čtvrtfinále
04.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Granada vyřadila Valencii a zahraje si semifinále Copa del Rey

Velký úspěch zaznamenala na poli Španělského poháru Granada, která si ve čtvrtfinále poradila s Valencií i díky dvěma brankám jejího někdejšího hráče Roberta Soldada. Dlouho se přitom zdálo, že utkání půjde do prodloužení, ale Netopýrům zlomil vaz nastavený čas a nařízená penalta.

Především pro Roberta Soldada mělo utkání zvláštní nádech, ve Valencii se totiž narodil a v klubu několik let působil. Primárně je ale odchovancem Realu Madrid a nyní hráčem Granady, která šla do vedení už ve třetí minutě. Soldado dostal po hostující ztrátě dostatek prostoru i času, aby si posunul balón až k šestnáctce a přesně umístěnou ranou otevřel střelecký účet. Následně uběhlo jen pár minut a Vadillo mohl zvyšovat, kdyby na zadní tyči o trochu lépe zakončoval. Pochválit ale musíme brankáře Doménecha, který výtečně zasáhl.

Po čtvrthodině se přihlásila o slovo i Valencia a na chvíli se i radovala z vyrovnání, ovšem brance Rodriga předcházel těsný ofsajd a gól nakonec sudí nemohli uznat. Místo vyrovnání přišlo na druhé straně další nebezpečí a Foulquier orazítkoval tyčku. Hrál se velmi dobrý fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Oba celky se snažily útočit a odměnou za odvážnou hru bylo skutečné vyrovnání pět minut před koncem prvního poločasu. Neva chyboval a namazal Coquelinovi, který lehkým pasem našel Rodriga a tady už se žádný ofsajd nemával - 1:1.

Druhý poločas nabídl o trochu klidnější podívanou, i když i tady si přišli diváci na své. Granada mohla utkání definitivně rozhodnout v 78. minutě, ale Machís si vylámal zuby na skvělém zákroku Doménecha. Příznivci obou táborů už se nejspíše těšili na třicetiminutový přídavek, když v nastavení rozhodl druhou brankou v zápase Roberto Soldado. Po rohovém kopu sudí objevil hraní rukou ve vápně a nekompromisně nařídil pokutový kop. Přísného verdiktu využil právě Soldado a proměněnou penaltou poslal Granadu do semifinále Copa del Rey.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:2e

Reagovat
Pharrell

Soldado potopil své bývalé známé

Reagovat
Elmas

no jo no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele