semifinále - 1. zápasy
01.03.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Íňigo Martínez uviděl žlutou kartu (© AFP)

Osasuna má do finále Copa del Rey blíže, výhru nad Athletic Clubem zařídil Ezzalzouli

V letošním ročníku Copa del Rey si Osasuna vzala na paškál oba prvoligové sevillské kluby, do semifinále této soutěže přitom též vstoupila úspěšně, a tentokráte se před ní muselo sklonit nedaleké mužstvo z Bilbaa. Hosté každopádně nemusejí házet flintu předčasně do žita, vždyť reagovat v domácí odvetě na jeden inkasovaný gól rozhodně nepředstavuje nesplnitelný úkol.

Hostům se přitom podařilo rozvlnit síť už ve 14. minutě, jenže změna skóre se nakonec konat nemohla, protože se jednalo ofsajd. Nepříjemně plachtící střelu od Muniaina dokázal brankář Osasuny vyrazit, Sergio Herrera měl každopádně štěstí. Balón totiž od jeho rukavic putoval k Williamsovi, který následně snadno zacílil, zkrátka si ovšem dobře nepohlídal své postavení.

Muniain se mimochodem snažil prosadit po další možnosti Athletic Clubu, ve vápně se totiž snadnou kličkou zbavil bránícího Moncayoly, z úhlu však pak neseřídil svoje mířidla správně a ve finále vypálil hodně mimo prostor třech tyčí. První půle jinak obecně moc jakýchkoli šancí nenabídla, až druhá tedy musela rozsoudit, kdo že bude v tomto střetnutí tím lepším.

A hned dvě minuty poté, co sudí Jesús Gil dal pokyn k zahájení druhé části zápasu, přišel na řadu onen klíčový okamžik. Gorritxoak podnikli rychlý brejk, Ezzalzouli si v plné rychlosti nasprintoval na kolmici od Moie Gómeze, a i když ho stoper Dani Vivian dokázal dostihnout, marocký forvard se ho stejně znovu zbavil a následně po zemi zacílil do spodního rohu brány.

Hosté se ve zbývajících pasážích pokoušeli najít cestu za vyrovnáním, osasunská tvrz nicméně nepovolila. Když už se Dani García dostal ke střele, jakmile k němu balón odvrátil bránící Aridane, postavil se mu do cesty Moncayola, jenž jeho pokus zablokoval. Ještě se do jedné příležitosti propracoval rovněž Gorka Guruzeta, avšak Sergio Herrera jeho zakončení levačkou uměl u své bližší tyčky polapit.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele