném případě nepotvrdil svou bilanci devíti utkání neporazitelnosti. Zenitčiki byli na hřišti jasně lepším týmem a soupeři naložili do ranečku na cestu domů pořádnou porci radosti.

Domácí dominovali už od samotného začátku. Blízko úvodní trefě byl Smolnikov, který pálil směrem na vzdálenější tyčku, nakonec ovšem jeho pokus skončil jen mimo. Po čtvrthodině hry se objevil v dobré střelecké pozici Giuliano, nicméně zpoza vápna mířil po zemi pouze vedle Rochetovy brány.

Ve 26. minutě se Zenit konečně dočkal vedení. Criscito z levé strany poslal přihrávku do šestnáctky, tam Giuliano chytře pustil míč za sebe Kokorinovi, který v pohodě zacílil, jak potřeboval. Do poločasu mohl srovnat stav Dabney dos Santos, který se v šestnáctce ocitl zcela sám, jenže balón nasměroval jen do boční sítě.

Ve 48. minutě ruský celek navýšil vedení. Dzjubovu střelu z blízkosti dokázal gólman Rochet vyrazit, jenže pouze k nohám Giuliana, jenž doklepl míč za brankovou čáru. V 59. minutě Zenit přidal další zásah. Giuliano z pravé strany poslal přihrávku až na zadní tyčku, kde našel Kokorina a ten si na své konto připsal svůj druhý gól.

Na střeleckou listinu se následně zapsal také Criscito. Wuytens v šestnáctce srazil Smolnikova a kopala se penalta, kterou italský obránce bez problémů proměnil. Deset minut před koncem završil pověstného bůra Šatov. Po pěkné kombinaci na jeden dotek si navedl míč na hranici pokutového území a odtud pravačkou překonal Rocheta.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele