základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.09.2016 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar Doněck - SC Braga 2:0

Šachtar Doněck znovu dokázal porazit Bragu a potvrdil vedení ve své skupině. Portugalci nepředvedli ve Lvově ale vůbec nic! Dokonce jim nepomohlo ani hloupé vyloučení Freda. Domácí poslal do vedení Stěpaněnko a na konečných 2:0 zvyšoval už v oslabení Kovalenko.

Utkání bylo velmi pikantní pro trenéra domácích Paula Fonsecu, který do Šachtaru přišel právě z Bragy. Hosté přicestovali do Lvova v solidní formě, jenže Šachtar byl na tom ještě lépe a nakonec to byl on, kdo se radoval z vítězství.

Šachtar vstoupil do zápasu tím nejlepším možným způsobem. Už v páté minutě propadl ve vápně Bragy volný přímý kop a Taras Stěpaněnko nekompromisně otevřel skóre utkání. Domácí byli i nadále lepším týmem, častěji drželi balón, ale do žádné velké šance se už nedostali. Braga toho v prvním poločase moc nepředvedla a ani diváci v ochozech příliš pohledné utkání nesledovali.

Po změně stran se ale děly věci. Ve 47. minutě se Fred proháčkoval mezi obránci Bragy a místo aby se pokusil situaci ustát a zakončit, zvolil simulaci. Špatně si přitom spočítal, že jednu kartu už má a že by se mu to nemuselo vyplatit. Sudí neměl slitování a po druhé žluté ho poslal předčasně do sprch. Naprostá hloupost v podání Freda. Braga nicméně nic nehrála a vyloučení Freda ji vlastně nepomohlo. Šachtar i v deseti vstřelil v 56. minutě druhý gól. Přímák Bernarda se od zdi odrazil ke Kovalenkovi a domácí vedli 2:0.

Hosté měli pořád spoustu času s výsledkem něco udělat, chtělo to však větší snahu, aktivitu a bůhví co ještě. Braga nepředvedla ani jedno. Naopak před koncem zápasu mohla znovu inkasovat, ale Taison ve vyložené šanci trefil jen obránce. Doněck si výsledek proti neškodné Braze naprosto v pohodě pohlídal a potvrdil, že se mu proti portugalskému celku daří.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

4 ze 4 tak snad v tom budeme pokračovat.Trochu se bojím co zase vymyslí Fonseca,ale "doma" by to stačit mělo...1:0.

Reagovat
HullCity

Bez větších potíží dneska hráči Šachtaru vybojovali 3 body.Braga měla celý 2.poločas výhodu a stejně dostali gól a dokonce byli horší.Pokud získáme 4 body proti Gentu,tak easy postup!!

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak súhlasim

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
pawelFCB

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Hiko

Hm, tak Braga si ani neškrtla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele