Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) Články


Milán, Itálie

Další články

Žádná demolice, San Siro je kulturní památka. AC i Inter budou hledat nový domov

San Siro se bourat nebude, ikonický chrám totiž čerstvě dostal status kulturní památky. Pro milánské kluby Inter a AC jde ale o nečekanou změnu plánu. Projekt nového stadionu, který měl vyrůst v těsné blízkosti stárnoucí arény, se musí přepracovat.

AC Milán a Inter budou hrát v "Katedrále"

Novým domovem milánských klubů Interu a AC bude "Katedrála". Tento název nese projekt arény, jež má nahradit téměř stoletý stadion Giuseppeho Meazzy, zvaný San Siro.

Italští památkáři nejsou proti demolici San Sira

Plán milánských klubů AC a Interu na demolici jejich ikonického stadionu San Siro a výstavbu nové arény se posunul o další krok. Italští památkáři proti zboření San Sira nemají námitky. Informovala o tom agentura Reuters.

Atalanta Bergamo odehraje Ligu mistrů na milánském San Siru

Hráči Bergama poděkovali milánským klubům AC a Interu za svolení hrát na jejich stadionu San Siru zápasy Ligy mistrů. Stadion Atalanty, kterou díky třetí pozici z minulé sezony čeká premiérový start v soutěži, nesplňuje kritéria Evropské fotbalové unie (UEFA).

AC Milán i Inter chtějí nové San Siro

Oba milánské kluby AC a Inter potvrdily, že si přejí zbourat stávající stadion San Siro, o který se dělí. Nedaleko chtějí vybudovat nový společný stánek.

Inter Milán za rasistické urážky odehraje dva zápasy bez diváků

Inter Milán musí odehrát následující dva domácí soutěžní zápasy bez diváků. Klub byl potrestán za to, že část fanoušků "Nerazzurri" ve středečním utkání italské ligy s Neapolí rasisticky urážela hostujícího obránce Kalidoua Koulibalyho.

San Siro dostane umělý trávník

Vedení AC a Interu Milán došla trpělivost s nekvalitním trávníkem na stadionu Giuseppe Meazzy, kde oba kluby hrají domácí zápasy. Před novou sezonou na něm proto podle deníku Gazzetta dello Sport nechají vyměnit přírodní povrch za umělý.

San Siro okouzlilo Plzeň už při tréninku

Hodně natěšení byli fotbalisté Plzně na to, až poprvé vstoupí do slavné arény San Siro, kde se ve středu popasují ve druhém kole Ligy mistrů s AC Milán. Ale dnešní realita při tréninku prý ještě daleko překonala jejich představy. Světoznámý stánek, postavený už v roce 1926, na ně mocně zapůsobil. I když se třeba divili, v jak malé šatně našli zázemí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele