semifinále - 1. zápasy
09.02.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

William Carvalho (© AFP)

Betis otočil utkání proti Rayu a do odvety půjde s náskokem jedné branky

Real Betis zvládl svou roli favorita a na půdě Raya vyhrál. Jeho vítězství se sice nerodilo snadno, protože velmi brzy prohrával, ale nakonec zvládl utkání otočit. Do domácí odvety, která je naplánovaná na začátek března, tak půjde Betis ve výhodnější pozici.

Začátek utkání se ale návštěvě ze Sevilly vůbec nepovedl. Po pěti minutách dostali domácí dostatek prostoru u lajny a centrovaný míč dokázal uklidit do sítě Álvaro García. Toho prakticky nikdo nebránil, takže měl dostatek času zjevit se za vracejícím se obráncem a hlavou trknout do míče - 1:0 pro Béticos.

První minuty obecně patřily právě Rayu a s další hrozivě vypadající akcí přispěchal před vápno hostí Fran García. Ten ale prováhal ideální moment na přihrávku. Od té doby se Béticos postupně začali zvedat a přebírat aktivitu. Nabil Fékir neuspěl se svojí razantní střelou, Juanmi po Carvalhově centru zase mířil mimo. Po pětadvaceti minutách už se ale favorit dokázal prosadit. Borja Iglesias udržel u vápna míč i proti dvěma napadajícím obráncům a přesnou střelou k tyči srovnal na 1:1.

Postupem času se rozehříval pozdější hrdina William Carvalho. Po půlhodině hry se opřel do míče a poslal ho těsně nad břevno. A před koncem první půle zase pálil Borja Iglesias jen do připraveného brankáře Dimitievského.

Druhou půli rozjel dneska hodně aktivní Fran García skvělou individuální akcí a následnou střelou, jenže ta se mezi tři tyče nevešla. Jinak to ale bylo hodně ospalé z obou stran. Diváky na stadionu v Madridu rázně probudil až William Carvalho. V 68. minutě dostal skvělou přihrávku od Tella a před sebou měl obránce Catenu. Poradil si jako Messi. Catenu odzbrojil potupnými jeslemi, pronikl do vápna a přesnou ranou k tyči zakončil. A protože poslední dva pokusy aktivního Raya fantasticky zlikvidoval brankář Silva, Béticos mají před odvetou lepší pozici.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele