2. kolo
20.03.2010 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Saturn - Sibir Novosibirsk 1:1

Saturn podruhé v řadě remizoval 1:1, tentokrát s dalším nováčkem Premier Ligy Sibirem Novosibirsk. Skóre otevřel hostující kanonýr Alexej Medvěděv, za podmoskevské vyrovnal Ivanov. Hosté posledních patnáct minut hráli v deseti, první bod v ruské lize přesto ubránili.

Saturnu se ani tento týden nevyprázdnila marodka a nepříjemnou situaci pro kouče Gordějeva ještě umocnilo zranění Vorobjeva v sedmé minutě utkání, na hřišti ho nahradil veterán Bojarincev. Hosté oproti úvodnímu duelu s Těrekem (0:2) udělali v sestavě pár změn, které se dají s pozdějším odstupem hodnotit jako povedené.

Sibir přečkala úvodní nápor Saturnu a postupem času byla aktivnějším týmem. Dvakrát nebezpečně střílel zkušený Čížek, centimetry chyběly Mološovi k zakončení perfektního centru z levé strany. Oba celky v tomto utkání přistoupily na agresivní fotbal a situaci na hřišti musel usměrňovat sudí Bezborodov žlutými kartami. Závěr poločasu patřil Saturnu. Dorážku po střele Angbwy trestuhodně spálil Kiričenko. Ani v další šanci Kiričenko neuspěl, když si vylámal zuby na polském brankáři Kowalewském.

Jako z čistého nebe udeřil Sibir na druhé straně, těsně před poločasovým hvizdem si kapitán Saturnu Medvěděv našel centr Čížka a hlavou dopravil míč do sítě. Pro útočníka Sibire to byla speciální branka, právě v Saturnu nakoukl do velkého fotbalu.

Po změně stran oživil Saturn ofenzívu slovenským reprezentantem Martinem Jakubkem. Dvacet minut se ale hosté úspěšně bránili nájezdům podmoskevských až v 72. minutě si obrana Sibire nepohlídala Ivanova a ten po skvěle zahrané standardní situaci Nachuševem hlavou překonal Kowalewského.

O pár minut později přišla další rána pro Sibir, pod sprchy šel předčasně po druhé žluté Makarenko. Saturn se hnal v závěrečných minutách s početní výhodou v zádech za vítěznou brankou, vypracoval si několik příležitostí, ale kýženého gólu se svěřenci trenéra Gordějeva nedočkali.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele