Reportáž

Oslavy hráčů Barcelony (© AFP)

Kritizovaný Lewandowski vyslal Barcelonu do finálového El Clásica

Barcelona si v semifinále španělského Superpoháru poradila s Osasunou 2:0. Obhájce prestižní trofeje se proti pevné obraně celku z Pamplony v saúdskoarabském Rijádu dlouho trápil, trn z paty mu však v 59. minutě vytrhl přesnou střelou k levé tyči Robert Lewandowski. Polský kanonýr tak utišil své kritiky, když se prosadil podruhé v řadě. Blaugranas přidali ještě jednu trefu v nastaveném čase druhého dějství a postoupili do finále, ve kterém se jim při cestě k 15. triumfu v historii postaví Real Madrid.

Španělský Superpohár se již od roku 2020 hraje ve čtyřčlenném formátu, a tak se do bojů o něj zapojovaly i méně slavné týmy. Tentokrát toto privilegium dostala poprvé ve své historii Osasuna jakožto neúspěšný finalista Copa del Rey z minulého ročníku. Jejím úvodním sokem byla o poznání zkušenější Barcelona, která se však zmítala v herní krizi, jež ji před několika dny dovedla jen k těsné výhře nad čtvrtoligovým Barbastrem.

Blaugranas se do první opravdu velké šance dostali ve 13. minutě, kdy se Lewandowski na hranici vápna z první opřel do přihrávky Sergiho Roberta, ovšem se střelou polského útočníka si dokázal poradit Sergio Herrera v bráně Osasuny. Tentýž hráč měl po půlhodině hry další příležitost ke skórování, ale hlavou zamířil jen těsně vedle levé tyče. Na druhé straně mohl udeřit tým z Pamplony, jenže Ante Budimir zblízka neprostřelil Iňakiho Peňu.

Xaviho svěřenci se nakonec dokázali prosadit po změně stran, když v 59. minutě Ilkay Gündogan narýsoval přesnou přihrávku na Lewandovského a ten už se trefil přesně za záda Herrery. Gól byl ještě přezkoumáván systémem VAR, ale na platnosti branky to nic nezměnilo. V 78. minutě měli Los Rojillos příležitost na vyrovnání, ovšem s ránou Budimira si poradil Peňa v brance Barcy. Veškeré naděje Osasuny ukončil ve třetí nastavené minutě Lamine Yamal poté, co si převzal přihrávku od Joaa Félixe a nechytatelnou střelou definitivně rozhodl utkání.

Premiérové vystoupení Osasuny v rámci španělského Superpoháru tak skončilo neúspěchem. Barcelona vyzve ve finále hraném 14. ledna Real Madrid.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (22)

Přidat komentář
Di Stéfano

Škoda, že najlepšie tímy sa stretli už včera , tomu zápasu by slušilo byť finálovým. Dnes ma ani jedno mužstvo nejak nepresvedčilo , že by sa Real mal niečoho obávať . Snáď to v nedeľu pôjde bez väčších problémov.

Reagovat
2miguel1

Pôjde to bez vacsich problemov presne ako minuly rok.

Reagovat
Laliga

Clasico je Clasico, tu forma nehrá veľkú roľu . Keby bola Barca posledná v lige aj tak to bude max 55:45 zo šancami Verím že to bude zaujímavý zápas so šancami na oboch stranách. Rozhodne najmä to kto bude lepší v koncovke.

Reagovat
EaP

Presne podobne komentáre si pamätám z minulej sezóny. Nechajme sa prekvapiť.

Reagovat
Laliga

Akože Barca je možno z formy, ale ATL nie sú určite lepší. Veď si už ani nepamätám kedy Barcu obrali o body

Reagovat
Well

Tak teď má Barca s nimi tu sérii výher 1:0, ale předtím to byly zajímavé zápasy. Podle mě jde taky teď z Atletica větší strach. Na druhou stranu v EC se Barca vždy dokáže nahecovat a my předvádíme extrémně nevyrovnane výkony, takze ve finále je to spíš o nás než o Barce poslední zápasy.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak s tymto tvrdenim teda absolutne nesuhlasim.

Reagovat
milan78

poláka okamžitě prodat arabům, pokud ještě něco dají..

Reagovat
-R2D2-

A kritika pokračuje dál. Vždyť je marnej snad úplně ve všem. Takovejhle gól v neděli proti Madridu v životě nedá. Hlavně to jeho chování, gesta.

Reagovat
sergi

Reagovat
patas92

Reagovat
Well

Tak ten gól byl docela dárek, protože přestali hrát a začali radši gestikulovat faul.

Reagovat
-R2D2-

Vím, díval jsem se…

Reagovat
oli9

Reagovat
hornito

Reagovat
Mercury

Reagovat
Moshe Dajan

Že budou zrovna fans Barcelony neustále mistrovat charakterem asi vůbec nejslušnější a nejcharakternější současnou útočnou hvězdu kvůli údajnému "chování" a "gestům", když takové močky jako Neymara, Suáreze, Alvése, Albu atd. milovali, to by mě fakt nenapadlo. Naprostý bizár.

Reagovat
-R2D2-

Skvělej point, tak snad už bude jasno. Aniž bych se řadil do vzorku lidí v tý tvý uplácaný konstrukci, podotknu jen, že se určitě najdou i tací co je měli rádi a zároveň je srali podobnejma věcma. Třeba…

Reagovat
Moshe Dajan

Těším se, co budeš říkat na chování vaší nové Brahvězdy Roqueho. Podle videí z brazilské ligy padá po každém kontaktu ve smrtelných křečích k zemi.

Reagovat
-R2D2-

A ta souvislost…

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Gazdo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele