8. kolo
02.05.2010 09:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - FK Rostov 2:0

Sibir dokázal poprvé zvítězit v ruské nejvyšší soutěži, když na svém hřišti porazil Rostov. Vítězný gól vstřelil Alexej Medveděv. Toto vítězství pomohlo Sibiru opustit poslední místo v soutěži. Stý zápas v Premier Lize si odbyl Wojcech Kowalewski.

Domácí začali střetnutí zhurta, hned ve druhé minutě se ve výborné pozici ocitl Ševčenko po pasu Medveděva, ale netrefil bránu. Za chvíli se k výborné šanci propracoval Astafjev, bohužel pro něj netrefil míč. Ve 14. minutě se poprvé dostal "jubilant" zápasu Kowalewski do hry, když vyrazil míč, který letěl po trestném kopu. Uprostřed poločasu Polák ne bez obtíží poslal míč na roh po střele Lebeděnka. Tu největší šanci pak promarnil Roman Adamov, který nedokázal pořádně zpracovat balón a vyslal pouze slabou střelu.

První poločas hry byl velice vyrovnaný. I když měli hosté míč častěji na svých kopačkách, svěřenci Igora Kriušenka vystřelili na bránu vícekrát. Nehledě na velký počet založených útoků, nebezpečné šance se vyskytovaly jen málokdy. Útokům chyběla přesnost v nahrávkách a zakončení.

Začátek druhé poloviny neprobíhal ve stejném tempu jako polovina první. První nebezpečná situace se vytvořila v 58. minutě, kdy Medveděv hlavou usměrnil balón do brány Rostovanů. Trochu paradoxně pak domácí zvýšili tlak na soupeřovu svatyni. Za moment se tak po centru autora jediného gólu do příležitosti dostal Vasiljev, ovšem neproměnil.

Rostované nedokázali důstojně vracet soupeřovy útoky. Adamov dokonce zmožen únavou upadl v pokutovém území a obdržel za to žlutou kartu. Hosté dostali příležitost k vyrovnání v 67. minutě, jenže všichni hráči pohrdli příležitosti a nikdo nevystřelil po přízemním centru do pokutového území.

V 77. minutě se zranil Dušan Andjelković, když špatně dopadl po vzdušném souboji. Srb opustil hrací plochu v sanitce. V tu chvíli ale Protasov měl všechny možností střídání vyčerpány, takže tým z Rostova dohrával v oslabení. Toho využili domácí, kteří zvýšili svůj náskok. Gól vsítil Nagibin. Skóre mohlo být ještě vyšší, ale Sibir neměl přesnou mušku. Ale i přesto dokázal domácí tým vybojovat své první vítězství v ruské Premier Lize.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele