semifinále - 1. zápasy
02.02.2017 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Deportivo Alavés 0:0

Zatímco v prvním semifinále Copa del Rey se k postupu přiblížil obhájce trofeje z Barcelony, čtvrteční střetnutí Celty Vigo s Deportivem Alavés o druhém finalistovi takřka vůbec nenapovědělo. Utkání totiž na stadionu Balaídos skončilo pouze bezbrankovou remízou a příští středu tak mají oba týmy v odvetě šance zcela otevřené.

Favoritem sice byla domácí Celta, ovšem za hustého deště se galicijskému klubu dlouho nedařilo kontrolovat hru a podle toho se také zápas odvíjel. Největší šance připadly dle očekávání Iagu Aspasovi jakožto ofenzivnímu tahounovi Celty, jenže drobný španělský forvard tentokráte neměl svůj den. Nejprve si na Aspase počíhal v osmapadesáté minutě brankář Fernando Pacheco a pak Aspasova tvrdá rána o devět minut později skončila ke zmaru domácích příznivců pouze na břevně. Ta samá branková konstrukce pak pokazila radost i Pablu Hernándezovi tři minuty před koncem a kouč Viga Eduardo Berizzo tak mohl po zápase žehrat i na nedostatek štěstí v zakončení.

Alavés se ke své možnosti k průlomu skóre dostal ještě před koncem první půle, když ve čtyřícáté minutě dokázal Manú García již v hloubi pokutového území tečovat nastřelený míč do ohně a málem se už mohl radovat nebýt fantastického zákroku brankáře Sergia Álvareze. K ničemu dalšímu se již hosté proti pozorné obraně Celty nedostali, ovšem s bezbrankovou remízou na hřišti soupeře mohou být rozhodně spokojeni.

Jestliže Alavés dokáže na domácí půdě ve Vitórii dokonat pohádkový postup, půjde o jeho vůbec první účast ve finále Copa del Rey. To Celta již hrála o královskou trofej hned čtyřikrát, avšak vždy neúspěšně. Nyní ji od jubilejního pátého pokusu dělí jediné prvenství...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele