čtvrtfinále
02.02.2022 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Óscar Trejo (© AFP)

Rayo je prvním semifinalistou Copa del Rey

Fotbalisté Raya Vallecana jsou prvním postupujícím do semifinále Španělského poháru, známého jako Copa del Rey. V zápase velmi chudém na brankové příležitosti padla jedna branka a o tu se ze značky pokutového kopu postaral Óscar Trejo.

Stalo se tak až před koncem prvního poločasu, po zcela nezodpovědném skluzu Franca Russa. Ten od sudího Sola sice neviděl žádnou kartu, ale nařízená penalta se ukázala být rozhodující. Od první minuty se žádné ofenzivní choutky na obou stranách nekonaly. Rayo svedlo s Mallorcou litý boj a první půlhodina prakticky žádnou větší příležitost nenabídla. Teprve až ve 42. minutě Franco Russo skluzem podrazil Álvara Garcíu a o pokutovém kopu pro Rayo nikdo nepochyboval. Ze všech nejméně pak sudí Solo. Óscar Trejo zachoval klid a penaltu s přehledem proměnil.

Trejova penalta znamenala v prvním poločase jedinou střelu na branku. Byla to škoda, protože oba celky mohly ukázat, že jim ofenzíva není cizí. Trochu se to zlepšilo na začátku druhého dějství a Guardiolova hlavička volala po druhém gólu, jenomže fantasticky zasáhl brankář Rico.

Domácí Mallorcu přehrávali především v držení balónu a stále si hýčkali jednobrankový náskok. Hostující "Bermellones" nebyli směrem dopředu schopni cokoliv vymyslet a až devět minut před koncem vystrašil fanoušky Raya hlavičkující Muriqi, který zakončoval těsně nad břevno.

Závěr zápasu zkomplikovali domácí příznivci tím, že zaházeli hrací plochu předměty a sudí musel jednak přerušit hru a posléze ještě nastavit dlouhých sedm minut. Mallorca však působila hodně frustrovaně a ani v tomto čase nedokázala vyrovnat. Definitivní pojistku odmítl vstřelit Bebé, jenž se sice vyhnul Ricovi, ale pak už z úhlu trefil jen boční síť. Rayo porazilo Mallorcu 1:0 a stalo se prvním semifinalistou Copa del Rey.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele