semifinále - 1. zápasy
11.02.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inigo Martinez (© AFP)

Po remíze 1:1 na San Mamés má blíže do finále Copa del Rey Levante

Úvodní semifinále mezi Athleticem a Levante vítěze nepoznalo, ale po remíze 1:1 má k postupu blíže hostující celek. Ten se na San Mamés ujal vedení gólem Melera z prvního poločasu, ovšem výsledek po změně stran neudržel. Plichtu z pohledu Athleticu zařídil Marínez.

Skladba druhé semifinálové dvojice Copa del Rey je přeci jenom překvapivější a zejména s účastí Levante se příliš nepočítalo. Nicméně po prvním zápase má do vysněného finále o něco blíže, byť odveta bude ještě hodně zajímavá.

Nebyl to fotbal, který by vyloženě bavil. V prvním poločase byla k vidění jen jedna výrazná situace, která zároveň skončila gólem. Ve 26. minutě odcentroval Frutos a úplně osamocený Melero nejprve z voleje balón netrefil, ale hned vzápětí ho při dostatku času napálil do sítě. Inkasovaná branka Athletic hodně zaskočila, naopak Levante se dostalo do laufu. Bohužel první poločas nic dalšího nepřinesl, takže nezbývalo doufat, než že se po změně stran bude hrát ofenzivnější fotbal.

Především ze strany Athleticu se to očekávalo. Trenér Marcelino na nic nečekal a hned po přestávce sáhl k trojímu střídání. Aktivitu měli zvýšit Berenguer, Vesga a López. Bilbao skutečně do druhého poločasu vlétlo a výsledkem byla nejprve velká šance Raúla Garcíi, jehož hlavičku vychytal Cardenas. Za chvíli se stejný minisouboj opakoval opět ve prospěch hostujícího brankáře a do třetice neskončil gólem ani pokus Iňakiho Williamse.

Athletic si za svojí aktivitu vyrovnat zasloužil a v 58. minutě se mu to podařilo. Na rohový kop Muniaina si naskočil Iňigo Martínez a hlavou srovnal na 1:1. Bohužel i když zbývala do konce utkání ještě spousta času, tempo opět opadlo a gólové šance prakticky zmizely. Až ve třetí minutě nastavení lapil Cardenas hlavičku Álvareze a to bylo zároveň všechno. Po prvním zápase semifinále Copa del Rey je o trochu blíže postupu Levante.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele