základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Rapid Vídeň 1:0

Athletic dokázal odčinit vysokou úvodní porážku z hřiště Sassuola a na domácí půdě se revanšoval hubeným triumfem nad vídeňským Rapidem. O jedinou trefu zápasu se postaral krátce před uplynutím hodiny hry Beñat Etxebarria. Situace ve skupině F je tak řádně zamotaná, neboť po dvou kolech mají všechny čtyři kluby na kontě po třech bodech za vítězství i prohru.

Rakouský celek sice přijel na stadion San Mamés s bilancí šesti zápasů bez porážky za sebou, ovšem role favorita přesto náležela domácímu celku. A nutno dodat, že jí také Athletic se vším všudy dostál, neboť jeho vítězství bylo zcela zasloužené a snadno mohl být rozdíl v konečném skóre vyšší alespoň o další jeden nebo dva góly.

Jako první měl blízko k průomu skóre stoper Alvarez, avšak v třicáté minutě z Beňatova přímého kopu usměrnil míč hlavou pouze do tyče. Ještě do přestávky prověřil brankáře Strebingera ranou zdálky Raúl García, ovšem to nejlepší si domácí nechali až do druhé půle. V devětapadesáté minutě se po skrumáži před šestnáctkou Rapidu opřel do skákajícího míče Beňat a i s lehkou tečí bránícího hráče vykouzlil perfektní pumelici pod břevno, na kterou neměl Strebinger nárok.

Rakouský gólman však svůj celek držel nad vodou i nadále, když sotva dvě minuty po inkasované brance famózně vychytal Aritze Adurize, jenž si zkušeně zpracoval centr do šestnáctky a pálil z bezprostřední blízkosti. Ani s blížícím se závěrem hosté nedokázali na obranu soupeře najít recept a dokonce si za celých devadesát minut nakonec nepřipsali ani jedinou přesnou střelu na bránu. To Athletic mohl pět minut před koncem pojistit svůj hubený náskok prostřednictvím Iňakiho Williamse, jenže i forvard klubu z Bilbaa si v samostatném úniku vylámal zuby na výtečném Strebingerovi.

Tak jako tak ale Athletic udržel vítězství 1:0, připisuje si první tři body do tabulky ve skupině F a potvrdil výtečnou formu z poslední doby, neboť šlo již o čtvrté prvenství Basků v řadě za sebou.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
Lorcan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele