19. kolo
30.08.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Sibir Novosibirsk 1:0

V dohrávce 19. kola ruské Premier ligy si domácí Anži Machačkala poradilo s Sibirem Novosibirsk v poměru 1:0. Jedinou branku utákní vstřelil Tsorajev z penalty. Sibir se tak opět propadl na poslední místo tabulky.

Hosté vlétli do zápasu jako uragán, výborně napadali a již v 3. minutě mohli být za svou snahu odměněni, když Joseph-Reinette utekl po pravém křídle a dostal se do dobrého postavení, ale jeho střela letěla nad. Domácí se nenechali zahanbit a ve 14. minutě bylo na šance srovnáno. Tsorajev po centru přihrál hlavou volnému Šukurovovi, ten ještě viděl v lepší pozici Agalarova, ale ten mířil do nebes. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, oba týmy měly pár náznaků dobrých šancí, zejména po rozích. Opravdu velká šance přišla až v nastavení, kdy se k hlavičce probil makedonský legionář a fanouškům Slovácka známý Veliče Šimulikoski, ale jeho pokus vychytal gólman Anži Revišvili. Jelikož se pak nic už nestalo, tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Diváci mohli být spokojeni tak napůl. Hrál se sice pěkný fotbal, ale chyběly branky. Té se dočkali již v 51. minutě. Tsorajev se probíjel v pokutovém území a po kontaktu s Valentičem se skácel k zemi. Rozhodčí nakonec ukázal na penaltový puntík, což se Sibiřanům dvakrát nelíbilo, poněvadž Tsorajev tomu hodně přidal. Nicméně sám postižený se postavil k míči a pohodlně skóroval. Gólman skákal doprava, kdežto David střílel doleva k tyči. 1:0.

Jestli fanoušci čekali nějaké gólové hody, tak museli být zklamáni. Domácím jednogólové vedení stačilo a spíše si jej hlídali, než aby se pouštěli do dalších akcí. Hosté měli zas problémy s tím, aby se dostali k nějakému kloudnému zakončení. Hra začala nudit. Jedinou vážnější akcí byla ta z 89. minuty, kdy se k přímému kopu postavil aktivní Šimulikoski. Obstřelil zeď, ale branku netrefil. Jelikož se i poté nic závažného neudálo, tak se mohli domácí radovat z těsného vítězství 1:0. Tím si upevnili postavení v klidném středu tabulky. To hosté si zadělali na další problémy a poté, co bodovala Samara, se opět propadli na poslední místo tabulky.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele