čtvrtfinále
04.02.2021 21:00 CET
1 : 1
1:4 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

Athletic si v penaltovém rozstřelu zajistil postup do semifinále

Čerstvý vítěz Supercopy Athletic se může těšit z dalšího úspěchu. Na Estadio Benito Villamarín zvládl lépe penaltový rozstřel a na úkor Realu Betis si zajistil postup do semifinále Copa del Rey. Po sto dvaceti minutách se zrodil výsledek 1:1, a tak musely rozhodnout penalty. Hosté proměnili čtyři kopy, zatímco Verdiblancos pouze jediný.

Byl to vyrovnaný duel, který už v prvním poločase moc příležitostí nenabídl. Až po třiceti minutách se dostal na malém vápně k odraženému balónu Sergio Canales a Athletic měl velké štěstí, když zamířil jen do boční sítě. Z malého vápna měl tutovku i Miranda, který zpětnou přihrávku Ruibala špatně trefil a branku minul. Bilbao mělo jen jednu možnost před koncem poločasu, ale s hlavičkou Raúla Garcíi neměl brankář Robles žádné problémy.

Na úvodní gól se poměrně dlouho čekalo i po změně stran. V 64. minutě se dostal do zakončení Berchiche a Robles musel na zemi předvést vynikající zákrok. O několik minut později zase hlavičkoval nad Oscar de Marcos.

Teprve až v 84. minutě se poprvé pohnulo skóre a zdálo se, že si semifinále zajistí Real Betis. Fékir se pokusil probít si cestu skrze čtveřici hráčů, což se mu sice nepodařilo, ale balón se odrazil na šestnáctku a Juanmi z voleje propálil brankáře Simóna.

Bilbao bylo od vyřazení jen pár minut, ale během nastaveného času zabralo a po hlavičce Raúla Garcíi srovnalo na 1:1. Pozdní vrovnání s Betisem zamávalo a do prodloužení vykročili lépe Baskové. Po parádní ráně Morcilla vyrážel Robles. Hra se posléze uklidnila a další vývoj prodloužení nic zásadního nepřinesl.

O vítězi čtvrtfinále musely rozhodnout pokutové kopy. Sérii začalo Bilbao a na trefu Raúla Garcíi ještě zvládnul odpovědět Mandi. To byla však jediná úspěšná penalta Verdiblancos. Iňaki Williams, Jon Morcillo a Yuri Berchiche mířili do černého a zbytek skvělé práce odvedl dvěma zákroky Simón. Bilbao tak nebude v semifinále Copa del Rey chybět.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele