čtvrtfinále
06.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelona v poháru končí, v nastavení nestačila na Athletic Bilbao

Quique Setién je na lavičce Barcelony teprve krátce, ale už si stihl připsat první velký neúspěch. Hrdý velkoklub totiž prohrál na baskickém San Mamés 0:1 a do semifinále Copa Del Rey se překvapivě nepodívá. Zápas ve prospěch domácích rozhodl vlastní gól ze třetí minuty nastavení, který si vstřelil Sergio Busquets.

Vyřazení z Copa del Rey je pro fanoušky Barcelony velký šok. Reálně totiž hrozí, že může skončit bez trofeje. To je samozřejmě ještě předčasné, ale Barcelona v tuto chvíli ani nekraluje LaLize a v Lize mistrů je to ještě dlouhá cesta.

Trenér Quique Setién nijak zásadně sestavu nešetřil, v zahajovací jedenáctce byl i kapitán Lionel Messi. V první šanci byli dle očekávání Katalánci, ale sváteční hlavičkář Frankie de Jong poslal balón jen do náruče Simóna. Na druhé straně dokonce Iňaki Williams rozvlnil síť, ale vší radost předcházel ofsajd. Další velká příležitost už v prvním poločase k vidění nebyla. Oba celky hrály vyrovnanou partii a pokud Barcelona chtěla pomýšlet na postup do semifinále, potřebovala výrazně přidat.

Ani druhý poločas ale nebyl ten pravý ořechový. Až v 70. minutě měla Barcelona obrovskou šanci, která jí musí dosud mrzet. Po přihrávce Roberta byl Griezmann ve vápně úplně sám, ale trefil jen střed branky a tam pohotového Simóna. V možná ještě větší šanci byl dvě minuty před koncem Lionel Messi, Simón proti němu nohama skvěle zakročil a výrazně se tak podepsal pod pozdější triumf. Ve třetí minutě totiž přilétl do vápna Katalánců Ibaiův centr a Sergio Busquets ho lehce lízl do vlastní sítě. Pro Barcu to byl šok, ze kterého už se nemohla po kratičký čas vzpamatovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dostane Barca bídu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ttopi

Messi nepromění v 90.minutě velkou šanci a následně inkasují. Tak alespoň bude více sil na LM a ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele