5. kolo
11.04.2010 09:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Anži Machačkala 2:4

Pouhý bod mají fotbalisté Sibire po pěti odehraných kolech na svém kontě. V pátém kole nestačili v souboji nováčků na Anži Machačkalu. Dágestánci vyhráli 4:2, přičemž hlavním strůjcem jejich vítězství byl Čech Jan Holenda. Zimní posila z pražské Sparty dvě branky dala a jednu zařídila.

Sibir z pověrčivosti nastoupil v netradičních oranžových dresech, ve kterých v týdnu postoupil do semifinále ruského poháru. S tradiční modrobílou soupravou Sibir v prvních čtyřech kolech uhrál pouze bod. Ani změna barvy dresu domácím nepomohla, po slibném úvodu Orlů začala úřadovat Machačkala. Hosté otevřeli skóre ve 21. minutě. Holenda vysunul Corajeva a ten mířil nechytatelně pod břevno. Ve 35. minutě vedli Dágestánci o dvě branky, aktivní Holenda hlavou zvyšoval na rozdíl dvou branek pro Anži. Ihned poté trenér Sibire Kriušenko stáhl obránce Filipenka a nahradil ho útočníkem Antipenkem. Do konce poločasového hvizdu se ale Orli kontaktní branky nedočkali.

Do druhého poločasu už nenastoupil polský brankář Kowalewski, mezi tři tyče Sibire se postavil Solosin. Ani on však nezabránil druhé brance Holendy v utkání. Bývalý hráč Sparty nikým nehlídan opět hlavou zvyšoval na 3:0. Sibiri se sice povedlo zdramatizovat utkání, když dvěma slepenými góly Medvěděva a Astafjeva v rozmezí 58 až 60. minuty snížil na 2:3. Jeho šance na bodový zisk ale následně pohřbily dvě vyloučení, po druhé žluté kartě šel pod sprchy Aravin a za hrubý faul Makarenko. V nastaveném čase ještě hosté přidali čtvrtou branku po přesném zakončení Corajeva.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super Holenda

Reagovat
goodbay

Golenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele