semifinále - odvety
04.04.2023 21:00 CET
1 : 1
po prodloužení
(1:0, 1:0)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Osasuna senzačně dokráčela do finále, v Bilbau udeřila v prodloužení

Prvním finalistou Copa del Rey se překvapivě stala Osasuna, která v odvetě na baskické půdě sice prohrála 0:1, ale v prodloužení vstřelila vyrovnávací gól, a to jí v součtu obou utkání stačilo. Hrdinou hostujícího celku se stal ve 117. minutě Pablo Ibáňez.

Osasuna Pamplona je ve finále Copa del Rey obrovským překvapením, nicméně svoji účast si za výkony zasloužila. Na San Mamés si přivezla nejtěsnější vítězství 1:0 a bylo jasné, že Baskové se svých ambicí jen tak nevzdají.

Podle očekávání byl také Athletic aktivnější a v 9. minutě neproměnil první velkou šanci Guruzeta. Ten se protlačil až před brankáře Herreru, nicméně zblízka balón za jeho záda neprocedil. Domácí v úvodu zápasu Herreru zaměstnávali často, ovšem bezbrankový stav vydržel i po hlavičce De Marcose, po které se Herrera skvěle natáhl.

Každopádně domácí zůstávali u rohového kopu a z něho udeřili. Po Vesgově prodloužení se kopačkou natáhl Iňaki Williams a z bezprostřední blízkosti vstřelil vedoucí gól. Athleticu se tak podařilo rychle vymazat náskok soupeře a ještě v průběhu prvního poločasu ho mohlo navýšit. Druhý gól Williamse však nebyl kvůli ofsajdu uznán. Osasuna měla jen jednu šanci, jenomže Kike García ani nadvakrát Agirrezabalu nepřekonal.

I ve druhém poločase se urodily šance, zejména Nico Williams se mohl stát domácím hrdinou. Nejprve z naprosto vyložené pozice trestuhodně přestřelil a po něm z podobné akce znovu pálil hodně nad. Byly to klíčové okamžiky, Athletic jich později litoval.

Obzvláště, když se šlo do prodloužení. Herrera Osasunu opakovaně držel, proti Vesgově hlavičce si připsal další zákrok. A ve 117. minutě to přišlo. Hosté se vymanili z tlaku a po pěkném centru se z hranice šestnáctky opřel do balónu z první Pablo Ibáňez, jenž nedal Agirrezabalovi žádnou šanci. Athletic měl na odpověď jen tři minuty a během tak malého času už ohrozit branku protivníka nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele