semifinále - odvety
08.02.2017 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés slaví historický postup, Celta padla

Deportivo Alavés pokračuje ve své pohádce a může se těšit na finále proti Barceloně! Dnes večer totiž rozhodlo jediným gólem Edgara Méndeze o postupu přes Celtu Vigo, kterou prakticky po celý zápas přehrávalo. Výsledek je o to sladší, že se jej Deportivo dočkalo před vlastními fanoušky.

Krásný sen Deportiva Alavés pokračuje! Kdysi ambiciózní tým a pohárový účastník totiž dnes večer na Estadio de Mendizorroza porazil silnější Celtu Vigo a zaslouženě se může těšit na finále! Klíčové bylo především to, že Deportivu vydržela obrana, která proti Celtě coby přemožiteli slavného Realu Madrid neinkasovala ani jednou ve dvou zápasech.

A to je zásluha především obou brankářů. Na straně domácích Pacheco odehrál vynikající zápas, ale je nutné pochválit také ostatní z týmu jako Llorenteho, Camarasu, Ibaie Gómeze, Femeníu nebo Deyversona. Hostující Álvarez kapituloval jednou, ale na vině jsou také útočníci, kteří se nezapsali do statistik. Ať už to byl Bongonda, Aspas, nebo střídající duo Guidetti s Rossim.

V 11. minutě o sobě dal Iago Aspas poprvé vědět, když se protáhl ve vápně k zakončení, ale brankář Pacheco se natáhl až k tyči a jeho pokus krásně vytěsnil! O pár minut později o sobě dali vědět také domácí, když Ibai Gómez kopal přímý volný kop. Jenže namířil jej o pár centimetrů nad bránu. Iago Aspas byl hodně aktivní a další šanci viděl tehdy, když brankář Pacheco vyběhl z bránu. Jeho oblouček však skončil těsně nad zvlhlou sítí!

Na opačné straně se opět snažil zahrozit Ibai Gómez, který v pomyslném souboji vyzval Aspase. Jeho pokus ale hostující obrana dobře zablokovala a následně odkopla. Konec první půle strávila Celta sázející na brejky na polovině svého soupeře, ale nic nevymyslela. A obdobný průběh měl také začátek druhé půle.

Když byla za námi hodina hry, nejenže se stav nijak nezměnil a kdekdo uvažoval o penaltách, ale především se ani množství šancí nijak nenavyšovalo. Obránci Celty udělali větší chybu dvacet minut před koncem utkání, když nechali střílet na hranici vápna číhajícího Ibaie Gómeze, jenže brankář Álvarez si s jeho nebezpečným a hodně štiplavým pokusem poradil!

Camarasa poté vysunul za obranu Celty útočníka Deyversona, který z hranice pokutového území vypálil, ale branku Álvareze vysoko přestřelil. Po centru Radojy se málem radoval Wass, jenže jeho hlavičku Pacheco zlikvidoval. A domácí ihned trestali, protože se na hřišti objevil Edgar Méndez a tomu stačily jen dvě minuty na to, aby rozhodl.

Střídající hráč totiž dostal míč na hranici vápna, ladně překonal dva protihráče a poté si dovolil ještě naznačení střely. Brankář Álvarez šel dolů a Méndez jej lehce obhodil! Deportivo už ke konci spíš šetřilo čas, což mu samozřejmě domácí fanoušci nijak nevyčítali...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
celeb

zasluzene. Sice ku koncu sa viac simulovalo ako hralo, ale zvykli sme si. Mali viac sanci, drali sa dopredu, zasluzene vyhrali. Este im zle odmaval ciarovy ofsajd (Deyverson vybiehal z vlastnej polovice), ale co by sme chceli, spanielski ciarovi.

Tento Alaves nas moze nepriemne potrapit v nedelu.

Reagovat
Greny

tak vymente po česku ligu za pohár , bude to prospesny pro oba

Reagovat
celeb

no momentalne to vyzera tak, ze sa nam Realu ulutostilo a nechame mu po dlhej dobe pricuchnut k titulu. Samozrejme z dobrej vole.

Reagovat
ttopi

Nemůže, zas neblázni :-)

Reagovat
celeb

mas pravdu, tak v sobotu :)

Reagovat
ttopi

Zatím nestíháme

Reagovat
Noustress

Depor v EL tak žeby repríza UEFA 2001 ?

Reagovat
smazaný uživatel

neni v EL... musel by vyhrat... a to si nalijme cistyho vina je nemozny

v takovym pripade jde vstupenka do EL pro dalsiho z ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele