semifinále - 1. zápasy
12.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic vyhrál první semifinále s Granadou, odveta zůstává otevřená

O krůček blíže má do finále španělského poháru Athletic Bilbao, které vyhrálo první zápas nad Granadou 1:0. Výhody domácího prostředí stadionu San Mamés využil před koncem prvního poločasu Iker Muniain. Výsledek je pro domácí trochu zklamáním, jejich převaha v utkání si možná žádala vyšší brankový rozdíl.

Šlo o překvapivé složení semifinálové dvojice, Athletic Club vyřadil ve čtvrtfinále Barcelonu, zatímco Granada si poradila s Valencií. Ve vzájemném utkání byl o trochu více favorizován domácí celek.

Bilbao bylo od začátku výrazně aktivnější a první šance na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 14. minutě zakončil náběh za obranu střelou těsně vedle tyče Iňaki Williams . Až do úvodního gólu to byla největší příležitost Basků, kteří sice měli převahu, ale v zakončení to nedokázali plně využít. Skóre se pohnulo těsně před koncem prvního poločasu, kdy Iňaki Williams odvedl skvělou práci a ve vápně klidnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování parťáka Ikera Muniaina.

Baskové mohli o přestávce vedení navýšit, ale gól, který vstřelil po hodině hry Ander Capa, sudí neuznal kvůli postavení mimo hru v podání Williamse. I ve druhém poločase bylo Bilbao aktivnější a Granada vlastně neměla jedinou výraznější gólovou šanci. Ani závěr utkání neznamenal z jejich strany nápor, naopak. V nastavení Capa trefil jen bránícího hráče a ve zbytku už se nic zásadního nestalo, přestože sudí Hernández nechal místo avizovaných čtyř minut nastavovat ještě o další dvě minuty navíc. Athletic zvítězil 1:0, ale odveta v Granadě bude ještě složitá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat
eleven11

2:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Y.N.W.A

mno, dnes už Muniain vypadá trochu jinak než na týto fotce...

Reagovat
smazaný uživatel

To je proměna jak u Joe Allena

Reagovat
Y.N.W.A

vím, že i u Ardy Turana jsem si kdysi dávno říkal, jestli to je ten, co nám dával gól na EURO 2008

Reagovat
smazaný uživatel

ono nepomůže, když sem daj fotku ze sezóny 2013-2014..

Reagovat
Messiáš

Baskické derby ve finále... hmmm, mnam

Reagovat
Y.N.W.A

ani Mirandes neleží příliš daleko od Basicka asi tak co by kamenem dohodil, doslova

Reagovat
smazaný uživatel

A trénuje ho legenda Athleticu, don Andoni Iraola Mimochodem, Mirandés má v kádru řadu baskických hráčů...

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Juan Román Riquelme

Cast Miranda de Ebro je v Álave, coz je jedna ze tri casti País Vasco (Vizcaya, Álava, Guipuzkoa)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Trincao, best player of January in Portugal

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo se vyhrát tak aspoň 3-0, 2 neuznaný góly, hromada šancí...pozitivem je jeden z nejlepších výkonů sezóny, snad to vydrží i do odvety

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Lof

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle videa jsou nej

https://youtu.be/hDXgHQNMpAs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele