semifinále - 1. zápasy
13.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Mirandés v Baskicku prohrál, ale zůstává ve hře o postup

Real Sociedad v prvním zápase semifinálového klání Copa del Rey Mirandés porazil, ale žádný přesvědčivý výsledek si do odvety neveze. Výhra 2:1 se urodila už v prvním poločase, kdy nejprve poslal domácí do vedení Mikel Oyarzabal, ale před koncem srovnal Matheus Aias. Konečné slovo ale měla norská hvězda Martin Ødegaard.

Mirandés se snažil působit aktivně a měl první příležitost, když Merquelanz vypálil levou nohou a do akce musel brankář Remiro. Jenomže udeřilo na druhé straně, v 9. minutě hosté faulovali Portua a sudí se rozhodl pískat pokutový kop. Mikel Oyarzabal nedal Limonesovi šanci a Real Sociedad rychle vedl 1:0. Kdo ale čekal, že dostane zápas pod svojí kontrolu ten se mýlil. Mirandés hrál dobře a pět minut před koncem vyrovnal. Špatnou rozehrávku vystihl Malsa a Matheus Aias překonal golmana Remira. Tím výčet branek v prvním poločase nekončil a do šaten šel přeci jenom spokojenější domácí tým. Obrovský závar před Limonesem ukončil střelou do odkryté branky Martin Ødegaard.

San Sebastián naplňoval roli favorita, ale pochopitelně tenhle výsledek by byl do odvety ošemetný. Mirandés se držel i ve druhé půli a i když nebyl směrem dopředu nebezpečný, tak další ofenzivní choutky Basků držel na uzdě. Real Sociedad další gól nepřidal a jelikož se neprosadil ani Mirandés, skončilo utkání výhrou domácího mužstva 2:1. Všechno je ale ještě otevřené a odveta na půdě Mirandésu bude pro Basky obtížná.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hosté hráli výborně, v podstatě si zasloužili remízu, to jsem fakt nečekal...Real musí bejt za tenhle výsledek rád (ta penalta byla dost diskutabilní), ale pokud k odvetě přistoupěj takhle, může je čekat osud týmů, který Mirandés vyřadil.

Iraola v létě na lavičku Athleticu?

Reagovat
smazaný uživatel

ať koukam jak koukam tak pencle nebyla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele